Opublikowano 30 września 20159 l JEst jakaś apka na iOSa typu Automatic Call Recorder z Andka? Przyznam, że często mi się to przydaje, bo mam sklerozę.
Opublikowano 30 września 20159 l no ale panie grzybiarz, należy wejść do appstora i wpisać frazę 'call recorder', wyświetli się lista aplikacji
Opublikowano 30 września 20159 l No, ale proszę pana, ja to wpisywałem i tam jest jedno wielkie pipipi. Może ktoś używa coś godnego uwagi i może akurat poleci (może być nawet do 0.99 ojro!).
Opublikowano 1 października 20159 l Podczas rozmowy naciśnij Home Button i włącz dyktafon systemowy i wróć do rozmowy.
Opublikowano 1 października 20159 l Nie ma możliwości nagrywania rozmów w iphonie*. * - nieprzerobionym Edytowane 1 października 20159 l przez Wieslaw
Opublikowano 11 października 20159 l Dlaczego nie mogę zgrać całej muzyki na Iphona? w bibliotece na kompie mam albumy, daje normalnie synchronizuj i zgrywa się jedynie część utworów. Niektórych albumów w ogóle nie ma, w innych jest np. połowa albo 3/4 piosenek. O co chodzi?
Opublikowano 11 października 20159 l Muza z torrentów? Możliwe, że utwory nie mają wpisanych nazw albumów, dlatego itunes nie kategoryzuje ich do danego albumu i trzeba im powpisywać we właściwościach. Z brakiem albumów może być podobnie i możliwe, że widnieją w nieoznakowanych utworach.
Opublikowano 11 października 20159 l Wszystko jest ładnie pokategoryzowane. Na telefonie te piosenki się wyświetlają, ale są nieaktywne. Teraz widzę, ze jak jestem w bibliotece iTunes to przy tych piosenkach które się nie odtwarzają na telefonie jest znaczek chmurki przerywaną linią i info, ze pozycja nie została przetworzona na bibliotekę iCloud.
Opublikowano 12 października 20159 l Jak masz aktywną funkcję biblioteki iCloud to te utwory muszą zostać w pełni wrzucone w chmurę z kompa z iTunes. Wtedy pojawią Ci się w telefonie i będziesz miał dwie opcje. Albo słuchać tej muzyki prosto z chmury, albo na telefonie udostępnić te utwory poza siecią, wtedy zostaną pobrane na dysk w telefonie. ALE, kiedyś miałem taką sytuację, że właśnie miałem piosenki, które były nieaktywne i nic się nie dało z nimi zrobić (może masz ten sam problem), niestety nikt nie wiedział jak to naprawić i pomogło po prostu usunięcie całego albumu z iTunes i wrzucenie od nowa.
Opublikowano 12 października 20159 l Nowy iTunes coś pier.doli. Mi tak namieszał, że nie wyświetla lat wydania albumów. Ale co dziwne, to na ipodzie i w samochodzie, wszystko sie wyświetla, łącznie z datami. Coś jest nie tak z polską wersją
Opublikowano 12 października 20159 l Support mają zaje.bisty: zostawiasz numer i po minucie ktoś dzwoni z Irlandii, od Apple. Tylko nie będę dzownił z taką pierdołą. Albumy sortują się wg. roku, chronologicznie, więc gdzieś tam są cyferki, tylko wyświetlają się te "rrrr". Ciekawe, jakby tak pobrać wersję ENG. Edytowane 12 października 20159 l przez grzybiarz
Opublikowano 12 października 20159 l iTunesa. Wydaje mi się, że to tylko u nas tak wyszło. Zresztą zamiast wpisanego roku np. 1984, mam samo rrrr, powinno być chociaż yyyy.
Opublikowano 12 października 20159 l Jak masz aktywną funkcję biblioteki iCloud to te utwory muszą zostać w pełni wrzucone w chmurę z kompa z iTunes. Wtedy pojawią Ci się w telefonie i będziesz miał dwie opcje. Albo słuchać tej muzyki prosto z chmury, albo na telefonie udostępnić te utwory poza siecią.No okazało się ze musiałem je wrzucić w chmurę do końca. Da się zrobić jakoś tak żeby zrzucało mi piosenki bezpośrednio do pamięci fona z ominięciem chmury?
Opublikowano 12 października 20159 l Na pewno się da. Poszukaj opcji wyłączenia biblioteki iCloud czy coś w tym stylu.
Opublikowano 12 października 20159 l Jak masz aktywną funkcję biblioteki iCloud to te utwory muszą zostać w pełni wrzucone w chmurę z kompa z iTunes. Wtedy pojawią Ci się w telefonie i będziesz miał dwie opcje. Albo słuchać tej muzyki prosto z chmury, albo na telefonie udostępnić te utwory poza siecią.No okazało się ze musiałem je wrzucić w chmurę do końca. Da się zrobić jakoś tak żeby zrzucało mi piosenki bezpośrednio do pamięci fona z ominięciem chmury? Podłącz pod kompa, zrób synchro w iTunes i gotowe:)
Opublikowano 12 października 20159 l No tak zrobiłem na początku i wszystko w(pipi).alo w chmurę (i to po ciężkich przeprawach).
Opublikowano 12 października 20159 l Tak się pobawiłem dzisiaj iPhonem 6s i zwykłej 6stki mogliby nie wydawać wcale. Ci co kupili niedawno zwykłą 6stkę to rzucili kasę w błoto bo 6s dużo wiecej nie kosztuje przy tak duzych kwotach.
Opublikowano 12 października 20159 l Zawsze mnie to itunes drażniło. Mało intuicyjne i tyle. Przesiadłem sie na galaxy note i teraz bezproblemowo pliki do folderu wrzucam. Tak wolę.
Opublikowano 12 października 20159 l Tak się pobawiłem dzisiaj iPhonem 6s i zwykłej 6stki mogliby nie wydawać wcale. Ci co kupili niedawno zwykłą 6stkę to rzucili kasę w błoto bo 6s dużo wiecej nie kosztuje przy tak duzych kwotach. Zawsze chyba iPhone trzymał cenę do premiery podobnie cenionego następcy, więc opłacalność zakupu malała im dalej od premiery i bliżej debiutu następcy. Znajomy kupił właśnie 6 między prezentacją 6s, a jego wejściem do sprzedaży, czym dość mocno mnie zdziwił.
Opublikowano 12 października 20159 l Mocniejszy procek, mocniejsze gpu, 2gb ram, fors czyde tacz, nagrywanie w 4k. Co do samego systemu sie nie wypowiem bo nigdy go nie lubilem. Jedyne co lubie w nowych iphona to brak cisnienia na kosmiczne rozdzielczosci ekranu. Przy tym rozmiarze ponad 300 ppi to i tak duzo.
Opublikowano 13 października 20159 l Pytanie tylko, czy warto brać 6s skoro za rok będzie zapewne 7mka? (I tak dalej...)