Opublikowano 20 maja 20177 l No właśnie czytałem takie, średnia 3.4: https://www.google.pl/search?q=wrocław+cortland&gws_rd=cr&ei=0TYgWbDyFcuX6ASMyaPgDA#gws_rd=cr&lrd=0x470fc26aee7c7567:0x9a6b62d01b1e8144,1,
Opublikowano 20 maja 20177 l "średnia 3,4" teraz przemyśl jacy są Polacy, jak bardzo pretensjonalni i dlaczego naku.rwiają im jedynki w opiniach za to, że psuje się sprzęt który Cortland jedynie sprzedaje (=pośredniczy).ja nigdy nie miałem problemu z nimi i generalnie olewam opinie podludzi, którzy oczekują cudów, bo np. wrzucili telefon do wody.i jeszcze jedna jasna sprawa : jak ktoś w tym kraju jest dobrze obsłużony, to prawie nikt nie mówi : DZIĘKUJĘjak jest jakikolwiek zgrzyt - litania na pół internetu i rozwlekanie dramy. Edytowane 20 maja 20177 l przez II Noxx II
Opublikowano 20 maja 20177 l No spoko. Wysyłałem tam 2x macbooka, 6, SE i zawsze było rewelacyjnie. XD co ty robisz z tym sprzetem apple?
Opublikowano 20 maja 20177 l Kiedyś w MacBooku 09 zepsuła mi się ładowarka, potem odkleiła się guma na dole, w 6 miałem przesunięta soczewkę przedniego aparatu, a SE opisywałem ostatnio.
Opublikowano 22 maja 20177 l HAHA Apple wprowadza złotówki w Appstorze, a oto przelicznik waluty: 1 euro to 5PLN je,bani ciekawe kiedy doczekamy się siri po polsku Edytowane 22 maja 20177 l przez S(pipi)ix
Opublikowano 22 maja 20177 l Najpierw podwyżka z 0.89 euro (3.73 zł) na 0.99 euro (4.15), a teraz będzie 4.99 zł. Edytowane 22 maja 20177 l przez grzybiarz
Opublikowano 22 maja 20177 l Nauczcie się najpierw odczytywać tabelki a potem spamujcie. edit: Tylko pierwszy tier odstaje. Edytowane 22 maja 20177 l przez sprite
Opublikowano 24 maja 20177 l nie będę tutaj bronił iPhone, ale każdy sprzęt może się zepsuć - tutaj prawdopodobnie usterka była trudna do zdiagnozowania. -polecam TYLKO oryginalne akcesoria, jak np. przewód lightning z certyfikatem nie kupisz tego taniej niż za około 70zł (...) Kable z certyfikatem MFI zaczynają się od 40zł po marketach, a sam upolowałem kiedyś w auchanie dwie sztuki z firmy SBS po 25zł. Kable podróbki nie posiadają chipa z unikalnym ID od Apple, który potwierdza pewny poziom jakości, ale oprócz tego nic nie zmienia w procesie ładowania. Może być podróbka wykonana lepiej niż oryginał dostarczony z telefonem. No ale podróbki apple blokuje szybko i przestają działać (chyba że telefon jest wyłączony - wtedy nie ma jak sprawdzić ID w bazie).
Opublikowano 24 maja 20177 l Ja mam kabel Targus kupiony na promicji, one są certyfikowane. Polecam, solidniejszy niż oryginał. A Rayos jeśli wciąż masz dylematy to odpowiedź jest prosta: nie czekaj, 7.
Opublikowano 24 maja 20177 l nie będę tutaj bronił iPhone, ale każdy sprzęt może się zepsuć - tutaj prawdopodobnie usterka była trudna do zdiagnozowania. -polecam TYLKO oryginalne akcesoria, jak np. przewód lightning z certyfikatem nie kupisz tego taniej niż za około 70zł (...) Kable z certyfikatem MFI zaczynają się od 40zł po marketach, a sam upolowałem kiedyś w auchanie dwie sztuki z firmy SBS po 25zł. Kable podróbki nie posiadają chipa z unikalnym ID od Apple, który potwierdza pewny poziom jakości, ale oprócz tego nic nie zmienia w procesie ładowania. Może być podróbka wykonana lepiej niż oryginał dostarczony z telefonem. No ale podróbki apple blokuje szybko i przestają działać (chyba że telefon jest wyłączony - wtedy nie ma jak sprawdzić ID w bazie). bardzo się mylisz, nie będę tutaj rozpisywał szczegółów natomiast w skrócie: -korzystając z przewodu bez certyfikatu systematycznie zużywasz szereg elementów odpowiadających za ładowanie. ten czip 'w przewodzie' komunikuje się z kontrolerem portu lightning. i wyjątkowo nie jest to fanaberia apple'a, a bardzo sensowne rozwiązanie inżynieryjne po to powstał taki standard dla producentów, by użytkownikom.... nie psuły się telefony oczywiście kwestie takie jak : lepsze materiały, ładniejszy blister, kolor czy niestandardowa długość przewodu to kolejne aspekty które wpływają na cenę z tym się zgadzam
Opublikowano 24 maja 20177 l A myślicie, że lasce się ten telefon zepsuł (najprawdopodobniej płyta), przez używanie nieoryginlanych słuchawek? W sumie nie używa tych z zestawu, bo wygodniejsze ma inne. W piątek kurier będzie odebrać pakę. Szkoda, że nie wyślą kurierem, tylko trza osobiście odbierać.
Opublikowano 24 maja 20177 l Jak to nie wyślą kurierem? Cortland? Przecież normalnie kurier do mnie przyjechał odebrać telefon, a potem mi go doręczył.
Opublikowano 24 maja 20177 l Cortland Poznan, odbiór osobisy lub za upoważnieniem danej osoby. Ech, pisałem do wrocka, a tu widzę w papierach serwis z poznania.
Opublikowano 24 maja 20177 l No to coś słabo sprawdziłeś grzybiarz. Ja do Poznania nie jechałem przez całą Polskę.
Opublikowano 24 maja 20177 l człowieku, § 2 NAPRAWY GWARANCYJNE 2. Zleceniodawca, w ramach naprawy gwarancyjnej, dostarczy sprzęt, który będzie przedmiotem naprawy do "Cortland". Sprzęt może zostać dostarczony osobiście do wybranego salonu "Cortland" lub wysłany ubezpieczoną przesyłką kurierską DHL na koszt odbiorcy. 5. W przypadku naprawionego sprzętu, wysyłanego do Zleceniodawcy ubezpieczoną przesyłką kurierską DHL, koszt transportu ponosi "Cortland". Cortland ma umowę z DHLem i ich obowiązkiem jest wysłanie ci tego telefonu na ich koszt. Przecież to nawet na tych druczkach do pobrania jest xD. Edytowane 24 maja 20177 l przez ragus
Opublikowano 24 maja 20177 l grzybiarz napisz coś o murzynku teraz przecież to nie są zasady Cortlandu tylko to wynika z ustawy. Edytowane 24 maja 20177 l przez S(pipi)ix
Opublikowano 25 maja 20177 l Ja mam kabel Targus kupiony na promicji, one są certyfikowane. Polecam, solidniejszy niż oryginał. A Rayos jeśli wciąż masz dylematy to odpowiedź jest prosta: nie czekaj, 7. A jakiś zamiennik oryginalnej ładowarki byś polecił do 6S, certyfikowaną czy cuś? Edytowane 25 maja 20177 l przez MYSZa7
Opublikowano 25 maja 20177 l A to nie wiem, ładowarki mi się walają ze dwie czy trzy w domu :). A i tak rzadko używam bo w pracy ciągle telefon na kablu mam i się ładuje w ten sposób.