Skocz do zawartości

iPhone

CoATI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mówiąc o samej implementacji tego AOD. Kto pomyślał, że dobrze będzie jak się cały ekran będzie podświetlał? Ciekawe ile bateria na tym uciągnie. I co z wypaleniami, czy będzie jakiś pixel shift.

Opublikowano

Usunąłem 30 GB muzy, a tylko mam 7 GB wolnego… wkurza mnie to i chyba czeka mnie całkowity format. Przenoszę się bezbolesnie od „5” i pewnie za dużo tego starego cache gdzieś się uchowało przez lata :/ 

0615489F-0A12-4104-9AD3-F743BA7A5AF6.png

Opublikowano
3 godziny temu, WisnieR napisał:

Nie mówiąc o samej implementacji tego AOD. Kto pomyślał, że dobrze będzie jak się cały ekran będzie podświetlał? Ciekawe ile bateria na tym uciągnie. I co z wypaleniami, czy będzie jakiś pixel shift.

Oglądałem recenzję MKBHD i mówił, że musiał wyłączyć, bo właśnie za dużo baterii żarło. Przed 13 baterie w iPhone'ach były średnie. Może bali się stękania o celowe upośledzanie starszych telefonów, bo każdy by włączył i cyk po baterii o 14:00.

Opublikowano

Mam mieszane uczucia co to tych 14. Zwykła 14 powinna być 13s, za to pro broni się w końcu zmianą designu notcha i aparatu, ale z kolei europejska cena zniechęca, a do tego waży więcej niż zwykła 14 i ma mniejszą baterię...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Mustang napisał:

Mam mieszane uczucia co to tych 14. Zwykła 14 powinna być 13s, za to pro broni się w końcu zmianą designu notcha i aparatu, ale z kolei europejska cena zniechęca, a do tego waży więcej niż zwykła 14 i ma mniejszą baterię...

Pro zawsze ważył więcej, bo ma obudowę ze stali nierdzewnej, zwykły z aluminium, do tego dodatkowy aparat też pewnie kilka gramów dodaje.

Ceny są spowodowane zesraniem się EUR (i u nas PLN) względem USD. Tak, po przeliczeniu ceny w USD i dodaniu VAT i tak wychodzi, że jesteśmy dymani, ale tak samo było przy USD grubo poniżej 4zł, gdzie $999 przeliczano na 5199zł.

Różnica w pojemności baterii jest absolutnie kosmetyczna i nie do zauważenia na codzień.

Edytowane przez Chmielinski
Opublikowano

Oglądałem recenzję MKBHD i mówił, że musiał wyłączyć, bo właśnie za dużo baterii żarło. Przed 13 baterie w iPhone'ach były średnie. Może bali się stękania o celowe upośledzanie starszych telefonów, bo każdy by włączył i cyk po baterii o 14:00.
To nie mogli zaimplementować tego tak jak robi to cały świat, tylko 10 lat po konkurencji ogłaszają AOD i jeszcze się chwalą, że takiego AOD nie ma konkurencja. No nie ma, bo nie są debilami.
  • Haha 1
Opublikowano

4 minuty temu, Czoperrr napisał:

Żony iPhone XS po update do iOS 16 jeszcze szybciej traci baterię i co chwilę przycina, wcześniej było ok. Macie na to jakieś porady? Podobno takie rzeczy tylko na Androidzie :reggie:

Kupić Pro Maxa za 10k 

Opublikowano
3 godziny temu, Czoperrr napisał:

Żony iPhone XS po update do iOS 16 jeszcze szybciej traci baterię i co chwilę przycina, wcześniej było ok. Macie na to jakieś porady? Podobno takie rzeczy tylko na Androidzie :reggie:

Witamy u Apple. Oni nie zwalniają telefonów po kolejnej aktualizacji. Nic a nic. 
W skrócie- czas na wymianę.

Opublikowano
W dniu 14.09.2022 o 23:50, Chmielinski napisał:

Ceny są spowodowane zesraniem się EUR (i u nas PLN) względem USD. Tak, po przeliczeniu ceny w USD i dodaniu VAT i tak wychodzi, że jesteśmy dymani, ale tak samo było przy USD grubo poniżej 4zł, gdzie $999 przeliczano na 5199zł.

:kekw:

To jeszcze mi przetłumacz te zesranie złotówka to:

MacBook Air 999$- u nas 5699zl

Iphone 14 Pro 999$- u nas 6499zl

:we_need_to_go_deeper: 

Opublikowano

W iOS 16 weszła w końcu REWOLUCYJNA opcja: jak robicie screenshota to jest opcja "Kopiuj i usuń". Jezu, nie będę miał już telefonu zasranego screenshotami, piękne życie.

Opublikowano
6 godzin temu, Czoperrr napisał:

Nie no, nie popieramy konsumpcjonizmu i wymiany co 2-3 lata. Zrobię factory reset.

A wraz z updatem używa nowych tapet? Jak tak to wyłączyć, bo to tez pobiera prąd.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 16.09.2022 o 19:02, iluck85 napisał:

To jeszcze mi przetłumacz te zesranie złotówka to:

MacBook Air 999$- u nas 5699zl

Iphone 14 Pro 999$- u nas 6499zl

Nowe iphony są przeliczone po nowym kursie usd/eur + śmieciowa złotówka. MBA jeszcze się na te podwyżki nie załapał, a ceny nieaktualnego kompa nie będą podnosić, skoro nawet MBA M2 jest wyceniony po starych przelicznikach.

Edytowane przez Marcin_wawa
  • Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

Czy iPhone kupiony na Słowacji będzie normalnie działał w Polsce? 

Gwarancja też będzie normalnie respektowana? Generalnie nie będzie żadnych problemów z użytkowaniem takiego telefonu? 

No bo w sumie, to kupię sobie 1000 ojro za niecałą 5k złotych, na Słowację mam dość blisko, więc wtedy taka 14 Pro robi sens 

Edytowane przez Wooyek
Opublikowano

Normalnie działa, gwarancja tez normalnie-serwis spr date i czy masz gwarancje, nie trzeba mieć dowodu zakupu. Rok- tyle daje producent. W eu obowiązuje 2 lata, ale drugi rok należy do sprzedawcy. 

• Dzięki 1