Trzcina 11 Opublikowano 11 grudnia 2009 Opublikowano 11 grudnia 2009 Po doswiadczeniach z poprzednimi grami powiedzialbym ze bardziej 120 (zeby bylo na luzie) aczkolwiek w SO2 boss mial dwie wersje, latwa i trudna ;p Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 11 grudnia 2009 Opublikowano 11 grudnia 2009 120lvl ? Pogięło ich. Wyższy level to miałem tylko w Disgaea, aby ukończyć grę. Masakra Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 Może mi ktoś powiedzieć jak w tej grze można tworzyć bronie, itemki itd. ? :| Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 grudnia 2009 Opublikowano 20 grudnia 2009 (edytowane) Właśnie skończyłem Star Ocean 4 i .... więcej w tego jRPG nie zagram Nie żeby był zły ale nie porwała mnie historia i bohaterowie niektórzy mnie wkurzali. Ogólnie nie żałuje 40 h poświęconych na skończenie SO 4 ale prawie w ogóle questów pobocznych nie ruszałem a na koniec dostałem tylko 4 endingi ( BAchussa, Reimi, Sarah i ta spiczasto ucha cycata dziewoja:) ) Resztę na youtube zobaczyłem:P Wczoraj skończyłem ToV i jakoś bardziej mi się podobała gra a już w szczególności ending. Ja rozumiem że jRPG mają długaśne filmiki ale qrcze żeby chociaż porywały historią Na palcach jednej ręki mogę wymienić wstawki filmowe które mi się podobały a z tych 40h to przynajmniej 15h to filmiki :] . Na dzień dzisiejszy (do premiery Finala) ranking jRPG na x klocka : 1. Tales of Vesperia 2. Lost Odyssey 3. Star Ocean 4 4. Blue Dragon 5. Eternal Sonata W inne nie grałem. P.S. Toshirou ja miałem lvl 65 Edge i 62 pozostałej 3 bohaterów podczas walki z finalnym bossem Edytowane 20 grudnia 2009 przez blantman Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 20 grudnia 2009 Opublikowano 20 grudnia 2009 Właśnie skończyłem Star Ocean 4 i .... więcej w tego jRPG nie zagram Nie żeby był zły ale nie porwała mnie historia i bohaterowie niektórzy mnie wkurzali. Ogólnie nie żałuje 40 h poświęconych na skończenie SO 4 ale prawie w ogóle questów pobocznych nie ruszałem a na koniec dostałem tylko 4 endingi ( BAchussa, Reimi, Sarah i ta spiczasto ucha cycata dziewoja:) ) Resztę na youtube zobaczyłem:P Wczoraj skończyłem ToV i jakoś bardziej mi się podobała gra a już w szczególności ending. Ja rozumiem że jRPG mają długaśne filmiki ale qrcze żeby chociaż porywały historią Na palcach jednej ręki mogę wymienić wstawki filmowe które mi się podobały a z tych 40h to przynajmniej 15h to filmiki :] . Na dzień dzisiejszy (do premiery Finala) ranking jRPG na x klocka : 1. Tales of Vesperia 2. Lost Odyssey 3. Star Ocean 4 4. Blue Dragon 5. Eternal Sonata W inne nie grałem. P.S. Toshirou ja miałem lvl 65 Edge i 62 pozostałej 3 bohaterów podczas walki z finalnym bossem Zgadzam się z praktycznie ze wszystkimi Twoimi spostrzeżeniami, jedynie zmieniłbym w rankingu miejsca 4 i 5 na odwrót Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 15 stycznia 2010 Opublikowano 15 stycznia 2010 czy ktoś widział preordera na wersję na ps3? 8 lutego ponoć wychodzi SO4 Cytuj
solmyrair 0 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 Jedno pytanko... Czy to pozycja obowiązkowa dla fanów jRPG (oraz poprzednich części Star Ocean) ? Pozdrawiam. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 Na PS3 raczej tak bo jRpgów tu jak na lekarstwo, dobrze ze w tym roku troche sytuacja sie zmieni. W Starze fabuła jest raczej przecietna tak samo jak i postacie, za to gamplay to juz wyższa półka. Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 Ooo mowisz? Czyli to tak jak zazwyczja w SO. Fabula po prostu byla... postacie rowniez, ale za to gameplay byl rewelacyjny Cytuj
Strife 228 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 a co znowu coś Ci nie pasuje? Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 20 stycznia 2010 Opublikowano 20 stycznia 2010 Ciekawe jak mozna wywnioskowac ze cos mi nie pasuje, z mojego posta? Nie gralem w SO4. Nasluchalem sie natomiast wiele zlego nt tej gry, natomiast ty napisales cos co na mnie zadzialalo bardzo zachecajaco. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 20 stycznia 2010 Opublikowano 20 stycznia 2010 Jak tak, to przepraszam. Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 Heh... Nie rozumiem co komukolwiek moglo sie NIE PODOBAC w tej grze ;D Oczywiscie mowie to z mysla ze system gry byl identyczny na XO. Toz to stary dobry star ocean, z mnostwem nowych elementow. Po pierwszych paru godzinach jestem bardzo zadowolony z zakupy i ZDEYCDOWANIE nie uwazam voice actingu za tragiczny. Owszem nie jest to Uncharted 2, ani Final Fantasy, ale mi w ogole nie przeszkadza. Przy czym oczywiscie nie doszedlem do tych najbardizej denerwujacych postaci Najwazniejsze ze mozna w trakcie gry zmienic na japonski jak zacznie za bardzo przeszkadzac. Gra jest dosc wymagajaca. Z pierwszym bossem walczylem dobre 5/7 minut, a z drugim to nawet pod 15. Pewne zmiany w stosunku do wersji na XO zaszly, nie chce mi sie o nich pisac (tym bardziej ze to nie ja porownywalem a jedynie czytalem o tym), ale ja jestem bardzo zadowolony Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 Pytania, jaki jest interfejs? anime czy CG z xboxa PAL/NTSC US? i czy są obi ścieżki dźwiękowe? Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 Tak, sa obie sciezki dzwiekowe (brat gra na jp ja na ang). Sa tez dwa interfejsy, ale ten zwykly jest zdecydwanie lepszy, bo nie wali po po oczach jaskrawo rozowymi-zoltymi kolorami Cala reszta jest git, loadingi sa blyskawiczne, glosnosc poszczegolnych elementow mozna swobodnie dopasowac jak komus cos nie pasuje, nic tylko grac co tez robie Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 18 lutego 2010 Opublikowano 18 lutego 2010 Ja tej gry kompletnie nie trawie, nawet system walki mi nie podchodzi... To chyba pierwszy jRPG, którego po 2 godzinach gry rzuciłem w kąt i nigdy nie chciałem wracac Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 Bo początek jest słaby. Ja nie przepadam za serię SO, ale o dziwo tę część skończyłem Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 Pierwsza lokacja jest slaba. Proba tropikalnej jugli wyszla calkiem fajnie, problem tylko w tym ze kolory daja tak bardzo po oczach, ze masakra :S Co wiecej, nie ma sie dostepu do podstawy SO, czyli item creation i rozbudowanego systemu skilli, nie mozna tworzyc monster jeweli a battle trophy zdarzaja sie rzadko. Ale juz koncowka tej lokacji i nastepna, to SO w najlepszym wydaniu Co wiecej poziom trudnosci jest dosc wysoki (sporo zmian w stosunku do wersji na XO, z tego co czytlem bossowie maja nawet po 10x wiecej HP), wymaga uzywania najrozniejszych skilli (do chowania sie przed targetowaniem, do tauntowania przeciwnikow) i dobrego wykorzystania blindside'ow. A to wszystko juz na 'standardowym' poziomie trunosci (drugi z czterech dostepnych ). Tak wiec, serdecznie polecam, kazdemu Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 21 lutego 2010 Opublikowano 21 lutego 2010 Pytanie: W grze mamy receptury, które pozwalają stworzyć np broń. W opisue pisze że brakuje mi np bowstreang - czy jest jakaś podpowiedź gdzie można znaleźć ten item (czy każdy inny, potrzebny do tworzenia) czy mam szukać na oślep ?? Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 22 lutego 2010 Opublikowano 22 lutego 2010 Nie ma napisane gdzie to dostac. Musisz odwiedzac sklepy i sprawdzic gdzie to mozna kupic, bo wiekszosc tego rodzaju surowcow mozna kupic. Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 Właśnie ukończyłem... 41h, poziom średnio 65lvl. Piękna gra, więcej emocji niż w FF7 ... ciekawe jak FF13 wypadnie. Graficznie super, fabuła też fajna (czasami śmieszna). Postacie ok, bardzo charakterystyczne. Co nie którym się nie podobał dubing angielski a dokładnie Lymlu i Meracle. Na PS3 można w locie zmieniać miedzy ang i jap i powiem że w oryginale te postacie też śmiesznie mówią i prawdopodobnie było to zamierzone, to mają być komiczne postacie... mnie nie przeszkadzały a śmieszyły. Ogólnie super gra... zastanawiam się czy strzedać czy zatrzymać. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 11 czerwca 2010 Opublikowano 11 czerwca 2010 Zmiana płyt mnie dobija. Umieram. Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 25 czerwca 2010 Opublikowano 25 czerwca 2010 (edytowane) Gra zakupiona 2 dni temu. 8 godzin na liczniku i co mi się rzuca w oczy to gra jest: totalnym oldschoolem w current genowej oprawie i to największy + tej produkcji puki co:). Nie powiem bardzo mi się podoba:) Po kontrowersyjnym ff13 oraz dość dziwnym resonance of fate, so4 to miły "odmóżdżacz" siedzący w starej szkole:) Edytowane 25 czerwca 2010 przez xzdunx Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 25 czerwca 2010 Opublikowano 25 czerwca 2010 (edytowane) Jeżeli miałeś styczność tylko z jrpgami na PS3 to rzeczywiście takie wrażenie można odnieść. Niestety SO4 nie dorasta do pięt ToV,kay? :potter: Edytowane 25 czerwca 2010 przez Toshirou Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 25 czerwca 2010 Opublikowano 25 czerwca 2010 (edytowane) Niestety mam wszystko na ps3(całe szczęście coraz więcej tego wychodzi a wygłodniały strasznie jeszcze rok temu byłem:))... Jeszcze eternal sonata też mi podpasował Pamiętam wspaniałe jrpg-owe czasy psx'a i troszkę gorsze czasy ps2.... Kiedy toV na ps3 ma wyjść?? słyszałem że ma:) ps. "kay" dość drażni mam nadzieję że jak mi ktoś inny dołączy kickne z party tego małego lapsa:P Edytowane 25 czerwca 2010 przez xzdunx Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi