Opublikowano 7 listopada 20222 l Można jakoś wyłączyć jakoś funkcje dzwonienia podczas używania carplay? Mam iphone podpięty na stałe, ale chciałbym żeby priorytet mial bluetooth drugiego telefonu, którego używam na codzien. Edytowane 7 listopada 20222 l przez Pajda
Opublikowano 8 listopada 20222 l Tryb skupienia=>Jazda i tak może wyedytować co ma się dziać z połączeniami, smsami itp
Opublikowano 9 listopada 20222 l On 11/7/2022 at 5:47 PM, Pajda said: Można jakoś wyłączyć jakoś funkcje dzwonienia podczas używania carplay? Mam iphone podpięty na stałe, ale chciałbym żeby priorytet mial bluetooth drugiego telefonu, którego używam na codzien. to tez w dużej mierze zależy od systemu samochodu. Ja u siebie mam tak ze muzykę z Bluetooth puszczam z iPada a rozmawiam na głośnomówiącym z iPhona i wszystko działa bez zakłócenia w innych samochodach tak nie mogę zrobić bo system obsługuje tylko jedno urządzenie całościowo
Opublikowano 22 grudnia 20222 l Mam możliwość wykupienia z pracy swojego iPhone XR 128GB, niecałe 3 lata, stan miętowy, trzymany w kejsie, szkło na szybie, 100% kondycja baterii. Używany tyle co nic, jedynie na czuwaniu większość czasu + jakieś maile czy chat jak bywałem poza kompem. Żona rozglądała się za czyms, co zastąpi Xiaomi i pomyślałem, że idealny motyw odkupić go po końcowym okresie życia sprzętu w firmie. Jak wyjdzie z podatkami od benefitu i innymi kosztami manipulacyjnymi coś około 700 zł to warto w roku 2023 w to się pakować? Kompletnie nie znam się na ajfonach, ich możliwościach i zestawieniu value vs money. Wyszły jakieś drastyczne różnice w użytkowaniu w kolejnych ajfonach po XR?
Opublikowano 22 grudnia 20222 l Szału nie ma, dzisiaj już będzie odstawać. Ale jak nie ma w pobliżu 12/13/14 Pro i nie ma porównania, to styknie. Kwestia progu żony- patrzy jak działa, zwróci uwagę ze zwalnia itp itd. Ja mam 14Pro- w sumie wyżej się tylko pochwaliłem. Mnie wyszedł 4,5 wiec ujdzie w tłoku. Ale jak mam byc szczery, to z ulicy bym nie wszedł do sklepu i nie wysypał 6,5 na lade. Jakbym się załapał na 14 dni, to bym go oddał i wziął 13Pro. Kamera mi powiewa, 1500 więcej za wyspę która jest bzdura jak i always on display które wyłączyłem od razu. Nie jest to warte tej różnicy. Ale czekałem ponad miecha, wiec temat olalem. Aktualnie ceny są z dupy. IPad mini ponad 3k Edytowane 22 grudnia 20222 l przez iluck85
Opublikowano 22 grudnia 20222 l Jest to 4 letni telefon, niedługo mu się skończy wsparcie. Nie wiem czy jest sens się pchać w taki stary telefon który pewnie ma być na dłużej. Strasznie drogo u was liczą odkup sprzętu, u nas to jest 30 zł i nie ważne czy laptop/telefon/stacjonarka.
Opublikowano 22 grudnia 20222 l Dzięki za opinię. To może faktycznie jeszcze to przemyślę. Wydawało mi się, że jak na OLX chodzą używki po 900 - 1100 zł, to cokolwiek mniej za stan perfekcyjny, wręcz szufladowy, będzie spoko. Sam wykup jest tani, ze 250 zł (za 30 zł to taniej im wrzucić to do kosza i wykreślić z ewidencji środków trwałych xd), ale reszta to podatki, składki ZUS itp. od "benefitu" czyli oszczędzonej kwoty względem rynkowej Coś jak podatek od auta służbowego, które stanowi korzyść "za nic" :f
Opublikowano 22 grudnia 20222 l Wiesz co, ja używałem od 4 lat Xr w wersji 64gb i byłem mega zadowolony. Wymieniłem w tym roku na 13, bo głównie mi na aparacie lepszym zależało.
Opublikowano 22 grudnia 20222 l U mnie nie ma żadnych przesłanek typu "musi być dobry aparat" itp (chociaż i tak uważam, że robi bardzo wyraźne zdjęcia - najczęściej cykałem nim fotki notatek na spotkaniach). Ja mam Redmi Note 9 bo jestem team-android. Żona o kilka oczek starszą wersję i po prostu pomyślałem, że skoro niemalże nieużywany fon ma iść na przemiał, to może odkupię poniżej ceny OLX. Pod warunkiem, że z ajfonami nie jest jak z androidem kilkuletnim, że ledwie będzie dyszał przy włączaniu przeglądarki :f
Opublikowano 22 grudnia 20222 l Nie będzie ledwo dyszał ale nie ma co się szału spodziewać po budżetowym sprzęcie z 2018 roku. Za 700zl spoko, jeśli bateria jest taka jak piszesz.
Opublikowano 22 grudnia 20222 l tak jak kolega Smiti pisał. Problemów z nim nie mialem, ale jest troche wolny. Gdyby nie to ze apple pojebalo z cenami, to bym i ten rok wytrzymał na Xr.
Opublikowano 22 grudnia 20222 l Pojebało w sensie spadły, czy wzrosły? xd Bo kompletnie nie śledzę rynku Apple.
Opublikowano 22 grudnia 20222 l Nowe modele (a nawet stare) dostały podwyżki, bo PLN spadło w stosunku do dolara.
Opublikowano 22 grudnia 20222 l A w tym sensie, że warto było pchnąć tego używanego XRa po nowych wyższych cenach. Kumam.
Opublikowano 22 grudnia 20222 l cala Europa postala srogie podwyżki, ale u nas w Polsce to już przesadzili. Mialem brać iPhone 15 z digital Island za rok, ale ludzie kochani. Ja mam kredyt do spłacenia.
Opublikowano 22 grudnia 20222 l Weź drugi na telefon Przeciez Ken kiedyś zalecał drugi etat żeby kupić PlayStation @_Red_ Weź z pracy tanio, sprzedaj z zyskiem na OLX. Weź 13 Pro na firmę, odlicz sprzedaż tego XR i 13 wyjdzie w fajnej cenie. Edytowane 22 grudnia 20222 l przez iluck85
Opublikowano 23 grudnia 20222 l Z XR szału nie ma, ale według benchmarków to ma wydajność na poziomie mniej więcej ~S20, a przeglądarka internetowa może nawet jeszcze lepiej (bo pojedyncze rdzenie CPU szybsze). A myślę że ze wsparciem też nie jest tak źle, co najmniej IOS 17 dostanie.
Opublikowano 23 grudnia 20222 l @_Red_ Ten XR pomimo wieku to jest dwa razy bardziej wydajny niż Redmi Note 9. Przeskok będzie, i to duży pod względem wydajności i jakości aparatu. To jest półka Snapdragona 860. W ogóle jak się nagle zmieniła narracja z "kupisz Iphone'a i działa płynnie przez 8 lat" na "przecież to 4-letni telefon, pewnie już ledwo chodzi, nie warto".... To jak to jest z tymi Iphone'ami w końcu? Też co 4 lata wymiana na nowy za ponad 4 koła bo zwalnia czy nie?
Opublikowano 23 grudnia 20222 l Ja dalej twierdze ze oni nowym softem zwalniają stare telefony. Przesiadałem się teraz z 11. Dostawał zadyszki, plus bateria poniżej 80%.
Opublikowano 23 grudnia 20222 l Ja używam 11 Pro Max i śmiga bez problemu, zero jakichkolwiek zwieszek czy innych zamuleń. Marudzisz Lucek
Opublikowano 23 grudnia 20222 l Wczoraj włączyłem go pod wifi po długiej przerwie i poleciał update do 16.x. Potestuje w święta prywatnie jak się to sprawuje i zobaczę, czy zostawiamy
Opublikowano 23 grudnia 20222 l 3 godziny temu, Homelander napisał: Ja używam 11 Pro Max i śmiga bez problemu, zero jakichkolwiek zwieszek czy innych zamuleń. Marudzisz Lucek Ile masz baterii? W sensie kondycji.
Opublikowano 23 grudnia 20222 l 37 minutes ago, iluck85 said: Ile masz baterii? W sensie kondycji. 100%