BRY@N 1 951 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego To chyba dużo zależy od sposobu używania. Ja ma pierwszego SE z kondycja baterii 91% Cytuj
seb.maz 732 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego 22 godziny temu, Mustang napisał(a): Ciekawe ile ludzi tak naprawdę używa MagSafe, osobiście znam kilka osób z iPhone’ami i żadna z tego regularnie nie korzysta. Największa użyteczność tego to chyba jako uchwyt do samochodu, ale od lat prawie wszystkie nowe auta mają CarPlay lub wydajne systemy własne, więc ma to coraz mniejsze znaczenie. ja zawsze na noc odkładam i w samochodzie. Kabla prawie nigdy nie wtykam Cytuj
elvis004 326 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Jak chcecie sprawdzić ile faktycznie Wam zostało pojemności baterii to polecam: 1. Włączyć w Ustawienia -> Prywatność i ochrona -> Analizy i udoskonalenia -> Udostępnij Analizy iPhone'a 2. Po jakimś tygodniu pojawią wam się w sekcji: Dane analiz logi nazywające się np. "Analitycs-2025-02-22" (są zawsze dwa o podobnej nazwie z danego dnia - tylko na jednym cały proces działa prawidłowo) 3. Klikacie udostępnij i wybieracie skrypt "Battery stats" - do ściągnięcia tutaj: https://www.icloud.com/shortcuts/322d337309bf44398f4348e335204ca8 Dostaniecie jak na talerzu ile faktycznie Wasza bateria miała pojemności przy zakupie, ile ma aktualnie pojemności, ile cykli zrobiła i ile faktycznie ma procent. I procent ten różni się zdecydowanie od tego co pokazuje Wam w normalnych danych kondycji baterii. 2 Cytuj
Mustang 1 803 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego On 2/22/2025 at 8:39 AM, Sobies said: Dobrze, że napisałeś odnośnie żywotności baterii pokazując swój przykład bo miałem właśnie Was zapytać... Mam 15 Pro i dosłownie za 2 tygodnie minie równy rok jak go używam i żywotność baterii nadal pozostaje na 100%. To jakoś tąpnie w najbliższym czasie? Ile ja się naczytałem o tych bateriach, że zdychają na naszych oczach. Nie ukrywam, te opinie odrzucały mnie od kupna "jabłka" dużo wcześniej, ale w końcu postanowiłem i go mam. A sprawdzę ten bardziej techniczny sposób za tydzień. Oficjalnie w 13 mam 88% po 2,5 roku pomimo średnio łagodnego obchodzenia się z baterią (ładuję do pełna w nocy i regularnie używam ładowarki indukcyjnej w samochodzie). Cytuj
messer88 6 925 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego 12 mini 83% to 11 ma z 85% z tym że 12 zdecydowanie bardziej używana była. 15pro 100% ale dopiero 5 miesiąc chyba leci, @Sobies ładujesz do 80%? Cytuj
Sobies 174 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego Zazwyczaj ładuję do pełna jak idę spać. Fakt, że wybitnie mocno nie katuję telefonu, choć zdarza się czasem kilkugodzinny maraton w Balatro Cytuj
BRY@N 1 951 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Czy możecie polecić jakieś sprawdzone ładowarki indukcyjne ale nie od apple Jest jakaś dobra tańsza alternatywa? Cytuj
Santi 34 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Mam taką Belkina i sobie chwalę, polecam https://amzn.eu/d/gONE6K4 1 Cytuj
Mustang 1 803 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Belkin spoko, ale imo trochę za bardzo się ceni. Osobiście kupuję tego typu produkty od ankera albo ugreena - taki kompromis między chińczykami no name, a płaceniem za logo. 1 Cytuj
Santi 34 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Tylko Anker czy Ugreen nie są wcale tańsze Oczywiście można polować na promocje i coś wyrwać dużo taniej, ten Belkin niedawno można było kupić za 130zł, jak teraz patrzę na ceny to za ładowarkę Qi2 z zasilaczem trzeba zapłacić te przynajmniej 150zł, chyba że się jakiejś firmy krzak kupi co nie wiadomo jak będzie działać. Cytuj
Mustang 1 803 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca Quote The iPhone 16e is powered by a 4,005mAh battery - 25% higher than the capacity of the original iPhone 13 (3240mAh), and 12% more than the 'regular' iPhone 16 (3,561mAh). For context, the Galaxy S25's powerpack is also 4,000mAh, while the Pixel 9 is treated to a larger 4,700mAh cell. Despite the extra capacity, the 16e does consistently worse than the 16 in our testing, and we have the older display to blame for the on-screen tests, while the shorter call time can probably be attributed to the new modem. Dobra, as w rękawie w kwestii baterii okazał się bzdurą, 16e nie ma jednak wielkiego sensu bez dużych obniżek. Cytuj
mario10 605 Opublikowano czwartek o 06:15 Opublikowano czwartek o 06:15 Chciałem się przesiąść z mojego starego SE na coś nowszego i myślałem o 16e ale nie za 3k wczoraj kupiłem pełną 16 za 3300zł więc nie było sensu czekać aż potanieje 16 e 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi