Andreal 2 123 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Akurat czytnik linii uważam za kompletna głupotę, ładowane już były w note/net-bookach i mało kto z tego korzystał, teraz oczywiście - skoro Apple to zaproponowało w nowym modelu - wszyscy będą coś takiego chcieli mieć w swoich urządzeniach. No i to nie jest przecież zwykły czytnik linii papilarnych, a TouchID ... Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 W komputerze masz inną budowę i inne trochę przeznaczenie. Jak przy nim siedzisz w banku, to siedzisz sesjami i wtedy nie musisz go CIĄGLE obdlokowywać więc wpisywanie haseł nie jest aż tak upierdliwe. A teraz zobacz, telefon ciągle chowasz do kieszeni i go blokujesz. Odblokowujesz, masz pin, kod - trzeba go wpisać. Jak chcesz szybko zrobić fotę - to musisz mieć telefon który akurat pozwoli ci NIE blokować pinem samego aparatu (vide iphone). Dla mnie jest to u(pipi)iwe. Do jak zamiast wpisywać CIĄGLE kurde pin mozesz sobie przyłożyc palucha tak jak robisz to codziennie? I akurat tobie się otworzy a koledze nie? Moim zdaniem dobry pomysł, tu po prostu pasuje. Znam zresztą ludzi którzy korzystają z tego w laptopach i nie narzekają. Warunek - musi być DOBRY i sprawnie działać. Miałem HP i nie działał dobrze (5 prób to przesada jakaś i wolę hasło) a potem miałem jakiegoś della i działało. No i ... LG coś tam przebąkiwało że też chcą to zrobić, więc Apple nie jest jedyne ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Bo Apple jak ma w zwyczaju zrobiło to dobrze, tak jak należy. Po hands-onach widać że działa szybko, sprawnie i nikt na niego nie narzeka. W sekundę odblokowuje telefon, lub potwierdza płatności. Spełnia swoje przeznaczenie. Nie jest upierdliwą technologiczną ciekawostką, z której nikt nie będzie korzystał a naprawdę dobrze zaimplementowaną funkcjonalnością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) (źródło: https://twitter.com/paweljonca/status/378166416941133824) CO. TO. KURTYZANA. JEST O_o Tak jak dotychczas trochę mi się chciało iOS, szczególnie w przypadku tabletu, tak iOS7 jest tak obrzydliwy, że wyleczył mnie całkowicie z chcicy na jakieś iUrządzenia. Dzięki, Ive! Edytowane 12 Września 2013 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Kiedyś czytałem, że po prostu iOS7 ma mniej przypominać realne rzeczy - notatnik, to wcale nie będzie księga, ibooks, to nie będzie regał z książkami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Przemilczmy ten kiosk. No nie mieli na niego pomysłu. Będzie lepiej. Oby. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 W sekundę odblokowuje telefon, lub potwierdza płatności. O to to, ciągłe wpisywanie hasła w app store wkurzało mnie jak mało co ;< Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Jezu to straszne jak niewiele bylo potrzeba, zebysmy sami sobie zalozyli kartoteki:( Dane, adresy, zdjecia, numery kart kredytowych, polozenie z dokladnoscia 10metrow, lista znajomych, teraz odcisk palca. Brakuje jeszcze DNA Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 sperme też już maja, bo kazdy sie na nie spuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 No. I fajna sprawa jest, że dodać do jednego telefonu można 5 odcisków. I każdemu z nich przypisać osobne restrykcje. Możesz Lucek dać swojego iPhona dziecku, które sobie paluszkiem odblokuje telefon i pogra w gierkę, ale już tym samym paluszkiem nie zaakceptuje płatności w App Store. No ktoś pomyślał. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Jezu to straszne jak niewiele bylo potrzeba, zebysmy sami sobie zalozyli kartoteki:( Dane, adresy, zdjecia, numery kart kredytowych, polozenie z dokladnoscia 10metrow, lista znajomych, teraz odcisk palca. Brakuje jeszcze DNA No nie ? Komuchy tyle lat walczyły, a wystarczyło dać ludziom ajfony z czytnikami palucha. Teraz ludzie będą stali w kolejce by móc dać się zeskanować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 I tak mają odciski każdego kto był w stanach, albo chociaż starał się o wizę, więc whatever Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 lepsza beka jak jesteś ścigany, użyjesz iphona i cie namierzą gdzie jestes dostaniesz komunikat że jesteś mordercą, połóż sie na glebie i czekaj na psy Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Apple obiecało, że odciski paców nie będą wysyłane na ich serwery, ani przeglądane, tylko będą przechowywane w urządzeniu. Dlaczego mieliby nas okłamywać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 jak by ktoś ukradł telefon za 2700zł i miał byś możliwość dowiedzenia sie z imienia nazwiska kto to zrobił to byś nie chciał? Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Złodzieje tez mają prawo do ochrony danych osobowych ;[ Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Apple obiecało, że odciski paców nie będą wysyłane na ich serwery, ani przeglądane, tylko będą przechowywane w urządzeniu. Dlaczego mieliby nas okłamywać?Naprawdę myślisz, że apple jak i inne koncerny przyzna się, że wszystkie dane lecą prost do NSA ? I tak mają odciski każdego kto był w stanach, albo chociaż starał się o wizę, więc whatever Przy głupim paszporcie też trzeba odciski dawać Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Wielcy użytkownicy androida śmieją się, że odciski userów apple będą zapisywane w bazach danych (choć nie będą). Serio? :D :D Good job Google Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Bo niby Apple nie podpier,dalało wszystkich danych jakie tylko się dało xD? Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Wielcy użytkownicy androida śmieją się, że odciski userów apple będą zapisywane w bazach danych (choć nie będą). Serio? :D :D Good job Google Jesteś naprawde taki naiwny czy tylko udajesz? Ja jestem pewnie, że zarówno apple jak i google jak i microsoft i dziesiatki innych firm chętnie dzielą się naszymi danymi. Nawet jak glośno krzyczą "Nie robimy tego!" Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) Nie, wiem, że wszyscy to robią, tylko że zaczęły w sieci lecieć hejty na ten temat, jakie to Apple znowu zue, tego tylko brakowało, żeby jeszcze nasze odciski palców mieli Niektórzy z tej nienawiści do Apple oślepli Edytowane 12 Września 2013 przez MrNorbi Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Nie, wiem, że wszyscy to robią, tylko że zaczęły w sieci lecieć hejty na ten temat, jakie to Apple znowu zue, tego tylko brakowało, żeby jeszcze nasze odciski palców mieli Niektórzy z tej nienawiści do Apple oślepli odciski i tak mają z głupich paszportów więc ten dotykowy panel mi tam zwisa Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Po pierwsze, nie jest to przevcierz obowiązkowe. Po drugie -NSA ma takie uprawnienia po 11 września że jak sobie zażyczą, to dostaną. Wiele stron i firm zamknęło swoją działalnośćjjeśli oferowało szyfrowanie danych, bo po jednej wizycie NSA nie mogli dalej robić tego, co ludziom obiecali. Wiele takich firm przenosi się do Europy bo u nas tak źle nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Ceny Iphone 5s w Euro/GBP: 16 GB - 699Euro/549GBP 32 GB - 799Euro/629GBP 64 GB - 899Euro/709GBP Ceny Iphone 5c w Euro/GBP: 16 GB - 599Euro/469GBP 32 GB - 699Euro/549GBP Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Trochę lipa ogólnie, bo pomijając to, że 5S w USA bez umowy kosztuje 650 dolarów to w Europie podrożał z 650 do 700 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi