sakiu 83 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 ToV jest na ps3, ale tylko w wersji JP, niestety nie ma co czekać na wersję angielską... zero info na E3 i kłopoty finansowe studia Tales raczej nie wróżą niczym dobrym.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Toshirou 0 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 (edytowane) Niestety mam wszystko na ps3(całe szczęście coraz więcej tego wychodzi a wygłodniały strasznie jeszcze rok temu byłem:))... Jeszcze eternal sonata też mi podpasował Pamiętam wspaniałe jrpg-owe czasy psx'a i troszkę gorsze czasy ps2.... Kiedy toV na ps3 ma wyjść?? słyszałem że ma:) ps. "kay" dość drażni mam nadzieję że jak mi ktoś inny dołączy kickne z party tego małego lapsa:P 'Kay jest właśnie jedną z najlepszych postaci w tej grze IMO. (jedna z 3 fajnych postaci) Edytowane 26 Czerwca 2010 przez Toshirou Cytuj Odnośnik do komentarza
xzdunx 7 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 (edytowane) mi bardziej pasuje "cycata" różowo włosa pani(dopiero co się przyłączyła) cyborg i może dojdzie wać pan w białych herach(jeszcze do niego nie doszedłem), swoją drogą 25 godzin na liczniku a tu 5% trophy:P. Zauważyłem mały szkopuł.... Po 25 godzinach gry (grałem też dziś rano), jestem w pracy i nie pamiętam imienia ani jednego bohatera.... Pierwszy raz mi się to zdarzyło w jrpg a grałem w te "badziewie:P"sporo:) Edytowane 29 Czerwca 2010 przez xzdunx Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 (edytowane) Lymle i Myuria to najlepsi healerzy w grze bo: a). są szybsze od ciamajdowatej Sarah (poruszanie); b). Mają Fast Casta; Sarah ma co prawda Resurrection (najlepszy czar wskrzeszający w grze), ale Lymle / Myurię można nauczyć Faerie Star czyli najlepszego czaru uleczającego w grze;]. Edytowane 3 Lipca 2010 przez Aramis Cytuj Odnośnik do komentarza
xzdunx 7 Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Odnośnie pana w białych włosach(damn 35h i nie pamiętam imion:P), przyłączy się on na stałe?? Chciałbym go mieć w podstawowym składzie a nie wiem czy warto:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 (edytowane) Dostaniesz go po powrocie na Aeos. Warto go miec w teamie bo Arumat to jeden z największych rzeźników w tej grze - podobnie jak Meracle;]. Edytowane 7 Lipca 2010 przez Aramis Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 (edytowane) Ok krótka charakterystyka najlepszych imo postaci w tej grze (w sensie do walki) po 220h gry: -Arumat ( szybkie poruszanie się, dobry Blindside, duuużo HP i Dragon Roar, który jest chyba najlepszym specialem w grze) -Reimi (najlepsza postać do kapienia, Taka Maria ze SO3;p - taunt+ Fainting Potion na jakaś postać, Otherwordly Cousine na Reimi + silne speciale z bardzo daleka = rzeź) -Meracle (Zdecydowanie najlepszy, bardzo szybki, omijający chyba WSZYSTKO Blindside + szybkość + dobry dash + bardzo dobre speciale - mega killer (blindside->Arcobatic Vault->3x X Claw - zabije się tym każdego w grze z wyjątkiem EQ w późniejszej fazie z orbami. Dodatkowo genialny Drill Strike - chyba najbezpieczniejszy special w grze - silny, kosztuje mało CP i nawet jak nie trafi to przeciwnik nic nam nie zrobi bo jesteśmy od niego z reguły za daleko) -Myuria/Lymle - najlepsze healerki w grze - Faerie Star na Fast Cast'cie nie pozwoli zginąć. Myuria może sobie odnawiać mp zwykłym atakiem, a Lymle ma Cerberusa i turlanie;]) Ten team zgwałci, zeżre i wypluje każdego w tej grze;]. Edytowane 15 Lipca 2010 przez Aramis Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Koledzy jakieś taktyki na ostatniego bossa? Najpierw chyba podpakuje bo mam po 50 lv średnio. Jak mu już rozwale te 3 orby to jakos to idzie dopiero jak walnie atakiem, ż ez góry wala takie pioruny to jest troche gorzej. Jakie psotacie? Używam edge, arumat, myura i sarah. Aramis o co chodzi z tym ''-Meracle (Zdecydowanie najlepszy, bardzo szybki, omijający chyba WSZYSTKO Blindside + szybkość + dobry dash + bardzo dobre speciale - mega killer (blindside->Arcobatic Vault->3x X Claw - zabije się tym każdego w grze z wyjątkiem EQ w późniejszej fazie z orbami. Dodatkowo genialny Drill Strike - chyba najbezpieczniejszy special w grze - silny, kosztuje mało CP i nawet jak nie trafi to przeciwnik nic nam nie zrobi bo jesteśmy od niego z reguły za daleko)'' Chodzi mi o to że omija wszystko blindslidem. Jak ai nią steruje to też moze tak unikać? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Co to znaczy, że Lymle ma cerberusa i turlanie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Nie, że Meracle wszystko unika blidslidem. Ostatni boss padł, miałem ok 60 lv i miałem z nim problemy. Treaz się zajme dodatkowymi dungeonami aż przyjdzie mi yakuza 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 fajna jest ta gra bo słyszę dość kontrowersyjne opinie...niektórzy ją wychwalają pod niebiosa, a niektórzy mieszają z błotem za ponoc beznadziejną fabułę. Swoją drogą jakiś Polak z innego forum zrobił w tej grze platynę...ponad 500h gry... Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Też właśnie myślę żeby jakiegoś typowego jrp sobie pograć. RoF typowym nie jest ale zawsze coś, WKC słyszałem że po czasie nuży jest męczące, Vesperia nie jest po ingliszu więc odpada i pozostało SO4 i Eternal Sonata. Sonata IMO jest chyba zbyt dziecinna jeśli mówimy o klimacie, więc ostatecznie zdecyduję się chyba na Star Ocean 4. Posucha jak s.k.u.rwysyn:( Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Powoli zbliżam się do tysiąca w tej grzej. 90% BT zaliczone. Potem tylko stworzyć wszystkie przedmioty, dozbierać bronie i zaliczyć wyższe poziomy. Zaskakująco dużo satysfakcji daje mi maksowanie tej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Heja. Na GameFAQs pojawił się nowy poradnik odnośnie ekwipunku mojego autorstwa. Co prawda nie widzę tu wielkiego zainteresowania grą, ale może komuś się przyda. (plus, chciałem się pochwalić) http://www.gamefaqs.com/xbox360/946860-star-ocean-the-last-hope/faqs/60990 Pozdrawiam. C1REX Cytuj Odnośnik do komentarza
xzdunx 7 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Z chęcią oblukam, po splatynowaniu ff13 zabieram się za platynkę w so4 (ciężko będzie...) Cytuj Odnośnik do komentarza
Master_Plaster 4 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Z racji totalnej posuchy w gatunku zastanawiam się czy nie zakupić tego SO:4. Pytanie - gra jest gorsza/lepsza/na tym samym poziomie w stosunku do TtEoT? I jak ma się w porównaniu do takiego RoF czy FFXIII? Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Moim zdaniem gra jest rewelacyjna, ale to mocno subiektywna opinia. Gra się wielu osobom nie podoba. Fabuła jest tak głupia, że aż śmieszna. Większość jednak uzna ją za żałosną. Co tą grę wyróżnia, to bardzo dobre moim zdaniem walki. System jest bardzo rozbudowany i dający ogrom frajdy. Cytuj Odnośnik do komentarza
xzdunx 7 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) master plaster :jakbyś chciał rpg na tą generację konsol to polecam (w tej kolejności i na ps3): ff13,demons souls(jak masz nerwy ze stali...), so4, rof, eternal sonata, disgaea3(turówka ale mozna podpiąć) Edytowane 6 Października 2010 przez xzdunx Cytuj Odnośnik do komentarza
Master_Plaster 4 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 RoF już przeszedłem, giera w mojej opinii przerewelacyjna. Teraz zabiorę się za FFXIII, a w następnej kolejności za SO:4. Jeżeli te tytuły będą chociaż w połowie tak grywalne jak Resonance, to będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Co prawda nie grałem jeszcze w RoF, ale widać wiele podobieństw względem SO4. W końcu to ta sama ekipa stoi za obydwoma tytułami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Strife 228 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Podobieńst jest praktycznie zero, zupełnie inne gry z innymi systemami. RoF uważam za genialnego jRPG'a 120h zleciało za szybko w tej grze, a SO4 mam niestety na x i wq rwiajace jest zmienianie płyt po przejsciu gry jak sie chce na inna planete leciec, pozatym jak na tą generacje całkiem dobra, ale najgorsza ze wszystkich 4 cześci jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
xzdunx 7 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 aaaaaaa jak wersja na ps3 to płyt zmieniać żadnych nie trzeba, nie wiem ale jakoś ze so4 bawiłem się lepiej niż z rofem, obie przeszedłem(każdy tak chwalił rofa a ja uważam że jest dość monotonna i przekombinowana ale nie daj boże słaba, po prostu bez rewelacji ) . Cytuj Odnośnik do komentarza
Strife 228 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Mi SO4 wydawał sie jakiś taki nijaki, jedynka pod względem gameplayu była (pipi)itna jak dla mnie. Czwóreczka ma od cholery rzeczy do zrobienia, ale jakos nie mam ochoty do niej wracać. Skonczyłem wczoraj Cross Edge(za(pipi)ista gra dla ludzi co podpasiła im Disgaea3, wiecej do zrobienia niż w SO4), a teraz zabieram sie za Magne Carte 2.(poczatek wygladał apetycznie) Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Warto zainwestować w 4kę skoro nie skończyłem nawet pierwszej płyty 3ki, bo wiało nudą? Cytuj Odnośnik do komentarza
Strife 228 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Raczej nie, mi osobiscie 3 bardziej sie podobała od 4, lepiej poszukaj czegos innego skoro 3 Ci nie pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi