Daffy 10 582 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 Może ja jestem jakiś dziwny i nie kumam tego ale >>TEN<< screen mnie po prostu odrzuca. Co to ma kurna być? Czarodziejka z księżyca czy poważny erpeg? Sorry ale ja z jRPG nie miałem nic wspólnego do czasu gdy zagrałęm w LO. Więc mogę nie być przyzwyczajony do tego typu widoków. widać,że za wyjątkiem LO miałem mało styczności z jrpg bo takie bohaterki to w tym gatunku są na porządku dziennym.W jrpg to raczej poważne tytuły są rzadkością,a w reszcie bohaterowie wyglądają tak jak na załączonym obrazku Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 (edytowane) Może ja jestem jakiś dziwny i nie kumam tego ale >>TEN<< screen mnie po prostu odrzuca. Co to ma kurna być? Czarodziejka z księżyca czy poważny erpeg? Sorry ale ja z jRPG nie miałem nic wspólnego do czasu gdy zagrałęm w LO. Więc mogę nie być przyzwyczajony do tego typu widoków. No to raczej standard w jRPGach mniej poważnych ale jak sie przełamiesz to się wciagniesz. poza tym Czarodziejki z księżyca były bardziej cukierkowe ;p No właśnie o to chodzi, że SO4 wydawał mi się bardzo poważnym erpegiem zachaczającym nawet o postnuklearne klimaty (a te wręcz ubóstwiam!) więc zainteresowany jestem tym tytułem od pierwszego pokazanego traileru. Menu z tymi wielkimi avatarami też mi się nie podoba ale jakoś to idzie przeboleć. Gorzej jeśli będę musiał przez większość gry oglądać czarodziejki z księżyca takie jak na tamtym screenie Jakoś w Lost Odyssey tego nie ma (wiem, że dwie z moich współtowarzyszy będą dziwczynkami ale to są dwie osoby a nie pięćdziesiąt) więc da się zrobić jRPG bez tego typu postaci. Edytowane 3 października 2008 przez Gooralesko Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 po prostu graj, serio - sam nie zauwazysz kiedy Cię to wciągnie Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 Absolutnie, nigdy, za żadne skarby (itd.) nie myśl, że "ostro mangowe dziewczynki = słaba fabuła w RPG/ słabe RPG". Spójrz na tą postać - podczas walki może się transormować, a same transformacje wyglądają właśnie jak "czarodziejka z księżyca". A teraz w o zagraj, ukończ i powiedz mi z kamiennym wyrazem twarzy że fabuła jest słaba i nie są w grze poruszane poważne watki;]. Oni maja taki styl i nic nie poradzisz - szczególnie, ze design postaci w SO od ZAWSZE był utrzymany w mangowej konwencji. Jak napisał Serge - po prostu graj . Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 po prostu graj, serio - sam nie zauwazysz kiedy Cię to wciągnie Absolutnie, nigdy, za żadne skarby (itd.) nie myśl, że "ostro mangowe dziewczynki = słaba fabuła w RPG/ słabe RPG". Spójrz na tą postać - podczas walki może się transormować, a same transformacje wyglądają właśnie jak "czarodziejka z księżyca". A teraz w o zagraj, ukończ i powiedz mi z kamiennym wyrazem twarzy że fabuła jest słaba i nie są w grze poruszane poważne watki;]. Oni maja taki styl i nic nie poradzisz - szczególnie, ze design postaci w SO od ZAWSZE był utrzymany w mangowej konwencji. Jak napisał Serge - po prostu graj . Ano chyba, że tak się sprawy mają Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 9 października 2008 Autor Opublikowano 9 października 2008 (edytowane) Trailer: http://www.gamersyde.com/stream_8914_en.html Ja już to chce... obojętnie na którą konsole. Edytowane 9 października 2008 przez Hela Cytuj
Gość Słoik Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 Swietny trailer. Od razu nabralem ochoty, zeby jeszcze raz zagrac w wersje na Ps2 ; ) Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 Damn wypas ! W ogole bardzo przypomina to trójke - tak stylem, jak gameplayem i motywem z trafieniem na inna planete. Ciekawe jak z fabułą, czy będzie tez podobny twist do tego z trójki. Cytuj
Don_Pedro 5 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 http://www.kikoo.pl/news/1377-1/TGS08-Star...-jednak-na-PS3/ Star Ocean 4 takze na PS3 ^_^ Cytuj
Paliodor 1 787 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 http://www.kikoo.pl/news/1377-1/TGS08-Star...-jednak-na-PS3/ Star Ocean 4 takze na PS3 ^_^ Świetna wiadomość, pytanie tylko kiedy nastąpi premiera wersji na PS3. Czy równocześnie z tą na X klocka czy też raczej troszkę później. No i po okresie posuchy szykuje się nam wysyp świetnych rpg'ów na PS3 : Eternal Sonata, SO4, White Knight Story, Valkyria Chronicles, a pewnie jeszcze coś w między czasie się pojawi ^_^ Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 października 2008 Opublikowano 14 października 2008 Star Ocean 4 takze na PS3 Aż nie wiem czy płakać czy śmiać się . Cytuj
lizbiskoski 0 Opublikowano 14 października 2008 Opublikowano 14 października 2008 Star Ocean 4 takze na PS3 Aż nie wiem czy płakać czy śmiać się . Wyczekać i zagrać Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 7 listopada 2008 Autor Opublikowano 7 listopada 2008 Screeny: http://www.gamekyo.com/newsen29278_star-oc...creenshots.html Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 A jest oficjalnie w koncu zapowiedziane ,że SO4 uderzy na ps3-np na jakieś stronie square itp?Bo dotychczas chyba jedynym źródłem tej informacji są jakieś podejrzane serwisy internetowe(nawet ostatnie zestawienie najbardziej wyczekiwanych gier w Japonii ma obok SO4 znaczek tylko x360).Ja się rozpłaczę jeśli SO4 nie wyjdzie na ps3 Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Nie, nikt oficjalnie tego nie potwierdził. Ciekawe skąd wytrzasnęło to Gamekyo, bo to oni chyba wprowadzili dużo ludzi w błąd w tej sprawie. Niech nadzieją dla wszystkich liczących na konwersję pozostanie wywiad którego Yamagishi udzielił ostatnio Gamasutrze. Powiedział, że engine na którym powstaje SO4 jest multiplatformowy. Aha, no i dla przypomnienia tri-Ace szukało swego czasu programistów obeznanych z architekturą PS3. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 28 listopada 2008 Autor Opublikowano 28 listopada 2008 (edytowane) Nowe skany: http://www.gamekyo.com/newsen29394_star-oc...creenshots.html I co na nich znajdziemy: - New character revealed - goes into greater detail regarding the BEAT system - Info on the Rush system - Info on Link Combo/Cancel Bonus system - Info on battle skills @seigaku - bo nie chce mi się tłumaczyć? Edytowane 28 listopada 2008 przez Hela Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 (edytowane) Czemu piszesz po angielsku? Oby ta gra ukazała się też na ps3, bo jak nie to sprzedaje tą kupę złomu od Sony i z miejsca kupuje X'a. Więcej japońskich erpegów na konsoli Microsoftu niż na plejstejszyn? Co za czasy . @Hela -aha... Edytowane 28 listopada 2008 przez Seigaku Cytuj
Gość Soul Opublikowano 2 grudnia 2008 Opublikowano 2 grudnia 2008 (edytowane) Ano tak jakoś wyszło i kto by się spodziewał Lost Odyssey ,BlueDragon ,Mass Effect ,Fable2 ,Last Remnant ,Start Ocena 4 i FF13 w przyszłości miodzio! Co do SO4 zapowiada się kapitalnie to będzie konkretny jRpgie ;] Edytowane 2 grudnia 2008 przez Soul Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 3 grudnia 2008 Opublikowano 3 grudnia 2008 Na X360 jRPG'ów ci u nas dostatek :-) Chciałbym, żeby akurat ta gra była exclusivem na X360, ale na to raczej nie ma co liczyć. SO4 zapewne stanie u mnie na półce obok Eternal Sonata i Tales of Vesperia (trzeba poczekać do premiery w PAL). Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 5 grudnia 2008 Autor Opublikowano 5 grudnia 2008 (edytowane) Kolejne świetne skany: http://www.gamekyo.com/newsen29403_star-oc...creenshots.html Screeny: http://www.gamersyde.com/news_7387_en.html Edytowane 5 grudnia 2008 przez Hela Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 6 grudnia 2008 Autor Opublikowano 6 grudnia 2008 Będą 3 płyty DVD http://www.siliconera.com/2008/12/05/star-...e-spans-3-dvds/ Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Będą 3 płyty DVD http://www.siliconera.com/2008/12/05/star-...e-spans-3-dvds/ czyli będzie sporo renderów w HD Ciekawe na ilu płytach będzie Final Fantasy XIII bo ta seria(szczególnie części od 7 do 10) była wyładowana renderami-a jak wiemy to one zżerają teraz tyle miejsca na płytce z uwagi na rozdzielczość. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 Uhh mając w pamięci 4o płytowe Lost Odyssey (gdzie na dobrą sprawę i tak wiekszość scenek jest na silniku gry) może być...grubo . Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 Uhh mając w pamięci 4o płytowe Lost Odyssey (gdzie na dobrą sprawę i tak wiekszość scenek jest na silniku gry) może być...grubo . LO bylo slabe . Mam nadzieje, ze SO bedzie lepszy(duzo nie potrzeba, ot np. interesujace postacie )Czy S-E przy tworzeniu SO korzystalo z wlasnego enginu? Bo jak z Unreal'a to troche sie boje o ten tytul Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 7 grudnia 2008 Autor Opublikowano 7 grudnia 2008 (edytowane) Uhh mając w pamięci 4o płytowe Lost Odyssey (gdzie na dobrą sprawę i tak wiekszość scenek jest na silniku gry) może być...grubo . Mam nadzieje, ze SO bedzie lepszy(duzo nie potrzeba, ot np. interesujace postacie Lolita-kot i wielki zielony cyborg wystarczą jako ciekawsze postaci? Czy S-E przy tworzeniu SO korzystalo z wlasnego enginu? Bo jak z Unreal'a to troche sie boje o ten tytul S-E jest wydawcą... A SO4 hula na podrasowanym silniku Infinite Undiscovery. Edytowane 7 grudnia 2008 przez Hela Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi