Andreal 2 123 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Nazwa serwisu mówi sama za siebie cult of mac Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 No i cała redakcja ma powód żeby bić szkopa po hełmie. Co zrobić ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 No przecież przy iOS5 jakiś świr zauważył, że o kilka px zmienili odstępy między ikonkami na homescreenie. Te telefony są tak nudne, że trzeba sobie jakieś zajęcie znaleźć . Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 No ja jakoś kilka dni temu dostałem e-mail, gdzie mój cytowany tekst zwijał się w harmonijkę. Mam iPhona 4 lata, pierwszy raz zauważyłem, że mój zacytowany tekst jest zwinięty i mogę go rozwijać jak papierową harmonijkę (!) i robiłem to ze 2 minuty. It's just amazing. Cytuj Odnośnik do komentarza
luck1985 37 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 A ja wracam do ajfona. Szkoda mi ponad 2k na 5. Wiec kupie 4. 4S nie jest duzo tanszy od 5 wiec rowniez odpada. Kupilbym nawet 3GS, bo po 900zl nowki, ale mialem 4 i troche ekran dawal by mi po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Nie ma sensu kupować 4, które w tym roku będzie miało 3 lata, bo połowa aplikacji nawet nie będzie go wspierać. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Nie mówiąc o tym, że czwórka najzwyczajniej w świecie muli. Dużo szybsza od 3GS-a nie jest, a cztery raz więcej pikseli na ekranie robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Nie macie racji. 4 działa bardzo sprawnie i solidnie na iOS 6, bez jailbreaka. Nie ma problemu z aplikacjami, może z płynnością w grach pokroju Rayman Jungle Run. Gdzieś usłyszałem takie porównanie, które jest bardzo trafne, że obsługa iPhone 4 to jak granie w gry w 30 klatkach na sekunde, gdzie w 4S to 60 klatek na sekundę a 5 to jeszcze więcej. Wiadomo, że jeśli ktoś chce używać iPhoto, iMovie, to 4 będzie wyraźnie wolniejsza, nawet przy Evernote potrafi lekko zamulać, ale jest nadal fenomenalnym telefonem. Tylko, że nie za cenę 1650 zł, za 1000 zł jest to świetny telefon, który z rok, czy dwa posłuży spokojnie dla nie wybitnie wymagającego power usera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Jak nie ma problemu z aplikacjami, jak w tej chwili już są takie, które wymagają 4S albo 5. A jak pojawi się za pół roku 5S, to praktycznie nikt nie będzie wspierał 4. Cytuj Odnośnik do komentarza
luck1985 37 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Czy ja wiem, 3GS dostal IOS6. Mnie gry tak srednio interesuja. Nawet napisze co wgram- rzucanie papierkiem do kosza-paper cos tam. Cut the rope i jeszcze jedna taka. Glownie chodzi mi o ekran, bo imo nikt ich nie przebil. Klawiatura, najlepiej mi sie pisalo, generalnie bez bledow pisalem albo ios swietnie poprawial literowki. Swype w androidzie nie przypasowal mi. No i ekran, przyjemniejszy jak dla mnie od tych super amoledow samsunga. Mialem S3 mini- S3 za duzy, a podoba mi sie dizajn. Advance z obudowie S3 ot co. Android mnie wku**a, gaszcz ustawien itp bzdur ktore sa dla mnie malo uzyteczne. Ma dzwonic i wysylac sms. Dlatego 4 Nowego mam za 1400zl. S4 to wydatek 1800-2000. Za 2300-2400 dostane nowego iPhone'a 5 16GB, wiec zakup 4s odpada i chce nowego. S3 mini sprzedalem, jeszcze sprzedam Ipoda touch 5g i tutaj kolejna rzecz ktorej bede uzywac w ajfonie- ipod. No i cena za 4 przesadzona, 1400zl za ponad 2 letni tel, to duzo. Ale fona znam, bo mialem. Z tego co widze na allegro, to i tak sie trafiaja kwiaty, co kupuja kup teraz 4 za prawie 1,7... Czytalem na myapple, ze ludzie ogladaja nowe 5-black przed zakupem, bo sa przypadki odprysku farby. Czarny jest z innego alu, a bialy z innego. Lepiej brac bialego, problemu nie ma. Tylko bialy mi sie nie podoba, a nie dam 2,5k za tel, bo 2k to max. A nawet wydajac 2k nie bede chcial ogladac odpryskow farby na obudowie WTF?! Nie jestem takze fanem zadnych etui itp gowien. Jedynie folie mialem z tylu 4, bo ten tyl sie rysowal. To tyle Edytowane 8 Lutego 2013 przez luck1985 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 E, bez przesady z tym, że do dzisiaj nikt nie pobił ekranu czwórki. Mamy 2013 rok i Retina Display to nie jest już nic nadzwyczajnego. Nie mówię tutaj o SGS3, który przez swoją matrycę pentile jest zaledwie dostateczny za te pieniądze, ale jest przynajmniej kilka innych modeli, które mają zbliżoną jakość i gęstość pikseli do ekranów Apple. Swego czasu to było coś, ale dzisiaj już nadgoniono. Cytuj Odnośnik do komentarza
luck1985 37 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Chodzi mi raczej o obsluge tego ekranu. Dzialanie, reakcja na dotyk. Ja mam wrazenie, ze to lepiej dziala niz ekrany w samsungach- S3,S3. Do ekranu apple najblizej ma HTC. Oni juz za czasow HTC Legend byli tuz za apple. Legend fajny, caly z alu, tylko ta klapka na baterie... HTC One X tez przyjemny, ale android ma to do siebie, ze update dostaja topowe telefony, a HTC co kwartal wypluwa po X nowych modeli. Kumpel do dzisiaj czeka na update w S2- chyba na 4.1.2. Takze odpuszczam na dobre androida. Troche mnie zmieszaliscie z ta czworka Ale 4S wysoko stoi, lepiej doplacic do 5. A z 2 strony nie pasuje mi specjalnie dizajn tej 5. Ten tyl szczegolnie, nie jest jednolity, te paski na dole i na gorze psuja ogolny odbior- ale to imo i kwestia gustu ofcoz. Ta 4 planowalem kupic na rok, pod koniec roku obstawiam nowego ajfona, ale dizajnu nie zmienia zapewne. Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 . Android mnie wku**a, gaszcz ustawien itp bzdur ktore sa dla mnie malo uzyteczne. Ma dzwonic i wysylac sms. Dlatego 4 Nowego mam za 1400zl. w takim razie polecam : po cholere wydawac 1400 zl na cos co ma dzwonic i sms'owac? powyzszy telefon za 20 zl pewnie nawet lepiej spełnia te wymagania Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Kumpel do dzisiaj czeka na update w S2- chyba na 4.1.2. Takze odpuszczam na dobre androida.Ten update wyszedł jakoś w grudniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Może kumpel ma brandowany telefon i jego sieć wciąż zwleka z wypuszczeniem swojej wersji update'u "wzbogaconej" o trzy tapety i bootanimację. Cytuj Odnośnik do komentarza
luck1985 37 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 . Android mnie wku**a, gaszcz ustawien itp bzdur ktore sa dla mnie malo uzyteczne. Ma dzwonic i wysylac sms. Dlatego 4 Nowego mam za 1400zl. w takim razie polecam : po cholere wydawac 1400 zl na cos co ma dzwonic i sms'owac? powyzszy telefon za 20 zl pewnie nawet lepiej spełnia te wymagania A sprawdze na tym poczte, zainstaluje aplikacje wbk? O tym nie wspomnialem, bo chyba min do neta sie kupuje smarta. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 . Android mnie wku**a, gaszcz ustawien itp bzdur ktore sa dla mnie malo uzyteczne. Ma dzwonic i wysylac sms. Dlatego 4 Nowego mam za 1400zl. w takim razie polecam : po cholere wydawac 1400 zl na cos co ma dzwonic i sms'owac? powyzszy telefon za 20 zl pewnie nawet lepiej spełnia te wymagania A sprawdze na tym poczte, zainstaluje aplikacje wbk? O tym nie wspomnialem, bo chyba min do neta sie kupuje smarta. O klawiaturze qwerty, która jest dużo wygodniejsza i samej wygody obsługi też nie pomyślał. Słaby hejt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 co by nie pisać generalnie IPhone jest stworzony dla takich ludzi jak Ty, @luck. Andka se słabym dotykiem i miliardem opcji zostaw masturbującym się nerdom. Dla takich jak my telefon to narzędzie, nie cel. Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Może kumpel ma brandowany telefon i jego sieć wciąż zwleka z wypuszczeniem swojej wersji update'u "wzbogaconej" o trzy tapety i bootanimację.brand nie mq nic do rzeczy. Samsung polska nie wydal jeszcze aktualki wiec komorka nie znajdzie aktualizacji. Recznie mozna instalowqc od grudnia i co najlepsze tamta wersja ma jezyk polski w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 OK, nie wiedziałem, że Polska jeszcze w ogóle nie dostała 4.1.2. Wiem, że można ręcznie zainstalować, niektórzy tego usilnie nie uznają, więc siłą rzeczy patrzę z tego punktu widzenia. A że ma język polski to nic specjalnego, dlaczego miałaby nie mieć . Cytuj Odnośnik do komentarza
luck1985 37 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 co by nie pisać generalnie IPhone jest stworzony dla takich ludzi jak Ty, @luck. Andka se słabym dotykiem i miliardem opcji zostaw masturbującym się nerdom. Dla takich jak my telefon to narzędzie, nie cel. I super Jak mialem milestone, to sobie podkrecalem procka, rootowalem i inne bzdury ktore do szczescia mi nie sa potrzebne Jak ktos chce sie bujac po tych opcjach, to ok. Jak ktos chce w opcjach wylaczac programy, czyscic ram, to ok. Jak ktos chce sie bujac wsrod srednich aplikacji na markecie, to tez ok Mamy wybor, to jest najwazniejsze. Pamietam opinie osob ktore chwytaly 1 raz do reki smarta, ios zawsze zgarnial props za intuicyjnosc i latwosc poruszania sie po menu/opcjach. Bez zadnego szukania, kazdy wiedzial gdzie wejsc, gdziew dotknac zeby cos zmienic. Android ma tego wiecej i po jakims czasie jak cos chcialem zmienic, to mialem pare razy zawieche- gdzie to bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 No cóż, różne są gusta i guściki. Ja już w sumie nic nie zmieniam i jestem zadowolony. Dla mnie telefon to narzędzie i w sumie głupio że o niego nie zadbałem jak powinienem bo mi się zbiła w jednym miejscu szybka ale bez przesady z tym brakiem intuicyjności. To że na iPhonie jest 1 przycisk nie znaczy, że wszystko w nim jest prostsze i łatwiejsze. Co jak mi nie pasuje klawiatura w iOS? Bo nie pasuje w IP4 (mam za duże dłonie). To muszę zmienić telefon ;-) Super. A i z Notification Center - no kurde, toż to na andku jest od dawna i jest zarąbiście wygodne, iOS doczekał się tego rok temu? Mogę sprawdzić 100 rzeczy bez wchodzenia w aplikacje bezpośrednio - dla mnie jest to super wygodne i skraca czas poszukiwania aplikacji. Kto co lubi. Dla mnie też ten telefon ma za mały ekran i wydłużona 5ka to jakieś pośmiewisko po prostu. Także - rozumiem wasze opinie ale każdy ma swoją, ja ze zmiany iOS -> Andek jestem zadowolony i znam jeszcze z 2 osoby które są. Także nie jest tak idealnie Panowie. I ja naprawdę używam telefonu do pracy i np brak możliwości otworzenia RARa czy przesłania go dalej w telefonie to dramat a tam miałem bez Jaila na IP4 i IP5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Czy na iPhone da się mieć push w mailu na onecie, czy tylko z Gmaila i iCloud? Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Czy na iPhone da się mieć push w mailu na onecie, czy tylko z Gmaila i iCloud? to nie kwestia Iphone tylko kwestia czy dany host udostępnia usługę push. Np. GMAIL to udostępnia poprzez MS Exchange. Onet tego nie ma niestety. Najpopularniejsze serwery Exchange to MobileMe/Exchange/Yahoo/Gmail/Zimbra, choć ten Gmail to też naciągany bo de facto masz przez Exchange odpowiadając na Twoje pytanie, nie da się mieć push w Onecie w iPhonie. ALE JEST ROZWIĄZANIE INNE TEŻ DZIAŁA Robisz tak - logujesz się to GMAILa, podpinasz konto Onetowe pod Gmail jako konto powiązane i odbierasz pocztę Onet poprzez Gmail, po czym konfigurujesz swoje konto Gmail jako Exchange w IP i wszsytko działa. Jest jednak opóźnienie, gdyż Gmail będzie sprawdzać pocztę na Onecie (jako koncie POP3) tam chyba co 30 minut i potem zasysać do siebie i przez Push pchać na IP więc to nie jest idealne rozwiązanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
noxious33 71 Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 choć ten Gmail to też naciągany bo de facto masz przez ExchangeA nie jest przypadkiem tak, że od 30 stycznia google nie korzysta już z MS Exchange'a, tylko lecą na swojej technologii? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi