Ukukuki 6 992 Opublikowano 19 maja 2021 Opublikowano 19 maja 2021 W służbowych telefonach mamy jakieś mega drogie szkło za prawie 200 zł i nic to nie pomogło A telefon spadł z biurka. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 19 maja 2021 Opublikowano 19 maja 2021 Poleci ktos szklo na ekran i tyl telefonu po tym co kolega wyzej pisal? xD Czasami nie chce mi sie nosic w etui a moj XS Max jest troche ciezszy Cytuj
estel 806 Opublikowano 19 maja 2021 Opublikowano 19 maja 2021 Ja mam takie etui szkło i mogę polecić 1 Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 19 maja 2021 Opublikowano 19 maja 2021 (edytowane) Elastyczne szklo na ekran, dzieki Kupuje raczej na lato do swojego iPhona neonowe zielone albo zolte etui, mysle tez o fluorescencyjnym etui na dodatek. Przy okazji, szklo na iPhona 12 pasuje idealnie do takich rogow. Jak ja kocham Apple Ja mam takie: Edytowane 19 maja 2021 przez Sven Froost Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 20 maja 2021 Opublikowano 20 maja 2021 Jak korzystam obecnie z google pay to na iphonie też mogę tak samo płacić czy lepiej używać apple pay? Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 20 maja 2021 Opublikowano 20 maja 2021 A lepiej Ci bedzie uzywac zintegrowanego z iPhonem Apple Pay czy lepiej z jakichs powodow korzystac dalej z Google Pay? Poza tym do Apple Pay polecam wirtualne karty debytowe, nigdy nie popelni sie jakiegos bledu i nie wyda za duzo na zakupach. Placenie Apple Watchem albo iPhonem to bardzo duzy komfort Cytuj
Santi 29 Opublikowano 20 maja 2021 Opublikowano 20 maja 2021 Jak korzystam obecnie z google pay to na iphonie też mogę tak samo płacić czy lepiej używać apple pay?Na iPhonie tylko Apple Pay, imo jest lepiej rozwiązane od Google Pay, no i jest to natywna usługa, a taka wiadomo, że najlepiej działa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 20 maja 2021 Opublikowano 20 maja 2021 Apple Pay działa gorzej albo nie skonfigurowałem tego dobrze. Mimo ,ze mam odblokowany telefon to i tak muszę ściągać maskę albo wklepać kod. Do tego to naciskanie przycisku. w Google pay wystarczyło odblokować telefon i bardziej przypomina to płacenie karta. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 20 maja 2021 Opublikowano 20 maja 2021 A co sie dzieje jak wcisniesz 2 razy przycisk power w telefonie? Cytuj
Santi 29 Opublikowano 21 maja 2021 Opublikowano 21 maja 2021 Apple Pay działa gorzej albo nie skonfigurowałem tego dobrze. Mimo ,ze mam odblokowany telefon to i tak muszę ściągać maskę albo wklepać kod. Do tego to naciskanie przycisku. w Google pay wystarczyło odblokować telefon i bardziej przypomina to płacenie karta. Oczywiście maseczki trochę uprzykrzają płacenie i z tym nie ma co dyskutować. Jednak to co fajne jest w Apple Pay to możliwość wyboru karty która chcemy zapłacić przed każdą transakcją (ja używam dwóch wiec mi się to przydaje), no i autoryzacja przez Face ID każdej transakcji, przez to nie trzeba wstukiwać kodu za zakupy powyżej 100PLN i masz pewność, że nikt inny nie zapłaci twoim telefonem, jest imo bardziej bezpieczne.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 21 maja 2021 Opublikowano 21 maja 2021 Brzmi to trochę bardziej problematycznie od Google pay gdzie wystarczy że tylko wybudzę ekran i cyk, powyżej 100 też nie muszę nic więcej robić. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 21 maja 2021 Opublikowano 21 maja 2021 Ja na swoim nie musze nawet wybudzac ekranu Poza tym cieszy fakt ze jak ma sie Apple Watcha to iPhona mozna odblokowac przez Face ID nawet z maska Cytuj
Santi 29 Opublikowano 21 maja 2021 Opublikowano 21 maja 2021 Brzmi to trochę bardziej problematycznie od Google pay gdzie wystarczy że tylko wybudzę ekran i cyk, powyżej 100 też nie muszę nic więcej robić. Faktycznie teraz nie trzeba wpisywać PINu w terminalu dla transakcji powyżej 100zł, nie wiedziałem że to zmienili A samo Apple Pay nie jest problematyczne, po prostu działa trochę inaczej niż rozwiązanie od Google, najlepiej samemu wypróbować i się przekonać bądź nie do tego rozwiązania.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 21 maja 2021 Opublikowano 21 maja 2021 8 godzin temu, Sven Froost napisał: Ja na swoim nie musze nawet wybudzac ekranu Poza tym cieszy fakt ze jak ma sie Apple Watcha to iPhona mozna odblokowac przez Face ID nawet z maska Ale niestety Watch nie pozwala na autoryzację płatności na telefonie tylko trzeba wstukiwać kod. Czasem w sklepach mają pleksi i gdzieś głęboko za nią schowane terminale to nie chcę tam pakować ręki z zegarkiem i płacę telefonem, ale wtedy trzeba wpisywać kod. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 21 maja 2021 Opublikowano 21 maja 2021 Nie wiem jak macie wszystko ustawione ale ja klikam 2 razy bocznym przyciskiem na iPhonie albo AW i przykladam do terminala zaplacic jak karta Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 21 maja 2021 Opublikowano 21 maja 2021 dokladnie, żadnego kodu nie trzeba Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 21 maja 2021 Opublikowano 21 maja 2021 No kod trzeba jak jesteśmy w masce i nie wykrywa. No ale sposób skanowania z maską działa i da się to obejść. Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 22 maja 2021 Opublikowano 22 maja 2021 W dniu 21.05.2021 o 22:00, kubson napisał: dokladnie, żadnego kodu nie trzeba W dniu 21.05.2021 o 21:20, Sven Froost napisał: Nie wiem jak macie wszystko ustawione ale ja klikam 2 razy bocznym przyciskiem na iPhonie albo AW i przykladam do terminala zaplacic jak karta Z maską Face ID nie działa, a Watch pozwala tylko na odblokowanie i nie autoryzuje płatności na telefonie. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 22 maja 2021 Opublikowano 22 maja 2021 To zmien ustawienia w AW i iPhonie, ja wciskam w masce 2 razy boczny przycisk i od razu place jak karta bez niczego innego Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 23 maja 2021 Opublikowano 23 maja 2021 10 godzin temu, Sven Froost napisał: To zmien ustawienia w AW i iPhonie, ja wciskam w masce 2 razy boczny przycisk i od razu place jak karta bez niczego innego Przecież samo Apple mówi, że tak się nie da xD Nie masz maski - wszystko git. Z maską - nie da się.https://support.apple.com/pl-pl/HT212208 Funkcja Odblokowuj, używając Apple Watch służy wyłącznie do odblokowywania iPhone'a. Nie weryfikuje ona Twojej tożsamości na potrzeby używania usługi Apple Pay, haseł przechowywanych w pęku kluczy ani aplikacji chronionych hasłem. Aby nadal korzystać z tych funkcji, gdy nosisz maskę, wprowadź kod iPhone'a lub używaj zegarka Apple Watch do płacenia za pomocą Apple Pay. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 23 maja 2021 Opublikowano 23 maja 2021 2 minutes ago, Chmielinski said: Aby nadal korzystać z tych funkcji, gdy nosisz maskę, wprowadź kod iPhone'a lub używaj zegarka Apple Watch do płacenia za pomocą Apple Pay. Wiesz ze kod iPhona to tez Face ID a ja pisalem ze mam AW? Cytuj
estel 806 Opublikowano 24 maja 2021 Opublikowano 24 maja 2021 Face ID a kod to są dwie różne rzeczy. AW pozwoli ci tylko odblokować telefon. Można ewentualnie zapłacić przez AW co polecam, bo nie trzeba dodatkowej autoryzacji. Śmieszy mnie tylko, że Face ID działa w masce bo jest AW, ale już okularach przeciwsłonecznych i bez maski to nie. Można wyłączyć opcję "wymaga uwagi" w ustawieniach Face ID i wtedy można to obejść, ale jest też mniej bezpiecznie. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 24 maja 2021 Opublikowano 24 maja 2021 mnie w okularach przeciwsłonecznych puszcza bez wyłączenia opcji wymaga uwagi. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 24 maja 2021 Opublikowano 24 maja 2021 Ja klikam 2 razy bocznym przyciskiem i place iPhonem bez wpisywania kodu. Mi Face ID dziala w okularach ale jak mam dodatkowo czapke z daszkiem to juz nie, no ale bez przesady xd Cytuj
estel 806 Opublikowano 26 maja 2021 Opublikowano 26 maja 2021 W dniu 24.05.2021 o 19:36, kubson napisał: mnie w okularach przeciwsłonecznych puszcza bez wyłączenia opcji wymaga uwagi. Zależy od tego jak ciemne są szkła. W ciemno zielonych mnie nie puszcza. W jasno niebieskich już tak. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi