Opublikowano 12 kwietnia 201015 l W ile? Sam jailbrake to 10 sek. Razem z pobraniem najważniejszych programów z cydii to jakieś 10 min max. Ja generalnie ostatnio tylko z rocka korzystam, nie ma wkurzajacego reloading data jak na cydii. Nie mówiąc już o tym ze na serwerze zapisuje się lista pobranych aplikacji przydatna przy backupie w razie konieczności przywaracania.
Opublikowano 12 kwietnia 201015 l Jak juz sie wie jak robic to na pewno, mniej ale ja mowie o pierwszym razie Razem z pobieraniem softu i innych (pipi). Moze mi ktos wytlumaczyc co to jest ten Push w aplikacjach? Bo wszedzie tylko gadaja jakie appsy go maja ,a jakie nie. Nic zupelnie o tym co to. Placi sie za to? Jedyne co znalazlem, to ze niby programy dzeki temu sa jakby uruchomione w tle i wlaczaja sie krocej, ale cholera wie czy to o tym dokladnie. E: I od razu jakies gry poleccie fajne ;D Narazie mam Rock Banda, Plants vs Zombies i iBlast Moki. Edytowane 12 kwietnia 201015 l przez Owiec
Opublikowano 12 kwietnia 201015 l Przez push dostajesz np informacje ze są aktualizację fo programów które masz, w parlingo pokazuje ci przychodzace rozmowy mimo ze program masz wyłączony. Push pobiera dane w związku z tym nabija rachunek kiedy nie masz pakietu internetowego.
Opublikowano 12 kwietnia 201015 l 3rd party server wysyła dane do Apple Server, który wysyła dane do twojego telefonu. Pushy to np. komunikat z TapTapa, że nowe piosenki są dostępne do ściągnięcia. Fajne te iBlast Moki? Rock Band mniej zamula niż TapTap?
Opublikowano 12 kwietnia 201015 l Iblast moki jest rewelacyjne a tap tap to padaka w porównaniu z rockbandem.
Opublikowano 12 kwietnia 201015 l TapTap imo tak samo dobry jak RB W tym drugim ciężko czasem trafić w odpowiedni kolor, bo jest to jakoś dziwnie ułożone na wyświetlaczu i za mało miejsca na paluchy. W TapTap nie mam takiego problemu. Z gier polecam: FIFA 10, RB, Touchgrind, Crayon Physics, Brain Challenge i chyba najlepsza darmowa aplikacja- Paper Toss. Niby gówienko a wciąga jak bagno.
Opublikowano 12 kwietnia 201015 l Jak dla mnie RB lepszy. Z gier polecam SkiJump, Flick Fishing, Tony Hawk-trzeba opanowac sterowanie, Rolando, N.O.V.A. i Street Fighter:)
Opublikowano 12 kwietnia 201015 l Co do jailbreaka - wszystkie operacje mogą trwać nawet poniżej pięciu minut jeśli zastosujemy blackra1n Podłączamy iPhone'a do kompa, uruchamiamy program, naciskamy magiczny przycisk i czekamy aż szybka instalacja się zakończy. Jedyny minus - jeśli rozładuje Ci się bateria, musisz od nowa jailbreakować.
Opublikowano 12 kwietnia 201015 l Heh,przymierzalem sie,przymierzalem i wkoncu sie zdecydowalem na zakup iPhone (a myslalem jeszcze nad HTC Desire) i dobrze sie z tym czuje. Nie moge sie doczekac az kurier zawita,nie wiem czy to dobra cena czy nie,ale udalo mi sie kupic nowka,folia,bez sim lock ze sklepu + gwarancja za 2100,model iphone 3GS 32gb black
Opublikowano 12 kwietnia 201015 l Ciekawy jestem jak ściągnęli simlocka nie wyjmując telefonu z folii. Magiczną różdżką serwisanta?
Opublikowano 12 kwietnia 201015 l owszem,na allegro pelno jest nowa folia bez simlocka z zaznaczeniem ze ERA,oraz w sklepie apple sie kupuje rowniez bez simlocka fabrycznie,te tez takie sa (przewertowalem przed kupnem komentarze i nikt nie narzekal)
Opublikowano 12 kwietnia 201015 l Wiem, ale chodzi o sam fakt, że żeby ściągnąć simlocka to przecież się w software'rze miesza, a żeby to zrobić telefon musi być gdzieś podłączony. Więc jak nie ma simlocka to chyba jest to równoznaczne z tym, że ktoś go kiedyś użył, żeby tego simlocka ściągnąć.
Opublikowano 12 kwietnia 201015 l Ale to przypadkiem nie jest tak ze te nowsze modele nie maja simlocka fabrycznie,czyli sa produkowane odraz bez?
Opublikowano 12 kwietnia 201015 l Ale najpierw trzeba mieszać w software'rze żeby założyć tego simlocka ^_^ Więc aby go zdjąć nie trzeba mieszać drugi raz, ponieważ nikt wcześniej nie mieszał by go założyć
Opublikowano 12 kwietnia 201015 l Jest moze gdzies jakas lista dla beginnerow z iPhone'm ktore appy warto na poczatek zakupic albo ktore appy to "must have",bo glupio tak miec goly telefon? No i czy settlers na iphone jest tak samo zdupczone jak settlers na androida czy to zupelnie co innego?
Opublikowano 13 kwietnia 201015 l Jak już zrobisz jailbrake za pomocą blackra1n (modl się żebyś nie miał softu 3.1.3) to będziesz miał do wyboru cydie i rock. Ja mam oba. Z nich sciagasz programy. Podstawa to: - app sync - sb settings - winterboard - backgrounder+kirikae (do multitaskingu) Przyda się jeszcze instalous do darmowych gierek No i jeszcze na początek Terminal do zmiany defaultowego hasła, co by się nikt ci na tel nie wpierniczyl. Przydatne strony http://www.sinfuliphone.com/ http://www.myapple.pl/index.php Edytowane 13 kwietnia 201015 l przez mataman
Opublikowano 13 kwietnia 201015 l Znajac moje szczescie napewno bedzie soft 3.1.3 ;] Wtedy zdaje sie pozostaje mi czekac na rozwiazanie?
Opublikowano 13 kwietnia 201015 l Albo nie robic JB? ;] Moim zdaniem wiecej wad niz zalet. A zydzic np 3 zeta na gierke to wstyd.
Opublikowano 13 kwietnia 201015 l Nie no moj pierwotny post o liste appow do KUPIENIA odnosil sie do iphon'a bez JB,dlatego jestem ciekawy co powinieniem nabyc na samym poczatku,takie "essentials",co jest przydatne a czego sie wystrzegac zeby nie potrzebnie tracic hajs. Narazie nie bede robil JB,pouzywam telefonu jak go Steve stworzyl bo nei ma sensu odrazu pchac sie w JB jesli nie mam pewnosci czy rzeczywiscie tego potrzebuje,wystarczy wytrzymac do 4.0 OS bez JB a potem to juz w ogole nie widze sensu odblokowywania telefonu (o ile rzeczywiscie bedzie obiecany multitouch) Btw,rozumiem ze to zle wiesci? Apple zmienia Tos i zamyka furtke niektorym programistom... http://stopthemadnessstevejobs.com/wordpress/
Opublikowano 13 kwietnia 201015 l Nie no moj pierwotny post o liste appow do KUPIENIA odnosil sie do iphon'a bez JB,dlatego jestem ciekawy co powinieniem nabyc na samym poczatku,takie "essentials",co jest przydatne a czego sie wystrzegac zeby nie potrzebnie tracic hajs. Narazie nie bede robil JB,pouzywam telefonu jak go Steve stworzyl bo nei ma sensu odrazu pchac sie w JB jesli nie mam pewnosci czy rzeczywiscie tego potrzebuje,wystarczy wytrzymac do 4.0 OS bez JB a potem to juz w ogole nie widze sensu odblokowywania telefonu (o ile rzeczywiscie bedzie obiecany multitouch) Btw,rozumiem ze to zle wiesci? Apple zmienia Tos i zamyka furtke niektorym programistom... http://stopthemadnessstevejobs.com/wordpress/ Ciezko powiedziec, zalezy czego oczekujesz konkretnie. W zasadzie czego sobie nie wymyslisz na Appstore jest ;] Wszystkie dobre gierki zaczynają się gdzieś od 5$ Pieprzenie. Dobre gierki zaczynaja sie od 0,79euro. Wiadomo, ze jak chcesz zagrac w GTA czy Settlers trzeba wydac (o zgrozo xD) 8 euro. Ale sa gierki ktorych zywotnosci jest duzo dluzsza i kosztuja wlasnie wymienione 0,79, czy tam 1,5. Po za tym bardzo czesto sa za(pipi)iste promocje, jak np Zenonia za 3 zeta ;]
Opublikowano 13 kwietnia 201015 l Faktem jest ze po wejściu OS 4.0 atrakcyjność jailbrake spadnie (przynajmniej dla mnie) lecz nadal iPhone nie będzie miał podstawowej rzeczy, flasha. A zapowiadany multitasking (nie multitouch , to już jest) będzie tylko dla posiadaczy 3GS i nowszych.
Opublikowano 13 kwietnia 201015 l Juz podobno znalezli sposob zeby Iphone 3G mial multitasking na OS 4.0. Co do flasha,ma to swoje oczywiste zle ale i dobre strony,flash zre niesamowicie duzo baterii.