MrNorbi 38 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Znacie może jakiś program typu Task Killer na iPhone'a? Zaczął mi ostatnio trochę mulić telefon (czasami bez powodu wyłącza mi Safari i złapie lekkie kilkusekundowe zwiechy) i zastanawiam się czy nie poddać go aktualizacji (aktualnie 4.1.2). Aktualizuj do nowszej wersji iOS i po kłopocie, no chyba, że masz 2G, albo 3G, to może trochę mulić. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 3GS. Po aktualizacji tracę wszystkie gry, aplikację, muzykę itp.? Aktualnie mam JB i masę aplikacji ściągniętych przez Cydię/Installous'a i nie bardzo chce mi się to od nowa pobierać. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 3GS. Po aktualizacji tracę wszystkie gry, aplikację, muzykę itp.? Aktualnie mam JB i masę aplikacji ściągniętych przez Cydię/Installous'a i nie bardzo chce mi się to od nowa pobierać. Normalnie to nic się nie traci, ale jak jest JB to nie wiem PS: Wstydziłbyś się za tego JB Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Ogólnie nie piracę, ale Cydia daje tyle możliwości, że szkoda mi było jej nie instalować. Dodatkowo wolę sobie czasem sprawdzić na jakim poziomie jest dana gierka zanim ją kupię, a na iOS wersje demo to raczej rzadkość... Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Telefon z Jailbreakiem z czasem coraz bardziej zaczyna mulić i łapac dziwne błędy, aplikacje się wysypują. Musisz się z tym pogodzić, jeżeli chcesz go mieć. Edytowane 20 Grudnia 2011 przez Voytec Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Ściągnij sobie SBSettings i tam uwalniać pamięć. Powinno pomóc @Voytec W sumie niby tak jest, ale nigdy nie widziałem tego twierdzenia popartego jakimiś dowodami. Masz coś takiego pod ręką? Bo zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest zwykłe pieprzenie przeciwników jb. Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Niestety ale to jest prawda. Mój 3GS zaraz po update do 5.0 śmigał elegancko, teraz już tak różowo nie jest. Coś za coś. Natomiast problem z wywalajacym sie safari występuje takze u mnie więc upgrade softu nic tu nie zmienia. Najczęściej dzieje sie to kiedy na stronie są jakieś animacje. Ilośc pamięci spada wtedy w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Ściągnij sobie SBSettings i tam uwalniać pamięć. Powinno pomóc @Voytec W sumie niby tak jest, ale nigdy nie widziałem tego twierdzenia popartego jakimiś dowodami. Masz coś takiego pod ręką? Bo zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest zwykłe pieprzenie przeciwników jb. Ja to opieram na swoim doświadczeniu. JB miałem na pierwszym iPhonie, 3G i 3GS i za każdym razem różnica w działaniu zaczynała być widoczna z czasem, a notoryczne błędy ekranu jak ktoś dzwonił, a ja nie moge odebrać, bo się ekran zawiesił, stały się chlebem powszednim. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Jeśli to Was pocieszy, to Safari wywala się na moim iPodzie Touchu 4G z iOS 5.0 aż miło. Wystarczy jakaś cięższa strona i bardzo łatwo o crash. W ogóle po tym, jak sam mam na własność urządzenie z iOS to bardzo zabawnie się czyta niektóre poematy fanów Apple o wyższości iOS nad Androidem, jaki to on nie jest szybki i stabilny. Mam SGSII i muszę powiedzieć, że nie zawsze to jest prawda . Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 W sumie to u mnie Safari kraczy się jak mam np. otwarte 8 stron na raz i to wszystko strony typu allegro, o2, fora itp. wszystko w wersjach full. Jak przeglądam 1-2 strony to zazwyczaj nic się nie dzieje. Dzisiaj chciałem zakualizować biblioteki w Cydii to nic nie mogę zrobić, bo wywala mi, że nie może się dostać do katalogu /bin. Chyba czeka mnie upgrade. PS: Opłaca się instalować iOS 5 czy dla 3GS'a 4.3 wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Wydaje mi sie ze nie opłaca sie, nic super nie wprowadza oprócz iCloud a pewnie wolniej będzie działał. Mam 3gsa i nie instalowalem, na ipadzie owszem, No ale tam to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Teraz zastanawiam się jak to będzie z aktualizacją... aktualnie mam zainstalowany 4.1 BB 06.15.00 i nie wiem w sumie jak się za to zabrać tak, żeby nie przywrócić mu simlock'a (oryginalnie miał na Orange, a ja używam T-Mobile). Instalować oficjalne 4.3.3 przez iTunes, a potem jailbreakować normalnie czy muszę coś zrobić wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Choć na 3GS iOS5 nie uzywalem, to jest z nim podobnie jak z iOS4 na 3G, czyli zdecydowane zwolnienie systemu. Apple ma to do siebie, ze najbardziej lubi wspierac 2 najbardziej aktualne modele telefonow, a ten trzeci powoli odstawiaja na polke. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Da się jakoś "odświeżyć" telefon bez instalacji nowszej wersji softu? Chciałbym go przyśpieszyć bez tej aktualizacji do 4.3, bo z tego co widzę, chyba nawet tego nie zrobię bez SHSH. Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Nie zrobisz upgrade do 4.3.3 bez tinyumbrella i shsh a inaczej telefonu nie odswiezysz. Co do opłacalności instalacji 5.0 to jak najbardziej sie opłaca bo dochodzi notification center. Voytec, 3GS po upie do 5.0 chodzi szybciej niż na 4.xx . Teraz mi zwolnił do poziomu z softem 4.xx ale jest to raczej wina JB. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Czyli rozumiem, że bez problemu zrobię up'a do 5.01 i włożę mu JB na BB 6.15? Oto chodzi, żebym nie stracił płynności telefonu w porównaniu do 4.1 z JB no i nie chcę przywrócić simlock'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Jeżeli chodzi o unlock na 5.01 to trzeba poczekać na nowego ultrasnow. Ma byc na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Jest Juz dostępny trwały JB dla iPhone 3GS i 4. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Jak będę miał czas to muszę się pobawić, bo chciałem przetestować 5.01 u siebie, ale póki co na 6.15 nie dało się trwale zdjąć simlocka więc się wstrzymywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 JB na 5.0.1 wykonany. Zasadniczo ok, jest szybciej niż na 4.3.3. Martwi mnie tylko wadliwe działanie Cydii - strasznie muli jak sciąga paczki, czasami nie sciągnie i nie wiem czy to efekt JB czy wina leży po stronie Cydii. Ale tak to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Muli bo wszyscy targają więc serwery nie wyrabiaja, szczególnie repo bigbossa leży. Nie instalujcie narazie iphonedelivery bo jest z nim problem na untethered. Cytuj Odnośnik do komentarza
CritiCalz 5 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Co prawda nie chodzi o iPhone, a o iPoda Touch 3g, ale problem pewnie mógł dotknąć każdego. Mianowicie, PC nie widzi sprzętu. Totalnie, nawet na ekranie nie pojawia się bateria. W menadżerze urządzeń też nie widać podłączonego urządzenia pod usb. Jakieś pomysły? Sprawdzałem 4 kable na 3 różnych komputerach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
uhu 0 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 miałem to samo, nic nie pomagało z wyjatkiem formatu ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza
CritiCalz 5 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Jakiego formatu? Jestem w stanie wy*ebać wszystko, bo już niektórzy mówią że to płyta główna lub port 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 ciężka sprawa. cały itunes, jak działa jest ok, ale jak s(pipi)i to kaplica. to tak: spróbuj synchro przez wifi. przeinstaluj itunes(znajdź w necie jak wywalić itunesa na amen, żeby nie było śladu) zainstaluj ponownie zobacz czy nie ma problemów z apple device manager, czy jakoś tak. sprawdź inne porty. ja przez 2 miechy nie mogłem zsynchronizować, bo kabel był podłączony do (pipi)go portu usb. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi