Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Wyświetleń 705,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Jest opcja odblokowania iphona? Ktos zgubil go i zablokowal. Mozna robic zdjęcia itp ale nie mozna wejść w menu. Opłaca się go zabierać do pl i odblokowac. Zadziała to w ogóle?

• Nie ma niestety. Padło na złą osobę.

• No to sprzedaje 5s i kupuje 3gs

Opublikowano

No spoko. Wysyłałem tam 2x macbooka, 6, SE i zawsze było rewelacyjnie.

Opublikowano

"średnia 3,4" 
teraz przemyśl jacy są Polacy, jak bardzo pretensjonalni i dlaczego naku.rwiają im jedynki w opiniach za to, że psuje się sprzęt który Cortland jedynie sprzedaje (=pośredniczy).

ja nigdy nie miałem problemu z nimi i generalnie olewam opinie podludzi, którzy oczekują cudów, bo np. wrzucili telefon do wody.
i jeszcze jedna jasna sprawa : jak ktoś w tym kraju jest dobrze obsłużony, to prawie nikt nie mówi : DZIĘKUJĘ
jak jest jakikolwiek zgrzyt - litania na pół internetu i rozwlekanie dramy.

Edytowane przez II Noxx II

Opublikowano

Kiedyś w MacBooku 09 zepsuła mi się ładowarka, potem odkleiła się guma na dole, w 6 miałem przesunięta soczewkę przedniego aparatu, a SE opisywałem ostatnio.

Opublikowano

HAHA

Apple wprowadza złotówki w Appstorze, a oto przelicznik waluty:

07e6dd1e-cd04-4d6a-9f0b-c5d16657ebf8.png

1 euro to 5PLN

je,bani 

ciekawe kiedy doczekamy się siri po polsku

Edytowane przez S(pipi)ix

Opublikowano

Najpierw podwyżka z 0.89 euro (3.73 zł) na 0.99 euro (4.15), a teraz będzie 4.99 zł.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Nauczcie się najpierw odczytywać tabelki a potem spamujcie.

edit:

L33RXZH.png

Tylko pierwszy tier odstaje.

Edytowane przez sprite

Opublikowano

nie będę tutaj bronił iPhone, ale każdy sprzęt może się zepsuć - tutaj prawdopodobnie usterka była trudna do zdiagnozowania.

-polecam TYLKO oryginalne akcesoria, jak np. przewód lightning z certyfikatem 

nie kupisz tego taniej niż za około 70zł (...)

Kable z certyfikatem MFI zaczynają się od 40zł po marketach, a sam upolowałem kiedyś w auchanie dwie sztuki z firmy SBS po 25zł.

Kable podróbki nie posiadają chipa z unikalnym ID od Apple, który potwierdza pewny poziom jakości, ale oprócz tego nic nie zmienia w procesie ładowania. Może być podróbka wykonana lepiej niż oryginał dostarczony z telefonem. No ale podróbki apple blokuje szybko i przestają działać (chyba że telefon jest wyłączony - wtedy nie ma jak sprawdzić ID w bazie).

Opublikowano

Ja mam kabel Targus kupiony na promicji, one są certyfikowane. Polecam, solidniejszy niż oryginał.

A Rayos jeśli wciąż masz dylematy to odpowiedź jest prosta: nie czekaj, 7.

Opublikowano

nie będę tutaj bronił iPhone, ale każdy sprzęt może się zepsuć - tutaj prawdopodobnie usterka była trudna do zdiagnozowania.

-polecam TYLKO oryginalne akcesoria, jak np. przewód lightning z certyfikatem 

nie kupisz tego taniej niż za około 70zł (...)

Kable z certyfikatem MFI zaczynają się od 40zł po marketach, a sam upolowałem kiedyś w auchanie dwie sztuki z firmy SBS po 25zł.

Kable podróbki nie posiadają chipa z unikalnym ID od Apple, który potwierdza pewny poziom jakości, ale oprócz tego nic nie zmienia w procesie ładowania. Może być podróbka wykonana lepiej niż oryginał dostarczony z telefonem. No ale podróbki apple blokuje szybko i przestają działać (chyba że telefon jest wyłączony - wtedy nie ma jak sprawdzić ID w bazie).

bardzo się mylisz, nie będę tutaj rozpisywał szczegółów natomiast w skrócie:

-korzystając z przewodu bez certyfikatu systematycznie zużywasz szereg elementów odpowiadających za ładowanie. 

ten czip 'w przewodzie' komunikuje się z kontrolerem portu lightning.

i wyjątkowo nie jest to fanaberia apple'a, a bardzo sensowne rozwiązanie inżynieryjne 

po to powstał taki standard dla producentów, by użytkownikom.... nie psuły się telefony

oczywiście kwestie takie jak :

lepsze materiały, ładniejszy blister, kolor czy niestandardowa długość przewodu to kolejne aspekty które wpływają na cenę

z tym się zgadzam

Opublikowano

A myślicie, że lasce się ten telefon zepsuł (najprawdopodobniej płyta), przez używanie nieoryginlanych słuchawek? W sumie nie używa tych z zestawu, bo wygodniejsze ma inne. W piątek kurier będzie odebrać pakę. Szkoda, że nie wyślą kurierem, tylko trza osobiście odbierać.

Opublikowano

a wąchałeś jak pachnie? może wtyczka słuchawek pachnie spalenizną?

Opublikowano

Jak to nie wyślą kurierem? Cortland? Przecież normalnie kurier do mnie przyjechał odebrać telefon, a potem mi go doręczył.

Opublikowano

Cortland Poznan, odbiór osobisy lub za upoważnieniem danej osoby.

Ech, pisałem do wrocka, a tu widzę w papierach serwis z poznania.

Opublikowano

No to coś słabo sprawdziłeś grzybiarz. Ja do Poznania nie jechałem przez całą Polskę.

Opublikowano

człowieku, § 2 NAPRAWY GWARANCYJNE

2. Zleceniodawca, w ramach naprawy gwarancyjnej, dostarczy sprzęt, który będzie przedmiotem naprawy do "Cortland". Sprzęt może zostać dostarczony osobiście do wybranego salonu "Cortland" lub wysłany ubezpieczoną przesyłką kurierską DHL na koszt odbiorcy.

5. W przypadku naprawionego sprzętu, wysyłanego do Zleceniodawcy ubezpieczoną przesyłką kurierską DHL, koszt transportu ponosi "Cortland".

Cortland ma umowę z DHLem i ich obowiązkiem jest wysłanie ci tego telefonu na ich koszt. Przecież to nawet na tych druczkach do pobrania jest xD.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

grzybiarz napisz coś o murzynku teraz

przecież to nie są zasady Cortlandu tylko to wynika z ustawy.

Edytowane przez S(pipi)ix

Opublikowano

Ja mam kabel Targus kupiony na promicji, one są certyfikowane. Polecam, solidniejszy niż oryginał.

A Rayos jeśli wciąż masz dylematy to odpowiedź jest prosta: nie czekaj, 7.

A jakiś zamiennik oryginalnej ładowarki byś polecił do 6S, certyfikowaną czy cuś?

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

A to nie wiem, ładowarki mi się walają ze dwie czy trzy w domu :). A i tak rzadko używam bo w pracy ciągle telefon na kablu mam i się ładuje w ten sposób.