Wojtas1986 1 621 Opublikowano 17 września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 września 2016 Podnoszenie rewelacja. Najpierw myślałem, że to działa na ryja, ale chyba jednak akcelerometr?W 6 SE tez to jest . Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 17 września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 września 2016 (edytowane) a w biedackim 5S z jakiegoś powodu tego nie ma Edytowane 17 września 2016 przez Szejdj Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 17 września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 września 2016 Wzbudzanie ekranu jak w Apple Watch jest spoko... ale zaczęło w(pipi)iać kiedy telefon podświetla się randomowo podczas jazdy autem (w uchwycie).-bo niestety właśnie steruje tym tylko akcelerometr Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 17 września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 września 2016 W 6 też nie ma. Potrzebny jest ten koprocesor, który chyba działa kiedy główny jest uśpiony. To tak jak z Hey Siri, za dużo energii by brało na starszych urządzeniach. Podobno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 września 2016 Mi sie notyfikacje po update podobaja, bardziej czytelne. Ale to chyba kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 17 września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 września 2016 Niedługo będzie osobny procesor do wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 http://fotoblogia.pl/9488,ios-10-pozwoli-astrofotografom-na-korzystanie-z-telefonu-w-absolutnej-ciemnosci Dobra zmiana w iOS 10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 Szkoda tylko, ze bateria dziala slabo w iPhonie 6s po updacie do iOS10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 Za to nadal brakuje skrótu danych komórkowych w centrum sterowania. W lipcu czytałem, że taka opcja była ukryta w plikach bety dziesiątki. Trochę żałosne, że nie ma tego w oficjalnej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 a po co ci taki skrót? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 Dla wygody. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 (edytowane) W 6 też nie ma. Potrzebny jest ten koprocesor, który chyba działa kiedy główny jest uśpiony. To tak jak z Hey Siri, za dużo energii by brało na starszych urządzeniach. Podobno. Przecież iPhone 6 ma M8... między M7 i M9 różnić w sumie nie ma. Apple wycięło - bo tak... to jak kiedyś iPhone 5 i w górę miały air-dropa, a 4S - nie :E Jailbreak dla iOS10 przyniesie pewnie tłiki pozwalające na odblokowanie tego co zostało celowo usunięte Edytowane 18 września 2016 przez II Noxx II Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 No jakieś różnice są, jeśli jeden jest osobnym układem a drugi jest wbudowany w procesor. A dane komórkowe masz pod 3D Touch na ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 Fajna ta wbudowana opcja z trybem nocnym. Poza tym nie wiem co się dla mnie zmieni przy korzystaniu na mini 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Smiti 313 Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 Za to nadal brakuje skrótu danych komórkowych w centrum sterowania. W lipcu czytałem, że taka opcja była ukryta w plikach bety dziesiątki. Trochę żałosne, że nie ma tego w oficjalnej wersji. Ktoś tego jeszcze używa przy dzisiejszych pakietach? To nie android i tutaj nie drenuje baterii ani nie pobiera nic czego nie chcesz w tle. Wifi też wyłączasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 (edytowane) A dane komórkowe masz pod 3D Touch na ustawieniach. Ta to wiem, ale jednak wolałbym mieć też możliwość włączenia danych z blokady telefonu. Ogólnie chciałbym mieć możliwość spersonalizowania centrum sterowania pod własne potrzeby. Ktoś tego jeszcze używa przy dzisiejszych pakietach? To nie android i tutaj nie drenuje baterii ani nie pobiera nic czego nie chcesz w tle. Jeśli sądzisz, że dane komórkowe nie marnują w ogóle baterii, zwłaszcza w miejscach z lipnym sygnałem to beka. O odświeżaniu aplikacji w tle widocznie też nie słyszałeś, ale jednak ta za(pipi)ista funkcja istnieje. Polecam. A pakietu mam 30 GB miesięcznie i mój post nie miał z tym nic wspólnego. Wifi też wyłączasz? A po co mi włączone wifi kiedy jestem w ruchu, na cmentarzu, na piwie czy kiedy korzystam z pc? Życie mi chcesz układać? Edytowane 18 września 2016 przez Dr1zzt Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 pokażesz swoje zużycie baterii od pełnego naładowania do 1%? chciałbym zobaczyć co tracę, nie wyłączając wifi i LTE Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 Z ostatnich 5 dni mam 70% korzystania z Twitcha, bo Dreamhack się odbywał i telefon jednak był katowany przez oba sygnały, ale w tyg. chętnie wrzucę przy moim normalnym użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 super, czekam Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 Życie mu chcesz układać? Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 (edytowane) Za to nadal brakuje skrótu danych komórkowych w centrum sterowania. W lipcu czytałem, że taka opcja była ukryta w plikach bety dziesiątki. Trochę żałosne, że nie ma tego w oficjalnej wersji. Ktoś tego jeszcze używa przy dzisiejszych pakietach? To nie android i tutaj nie drenuje baterii ani nie pobiera nic czego nie chcesz w tle. Wifi też wyłączasz? Baterię drenuje przede wszystkim wyszukiwanie sygnału.... w całym kraju nie jest dostępne LTE - przeskok i ciągłe szukanie zakresów między 3G i LTE żre najwięcej. moduł wifi/bt jest niezbędny do prawidłowej lokalizacji - a jak masz te usługi włączone, to nawet instagram którego aktualnie nie używasz - non stop dranuje baterię. Edytowane 18 września 2016 przez II Noxx II Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 września 2016 Kazdy marudzi na baterie w 6S, ja nie zaobserwowalem zadnego spadku wydajnosci. Moze mam szczescie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 Kazdy marudzi na baterie w 6S, ja nie zaobserwowalem zadnego spadku wydajnosci. Moze mam szczescie? Moze masz prawie nowe urzadzenie? Wiekszosc uzywa iPhone 6s od premiery i po roku bateria jest slabsza. iOS10 dobil ja do konca. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 Fakt, że to dawno było, ale w czasach IP4 (to mój ostatni) samo przełączenie z 3G na 2G powodowało, że telefon żył do wieczora. Jak miałem "cały dzień" 3G to tak do 16-17 działał. To że telefon NIE UŻYWA do konkretnej akcji tych danych, to nie znaszy że baterii nie żre. Chodzi o łączenie z nadajnikami, synchronizacja na poziomie niższych warstw sieciowych modemu, zawsze to coś zżera. Sporo mniej niż kiedyś ale zżera. Byłem teraz za granicą i jechałem na wyłączonych danych komórkowych i telefon trzymał znacznie dłużej, no ale dla was wiadomo ;-) Android. Sprawdźcie jak jest u was. Różnica na plus będzie na pewno ale może nie gigantyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi