MeL 34 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Mam pytanko. Wyszedł iOS5. Ja mam 4.2.1 z JB i trochę różnych aplikacji. Czy jak zrobię update softa to czy stracę wszystkie aplikacje? Czy mogę je gdzieś zapisać? To wtedy zrobiłbym udpate do 5.0 potem JB a potem przywrócił programy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 (edytowane) Kup pkgBackup w cydii, zrób w nim backup i przywróć po nowym jb. Edytowane 15 Października 2011 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Tylko że połowa rzeczy przestanie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Burth 2 Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 sa jakies problemy z jb ios5 redsnowem na windzie (oprocz smyczy oczywiscie) ? nie potrzebuje unlocka Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 nie ma żadnych Cytuj Odnośnik do komentarza
grzcyb 0 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Mam pytanko , czy na iphonie można oglądać mecze przez neta, na przyklad na meczyki.pl ?? cos trzeba instalować ? jakies wtyczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Mam pytanko , czy na iphonie można oglądać mecze przez neta, na przyklad na meczyki.pl ?? cos trzeba instalować ? jakies wtyczki ? Jeżeli player jest flashowy albo bardziej javascriptowy niz zwykle to nie mozna. Czyli w 99% przypadkow nie da sie. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 162 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Odnosnie Iphone 4s pamietajcie ze nie da sie wylaczyc 3G wiec jak decydujecie sie na zakup badzcie pewni ze jakosc sygnalu jest zadowalajaca Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 To jest duża (pipi),nia, ja np. mam wiecznie wyłączone 3G bo jestem na granicy zasięgów 2G/3G i nieustanne przełączanie żarło baterie w każdym telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 mńie to nie dziwi, myśle ze hamerykance czy nawet dojczlandy grubo by się zdziwiło gdyby się dowiedzieli ze zasięg 3G kończy się 5 minut za stacja Warszawa Centralna w pociągu na Kraków. Ch.ujnia to jest zasięg w Polsce. Btw mi się zdarza przelaczac. Robicie tylko dla baterii? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Ale nawet w Ameryce jest problem z tym zasięgiem, przecież dłuugo narzekano na to, że iPhone jest tylko w AT&T bo miał beznadziejny "3G coverage". Naprawdę, naprawdę dziwna decyzja. To już włączenie 2G mogłoby się równać z wyłączeniem Siri, ale nie takie coś -_-. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Mam dwa iphone'y 4 - jeden z softem 4.3.1 a drugi 4.3.3, obydwa maja bb. 04.10.01 i chcialbym sciagnac z nich simlocka. Jest jakis bezpieczny sposob ?. Druga sprawa to Jailbreak - w tym pierwszym wszedlem na strone Jailbreakme i wgralo mi cydie, wiec chyba jest ok, w drugim nie probowalem bo nie wiem czy mozna z takim softem. Prosze o jakies info od osoby, ktora jest w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Na 4.3.3. możesz bez problemu zrobić jb. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 (edytowane) Dzieki. Co z simlockiem - da sie cos zrobic ? Jeszcze jedno - wczoraj chcialem sie podlaczyc do domowego WiFi, ale sie nie da. Jak podlaczam sie iphonem 3G to jest ok, a iphone 4 nie chce sie podlaczyc do jednego z routerow (do innego tak). Moze byc tak, ze router nie wspolpracuje z Iphone 4 ? Nie wiem co moze byc przyczyna. Edytowane 28 Października 2011 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
w07t3k 0 Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Mam problem z restore. Mam na iPhonie wgrany soft 4.3.3. po jailbreaku i chcę zrobić restore do 4.3.3. SHSH mam zapisane, odpalam Tiny Umbrella i TSS Server, później przełączam iPhone'a w tryb DFU i robię restore ręcznie (z shiftem). I tutaj pojawia się problem, bo albo wyskakuje błąd albo pasek postępu się zacina. Próbowałem opcji "recovery fix" w redsn0w, ale wyświetla mi "no identifying data fetched" i "fix recovery" w TU, ale w tym przypadku wraca do trybu recovery. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Wszystko wskazuje na to że coś źle robisz na etapie wprowadzania Ipka w DFU. Cytuj Odnośnik do komentarza
w07t3k 0 Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Włączam iTunes. Wyskakuje komunikat, że iPhone jest w trybie recovery i że trzeba zrobić restore. Wprowadzam go w tryb DFU (home i power przez 10 s, później puszczam power i czekam aż znowu pojawi się komunikat i już). Jedyne co mnie dziwi, że iTunes pisze wtedy, że iPhone jest w trybie recovery, a nie DFU (chyba, że nie rozróżnia) no i w Tiny Umbrella mam napisane, że urządzenie nie jest podłączone. Tak czy inaczej na iPhonie jest ciemny ekran, a nie logo iTunes, więc chyba w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Burth 2 Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Witam, chcialbym zrobic jb+unlock na iphonie mojego znajomego. Jest to pierwsza generacja iphona z softem 3.1.2. Kiedy podlacze telefon do itunes, program sugeruje mi update do 4.2. Czy da sie zrobic unlock bez cofania oprogramowania? Jakiego programu powinienem uzyc? Dodam jeszcze, ze priorytetem jest unlock a jb udalo mi sie juz zrobic przy uzyciu jailbreakme.com. Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 iTunes proponuje update iPhone'a 2G do 4.2? Jesteś pewien? Z tego, co piszesz bardziej wydaje mi się, że masz do czynienia z iPhonem 3G (bo support dla niego skończył się właśnie na sofcie 4.2). Cytuj Odnośnik do komentarza
Burth 2 Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 (edytowane) w takim razie to musi byc 3g, bazowalem na opinii kolegi ktory jest laikiem. co polecasz w takiej sytuacji ? planuje udate do 4,2 + http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4253 Edytowane 1 Listopada 2011 przez Burth Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Przepraszam, ale dalej Ci nie mogę pomóc, bo sam nie wiem, jak dokonać unlocku. Ja sam mam na razie iPoda Touch 4G, na dodatek jailbreak miałem przez jeden dzień chyba, więc nie jestem w tym jakoś obcykany. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Ostatnio pobralem iBooks i chcialem sciagnac jakies darmowe eBooki oraz instrukcje obslugi telefonu. Niestety pojawil sie problem - jak dalem pobierz to pokazalo mi, ze musze uzupelnic Payment Info. Nie mialem wpisanego numeru karty bo takowej nie posiadam, w zaden sposob nie moge tego ominac, z App Store normalnie pobieram darmowe aplikacje, ale eBookow nie moge. Co jest grane ? Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Może tak nie z gruszki nie z pietruszki, ale związane z Iphone jest. Pojawiły mi się na ekranie dziwne bąbelki i poszedłem z reklamacją do T-Mobile i się bardzo zdziwiłem, bo nie robili jakichkolwiek problemów... po 16 dniach kalendarzowych dostałem nowego iPhone'a. Nie wiem czy z reguły operatorzy jadą sobie w kulki czy raczej nie, ale przynajmniej ja wyszedłem od nich zadowolony Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Może tak nie z gruszki nie z pietruszki, ale związane z Iphone jest. Pojawiły mi się na ekranie dziwne bąbelki i poszedłem z reklamacją do T-Mobile i się bardzo zdziwiłem, bo nie robili jakichkolwiek problemów... po 16 dniach kalendarzowych dostałem nowego iPhone'a. Nie wiem czy z reguły operatorzy jadą sobie w kulki czy raczej nie, ale przynajmniej ja wyszedłem od nich zadowolony Pozdrawiam Dlatego, że to reklamacja Apple. Operatorzy w Polsce współpracują z kilkoma dużymi firmami serwisowymi, do których zsyłamy telefony. HTC, Nokie, Samsungi, wszystko poza... Apple. Telefony od Apple wysyłamy prosto do nich, a u nich jak coś podlega naprawie gwarancyjnej to dostajesz nowy sprzęt, ten twój jest naprawiany i sprzedany jako refurbished. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Znacie może jakiś program typu Task Killer na iPhone'a? Zaczął mi ostatnio trochę mulić telefon (czasami bez powodu wyłącza mi Safari i złapie lekkie kilkusekundowe zwiechy) i zastanawiam się czy nie poddać go aktualizacji (aktualnie 4.1.2). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi