Opublikowano 17 września 20204 l Mnie w ciemnych raybanach nie rozpoznaje. Model aviator a one sa spore to chyba zrozumiale.
Opublikowano 17 września 20204 l mnie w wayfarer rozpoznaje, moze Face ID jest bardziej zaawansowany w XS?
Opublikowano 17 września 20204 l Nah, nie bardzo. Zarówno Ray-Bany jak i jakaś taniocha za 20 zł skutecznie powstrzymują Face ID przed działaniem. Zobaczymy niedługo jak wjedzie 12. Osobiście tęsknię za Touch ID. Inni już mają wtopiony czytnik w ekran, w urządzeniach Apple też bym nie wzgardził.
Opublikowano 17 września 20204 l A u mnie jeszcze inaczej. W clubmasterach rozpoznaje, ale w wayfarerach i aviatorach już nie.
Opublikowano 17 września 20204 l 47 minut temu, raven_raven napisał: Nah, nie bardzo. Zarówno Ray-Bany jak i jakaś taniocha za 20 zł skutecznie powstrzymują Face ID przed działaniem. Zobaczymy niedługo jak wjedzie 12. Osobiście tęsknię za Touch ID. Inni już mają wtopiony czytnik w ekran, w urządzeniach Apple też bym nie wzgardził. Moja mama ma jakiegoś nowego Samsuna Galaxy i tam z kolei jest taki bajer, że jak nakleisz folię ochronną na ekran to już ci nie odczyta palca. Też lipa.
Opublikowano 17 września 20204 l 45 minut temu, sprite napisał: A u mnie jeszcze inaczej. W clubmasterach rozpoznaje, ale w wayfarerach i aviatorach już nie. No ja właśnie aviatory miałem, i nie śmigało. Już problemu nie mam z nimi i tak, bo okulary utonęły podczas spływu kajakowego . @estel Fakt, idealne to nie jest. Ale połączenie rozpoznawania twarzy i odciska palca dawałoby wybór, i zależnie od sytuacji jedno albo drugie. Zimą byś nie musiał wyciągać palucha z rękawiczki, latem nie musiał ściągać okularów. Ehhh, Apple, no dalej, ogarnijcie to.
Opublikowano 18 września 20204 l A to nie jest tak, że okulary z polaryzacją powodują problem z odczytem face id? Ja mam iphone X i rozpoznaje mnie w okularach zawsze i równie szybko co bez, a żony 11 pro jej nie rozpoznaje.
Opublikowano 18 września 20204 l Niezły ten iOS, w końcu można zrobić porządek na głównym ekranie i wywalić rzeczy które są niepotrzebne ale nie chcesz ich usuwać z telefonu a widgety i ich funkcjonalność przypomina mi to co kiedyś było na Windows Phone, który bardzo mi odpowiadał
Opublikowano 20 września 20204 l Tylko szkoda że nie wprowadzili w końcu pl języka. Przydałby się do Siri i nowego tłumacza.
Opublikowano 20 września 20204 l W sumie obecnie jedynym minusem ios jest to, ze nie oblsuguje xclouda
Opublikowano 6 października 20204 l Już za tydzień, 13ego o 19:00 poznamy iPhona 12, w moim mniemaniu najładniejszego ze wszystkich.
Opublikowano 6 października 20204 l Nie śledzę za bardzo plotek ale całe szczęście nie czuję potrzeby wymiany mojego 2,5 rocznego iPhona X i mam nadzieję, że po prezentacji tak zostanie. 4000 zł za telefon, to niech chociaż posłuży te 4 lata.
Opublikowano 6 października 20204 l 17 minut temu, Marcin_wawa napisał: Nie śledzę za bardzo plotek ale całe szczęście nie czuję potrzeby wymiany mojego 2,5 rocznego iPhona X i mam nadzieję, że po prezentacji tak zostanie. 4000 zł za telefon, to niech chociaż posłuży te 4 lata. Wychodzę z podobnego założenia, niestetety w mojej 7emce bateria już odmawia posłuszeństwa, i aparat nie ten, czas na zmianę.
Opublikowano 6 października 20204 l 1 minutę temu, eX4cT_PL napisał: Wychodzę z podobnego założenia, niestetety w mojej 7emce bateria już odmawia posłuszeństwa, i aparat nie ten, czas na zmianę. No to fakt, w takim razie zazdro, że jesteś na etapie zakupu, bo jeżeli będzie on wyglądał jak na renderach to będzie piękny.
Opublikowano 6 października 20204 l Ja dlatego właśnie się przesiądę na iphone. Już nie jara mnie zmiana telefonu co dwa lata jak dawniej. Kupując telefon tej marki ma się te wsparcie przez 5 lat i stabilny system. Ostatni telefon z androidem też daje mi popalić co też jest zachętą do przesiadki. Zwiększone odświeżanie fajny bajer ale szybko zużywa baterię więc pewnie i tak miałbym wyłączone.
Opublikowano 7 października 20204 l Panowie z ciekawości zapytam, jak to jest z gwarancją ze sklepu Apple? Tylko 12 miesięcy? Bo w elektromarketach jest chyba tak, że przez pierwsze 12 miesięcy obowiązuje ogólna gwarancja Apple + ta ze sklepu, a w drugim roku tylko gwarancja elektromarketu? Edytowane 7 października 20204 l przez Grzes!ek
Opublikowano 7 października 20204 l Tak, rok masz domyslnie oczywiscie za doplata mozna przedluzyc. Ale najlepiej kupic Apple Care i wtedy nawet jak je.biesz telefonem o ziemie specjalnie to ci wymienia. Poza tym na niektore naprawy maja specjalne programy, ja bylem w tym roku z Macbookiem kilka miesiecy po gwarancji bo mi bateria spuchla i wymienili ja razem z cala pokrywa i klawiatura za darmo bo jest na to jakis program. A sam koszt takiej naprawy to 600 euro jakos.
Opublikowano 7 października 20204 l Warto tylko dodać, że to co kolega opisuje obowiązuje na zachodzie. W Polsce nawet gdy laptopy puchły to Apple nie przyjmowało zwrotów, a wydaje mi się że z AppleCare też były jakieś jaja.
Opublikowano 7 października 20204 l 7 minut temu, estel napisał: Warto tylko dodać, że to co kolega opisuje obowiązuje na zachodzie. Co? Farmazony opowiadasz
Opublikowano 7 października 20204 l no w Polsce Apple Care jest na tablet i maca. Nie ma na telefony. Chyba że coś się zmieniło, ale wątpie
Opublikowano 7 października 20204 l Myslalem ze serwis dziala wszedzie tak samo, u mnie ubejmuje nawet zegarek. Rozumiem jakby nie naprawiali w PL Homepoda bo nie macie go chyba w ogole. Wydaje mi sie z mozesz zaniesc urzadzenie do dowolnego Apple Store na swiecie i sie tym zajma.