Opublikowano 11 września 20168 l 64GB pewnie za około 2300zł, zafoliowany nie-bierz-Pan-szesnastki 3dni temu samo Apple obniżyło ceny telefonów, wiec Mirki GSM będą musiały polecieć z tym w dól po premierze 7 myślałem że może uda się wyrwać za +/- 2k. Tak czy inaczej dużo, ale taka jest cena gardzenia androidem. Szkoda że Lumia idzie do piachu. No ja swojego 6S 64GB sprzedaje za 500 euro( 2169zl) na rzecz nowego iPhone 7 Plus. Mam juz kupca. Dokladam drugie tyle i mam nowego iPhone. IMO dobry deal. Co roku upgrade smartfonu za 500 euro W nastepnym roku wyrwe wiecej za uzywanego 7 Plus. Obstawiam, ze 650-700 euro.. Edytowane 11 września 20168 l przez Mroku
Opublikowano 11 września 20168 l One są w AppStore? Wreszcie Apple poszło po rozum do głowy i je tam wsadzili. Ja się trochę cykałem usuwać bo co jak mi kiedyś będzie potrzebne xD. Nie wiedziałem, że można pobrać właśnie z AppStore.
Opublikowano 11 września 20168 l Tylko nowych tapet nie dali . Musiałem wyciągnąć z Sierry, bo tam już są nowe.
Opublikowano 11 września 20168 l Dzięki ziomuś co mi przypomniałeś o trybie oszczędzania baterii, licznik (wiem, oszukuje, ale to zawsze jakiś miernik) czasu zużycia pokazuje 5h, przez cały dzień zeszło do 60%. Dobra rzecz.
Opublikowano 11 września 20168 l Mi najbardziej podoba się wielojęzykowa klawiatura. W końcu nie trzeba przełączać.
Opublikowano 12 września 20168 l OK. Po 10 miesiacach uzywania 6s tak to wyglada: 238 cykli i pojemnosc 90%
Opublikowano 12 września 20168 l Panowie, jak wygląda sprawa ściagnięcia Iphone'a z USA? Warto? Porównałem cenę w apple store i różnica w modelu IP7 128gb to 980zł. Z tego co wyczytałem, ceny w sklepach w stanach nie zawierają podatku, prawda to? Nawet jeśli to dopłaty by było coś ok 60-70dolców? Czyli i tak spoko. Znajomy jest obecnie za oceanem, wraca w Październiku, więc do tego czasu raczej udałoby Mu się zakupić telefon. Jak wygląda sprawa simlocka? (byłem pewien, że są odblokowane ale już kilka osób pisało gdzieś o tym i zwątpiłem). No i jak z gwarancją? Również byłem pewien, że można reklamować telefon w każdym oryginalnym serwisie apple w Polsce, ale znów się naczytałem o tym różnych opinii, zwłaszcza jeśli chodzi o telefony kupione w USA. No i czy ogólnie warto się bawić w coś takiego, żeby zaoszczędzić te 600-700zł? Może ktoś z Was "ściągał" już telefon z Hameryki?
Opublikowano 12 września 20168 l Nie warto. Clo na smartfony (Apple) wynosi 0% ale podatek VAT wynosi 23% Wybrales model iPhone 7 w wersji 128GB za kwote 749$ ale po wyliczeniu tego podatku wynosi juz kwota 921,27$ (3575 zl) + dolicz do tego koszt wysylki. Praktycznie nie wyjdziesz na tym. Wysylka tez potrwa troche Edytowane 12 września 20168 l przez Mroku
Opublikowano 12 września 20168 l Wysyłka nie wchodziłaby w grę, bo telefon by przywiózł ze sobą ale jeśli to ma być różnica 300-400zł to faktycznie nie warto. Chu.jowo z vatem
Opublikowano 12 września 20168 l Wysyłka nie wchodziłaby w grę, bo telefon by przywiózł ze sobą ale jeśli to ma być różnica 300-400zł to faktycznie nie warto. Chu.jowo z vatem Jak jedziesz osobiscie po ten telefon, to juz inna sprawa.. Nie placisz nic, jesli przyjedziesz jako uzytkownik tego telefonu do Polski. Wiesz ocb, odpakujesz go i masz go przy sobie. Edytowane 12 września 20168 l przez Mroku
Opublikowano 12 września 20168 l Kumam, czyli jakby go rozpakowal, wsadzil w kieszen a zostawil tylko pudelko w plecaku to bez vatu? Wtedy warto. Nie daj Boże jeszcze by mu spadł czy coś... gra nie warta świeczki
Opublikowano 12 września 20168 l Piszę że znajomy będzie wracać z USA więc jaka wysyłka? Jaki VAT? Jak rozpakuje to weźmie do samolotu i tyle.
Opublikowano 12 września 20168 l Kumam, czyli jakby go rozpakowal, wsadzil w kieszen a zostawil tylko pudelko w plecaku to bez vatu? Wtedy warto. Nie daj Boże jeszcze by mu spadł czy coś... gra nie warta świeczki Zgadza sie.
Opublikowano 12 września 20168 l Po co to pudełko? Niech kupi jakiś case tani z gumy/silikonu i do kieszeni. Gerda sprawa dotyczy częstotliwości - musiałbyś poczytać które będą działać w polsce http://www.apple.com/iphone/LTE/ Edytowane 12 września 20168 l przez NemoKOF
Opublikowano 12 września 20168 l Dobra, wszystko kumam. A co z gwarancją? Bez problemu w każdym autoryzowanym serwisie apple w Polsce przyjmą czy problem będzie?
Opublikowano 12 września 20168 l Nie ma Apple w polsce. Wszystko realizujesz przez sprzedawców którzy mają z Apple umowę, najbliższe Apple jest w Niemczech. Mają infolinię itd ale gwarancja z USA nie jest honorowana ani ma kompy ani iPhone. Co innego Apple care plan - to jest na świat.
Opublikowano 12 września 20168 l No tak, tylko apple care plan to dodatkowe 129$. Na razie na stronie przy wyborze IP7 nie ma nawet możliwości wyboru "sim free" (przy 6s jest), rozumiem, że na razie nawet by nie dorwał odblokowanego? Faktycznie, nie warto chyba. Poczekam, w czerwcu kończy mi się umowa, może marzec-kwiecień nowy 6s będą w granicy 2100-2200 (64gb) i sprawie sobię takiego,a na razie muszę się przemęczyć na mojej piąteczce. Dzięki bardzo za odpowiedzi.
Opublikowano 12 września 20168 l Zastanawiam sie jakie etui kupic do iPhone 7 Plus. Mial ktos stycznosc ze skorzanym etui od Apple? http://www.apple.com/pl/shop/product/MMYL2ZM/A/sk%C3%B3rzane-etui-do-iphonea-7-plusbe%C5%BC?fnode=99 Mialem na poczatku brac crystal case'a.. Sam juz nie wiem.
Opublikowano 12 września 20168 l Ja bym brał oryginalne silikonowe. Skórzane się zniszczy, a już na pewno jeśli nie będzie czarne, poza tym trudniej je czyścić. Te przeźroczyste są z kolei fajne po założeniu, a potem widać zaraz wszystkie paprochy.