Lucek 4 417 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 zablokowany/zawilgocony przycisk "+" z boku telefonu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Znajomy miał to samo. Podłączył słuchawki, a jak odłączył, to problem minął. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Mam iP4, SGS2 i ostatnio męczyłem mocno SGS3 i jeśli chodzi o szybkość to iP4 nie jest jakimś demonem po czasie. Z JB to juz w ogóle róznie bywa bo po jakimś czasie i być może bibliotekach z Cydii telefon jest wolniejszy. Interfejs grficzny oczywiście jest płynny, ale wejście w ustawienia, aparat czy inne aplikacje po raz pierwszy uruchamiane ma swoje opóźnienie. Android jest bardzo szybki na odpowiednim sprzecie jednak pozostał mu w pewnych momentach ten drewniany feeling wywodzący się jeszcze z tych animacji mających 20fpsów. W SGS3 interfejs jak i aplikacje śmigają naprawde szybko i nie ma mowy o tym, żeby iP4S był z samej zasady szybki. Owszem, od nowości bez instalacji czegokolwiek działa naprawdę szybko, ale im więcej gówna w ajfonie tym system bardziej kuleje. Mając w rękach oba najwyższe modele czyli 4S i SGS3 w żadnym wypadku nie jestem w stanie stwierdzić, który jest lepszy i szybszy bo oba zamiatają rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza
luck1985 37 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Tylko 4S jest dluzej na rynku, warto porownac za jakis miesiac SGS3 z iPhone 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 @Yacek, oczywiscie masz racje. Raven tez ma oczywiscie racje piszac, ze 4 czy nawet 4S nie jest najszybszym telefonem na rynku. Ale niech nie opowiada bajek o kilkusekundowych zwiechach przy przelaczaniu aplikacji, bo tak jak pisalem, takich cudow nawet na moim jailbreakowanym 3GS nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Nie zdarza się to oczywiście zawsze, jednakże mam sytuacje, gdzie po przełączeniu do innej aplikacji mam lekkiego freeze'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Raven nie opowiada bajek, bo takie coś jest i już. Też tak mam, że przy włączeniu nowej aplikacji albo przełączeniu się do jakiejś dawno używanej telefon wgrywa bitmape, czekam 1-2 sekundy i wgrywa się appka. Nie wiem tylko czy to wina telefonu, czy tego jak skonstruowany jest ten multi-tasking od appla. Bo z tego co czytałem to nie jest to taki prawdziwy mt w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 (edytowane) Raven nie opowiada bajek, bo takie coś jest i już. Też tak mam, że przy włączeniu nowej aplikacji albo przełączeniu się do jakiejś dawno używanej telefon wgrywa bitmape, czekam 1-2 sekundy i wgrywa się appka. Przy włączaniu aplikacji jak najbardziej, i to nie jest tajemnica. Przy przełączaniu aplikacji w tle - serio, nie spotkałem się jeszcze z ani jedną kilkusekundową zwiechą. Zresztą sam piszesz "1-2 sekundy", to jest dużo? oO Edytowane 8 Września 2012 przez Lucek Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Bo te dawno używane są wywalane z pamięci żeby nie zamulać systemu. Nie jest tak jak w Andku ze wszystko co odpaliłeś siedzi w ram'ie. Android nie ma paru ułatwiających życie funkcji. Np. prostego puknięcia w status bar dzięki czemu strona przewija się na samą górę, w aplikacji czy przeglądarce. Nie można też po zakupie nowego sprzętu przywrócić z backupu wszystkiego co się miało na starym sprzęcie, włącznie z ustawieniami, hasłami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 (edytowane) Wszystk ozależy od aplikacji i właśnie od tego, czy czasem system ich już nie wywalił - to że appka jes na liście tych działających w tle, nie oznacza,że ona rzeczywiście działa w tle. Przykładem są niektóre gierki, który odpalimy, pogramy, wrócimy do homescreena, odpalimy kilka innych aplikacji - wracamy do gry a tam sorry, main title i musisz zagrać jeszcze raz. Nie daj boże nie zasejwowałeś w final fantasy i po ptokach. Sam kilka razy musiałem ponownie nadrabiać 2h w FF bo nie zapisałem stanu, przełączyłem się Numbers i Pages aby coś przygotować, jakaś pogoda i installous i pach - Final Fantasy się zresetowało bo zabierało za dużo ramu i system wolał je przydzielić Numbers. Freezy też są i zależne jest to zarówno od wersji iOS jak i tego czy jest JB i jaki to JB. Nowe JB są już mocno skomplikowane i często mają w sobie niedoróbki. Stare na limerain były proste i zawsze skuteczne i lekkie. Nowe już mocno mieszają w systemie i tworzą dziwne rzeczy. Ja sam miałem 2 niepełne JB na iP4 i musiałem robić od nowa bo telefon miał różne jazdy. Edytowane 8 Września 2012 przez Yacek Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 @Lucek Nie, to nie jest dużo, ale jest to zauważalne. Podejrzewam, że o to ravenowi chodziło. Nikt przecież nie pisze, że włączasz aplikację i czekasz 2 minuty aż się coś zacznie dziać Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 No dokładnie, o to mi chodzi. Nie napisałem, że ajfon to tak naprawdę kupa gów,na i w ogóle nie działa, bo każda aplikacja się pół minuty włącza. Chodziło mi właśnie o te mikrozwieszki (te dosłownie 1-2s, "kilusekundowe", nie wiem jak to inaczej ująć), które sprawiają, że iPhone 4 działa dokładnie jak napisałem - "tylko dobrze", ale nie idealnie. Na tym polu właśnie w mojej opinii lepszy jest SGS II (i podejrzewam nowsze modele też), bo może nie ma 60 fps tylko jakieś 30, ale za to aplikacje wyskakują od razu, przy przełączaniu się nie ma tego występującego CZASAMI laga itd. Jest miejsce na poprawę, nie jest idealnie, jest dobrze. Dokładnie takie było moje przesłanie, ni mniej, ni więcej. Na pewno iPhone 4 nie działa "nie gorzej, niż dzisiejsze telefony". No właśnie działa gorzej. Smartfony już naprawdę śmigają, ale są między nimi te malutkie różnice, o które mi chodzi. Jeden powie, że się czepiam, drugi się zgodzi. To jak z różnicami czasu w Formule 1. Niby milisekundy to tak małe jednostki czasu, że nic nie znaczą, a decydują o być albo nie być na podium. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 No tylko tutaj o podium nie może być mowy, bo telefon ma 2 lata. Jeżeli chcemy porównywać iPhone'a z modelami tegorocznymi to trzeba będzie patrzeć na 5tkę. Dla mnie i tak dużym osiągnięciem jest to, że mówimy o telefonie 2 letnim, który nawet po tak długim w tej branży czasie, nadal jest naprawdę świetnym urządzeniem. I mimo, że nie jest już niekwestionowanym liderem, to nadal może coś zawalczyć. Wymień mi inny taki telefon Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 (edytowane) Dla mnie i tak dużym osiągnięciem jest to, że mówimy o telefonie 2 letnim, który nawet po tak długim w tej branży czasie, nadal jest naprawdę świetnym urządzeniem. I mimo, że nie jest już niekwestionowanym liderem, to nadal może coś zawalczyć. Wymień mi inny taki telefon 3GS Edytowane 8 Września 2012 przez winner Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Google wypuściło oficjalnego klienta YouTube, ten wbudowany wyleci wraz z iOS 6. Jest to niemal identyczny program jak na androidzie, więc posiada wreszcie wiele funkcji których brakowało w apce od Apple (np. oglądanie teledysków z VEVO). http://itunes.apple.com/us/app/youtube/id544007664?mt=8 Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Jeszcze 19 godzin i 46 minut Cytuj Odnośnik do komentarza
ShtaS 174 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Można gdzieś oglądać stream z konferencji na żywo, czy tylko chu.jnia w postacie tekstów i obrazków? Edytowane 12 Września 2012 przez ShtaS Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Na żywo nie. Dlatego ja zaraz odcinam się od neta i potem obejrze sobię na oficjalnej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Wszystkie plotki na razie okazały się prawdziwe. Nuda edit. O, nowy procek, nie A5X jak w iPadzie, tylko A6, 4-rdzeniowy. Jednak dalej 2-rdzeniowy, tylko szybszy. Edytowane 13 Września 2012 przez _Shaman_ Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Jak tam, kto ogląda relację z konferencji ? http://live.theverge.com/apple-iphone-5-live-blog/ Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Tylko po (pipi) ten nowy dock... Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Wiele nowego nie wniesli. Ladny desing. W koncu 4" ale konkurecja juz dawno ich wyprzedziła. IOs6 = nuda.... Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ten nowy iPod nano wygląda fajnie. Jak któraś z Lumii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 ladny, biore w kwietniu Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Przykro mi, ale nowe Lumie > nowy iPhone. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi