easye 3 356 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września A jakieś argumenty poza klaunem? Używacie Siri w ogóle? Te nowe zajebiste AI bedzie po polsku, czy nadal nic z telefonu nie odczyta? przewijanie piosenek działa wam na klawiszach z kierownicy? Czy wszyscy zawsze od początku do końca słuchacie? XD Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września 20 minut temu, easye napisał(a): przewijanie piosenek działa wam na klawiszach z kierownicy? Czy wszyscy zawsze od początku do końca słuchacie? XD W mojej beci x6 działa normalnie, więc coś u ciebie jest nie tak, ale po cholerę sobie przewijać piosenkę? Jeszcze rozumiem skipnąć i dać następny kawałek. Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września Słucham muzyki elektronicznej i sety mają czasami po 1,5h. Działa z ekranu dotykowego? Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września No działa mi normalnie, przełączam czy przewijam kawałki bez problemu. Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września To idę szukać przyczyny, połączę kablem, może sparuje jeszcze raz. 2 Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września Mam, stąd moje porównanie i lekki zawód, ostatni raz z jabłka korzystałem z 10-15 lat temu, tym większe moje zażenowanie, że taka Siri nadal nie potrafi odczytać smsa po polsku. Mamy zaawansowane AI do tego stopnia, że ksiązki tłumaczy, sam pisze, w innych telefonach już zadzwonisz do obcokrajowca i na bieżąco tłiumaczona jest Twoja mowa, a w jabłku od 15 lat nie ma polskiego asystenta, który by odczytał smsa. Szkoda, że te ich AI nie pozwala po prostu zastąpić Siri asystentem googla. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września 2 godziny temu, easye napisał(a): A jakieś argumenty poza klaunem? Używacie Siri w ogóle? Te nowe zajebiste AI bedzie po polsku, czy nadal nic z telefonu nie odczyta? przewijanie piosenek działa wam na klawiszach z kierownicy? Czy wszyscy zawsze od początku do końca słuchacie? XD Nie używam Siri poza wywoływaniem piosenek na głośnik. Nowego zajebistego AI nie bedzie nawet w Europie a co dopiero po polsku. Apple Car play dziala mi bez zarzutu, pogadaj z serwisem auta, bo to nie wina telefonu tylko softu w aucie co opisujesz. Cytuj
Moldar 2 248 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września przewijanie piosenek działa wam na klawiszach z kierownicy? Czy wszyscy zawsze od początku do końca słuchacie? XDZawsze działało. Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września no to u mnie działa tylko z kierownicy i to jeszcze nie płynnie. Cytuj
iluck85 2 878 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września Nie ma sensu większa dyskusja jak ta zawsze na FB- Apple VS Android. Nie pasuję Ci i tyle. Nie ma co tu rozkminiać. Rynek duży, wybór spory więc nie ma sensu nikogo przekonywać do swoich racji. Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września ale ja nikogo nie staram się przekonać, napisałem 2 posty w 260 stronicowym temacie, ze sie zawiodłem i tyle a teraz testuje dalej.W SoundCloud w ogóle mi przewijanie nie działa, wiec moze rzeczywiście problem z apka Hyundaya. Pogoogluje. Ok, nie tylko ja mam taki problem, bo ludzie z rożnymi autami i rożnymi wersjami iOS mają problemy z CarPlay, więc szkoda czasu na walke. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września Trzy auta mialem z carplay, żaden nie miał tego problemu, a nie zliczę ile wynajętych. Można wiele zarzucić Apple ale na pewno nie wydaje niedziałających apek natywnych. Brak możliwości przerzucania piosenek na pewno do tego by nalezało, ewidentnie coś z softem w aucie. Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września Ja z siri korzystam non stop. Włączam światło w sypialni mówiąc "siri, good evening", i inne proste komendy na inne pokoje. Ustawiam sobie szybkie przypomnienia/spotkania jak nie mam jak zapisać i nie chcę zapomnieć, proszę aby zadzwonił do żony/mamy itd. Sprawdzam pogodę, włączam timer jak gotuję, kurde sky is the limit. Wystarczy chcieć. Oczywiście fajnie jakby to wszystko działało w naszym języku ale co zrobić. Przewijanie piosenek Tobie nie działa, to pewnie wina Apple... Masz albo lipny system w aucie, albo zgłoś to na gwarancji, bo w ACP jak i android auto dużo zależy jaki procesor włożył producent auta w swój multimedialny system. Może jest więcej przypadków Twojego auta z problemami w apple carplay? Ja zmieniam samochody co roku albo i częściej praktycznie od 8 lat i nigdy nie miałem problemu z apple carplay jeśli był. Dużo też wynajmuję na wakacjach i zero problemów. Cytat Ok, nie tylko ja mam taki problem, bo ludzie z rożnymi autami i rożnymi wersjami iOS mają problemy z CarPlay, więc szkoda czasu na walke. Sorry ale z perspektywy osoby, która jest obecna (bliżej/dalej) przy wydaniu około 100 aut miesięcznie, to właśnie androidy generują największe problemy. Nasz asystent od wydań trzęsie się jak dziadek wyjmie jakiegoś słabego androida i trzeba kombinować. Z reguły jak jest problem z acp, to po stronie producenta aut i wsadzonych marnych podzespołów do systemu multimedialnego. Nigdy jeszcze przez te wiele lat nie spotkałem się aby był problem z Apple Carplay w Toyocie albo Mazdzie na etapie łączenia klientowi w parę i pokazania podstawowych funkcji. It just works Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września Rozumiem, że wszyscy macie najnowszy soft 17.6.1? ok, Spotify sie przewija po prostu nie paskiem , ale soundcloud nie działa w żaden sposób. Używacie czy nie, jeżeli tak to sprawdźcie u siebie. (samochod rocznik 2024) - google nic nie podpowiada. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 13 września Opublikowano 13 września Dostałem starego MACa z 2015 typowo pod prace i zastanawiam się czy nie kupić IPhone, by skorzystać z mitycznego ekosystemu. Ma mi służyć do pisania maili, smsów, dużo dzwonienia, Word, dużo jazdy na nawigacji. Cenowo w moim budżecie jest tylko iPhone 13(biorę pod uwagę tylko nowy) i pytanie czy on będzie ok? Czy jednak ładowanie się iPhone bez PRO to bez sens? (Takie opinie słyszałem) Cytuj
messer88 6 456 Opublikowano 13 września Opublikowano 13 września Ma sens, ale może coś dołóż czy weź na raty i celuj w 15. Osobiście nie widzę sensu zakupu nowego telefonu co ma już pare lat. Tylko nowy model/rok wstecz. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 13 września Opublikowano 13 września Z ratami mam dwa problemy. Pierwszy nie mogę wtedy wziąć na firmę, więc nie odlicze dochodowego i VATu (z którego będę schodził i to też jeden z powodów wymiany), dwa zawsze uważałem, że jeśli nie mam za coś odpowiedniej ilości gotówki to po prostu na to mnie nie stać. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 14 września Opublikowano 14 września 16 hours ago, messer88 said: Ma sens, ale może coś dołóż czy weź na raty i celuj w 15. Osobiście nie widzę sensu zakupu nowego telefonu co ma już pare lat. Tylko nowy model/rok wstecz. Z drugiej strony różnica w cenie to 1000 zł. A jednak mam dwa lata młodszy model i między 13, a 15 jest już duża różnica, bo 14 to w sumie to samo co 13. Prześpię się z tym. Nigdy tyle za telefon nie dałem. Górna granica była 2000 zł, ale jak czytam, że taki iPhone spokojnie na 3-4 lata starcza to w przeliczeniu na rok wychodzi tak samo albo nawet na korzyść iPhone Cytuj
messer88 6 456 Opublikowano 14 września Opublikowano 14 września No dokładnie. Też się przymierzam do zmiany 12mini bo bateria już wkurza, wymagający nie jestem ale 14 to bym wziął za 2K a nie 3. A pomiędzy 15 a nową 16 to też z ~500 zł różnicy to już lepiej wydać więcej. Cytuj
Dragon13 78 Opublikowano 15 września Opublikowano 15 września Jeśli komuś się nie pali że zmianą na standardowy model iPhona to polecam poczekać rok iPhone 17 będzie mieć 120 Hz i 6'3 ekran. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 15 września Opublikowano 15 września Jeden z powodów dlaczego chcę też iPhone jest mały rozmiar. Mam teraz Samsunga s20 FE 6'5 i ledwo mogę go w kieszeniach spodni zmieścić. 120 MHz bym oczywiście nie pogardził, ale patrz punkt pierwszy no i dla mnie wydanie 5000-6000 zł na telefon to jakaś abstrakcja Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 15 września Opublikowano 15 września W ogóle na temat odświeżania ekranu w iPhone to mają mocne niedojebanie mózgowe, że tylko pro oferuje 120 hz, a reszta dziadostwo 60. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 15 września Opublikowano 15 września trochę beka, że telefony za 900 zł mają. Nawet na ich stronie oficjalnej w parametrach telefonu w ogóle nie ma informacji o odświeżaniu, a teraz wielka nowość i jacy to oni nie są cudowni, ale do tego to już się chyba wszyscy przyzwyczaili. Cytuj
dominalien 262 Opublikowano 15 września Opublikowano 15 września Nooo, bez 120 kl telefonu NIE DA SIĘ UŻYWAĆ. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi