Opublikowano 11 grudnia 200915 l Po doswiadczeniach z poprzednimi grami powiedzialbym ze bardziej 120 (zeby bylo na luzie) aczkolwiek w SO2 boss mial dwie wersje, latwa i trudna ;p
Opublikowano 11 grudnia 200915 l 120lvl ? Pogięło ich. Wyższy level to miałem tylko w Disgaea, aby ukończyć grę. Masakra
Opublikowano 17 grudnia 200915 l Może mi ktoś powiedzieć jak w tej grze można tworzyć bronie, itemki itd. ? :|
Opublikowano 20 grudnia 200915 l Właśnie skończyłem Star Ocean 4 i .... więcej w tego jRPG nie zagram Nie żeby był zły ale nie porwała mnie historia i bohaterowie niektórzy mnie wkurzali. Ogólnie nie żałuje 40 h poświęconych na skończenie SO 4 ale prawie w ogóle questów pobocznych nie ruszałem a na koniec dostałem tylko 4 endingi ( BAchussa, Reimi, Sarah i ta spiczasto ucha cycata dziewoja:) ) Resztę na youtube zobaczyłem:P Wczoraj skończyłem ToV i jakoś bardziej mi się podobała gra a już w szczególności ending. Ja rozumiem że jRPG mają długaśne filmiki ale qrcze żeby chociaż porywały historią Na palcach jednej ręki mogę wymienić wstawki filmowe które mi się podobały a z tych 40h to przynajmniej 15h to filmiki :] . Na dzień dzisiejszy (do premiery Finala) ranking jRPG na x klocka : 1. Tales of Vesperia 2. Lost Odyssey 3. Star Ocean 4 4. Blue Dragon 5. Eternal Sonata W inne nie grałem. P.S. Toshirou ja miałem lvl 65 Edge i 62 pozostałej 3 bohaterów podczas walki z finalnym bossem Edytowane 20 grudnia 200915 l przez blantman
Opublikowano 20 grudnia 200915 l Właśnie skończyłem Star Ocean 4 i .... więcej w tego jRPG nie zagram Nie żeby był zły ale nie porwała mnie historia i bohaterowie niektórzy mnie wkurzali. Ogólnie nie żałuje 40 h poświęconych na skończenie SO 4 ale prawie w ogóle questów pobocznych nie ruszałem a na koniec dostałem tylko 4 endingi ( BAchussa, Reimi, Sarah i ta spiczasto ucha cycata dziewoja:) ) Resztę na youtube zobaczyłem:P Wczoraj skończyłem ToV i jakoś bardziej mi się podobała gra a już w szczególności ending. Ja rozumiem że jRPG mają długaśne filmiki ale qrcze żeby chociaż porywały historią Na palcach jednej ręki mogę wymienić wstawki filmowe które mi się podobały a z tych 40h to przynajmniej 15h to filmiki :] . Na dzień dzisiejszy (do premiery Finala) ranking jRPG na x klocka : 1. Tales of Vesperia 2. Lost Odyssey 3. Star Ocean 4 4. Blue Dragon 5. Eternal Sonata W inne nie grałem. P.S. Toshirou ja miałem lvl 65 Edge i 62 pozostałej 3 bohaterów podczas walki z finalnym bossem Zgadzam się z praktycznie ze wszystkimi Twoimi spostrzeżeniami, jedynie zmieniłbym w rankingu miejsca 4 i 5 na odwrót
Opublikowano 15 stycznia 201015 l czy ktoś widział preordera na wersję na ps3? 8 lutego ponoć wychodzi SO4
Opublikowano 19 stycznia 201015 l Jedno pytanko... Czy to pozycja obowiązkowa dla fanów jRPG (oraz poprzednich części Star Ocean) ? Pozdrawiam.
Opublikowano 19 stycznia 201015 l Na PS3 raczej tak bo jRpgów tu jak na lekarstwo, dobrze ze w tym roku troche sytuacja sie zmieni. W Starze fabuła jest raczej przecietna tak samo jak i postacie, za to gamplay to juz wyższa półka.
Opublikowano 19 stycznia 201015 l Ooo mowisz? Czyli to tak jak zazwyczja w SO. Fabula po prostu byla... postacie rowniez, ale za to gameplay byl rewelacyjny
Opublikowano 20 stycznia 201015 l Ciekawe jak mozna wywnioskowac ze cos mi nie pasuje, z mojego posta? Nie gralem w SO4. Nasluchalem sie natomiast wiele zlego nt tej gry, natomiast ty napisales cos co na mnie zadzialalo bardzo zachecajaco.
Opublikowano 16 lutego 201015 l Heh... Nie rozumiem co komukolwiek moglo sie NIE PODOBAC w tej grze ;D Oczywiscie mowie to z mysla ze system gry byl identyczny na XO. Toz to stary dobry star ocean, z mnostwem nowych elementow. Po pierwszych paru godzinach jestem bardzo zadowolony z zakupy i ZDEYCDOWANIE nie uwazam voice actingu za tragiczny. Owszem nie jest to Uncharted 2, ani Final Fantasy, ale mi w ogole nie przeszkadza. Przy czym oczywiscie nie doszedlem do tych najbardizej denerwujacych postaci Najwazniejsze ze mozna w trakcie gry zmienic na japonski jak zacznie za bardzo przeszkadzac. Gra jest dosc wymagajaca. Z pierwszym bossem walczylem dobre 5/7 minut, a z drugim to nawet pod 15. Pewne zmiany w stosunku do wersji na XO zaszly, nie chce mi sie o nich pisac (tym bardziej ze to nie ja porownywalem a jedynie czytalem o tym), ale ja jestem bardzo zadowolony
Opublikowano 17 lutego 201015 l Pytania, jaki jest interfejs? anime czy CG z xboxa PAL/NTSC US? i czy są obi ścieżki dźwiękowe?
Opublikowano 17 lutego 201015 l Tak, sa obie sciezki dzwiekowe (brat gra na jp ja na ang). Sa tez dwa interfejsy, ale ten zwykly jest zdecydwanie lepszy, bo nie wali po po oczach jaskrawo rozowymi-zoltymi kolorami Cala reszta jest git, loadingi sa blyskawiczne, glosnosc poszczegolnych elementow mozna swobodnie dopasowac jak komus cos nie pasuje, nic tylko grac co tez robie
Opublikowano 18 lutego 201015 l Ja tej gry kompletnie nie trawie, nawet system walki mi nie podchodzi... To chyba pierwszy jRPG, którego po 2 godzinach gry rzuciłem w kąt i nigdy nie chciałem wracac
Opublikowano 19 lutego 201015 l Bo początek jest słaby. Ja nie przepadam za serię SO, ale o dziwo tę część skończyłem
Opublikowano 19 lutego 201015 l Pierwsza lokacja jest slaba. Proba tropikalnej jugli wyszla calkiem fajnie, problem tylko w tym ze kolory daja tak bardzo po oczach, ze masakra :S Co wiecej, nie ma sie dostepu do podstawy SO, czyli item creation i rozbudowanego systemu skilli, nie mozna tworzyc monster jeweli a battle trophy zdarzaja sie rzadko. Ale juz koncowka tej lokacji i nastepna, to SO w najlepszym wydaniu Co wiecej poziom trudnosci jest dosc wysoki (sporo zmian w stosunku do wersji na XO, z tego co czytlem bossowie maja nawet po 10x wiecej HP), wymaga uzywania najrozniejszych skilli (do chowania sie przed targetowaniem, do tauntowania przeciwnikow) i dobrego wykorzystania blindside'ow. A to wszystko juz na 'standardowym' poziomie trunosci (drugi z czterech dostepnych ). Tak wiec, serdecznie polecam, kazdemu
Opublikowano 21 lutego 201015 l Pytanie: W grze mamy receptury, które pozwalają stworzyć np broń. W opisue pisze że brakuje mi np bowstreang - czy jest jakaś podpowiedź gdzie można znaleźć ten item (czy każdy inny, potrzebny do tworzenia) czy mam szukać na oślep ??
Opublikowano 22 lutego 201015 l Nie ma napisane gdzie to dostac. Musisz odwiedzac sklepy i sprawdzic gdzie to mozna kupic, bo wiekszosc tego rodzaju surowcow mozna kupic.
Opublikowano 1 marca 201015 l Właśnie ukończyłem... 41h, poziom średnio 65lvl. Piękna gra, więcej emocji niż w FF7 ... ciekawe jak FF13 wypadnie. Graficznie super, fabuła też fajna (czasami śmieszna). Postacie ok, bardzo charakterystyczne. Co nie którym się nie podobał dubing angielski a dokładnie Lymlu i Meracle. Na PS3 można w locie zmieniać miedzy ang i jap i powiem że w oryginale te postacie też śmiesznie mówią i prawdopodobnie było to zamierzone, to mają być komiczne postacie... mnie nie przeszkadzały a śmieszyły. Ogólnie super gra... zastanawiam się czy strzedać czy zatrzymać.
Opublikowano 25 czerwca 201014 l Gra zakupiona 2 dni temu. 8 godzin na liczniku i co mi się rzuca w oczy to gra jest: totalnym oldschoolem w current genowej oprawie i to największy + tej produkcji puki co:). Nie powiem bardzo mi się podoba:) Po kontrowersyjnym ff13 oraz dość dziwnym resonance of fate, so4 to miły "odmóżdżacz" siedzący w starej szkole:) Edytowane 25 czerwca 201014 l przez xzdunx
Opublikowano 25 czerwca 201014 l Jeżeli miałeś styczność tylko z jrpgami na PS3 to rzeczywiście takie wrażenie można odnieść. Niestety SO4 nie dorasta do pięt ToV,kay? :potter: Edytowane 25 czerwca 201014 l przez Toshirou
Opublikowano 25 czerwca 201014 l Niestety mam wszystko na ps3(całe szczęście coraz więcej tego wychodzi a wygłodniały strasznie jeszcze rok temu byłem:))... Jeszcze eternal sonata też mi podpasował Pamiętam wspaniałe jrpg-owe czasy psx'a i troszkę gorsze czasy ps2.... Kiedy toV na ps3 ma wyjść?? słyszałem że ma:) ps. "kay" dość drażni mam nadzieję że jak mi ktoś inny dołączy kickne z party tego małego lapsa:P Edytowane 25 czerwca 201014 l przez xzdunx