Smiti 313 Opublikowano 23 grudnia 2022 Opublikowano 23 grudnia 2022 No ale to trochę jałowa dyskusja, normalne, ze bateria poniżej pewnej wartości nie jest w stanie ogarnąć maksymalnej wydajności procesora. Sorry ale jak ktoś skąpi 250zł na wymianę baterii po trzech latach w telefonie który kosztował ponad 5k i wymaga od niego nie wiadomo czego to… Ja mam 11 Pro kupionego na premierę, rok temu wymieniona bateria u Apple przy 90% wydajności i porównując do 14 pro to prędkość działania jest bardzo zbliżona. Cytuj
iluck85 2 878 Opublikowano 23 grudnia 2022 Opublikowano 23 grudnia 2022 A od kiedy bateria ma wpływ na działanie przeglądarki? Myślałem ze wpływ na działanie telefonu ma procesor i ram. Pierwsza afera u Apple ze spowalniają telefony skończyła sie dodaniem „kondycji baterii” i tłumaczenie o szczytowym poborze mocy. Apple sie troszczy o użytkowników żeby im nagle telefon sie nie wyłączył. Sorry, ale to bełkot jak te ich dbanie o środowisko, dlatego brakuje ładowarki- ale możesz śmiało dokupić osobno kostkę zapakowana w kartonik, zabezpieczony dwiema taśmami i 10 kartkami w środku. Nie mam kompletnie żadnego problemu z wymiana baterii. Dodam tylko ze w MacBookach nie ogarneli szacowanego czasu działania na baterii po którejś aktualizacji. Finalnie wywalili to Cytuj
Moldar 2 248 Opublikowano 23 grudnia 2022 Opublikowano 23 grudnia 2022 Kurde 5 lat używałem pierwszego SE i nie zauważyłem, aby coś tam było nie teges z wydajnością. Klasycznie baterie wymieniałem co dwa lata. Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 23 grudnia 2022 Opublikowano 23 grudnia 2022 Moja żona ma 11 pro max kondycja jakoś 85-88% z tego co pamiętam i działa bardzo dobrze. Gdyby nie to odświeżanie ekranu jak dla plebsu, to nie zauważyłbym większej różnicy z moim 13 pro. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 23 lutego 2023 Opublikowano 23 lutego 2023 Hej, co to moze być? I czy mozecie dojrzeć czy ten telefon ma naklejoną folię? Cytuj
Santi 29 Opublikowano 23 lutego 2023 Opublikowano 23 lutego 2023 Pewnie powietrze pod szkłem hartowanym/folią.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 23 lutego 2023 Opublikowano 23 lutego 2023 Tak myślałem, tyle, że nie widzę krawędzi aby było takowe szkło/folia zastosowane. Chyba najpewniej to pójść do serwisu gsm? Cytuj
Santi 29 Opublikowano 23 lutego 2023 Opublikowano 23 lutego 2023 Na ostatnim zdjeciu dobrze widać te krawędzie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 27 kwietnia 2023 Opublikowano 27 kwietnia 2023 Ale ze co to za błąd? Olx chce mi zabrać do 3,9 GB? Pierwszy raz coś takiego widzę. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Macie też problem z odświeżaniem insta? Ostatnio muszę resetować aplikację, żeby stories się uaktualniły. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 czerwca 2023 Opublikowano 25 czerwca 2023 A ja sprzedaje iphone 11 i ilu Ukraińców oleksejów i antonów wypisuje to bania mała a mam zrazę. Ostatnio ziomek sprzedawał telefon na olx. Przyjechało dwóch miłych ukrów, zapłacili za sprzęt w pudełku i pozdrawlaju w gablote i nara. Dzwonią za kwadrans, że telefon nie działa i że wracają. Z samochodu wysiadło dwóch + jeden ogromny skurwiel towarisz. Wyciągają z pudełka... jakiś inny smartfon z rozbitym ekranem i popękaną obudową i z łapami. Dobrze, że to blokowisko na Gaju to mili chłopcy w tshirtach WKS od razu się zainteresowali awanturą i pomogli. Interesy z towariszami? No chyba nie. 1 1 Cytuj
Sven Froost 487 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Jakich etui uzywacie do swoich iPhonow? Sam mam 2 od Apple, jeden sylikonowy a drugi skurzany. Sa ok ale sylikonowy zbyt ciezko sie wyjmuje z kieszeni a skorzany zbyt latwo wyslizguje sie z rak i daje minimalna ochrone. Jakie firmy i modele polecacie? Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Na 13 mam od zakupu rok temu Clear Case od Apple. Minusy: zbiera odciski, wymaga więc regularnego czyszczenia. Ale w sumie ekran tak samo zbiera, więc nie jest to do końca dodatkowa uciążliwość. Do tego jak zawsze w tego typu etui, wpadają pod nie i pozostają widoczne paprochy, więc raz na tydzień warto etui zdjąć i przetrzeć telefon, a etui umyć. Pewnie z białym telefonem jest to mniej widoczne. Plusy: łatwo się je zdejmuje i czyści. Oczywiście ładnie eksponuje kolor telefonu. Nie żółknie, co jest dużą zaletą przy etui tego typu. Nie niszczy się, tak jak niszczyły mi się silikonowe od Apple. Wystarczająco chroni telefon, który zaliczył już parę upadków, z których jeden zostawił nawet ślad na rogu etui, ale sam iPhone nie ucierpiał. Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Ja też zawsze wybieram Clear, żeby był widoczny kolor telefonu. Ostatnio wymieniłem sobie, bo poprzednie strasznie pożółkło. Kupiłem niby budżetowe etui (dokładnie to, do XR, teraz kosztuje 25 zł, https://www.amazon.pl/dp/B07GXNFLCW?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1) i daje radę. Jest bardziej sztywne niż moje poprzednie, nie jest zrównane z powierzchnią ekranu, tylko trochę wystaje, i to zarówno od spodu i od góry Możliwe jakieś paprochy wpadną w przyszłości po bokach, ale na razie wydaje się dosyć mocno trzymać krawędzi telefonu. Za taką kasę to jestem więcej niż zadowolony. Cytuj
Homelander 2 061 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Ja tylko wallet. Nie muszę nosić portfela osobno, ekran zabezpieczony przez pokrowiec, łatwe postawienie telefonu. Same plusy Cytuj
BRY@N 1 444 Opublikowano 24 sierpnia 2023 Opublikowano 24 sierpnia 2023 Wymieniał ktoś może ekran w SE z 2016 roku? Coś mi na bokach już dotyk nie łapie, we własnym zakresie jeszcze się opłaca wymienić bo dać za wymianę >200zł to się nie kalkuluje Cytuj
Ryuk 1 470 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 W sumie ten tweet dobrze podsumowuje ta ich konfe z wczoraj Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 iOS 17. Alez mnie wkurza to pisanie n nowym sofcie. Nie chce widzieć tych wyrazów proponowanych u góry. Jak to wyłączyć? rozprasza mi to wzrok Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 Ogólne > klawiatury > predykcja 1 Cytuj
milupl 620 Opublikowano 3 października 2023 Opublikowano 3 października 2023 Przesiadłem się z iohone 8 na 14 i mam problem z przeniesieniem danych na nowego. Nowy wykrywa starego i na odwrót, nowy ściąga aktualizacje ale już nie może jej zainstalować. Czekałem z 5 godzin i cały czas kręci się tylko kółko i nic więcej. Na starym jest komunikat że nowy musi się zaktualizować. Ktoś coś wie na ten temat? Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 3 października 2023 Opublikowano 3 października 2023 Zrób backup na starym. Wyłącz starego i odpal nowego i każ mu zrobić backup z chmury. Pewnie się gubią przez te kamery i różnice w iOS. 1 Cytuj
milupl 620 Opublikowano 4 października 2023 Opublikowano 4 października 2023 Przez backup poszło. Dzięki Cytuj
Błachoo1950 5 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego Czołem! Mam problem taki, ze chciałbym zdjęcia z iPhone przerzucić na komputer z systemem Windows i niestety większości zdjęć mi nie znajduje. jak można rozwiązać ten problem? Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego Panowie i panie ile wołać za ip 11 pro 256 GB złoty, 93% kondycji baterii, stan ideolo. Użytkowałem go po żonie 1,5 roku, żona miała go od premiery. Nigdy nie był otwierany, cały zestaw tak jak jabłko dawało w dniu premiery? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi