Skocz do zawartości

iPhone

CoATI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wrócisz. Wystarczy, że moja siostra ma zwykłą 15 i jak zobaczyłem jej ekran z 60 hz to mnie krew zalewała. Zastanawiałem się czy jej telefon się nie zjebał czy taki zamulony jest, a to ekran chujowy. 

• Smutny 1
Opublikowano
33 minuty temu, Sedrak napisał(a):

bez przesady, ja mam 90 i jest git, ale w sumie w ogóle nie sprawdzałem czy będę w stanie wrócić do 60

To było z przekąsem.

Apple po prostu zachowuje się, jakby było jedyną firmą na świecie. Dzielą sobie rynek na segmenty i dają funkcje do telefonów według własnego widzimisię, nie według tego, co robi konkurencja. Wyjątkiem są aparaty, tu ewidentnie się ścigają z Samsungiem. Akurat moim zdaniem to bez sensu, bo ile % ludzi jest profesjonalnymi fotografami, którzy muszą mieć najlepsze parametry wszystkiego? Ale internet zdecydował, że aparat to najważniejsza część telefonu i porównuje głównie według tego.

39 minut temu, messer88 napisał(a):

Info z ?

Oczywiście z dupy.

11 minut temu, Faka napisał(a):

Nie wrócisz. Wystarczy, że moja siostra ma zwykłą 15 i jak zobaczyłem jej ekran z 60 hz to mnie krew zalewała. Zastanawiałem się czy jej telefon się nie zjebał czy taki zamulony jest, a to ekran chujowy. 

Ja jak siadam do iPada z 60 Hz to mi odświeżanie przeszkadza przez 10 sekund. Potem już jest spoko, te opowieści, że jak raz zobaczysz jedno to do drugiego nigdy nie wrócisz są mocno przesadzone.

Opublikowano

Ogólnie każda wersja PRO jest lepsza od kolejnego modelu bez PRO. Apple ma totalnie z dupy politykę, ale tak jak kolega pisał. Oni mogą robić co chcą i tak się sprzeda. Ja używam z aparatu raz ma miesiąc może. Totalnie dla mnie bez znaczenia funkcja. 

Opublikowano
6 godzin temu, Faka napisał(a):

Dostał ktoś może aktualkę do 18? Miało być wczoraj o 19 i nic. 

U mnie na 14-tce wczoraj ok 20 się pojawiła, ale poczekam z instalacją na komentarze czy wszystko ok.

Opublikowano (edytowane)

U mnie dzwonienie przez Carplay się wali. Parę razy odebrałem i nie było mnie słychać, dzisiaj dzwoniłem i niby dzwoni przez samochód, a rozmowa idzie telefonem. Przedtem było jak złoto.

Edit: i ikona aparatu na zablokowanym ekranie jakoś dziwnie nisko jest w kółku, jakby źle wycentrowana.

Edytowane przez dominalien
Opublikowano

Ja dopiero wczoraj się dowiedziałem, że teraz można ustawiać ikony gdzie się chce. Akurat dla mnie to bez znaczenia.

W sumie niezły jest ten kilkustronicowy ekran z szybkimi opcjami. I śmieszne to sterowanie latarką.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja na SE kupiłem bodajże 2 silikonowe od Apple i oba zaczęły się sypać po kilku miesiącach. 
Na 13 miałem to przeźroczyste od Apple i było ok, w sensie trochę zbierało rysy, ale nie żółkło z czasem, natomiast nie zapobiegło też kosmetycznemu uszkodzeniu dołu telefonu przy upadku.

Teraz mam silikonowe od Ornarto kupione na Amazonie i jestem w pełni zadowolony. Za ułamek ceny tego od Apple jest wytrzymalsze, idealnie wycięte i dopasowane, wszystkie przyciski fajnie działają oraz nie ma żadnych zbędnych logo producenta etui. 

Opublikowano

Ja przeżyłem już  oryginalne od Apple silikonowe, przezroczyste, skóra i ostatnio te fine woven (nie jest takie złe jak mówią), parę od innych firm, ale zdecydowanie co najbardziej mi podeszło to etui Pitaka, naprawdę są bardzo  cienkie, a przy tym bardzo solidne, telefon pewnie leży w dłoni, polecam je , dla mnie idealne. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dostałem iphone'a 13 od swojej na urodziny, dotad miałem tylko androidy no i przesiadka była dosyć ciężka żeby się przyzwyczaić. Największy ból to to, że nie mozna z windą połączyć jak człowiek i trzeba maca odpalić. Mam potężną bibliotekę muzyki we flacu ponad 20GB i też jej nie zgram :/ dlatego stary telefon będę i tak używał jako mp3 player. Nie będę się bawił w płatne Spotifaje skoro mam tyle muzyki na starym telefonie, części i tak bym pewnie nie znalazł w serwisie. Poza tym chodzi wszystko bardzo szybko i płynnie, błyskawicznie się też ładuje, ekran jest zajebisty i zdjęcia też robi bardzo dobre dlatego jestem zadowolony. Niby 4GB ramu a chodzi jakby miał ze 12. Po prawie 3tygodniach stwierdzam, że wygodniej się nim posługiwać niż andkiem a może po prostu już sie przyzwyczaiłem. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Plugawy napisał(a):

Największy ból to to, że nie mozna z windą połączyć jak człowiek i trzeba maca odpalić. Mam potężn ąbibliotekę muzyki we flacu ponad 20GB i też jej nie zgram

iTunes. Skoro pierwszy iPhone to masz prawo nie wiedzieć ;)

Edytowane przez Bartolinsky
  • Plusik 1