Mustang 1 798 Opublikowano 26 listopada 2024 Opublikowano 26 listopada 2024 Różnie można trafić. Osobiście pewnie wydam więcej i wymienię w oficjalnym serwisie na oryginalną, chociażby dla samego wskaźnika pojemności. Ale ja nie oszczędzam na elektronice, już sam fakt, że planuję wymianę baterii, zamiast od razu zmiany telefonu na nowy, to niezła cebula jak na mnie. Mama wolała wydać mniej i wybraliśmy popularny punkt z dobrymi opiniami, gdzie wymieniają pewnie po kilka-kilkanaście baterii dziennie, muszą mieć sprawdzonych dostawców, a przy jakichkolwiek problemach, po prostu wrócilibyśmy do nich się poskarżyć. To było kilka miesięcy temu, wszystko jest git. Cytuj
Faka 4 088 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia Aktualizują się wam może aplikacje? Patrzę, że ostatnia data aktualki, obojętniej jakiej apki miała 24 grudnia. Automatyczne aktualizacje mam ustawione, czasami robiłem też ręcznie. Cytuj
sprite 1 806 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia Aż tak długo to nie, ale kilka dni to norma. Cytuj
Faka 4 088 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia Szukam apki, która pokazuje wszystkie dostępne taksówki z apką (uber, bolt itp. itd) w danym mieście. Znacie jakąś? Cytuj
Faka 4 088 Opublikowano środa o 19:04 Opublikowano środa o 19:04 Widzieli biedacką wersję 16e? Z jednym aparatem to jakiś upośledzony smartfon XD Cytuj
dominalien 303 Opublikowano czwartek o 11:53 Opublikowano czwartek o 11:53 (edytowane) Właśnie zobaczyłem, jak to 16e wygląda. Ale mi się podoba, taki prosty i elegancki. Jasne, 5 obiektywów to od razu "jaki on musi być bogaty" i/lub "na pewno jest profesjonalnym fotografem, może mi pomoże w karierze" i od razu penis trochę dłuższy, ale do krzywych zdjęć z wakacji, których i tak potem nikt nie ogląda, niepotrzebne. Edytowane czwartek o 11:54 przez dominalien 1 Cytuj
messer88 6 838 Opublikowano czwartek o 12:39 Opublikowano czwartek o 12:39 Spoko tylko 3k jak za 3500 jest zwykła 16 na promocjach, ani ta 16e nie jest znacząco mniejsza bo na rynku brakuje takich telefonów, no nie wiem dla kogo to. 1 Cytuj
Mustang 1 798 Opublikowano czwartek o 12:42 Opublikowano czwartek o 12:42 Tak, po kilka obiektywów z tyłu, a potem ludzie i tak połowę zdjęć robią w trybie selfie. Ten 16e będzie spoko propozycją jeśli zjedzie z ceną. Na razie największą konkurencją jest zwykła 16 w promocjach albo starsze modele. Natomiast ciekawa jest kwestia baterii, Apple podaje 22 godziny dla 16 i 26 dla 16e. Jeśli ostatecznie płacąc 20% mniej dostanie się 20% żywotności baterii więcej, to robi się ciekawiej dla typowego użytkownika, chcącego tylko używać map, scrollować insta czy googlować. Cytuj
Ken Adams 362 Opublikowano czwartek o 12:49 Opublikowano czwartek o 12:49 Jako, ze jestem oddanym fanem serii SE (uzytkuje juz trzeci taki) to nowe cos to dla mnie totalna zalamka. Mialem nadzieje, ze tradycja ostatniego malego telefonu, z fizycznym przyciskiem, w calosci pokrytego szklem, bedzie kontynuowana... Moj idealny fon, zobaczcie jak zostal zmasakrowany... Byl budzetowy hit dla ludzi, ktorzy maja gdzies nowinki techniczne ale szanuja iOS, teraz zostal drogi kit. Jeb*c. Cytuj
Mustang 1 798 Opublikowano czwartek o 12:53 Opublikowano czwartek o 12:53 2 minutes ago, Ken Adams said: Jako, ze jestem oddanym fanem serii SE (uzytkuje juz trzeci taki) to nowe cos to dla mnie totalna zalamka. Mialem nadzieje, ze tradycja ostatniego malego telefonu, z fizycznym przyciskiem, w calosci pokrytego szklem, bedzie kontynuowana... Przesiadłem się z SE na waniliową 13 i jest ok, to nadal nie jest ogromny telefon, a braku fizycznego przycisku w ogóle nie odczuwam. Cytuj
dominalien 303 Opublikowano czwartek o 12:58 Opublikowano czwartek o 12:58 15 minut temu, Mustang napisał(a): Natomiast ciekawa jest kwestia baterii, Apple podaje 22 godziny dla 16 i 26 dla 16e. Jeśli ostatecznie płacąc 20% mniej dostanie się 20% żywotności baterii więcej, to robi się ciekawiej dla typowego użytkownika, chcącego tylko używać map, scrollować insta czy googlować. Tak, bateria mocno na plus. Cytuj
Mustang 1 798 Opublikowano czwartek o 13:02 Opublikowano czwartek o 13:02 Trzeba poczekać na prawdziwe testy, ale na pewno może być to bardzo mocny as w rękawie tej wersji. Cytuj
Ken Adams 362 Opublikowano czwartek o 13:11 Opublikowano czwartek o 13:11 12 minut temu, Mustang napisał(a): Przesiadłem się z SE na waniliową 13 i jest ok, to nadal nie jest ogromny telefon, a braku fizycznego przycisku w ogóle nie odczuwam. Instalowalem ostatnio nowy dla taty. Bardzo fajny telefon; duzo wieksza niz w moim SE bateria, ogolnie wszystko cacy, niby stare to a szybkie jak pierun, no ale wykonanie nie to. SE ja bierzesz w lape to czuc chlod i ciezar tego malenstwa. Nie bede ukrywal, ze w zaistnialej sytuacji 13 to jest dla mnie jedyna rozsadna opcja na dzisiaj, na pewno cenowo, ale i tak oczekiwalem po prostu solidnego, skromnego nastepcy SE. Na szczescie nie musze wymieniac teraz Cytuj
BRY@N 1 861 Opublikowano czwartek o 13:17 Opublikowano czwartek o 13:17 Ja teraz chciałem żonie wymienić 12 mini (którego wezmę dla siebie) i właśnie była rozkminka co wziąć dla niej 16 czy 15. Ten 16e nie jest głupią opcją ale wiadomo jak to baba jak gdzieś przeczytała, że tam czegoś nie ma (nie ważne, że z tego nie korzysta) to ona już nie chce Dodatkowo chujki z marketów wyłączają produkty Apple ze wszystkich promocji a myślałem, że przy okazji będzie kupon na 350zł na zakup PS5 Cytuj
Mustang 1 798 Opublikowano czwartek o 13:25 Opublikowano czwartek o 13:25 Ja bym 16e nie brał jeszcze teraz, lepiej poczekać na testy baterii, opinie w kwestii tego nowego modemu 5g oraz przede wszystkim na jakieś promocje cenowe. Cytuj
BRY@N 1 861 Opublikowano czwartek o 13:29 Opublikowano czwartek o 13:29 Ja bardziej myślałem o 15 bo ona i tak tylko przegląda neta, dzwoni i robi zdjęcia dzieciakom czyli jak 90% użytkowników telefonów. Cytuj
messer88 6 838 Opublikowano czwartek o 13:33 Opublikowano czwartek o 13:33 Proste że 15 lepsza będzie chyba że żona z tych co musi mieć najnowsze ale to zwykła 16 wtedy. Cytuj
Mustang 1 798 Opublikowano czwartek o 13:35 Opublikowano czwartek o 13:35 No prawda jest taka, że cokolwiek z aktualnie dostępnych modeli będzie satysfakcjonujące w tej sytuacji, tylko im nowszy model, tym potencjalnie dłuższe wsparcie (ale to w perspektywie powyżej 5 lat). Cytuj
dominalien 303 Opublikowano wczoraj o 08:37 Opublikowano wczoraj o 08:37 19 godzin temu, Mustang napisał(a): Ja bym 16e nie brał jeszcze teraz, lepiej poczekać na testy baterii, opinie w kwestii tego nowego modemu 5g oraz przede wszystkim na jakieś promocje cenowe. No właśnie, dopiero teraz zauważyłem, że to ma ten nowy modem od Appla. Pierwsze wersje czegokolwiek zwykle lepiej omijać "You're holding it wrong". Za parę miesięcy jak wszystko będzie cacy to inna sprawa. Piszą, że jest bardzo energooszczędny i to mniej więcej dzięki temu czas na baterii jest lepszy. Apple zawsze miało pierdolca na tym punkcie. No i przede wszystkim, to pierwszy i pewnie jedyny konkurent na rynku modemów komórkowych dla Qualcomm, a to zawsze jest korzystne dla wszystkich. Cytuj
Moldar 2 310 Opublikowano wczoraj o 08:43 Opublikowano wczoraj o 08:43 16E zapowiadał się dla mnie spoko i byłem skłonny go kupić, jeden aparat z tyłu mnie nie przeszkadza, mam bardziej bekę kiedy widzę z 5, a używa się przez 98% czasu i tak tylko głównego. Niestety skopali jedną rzecz, 16e nie ma MagSafe, przez co straciłem zupełnie zainteresowanie. Magnes na pleckach to jedna z lepszych rzeczy, którą wymyślili jak dla mnie. Cytuj
dominalien 303 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu No niestety, zawsze jest coś czego brakuje i człowiek kupuje najdroższe. Cytuj
Mustang 1 798 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Ciekawe ile ludzi tak naprawdę używa MagSafe, osobiście znam kilka osób z iPhone’ami i żadna z tego regularnie nie korzysta. Największa użyteczność tego to chyba jako uchwyt do samochodu, ale od lat prawie wszystkie nowe auta mają CarPlay lub wydajne systemy własne, więc ma to coraz mniejsze znaczenie. Cytuj
Homelander 2 515 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu U mnie iPhone 11 Pro Max i 84% baterii. Na 17stkę już chyba wymienię, tego Air jestem ciekawy Cytuj
Santi 33 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Ciekawe ile ludzi tak naprawdę używa MagSafe, osobiście znam kilka osób z iPhone’ami i żadna z tego regularnie nie korzysta. Największa użyteczność tego to chyba jako uchwyt do samochodu, ale od lat prawie wszystkie nowe auta mają CarPlay lub wydajne systemy własne, więc ma to coraz mniejsze znaczenie. Ja używam w domu z ładowarką Cytuj
Sobies 174 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 20 godzin temu, Homelander napisał(a): U mnie iPhone 11 Pro Max i 84% baterii. Na 17stkę już chyba wymienię, tego Air jestem ciekawy Dobrze, że napisałeś odnośnie żywotności baterii pokazując swój przykład bo miałem właśnie Was zapytać... Mam 15 Pro i dosłownie za 2 tygodnie minie równy rok jak go używam i żywotność baterii nadal pozostaje na 100%. To jakoś tąpnie w najbliższym czasie? Ile ja się naczytałem o tych bateriach, że zdychają na naszych oczach. Nie ukrywam, te opinie odrzucały mnie od kupna "jabłka" dużo wcześniej, ale w końcu postanowiłem i go mam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi