szejdj 2 804 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 Przecież iOS ma funkcję oszczędzania baterii, która wydłuża czas pracy telefonu i kilka godzin. Wystarczy ręcznie poustawiać to co ten tryb robi automatycznie i od razu czas pracy będzie dużo dłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 Szczerze to na Androidzie ten tryb wyłącza w większości dostęp do sieci lub go ogranicza. Doze, czyli tryb oszczedzania jak telefon leży robi kolejkę odpytywania sieci i robi wszystki hurtem w okienku czasowym, np raz na 15 minut a nie pozwala robić tego wtedy, kiedy aplikacja chce sama to robić. Na logikę więc - jak wyłączysz sam sobie sieć to bateria powinna więcej trzymać. Nie mówię, żeby tak robić, ale jak chłopak chce to was pyta gdzie ma tą opcję :-) Każdy robi jak lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 Ja tylko napisałem, że chciałbym zobaczyć jeden (pipi)aniutki przycisk z poziomu centrum sterowania z samej wygody. Nie lubię kiedy dane komórkowe, gdy ich nie używam są włączone zwłaszcza podczas roamingu, a w roku jest to sporo czasu. Dlatego kwestia baterii, którą ktoś użył jako argument do mojego postu jest nie trafiona, bo dla mnie czas pracy ajfona jest zadowalący, ale że sygnał LTE/3G nie "drenuje baterii", bo to nie android jest bzdurą. Chodzi mi tylko o przycisk z poziomu blokady, a przecież to nie jest jakaś rewolucyjna funkcja. Nie cieknie mi z ryja piana i telefonu zmieniać nie zamierzam Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 (edytowane) Az mi łezka się zakręciła pod koniec Tutaj jeszcze bardziej... Edytowane 19 września 2016 przez Koleś88 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryuk 1 453 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 :facepalmz: Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 Slyszalem, ze czarny matowy iPhone potrafi sie zarysowac i na dodatek ramka przy aparacie tez. Powtorka iPhone 5 ? Musze jak najszybciej zamowic etui, bo jak przyjdzie telefon, to bedzie lipa. Zdecydowalem sie na takie etui do Plusa. Mam identyczne w iP 6s i sluzy bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 (edytowane) Tylko pizdusie zakładają etui Ja etui zakładam na pierwszy miesiąc czy dwa a kiedy się przyzwyczaję do telefonu to je wywalam i noszę bez. Edytowane 19 września 2016 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 Zastanawiam sie czy brac plusa czy zwyklego. Nie przeszkadza wam wielkosc Plusa? Ja i tak jedna reka nie jestem w stanie obsluzyc gornej czesci ekranu, a mam zwykly rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 (edytowane) Zastanawiam sie czy brac plusa czy zwyklego. Nie przeszkadza wam wielkosc Plusa? Ja i tak jedna reka nie jestem w stanie obsluzyc gornej czesci ekranu, a mam zwykly rozmiar. Jest wiekszy od mojego Galaxy S7 Edge. Nie jest zbyt wygodny w dloni, ale po raz kolejny nie zamierzam brac podstawowego modelu. Zdecydowalem sie zamowic Plusa ze wzgledu na lepsza baterie i aparat. Edytowane 19 września 2016 przez Mroku Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 Ja z 6 Plus przesiadłem się na 7 i nie patrzę nawet za siebie. Plusy to są patelnie, paletki do ping ponga. W iOS nie ma żadnego trybu wspomagania na tak wielkie ekrany i zapomnij, że jedną ręką coś napiszesz bez dziwnych wygibasów. Tylko dla specyficznych zastosowań, ale na pewno nie dla mnie. Zwykła siódemka jest zaje,bista. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 Jest kwestia wielkości rąk, ja piszę na 6 calach jedną ręką jak muszę. Natomiast w tym roku jest oprócz baterii kwestia 2gb ramu vs 3gb w plusie. Więc jakaś już większą różnica się robi i nie tylko plus jako rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 Plus ma też beznadziejne ratio ekran do obudowy. Nah, lepszy aparat czy więcej RAM-u mają też swoją cenę, to nie jest tak, że dostajesz Plusa za tyle samo co zwykłą siódemkę. Ja nie mogę być szczęśliwszy, że wreszcie pozbyłem się tego kloca . Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 nie wiem jak można kupić telefon z "piano black". Takie wykonczenie nadaje się co najwyżej do sprzętów które nie dotykamy, na przykład TV. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 (edytowane) Plus ma też beznadziejne ratio ekran do obudowy. Nah, lepszy aparat czy więcej RAM-u mają też swoją cenę, to nie jest tak, że dostajesz Plusa za tyle samo co zwykłą siódemkę. Ja nie mogę być szczęśliwszy, że wreszcie pozbyłem się tego kloca . Wielkość jest wręcz komiczna. Np wysokość jest wielka, ramki duże, szczególnie dół i góra. Huawei Mate z ekranem pełne 6" ma taką samą wysokość pomimo paskudnych ramek wokół LCD. Edytowane 19 września 2016 przez NemoKOF Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 nie wiem jak można kupić telefon z "piano black". Takie wykonczenie nadaje się co najwyżej do sprzętów które nie dotykamy, na przykład TV. Takie wykończenie wszędzie jest beznadziejne i powinno wyginąć. Albo brudne, albo porysowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 Pozdrawiam tych, którzy kupili 7 Plus dla dodatkowego GB RAM-u. No a Jet Black to wiadomo, beka Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 (edytowane) Wiesz, jest duża różnica w rozdziałce. A ramu zawsze lepiej więcej. Mniej przeładowań. Sporo jest bateria w plus większa. Edytowane 20 września 2016 przez NemoKOF Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 No ja jeszcze na 2gb w SE nie uświadczyłem przeładowań w Safari. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 (edytowane) Dla mnie prawdziwa różnica w ilości RAMu objawia się tym co faktycznie działa w pełni w tle. na ip6 każde wejście na FB w dwukliku hołma kończyło się białym ekranem i przeładowaniem. 2GB pomaga, 3 pewnie też - jak nie w tym sofcie, to w 10.1 lub 10.2.nie wiem jak można wierzyć w to że do obsługi 2giej kamery trzeba gigabajta więcej. wyższa rozdzielczość - i w końcu, za trzecim razem - dodatkowa pamięc operacyjna. tak powinno być od 6+ Edytowane 20 września 2016 przez II Noxx II Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 No właśnie z tym RAM-em to jest teoria, że dodatkowy 1GB RAM-u używa tylko kamera, a system korzysta z 2GB tak jak zwykła siódemka. Większa bateria to naturalne, ale też większy ekran który jej więcej potrzebuje . Kloc jak ch,uj po prostu, do tej pory na dodatek wolniejszy od mniejszego brata przez ogromny ekran. Teraz już coś z tym zrobili, niemniej wciąż nie widzę tej dodatkowej "mocy" jako argumentu przemawiającym za tym telefonem. To jest coś potrzebnego, ale nie coś, co przekona Cię do wzięcia większego. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 Mnie nic nigdy nie przekona na Plusa, bo jak na 5,5" jest po prostu za wielki. chyba żaden telefon na rynku nie jest tak przerośnięty jak iPhone 6/6S/7+Dla mnie to nieporęczna patelnia, a obsługa iOS i brak 'wstecz' z taką przekątną jest nie do przełknięcia.uwielbiam produkty Apple, ale tego modelu nie kumam... Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 Przekonaliscie mnie teraz tylko musze rozkminic po co mi apple watch Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 Ładnie wygląda i mówi C, że co 50 minut siedzenia masz wstawać. Cudeńko Jak na pierwszy dzień to wiadomo, jaram się. Ciekawe jak na dłuższą metę z tym będzie. BTW pudło Apple Watch jest k,urwa ogromne xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 miałem brać, ale teraz jak kupiłem macbooka, to jedno powiadomienie przychodzi mi na: -laptopa -telefon -ipada no i nie wiem, czy potrzebuję jeszcze jednego SMSa z reklamą Sexy Fotek za 1,22zł na zegarku Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 iPad wiecznie wyciszony, na ch,uj mie tam powiadomienia. Laptop tez wiekszosc wyciszone, na tym sie pracuje. A na łapie akurat najwygoniej spojrzec, podnosisz rękę i przypomnienie czy SMS. Spoczko całkiem. Przynajmniej mocno w to wierzę xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi