Skocz do zawartości

iPhone

CoATI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 28.04.2024 o 18:31, Santi napisał:

Od kilku lat używam Pitakę i jestem mega zadowolony, obecnie mam wersję Sunset, polecam emoji846.png

https://ipitaka.pl/product/iphone-15-pro-sunset/

Jak nie chce od apple bo drogie, to tym bardziej nie weźmie tego. Ja mam osobiście założone etui 14-ke z media Markt za 20 zł i jest ok. W razie upadku plecy chroni silikon a przód wystające ranty ponad ekran.

Opublikowano

Ja na SE dwa razy podchodziłem do oficjalnego w różnych kolorach i za każdym razem po kilku miesiącach ten silikon zaczynał odłazić od samego wyciągania telefonu z kieszeni. 

Na 13 zacząłem od przezroczystego oficjalnego i chociaż nie zżółkło, to pojawiły się na nim rysy i przy upadku uszkodził się lekko niechroniony dół telefonu, plus znudziło mi się cotygodniowe czyszczenie paprochów. Kupiłem w październiku to proste czarne Ornarto za ułamek ceny jabłkowego i feeling jest taki sam jak oryginalne silikonowe, pasuje idealnie, a po pół roku mam tylko mały ubytek silikonu w miejscu upadku. Dodatkowo mają plusa za brak pakowania swojego logo z tyłu etui, jak nie ma jabłka, to niech będzie clean look. 

Opublikowano

Ja wziąłem sobie jednak spigena, robią dobre dupy na telefony. Wcześniej też brałem, jedyny minus jaki mają to żółkną i tyle.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ten alternatywny sklep AltStore z emulatorami kosztuje 1.5 Euro rocznie. Oczywiście kupiłem i anulowałem subskrybcję, czyli po roku nie będę mógł już tego odpalać czy tylko nie będą działać aktualizacje? 

Opublikowano

Warunki gwarancji i czas jej trwania określa producent, nikt inny. 2 lata to jest rękojmi sprzedawcy, i to jest regulowane. U Apple, tak jak i wielu innych firm gwarancja producenta to 1 rok.

Opublikowano

Jak to zrobić żeby na PC z Windowsem mieć dostęp do folderów z plikami na telefonie? Bo retroarch działa ale muszę pełno plików ponadpisywac, poedytować a tak to robota głupiego. 

Opublikowano

Panowie, znajdę jakaś klawiaturę obsługująca język polski i pozwalającą ustawić osobny blok numeryczny? Na googlowym gboard maksymalnie co można ustawić to alternatywne znaki po przytrzymaniu klawiszy górnego rzędu.

Opublikowano
W dniu 24.05.2024 o 16:03, grzybiarz napisał(a):

Jak to zrobić żeby na PC z Windowsem mieć dostęp do folderów z plikami na telefonie? Bo retroarch działa ale muszę pełno plików ponadpisywac, poedytować a tak to robota głupiego. 

Nie wiem, czy to możliwe na Windzie, ale Linux potrafi. Jeśli jesteś zainteresowany mogę podpowiedzieć jak najprościej to zrobić bez dużego kombinowania.

Opublikowano

Niestety - ale mam windowsa. 
z innej beczki, emu Psp też już jest w AppStore. Co to się wydarzyło? Zniknie za jakiś czas czy jak? Mam akurat chwytak do pada więc sobie pykam jakbym miał anbernica :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Będę kupował iPhone w jednym z elektromarketów, zastanawiam się nad wykupieniem dodatkowej gwarancji i ochrony od uszkodzeń mechanicznych i kradzieży. Ktoś korzystał, może wypowiedzieć się na tej temat? Warto czy to ściema?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Użytkuje ostatnio służbowego Iphona i powiem wam, że jestem mega zawiedziony - przez lata ten system praktycznie nie posunął się do przodu.

Najbardziej boli mnie brak polskiej Siri, co bym nie powiedział, to albo coś przekręci, albo nie zrozumie, a w czasach gdy asystent google na telefonie za 600 zł przeczyta Ci wiadomości, odpisze sam na nie, doda spotkania w kalendarzu, powie, żebyś zwolnił, bo w okolicy jest nieoznakowany pojazd i ma milion innych funkcji to boli tym bardziej.

Łączenie z Windowsem, o które pyta @grzybiarz nie działa. Jak chcesz takie rzeczy robić, to musisz sobie kupić kolejnego appla. 

Ja to mam nawet problem, by ten telefon w ogóle się połączył by odpisywać i odczytywać na smsy, bo co chwila go rozłącza.

No i znowu - na Androidzie pełna integracja z każdym systemem, mając telefon Samsung nikt mnie nie zmusza do kupowania laptopa Samsung i tableta Samsung by działały tak podstawowe funkcje.

W ogóle ten BT jest upośledzony, wszystko muszę łączyć 2 razy, nawet Jabre, z którą na parunastu telefonach jakie miałem, laptopach nie miałem ani jednego problemu.

AppleCarPlay? sama funkcja ograniczenia przewijania utworów na ekranie dotykowym sprawia, że AndroidPlay jest dla mnie lepszy. Do tego tam standardowo mam wrażenie, że mogłem znacznie więcej ustawić. 

Strasznie przereklamowane telefony, szczególnie w czasach, gdzie za 1500-2000 zł u konkurencji kupujemy już telefony z 8-16GB 12 GB ramu i prockami jak z komputerów.

PS. czy w Iphonie da się właczyć jakieś powiadomienie ile będzie ładowała się bateria do 100%?

• beka z typa 2
Opublikowano
18 minutes ago, easye said:

Użytkuje ostatnio służbowego Iphona i powiem wam, że jestem mega zawiedziony - przez lata ten system praktycznie nie posunął się do przodu.

Najbardziej boli mnie brak polskiej Siri, co bym nie powiedział, to albo coś przekręci, albo nie zrozumie, a w czasach gdy asystent google na telefonie za 600 zł przeczyta Ci wiadomości, odpisze sam na nie, doda spotkania w kalendarzu, powie, żebyś zwolnił, bo w okolicy jest nieoznakowany pojazd i ma milion innych funkcji to boli tym bardziej.

Łączenie z Windowsem, o które pyta @grzybiarz nie działa. Jak chcesz takie rzeczy robić, to musisz sobie kupić kolejnego appla. 

Ja to mam nawet problem, by ten telefon w ogóle się połączył by odpisywać i odczytywać na smsy, bo co chwila go rozłącza.

No i znowu - na Androidzie pełna integracja z każdym systemem, mając telefon Samsung nikt mnie nie zmusza do kupowania laptopa Samsung i tableta Samsung by działały tak podstawowe funkcje.

W ogóle ten BT jest upośledzony, wszystko muszę łączyć 2 razy, nawet Jabre, z którą na parunastu telefonach jakie miałem, laptopach nie miałem ani jednego problemu.

AppleCarPlay? sama funkcja ograniczenia przewijania utworów na ekranie dotykowym sprawia, że AndroidPlay jest dla mnie lepszy. Do tego tam standardowo mam wrażenie, że mogłem znacznie więcej ustawić. 

Strasznie przereklamowane telefony, szczególnie w czasach, gdzie za 1500-2000 zł u konkurencji kupujemy już telefony z 8-16GB ramu i prockami jak z komputerów.

PS. czy w Iphonie da się właczyć jakieś powiadomienie ile będzie ładowała się bateria do 100%?

Sama prawda, nie wiem jak moja żona może gu używać, ja bym nie chciał. 

Opublikowano

Po wczorajszej prezentacji ubolewam, że czasy mini dawno już przeminęły. Telefony ciągle rosną i finalnie będę musiał się na większe przesiąść. A teraz będzie właśnie dobry moment kupna nowego ajfona, z uwagi na naprawdę dobre ceny, dobry kurs dolara zrobił swoje i raczej za rok się to już nie powtórzy. 

• This 2
Opublikowano

Też właśnie boli mnie brak telefonów mini. Mam trzynastkę, mógłbym chcieć kupić coś minimalnie większego, ale nie kobyły jakie są teraz prezentowane.

A co do systemu: zaczynałem od SE, potem X i teraz 13 mini i jakoś nie chciałbym wrócić na androida. Teraz jak odchodząc z firmy odkupiłem macbooka to już w ogóle baja. Piszę coś na kompie, kopiuję do schowka i wklejam w telefonie, fajny gimmick.

Opublikowano
Godzinę temu, MichAelis napisał(a):

Przestałem się przejmować jak napisał, że konkurencja ma 16gb ramu za 2koła

Tym bardziej, że iOS są najlepiej zoptymalizowanym systemem, gdzie tych 16gb ramu nie potrzebują. Tak samo MacBooki, gdzie tych ramów najebanych nie mają. A synergia z telefonu z MacBookiem, watchem tylko fajnie dopełnia takie sprzęty. 

Opublikowano

Ja lecę na SE (tym jak 5s) odkupiłem z firmy za 50zl dwa lata temu na próbę  i do mojego korzystania jest ok plus jest mały. Powrotu do Androida jakoś sobie nie wyobrażam.

Myślałem, że uda się teraz odkupić 13 dla żony a ja bym wziął jej 12 mini.

Opublikowano
2 godziny temu, Faka napisał(a):

Tym bardziej, że iOS są najlepiej zoptymalizowanym systemem, gdzie tych 16gb ramu nie potrzebują. Tak samo MacBooki, gdzie tych ramów najebanych nie mają. A synergia z telefonu z MacBookiem, watchem tylko fajnie dopełnia takie sprzęty. 

Android też chodzi na 6 i 8Gb ramu bez zajekniecia. Mam też służbowego Samsunga A54 - wiec niska półka i różnic w szybkości działania nie ma żadnej, a różnica w cenie miedzy Samsungiem a Iphonem 15 Plus to jakieś 3.500 zł.

Z tym ramem to rzeczywiście przesadziłem, ale każdy chinczyk ma juz 8GB + 6 wirtualnej, a telefony z 12GB pamięcią kosztują 1300 zł, a nie 2K. Pomyliłem się. (Motorole Ege 40/PRO/Poco/Xiaomi itp).

3 godziny temu, Ukukuki napisał(a):

Mnie z kolei służbowy iphone przekonał do tych telefonów i już jadę 5 rok. Jestem mega zadowolony. 

Tutaj to mam jeszcze większy problem, bo do biznesu w korporacji gdzie są inne systemy niż Apple to ten telefon się w ogóle nie nadaje.

w takim MS Intune nie działa za dużo.

Zdalny Wipe z poziomu MS  - na 3 już próbowałem, na żadnym się nie udało.

Do tego telefon potrafi się zwiesić podczas dodawania do zasobów firmy i przypisywania do Azure. Wszytsko trzeba instalować przez Apple Buisnes Menadzera, który też za specjalnie intuicyjny.

• beka z typa 1
  • Minusik 1