Skocz do zawartości

iPhone

CoATI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Sprawdziłem na stronie zamówienie z ciekawości- kupiłem w kwietniu 2021 i dałem 4999zl

Potem był po 4299-4399 w mediamarkecie. Na olx nowe sprzedawali za 3800.

Edytowane przez iluck85
Opublikowano
22 hours ago, milupl said:

W nowym update ten model ziemi w zablokowanym ekranie jakoś sam zmienia kontynenty, bo ja na początku miałem Europe a od kilku dni mam tylko Amerykę Północną?

Pokazuje Twoją obecną lokację - jest nawet kropka gdzie jesteś. Jeśli tak nie masz, to może nie dałeś uprawnień czy coś.

Opublikowano

Mnie już trochę wnerwia jednak bateria w SE 2020, szczególnie jak spadło jej health do 91. Rozważam różne opcje, aktualnie mini 13 i ewentualnie waniliową 15 za rok, jeśli na 13 mini nadal będzie mi za mało baterii (chociaż według testów wypada dużo lepiej niż SE i to fabrycznie nowe SE 2022, które z kolei jest lepsze niż moje 2020), a w 15 pojawi się wyspa lub nowy aparat.

Ale najpierw zajrzę do sklepu zobaczyć na żywo 14 pro, szczególnie czy czuć różnicę w masie w stosunku do 14.

Opublikowano

Super, dobra wiadomość. Naprawiałem już kilka razy telefony. Samsung Galaxy S3 wygrzewałem płytę główną w piekarniku - wystąpiły ziemne luty. Udało mi się przedłużyć życie telefonu o rok. Tak samo wymieniałem moduł aparatu, uderzyłem telefonem o róg stołu, dostał aparat. W LG G5 wymieniałem ekran. Oba telefony były łatwo rozbieralne. Fajnie ,że teraz zanosi się na to w produktach Apple. Obecnie za naprawę telefonu uznaje się wymianę baterii. 

Opublikowano

Dalej nie dostałem swojego telefonu więc pojechałem do operatora i powiedzieli mi, że mają problemy z dostawą. Mają, ale te z pamięcią 1 czy tam 2 tb za milion dolarów. Już wychodziłem i babka spytała mnie czy to musi być 14 pro max czy może być coś starszego. I pokazała mi 11 Pro Max nówkę 64GB za 249$. Jako, że mój XS Max jest dla mnie nadal ok jeżeli chodzi o ekran, osiągi itp, tylko bateria już do dupy stwierdziłem jebać. Za 250$ biorę. Kolor gówniany bo złoty, ale i tak idzie do okładki, więc whatever. W sumie jestem zadowolony, mam telefon z dobrą baterią za ułamek ceny tej 14 Pro Max

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Kolejny update i dostanie czkawki :kekw:

A poważnie, to ktoś miał miał normalny rozmiar, wziął max i żałował? 
Różnica między 14 pro i 14 pro max to 700zl

Ale nie wiem czy ten max za duży nie będzie. Używam Case specka który powiększa telefon, ale upadek z wys przeżył i telefon cały.

Edytowane przez iluck85
Opublikowano

Dla mnie większy ekran to wygoda użytkowania. Więc brałbym jak największy. Funkcja dzwonienia w telefonie to już od dawna dla mnie rzecz podrzędna, więc nie ma co udawać. No ale to chyba na tyle indywidualna sprawa, że nie ma co kogo pytać tylko samemu trzeba ogarnąć co lepsze

Opublikowano
W dniu 19.09.2022 o 15:43, Mustang napisał:

No tak, ale w kwestii baterii 13 mini jest lepsze od 12 mini, jest też sporo lepsze od SE 2022, a SE 2022 od SE 2020. Tych słoni maxów, to w ogóle nie rozważam.

Jest jeszcze opcja mini + bateria

Anker 622 bodajże, mam i sprawdza się bardzo dobrze.

Opublikowano
14 godzin temu, iluck85 napisał:

Kolejny update i dostanie czkawki :kekw:

A poważnie, to ktoś miał miał normalny rozmiar, wziął max i żałował? 
Różnica między 14 pro i 14 pro max to 700zl

Ale nie wiem czy ten max za duży nie będzie. Używam Case specka który powiększa telefon, ale upadek z wys przeżył i telefon cały.

Do tej pory używałem zawsze modeli max i przesiadłem się teraz na iPhone 14 Pro, pomimo tego że mam duże dłonie obsługiwanie max jedną ręką było dla mnie problematyczne. Mniejsza wersja nie ciąży tak w kieszeni, w mojej ocenie wygodniej się obsługuje i nie widzę jakiejś znacznej różnicy w wielkości ekranu - bałem się trochę przed zakupem ale nie odczułem różnicy. Jedynie co to bateria, czytałem że iOS 16 jest mega prądożerny i pracują nad optymalizacją więc mam nadzieje że się szybko poprawi. Kierowałem się też tym że wolę mieć więcej pamięci w telefonie i nie dopłacać tych 700 zł.

Opublikowano

Pobawię się kumpla 14 pro maxem i zadecyduje. Większy ok, ale na dłuższa metę właśnie boje się tej wielkości- lato i krotkie spodenki, a tam paletka wystaje z kieszeni :dafuq: