Skocz do zawartości

iPhone

CoATI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Można jakoś wyłączyć jakoś funkcje dzwonienia podczas używania carplay? Mam iphone podpięty na stałe, ale chciałbym żeby priorytet mial bluetooth drugiego telefonu, którego używam na codzien.

Edytowane przez Pajda
Opublikowano
On 11/7/2022 at 5:47 PM, Pajda said:

Można jakoś wyłączyć jakoś funkcje dzwonienia podczas używania carplay? Mam iphone podpięty na stałe, ale chciałbym żeby priorytet mial bluetooth drugiego telefonu, którego używam na codzien.

to tez w dużej mierze zależy od systemu samochodu. Ja u siebie mam tak ze muzykę z Bluetooth puszczam z iPada a rozmawiam na głośnomówiącym z iPhona i wszystko działa bez zakłócenia w innych samochodach tak nie mogę zrobić bo system obsługuje tylko jedno urządzenie całościowo 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam możliwość wykupienia z pracy swojego iPhone XR 128GB, niecałe 3 lata, stan miętowy, trzymany w kejsie, szkło na szybie, 100% kondycja baterii. Używany tyle co nic, jedynie na czuwaniu większość czasu + jakieś maile czy chat jak bywałem poza kompem.

Żona rozglądała się za czyms, co zastąpi Xiaomi i pomyślałem, że idealny motyw odkupić go po końcowym okresie życia sprzętu w firmie. Jak wyjdzie z podatkami od benefitu i innymi kosztami manipulacyjnymi coś około 700 zł to warto w roku 2023 w to się pakować? Kompletnie nie znam się na ajfonach, ich możliwościach i zestawieniu value vs money.

Wyszły jakieś drastyczne różnice w użytkowaniu w kolejnych ajfonach po XR?

Opublikowano (edytowane)

Szału nie ma, dzisiaj już będzie odstawać. 
Ale jak nie ma w pobliżu 12/13/14 Pro i nie ma porównania, to styknie.

Kwestia progu żony- patrzy jak działa, zwróci uwagę ze zwalnia itp itd. 

Ja mam 14Pro- w sumie wyżej się tylko pochwaliłem. Mnie wyszedł 4,5 wiec ujdzie w tłoku. 
Ale jak mam byc szczery, to z ulicy bym nie wszedł do sklepu i nie wysypał 6,5 na lade. 
Jakbym się załapał na 14 dni, to bym go oddał i wziął 13Pro. Kamera mi powiewa, 1500 więcej za wyspę która jest bzdura jak i always on display które wyłączyłem od razu. Nie jest to warte tej różnicy. Ale czekałem ponad miecha, wiec temat olalem. Aktualnie ceny są z dupy.

IPad mini ponad 3k :kekw:

Edytowane przez iluck85
  • Dzięki 1
Opublikowano

Jest to 4 letni telefon, niedługo mu się skończy wsparcie. Nie wiem czy jest sens się pchać w taki stary telefon który pewnie ma być na dłużej. 

Strasznie drogo u was liczą odkup sprzętu, u nas to jest 30 zł i nie ważne czy laptop/telefon/stacjonarka. 

• Dzięki 1
Opublikowano

Dzięki za opinię. To może faktycznie jeszcze to przemyślę. Wydawało mi się, że jak na OLX chodzą używki po 900 - 1100 zł, to cokolwiek mniej za stan perfekcyjny, wręcz szufladowy, będzie spoko.

Sam wykup jest tani, ze 250 zł (za 30 zł to taniej im wrzucić to do kosza i wykreślić z ewidencji środków trwałych xd), ale reszta to podatki, składki ZUS itp. od "benefitu" czyli oszczędzonej kwoty względem rynkowej :balon:  Coś jak podatek od auta służbowego, które stanowi korzyść "za nic" :f

Opublikowano

U mnie nie ma żadnych przesłanek typu "musi być dobry aparat" itp (chociaż i tak uważam, że robi bardzo wyraźne zdjęcia - najczęściej cykałem nim fotki notatek na spotkaniach). Ja mam Redmi Note 9 bo jestem team-android. Żona o kilka oczek starszą wersję i po prostu pomyślałem, że skoro niemalże nieużywany fon ma iść na przemiał, to może odkupię poniżej ceny OLX. Pod warunkiem, że z ajfonami nie jest jak z androidem kilkuletnim, że ledwie będzie dyszał przy włączaniu przeglądarki :f

Opublikowano (edytowane)

Weź drugi na telefon :kekw:

Przeciez Ken kiedyś zalecał drugi etat  żeby kupić PlayStation :kaz:

@_Red_ Weź z pracy tanio, sprzedaj z zyskiem na OLX. Weź 13 Pro na firmę, odlicz sprzedaż tego XR i 13 wyjdzie w fajnej cenie. :hi:

Edytowane przez iluck85
Opublikowano

Z XR szału nie ma, ale według benchmarków to ma wydajność na poziomie mniej więcej ~S20, a przeglądarka internetowa może nawet jeszcze lepiej (bo pojedyncze rdzenie CPU szybsze). A myślę że ze wsparciem też nie jest tak źle, co najmniej IOS 17 dostanie.

Opublikowano

@_Red_

Ten XR pomimo wieku to jest dwa razy bardziej wydajny niż Redmi Note 9. Przeskok będzie, i to duży pod względem wydajności i jakości aparatu. To jest półka Snapdragona 860.

W ogóle jak się nagle zmieniła narracja z "kupisz Iphone'a i działa płynnie przez 8 lat" na "przecież to 4-letni telefon, pewnie już ledwo chodzi, nie warto".... To jak to jest z tymi Iphone'ami  w końcu? Też co 4 lata wymiana na nowy za ponad 4 koła bo zwalnia czy nie?

• Dzięki 1
Opublikowano

Wczoraj włączyłem go pod wifi po długiej przerwie i poleciał update do 16.x. Potestuje w święta prywatnie jak się to sprawuje i zobaczę, czy zostawiamy :)

Opublikowano
3 godziny temu, Homelander napisał:

Ja używam 11 Pro Max i śmiga bez problemu, zero jakichkolwiek zwieszek czy innych zamuleń. Marudzisz Lucek

Ile masz baterii? W sensie kondycji.