Raptor 226 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Unikaj Goldshire/Silvermoon wieczorami ;D Raczej dla poczatkujacych graczy odradzam RP realm. Jak ktos sie wpieni to mozesz dostac bana za OOC. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Unikaj Goldshire/Silvermoon wieczorami ;D Raczej dla poczatkujacych graczy odradzam RP realm. Jak ktos sie wpieni to mozesz dostac bana za OOC. Nikt mu nie da bana za bycie Out Of Combat..... no chyba ze w trakcie raid encounter xD Ja od zawsze gram na RP serwie i jeszcze nie spotkałem ludzi którzy by owe RP uprawiali xD Intrygujące, nie ? ;p Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Tu nie chodzi out of combat nabku Na RP realmie OOC = Out of Character. Za to mozesz dostac bana jak ci ktos walnie reporta. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Tu nie chodzi out of combat nabku Na RP realmie OOC = Out of Character. Za to mozesz dostac bana jak ci ktos walnie reporta. Wiem o co Ci chodziło...... to był taki żarcik, który myślałem, że zrozumiesz ;p Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Nah, sorry Zwlaszcza, ze nie wiedzialem ze grasz na RP realmie (a wszedzie indziej ooc wlasnie znaczy out of combat) . Btw. Zagladales do goldshire (domkow) czy Silvermoon pozno w nocy? ;D http://www.youtube.com/watch?v=JV6DALxRq1g Cytuj
Lukas_AT 1 194 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Od którego levelu mniej więcej/krainy zaczynają się zadania, które trzeba wykonać w grupie? Cytuj
MakaPL 31 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Już w pierwszej krainie są przeciwnicy do zabicia w 2 Mówie z poziomu Ally, bo w Hordzie nie gram. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Na chwile obecna. Prawie wszystkie "group" questy, ktore mialy elite moba.... zostaly ponerfione tak abys mogl je solo robic. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 (edytowane) Od którego levelu mniej więcej/krainy zaczynają się zadania, które trzeba wykonać w grupie? Mówisz tak jak byś miał na myśli to że nie będziesz w stanie levelowac samemu - takiej sytuacji nie ma. 1 - 80 bez problemu zrobisz solo każdą klasą. Grupowe questy pojawiają się stosunkowo rzadko (kojarzę jeden prawdę mówiąc - ubicie giganta koło BB) aż do czasu wejścia do Outlandu (lvl 58+), w Hellfire Penis. Kolejne group questy jakie kojarzę ma dopiero Nagrand (też Outland), potem cisza aż do Dragonblight w Northrend. Tako rzecze mędrzec Alaundo.... ekhm, miałem na myśli Hordziak ;p Przynajmniej takie Q występują, na mojej drodze levelowania. @MakaPL Nie strasz chłopaka Hoger raidem xD Edytowane 29 sierpnia 2010 przez Kazuun Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Questy roznily sie jedynie znaczaco w mniej wiecej 1-35 area. Pozostale tylko paroma drobnymi questami. Cytuj
Lukas_AT 1 194 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 A bossowie? Co daje ich pokonanie? Wiem, że zadaje pytania dotyczących banalnych dla Was kwestii, ale to jest mój pierwszy kontakt z MMO w ogóle. Od razu wskoczyłem na głęboką wodę jaką jest WoW i poznanie gry zajmie mi mase czasu. Na razie mam 5 lvl. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Bossowie w instance'ach albo outdoor bossowie (nie jakis byle jaki group quest) daja ci itemy - bronie, armory itp.. 5lvl... z 1-2h grales? . Ogolnie polecam ci do poczytania: http://forums.wow-europe.com/board.html?forumId=11135&sid=1 A dokladniej: http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=8246456771&sid=1 i http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=141724284&sid=1 Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 @Raptor: nie no, koleś jest newbie, to aż tak nie porządzi na pierwszych levelach. Niech się uczy, poprzegląda okienka itp Jako że grasz Allinace, to nie doradzę Ci żadnego ciekawego level path. Do instancji możesz wejść albo poprzez portal (będąc przed jej wejściem) albo zapisać się poprzez LFG Toola (Looking for Group) od levelu, bodajże 15. Któraś z ikonek na pasku na dole - takie zielone oko. Powiedz jaką klasę sobie wziąłeś i rasę, to coś Ci doradzimy pewnie z talentami (pkt przyznawane co level, począwszy od 10 lvlu) itp. Instancja da Ci lepsze itemy niż te z nagród z questów. Ich hierarchia to (od najgorszego do najlepszego): Biały (wypadają z potworów początkowych i jako nagrody z początkowych questów) Zielony (najbardziej pospolite, lepsza wersja powyższego) Niebieski (rzadki drop z moba, rzadko z questa, często z bossa w instancji) Fioletowy (drop z bossa w instancji - zależy jaki poziom, tym większa szansa) Pomarańczowy (Bronie tzw Legendary - kupa roboty, end content w grze) Jeżeli interesuje Cię moje zdanie to ja bym się nie brał za instancje od razu. Poczekaj aż "zrozumiesz" grę. Jej zasady i prawa, poczujesz się pewniej - wtedy możesz uderzać na głęboka wodę. Powiedział bym że koło 30 powinieneś nabrać tej pewności. Obecnie ludzie są mega nietolerancyjni dla newbie i jak coś schrzanisz nieświadomie to CIę tak zjadą, ze możesz stracić zapał do gry - nie warto się użerać z debilami Cytuj
Lukas_AT 1 194 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Grałem ponad 2h. Jutro zasiądę na dłużej. Od środy mam weekend aż do niedzieli więc ogram porządnie. Gram Humanem - wojownikiem. Owszem, na razie walki z bossami, zaawansowana współpraca w grupie tym samym, raczej mnie nie interesuje. Pierw chcę poznać świat, wylevelować swą postać, poznać tajniki walki na zwykłych potworach, poznać przydatne itemy itp. Dopiero potem pomyślę co dalej. Jak poczuje się pewnie to i wezmę się za coś nowego. Cytuj
ds 29 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 kiedys gralem troche na privach, na poczatku wakacji zagralem na globalu i zobaczylem jaką porażką była gra na prywatnych serverach:D musialem przerwac z powodu natloku pracy ale niedlugo z powrotem wsiakne hrhrhr Cytuj
MakaPL 31 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 (edytowane) Słyszeliście pewnie o nowych kombinacjach rasa-klasa, które będą w Cata, ale tego pewnie nie: oficjalnie potwierdzono, że Dwarf (krasnoludy) i Troll (trolle ) będą warlockami. Dla wszystkich Jewelcrafterów: na WoWHead opisałem nowości w JC (rodzaje kamieni itp.). Później zapodam linka, bo na razie mają konserwację strony. Edytowane 2 września 2010 przez MakaPL Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 9 września 2010 Opublikowano 9 września 2010 (edytowane) Jeszcze zaciekawiło mnie, że taureni będą mogli być paladynami. Wczoraj ruszyły eventy - przejęcie Echo Isles i Gnomeregan. Niestety można je ukończyć tylko mając 75 lv i wzwyż A ja mam dopiero 44. No nic, może zdążę przed Cata dobić do 75. Edytowane 9 września 2010 przez Khadgar Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 9 września 2010 Opublikowano 9 września 2010 Niestety te eventy to o wiele za malo by ratowac ta gre z dna, w ktorym sie znajduje do czasu Cata. Nie mam absolutnie nic do roboty w tej grze . Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 9 września 2010 Opublikowano 9 września 2010 Niestety można je ukończyć tylko mając 75 lv i wzwyż A ja mam dopiero 44. No nic, może zdążę przed Cata dobić do 75. WROOOOOOOOOOOOONG!!!! *dzwięk złej odp w Familiadzie* Ukończyć możesz je chyba nawet na pierwszym levelu. Po prostu nie dostaniesz achievmenta za nie jeżeli nie masz 75 z tego co ludzie piszą na forach. Miałem nie wracać we wrześniu ale dla achie trza będzie wcześniej Co do levelu. chyba dasz rade wbić 31 leveli w 2+/- miesiące Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 12 września 2010 Opublikowano 12 września 2010 Nie dostaję ostatniego questa w linii na wyspach. No chyba że go nie ma i po prostu trzeba iść skopać tyłek Zalazane'owi albo nie wiem skąd go wziąć. Ciekawe czy item, który zmienia nas w Darkspear Warriora zostanie po evencie, czy usuną. Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 12 września 2010 Opublikowano 12 września 2010 (edytowane) Ostatnia walke mozna robic tylko majac lvl 75 lub wyzej. Wibcie 30 lvl to kwestia poltora tygodnia Nie wiem jak dlugo bedzie trwal event, byc moze az do premiery, wiec na pewno zdazysz Edytowane 12 września 2010 przez Trzcina Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 12 września 2010 Opublikowano 12 września 2010 Zeby zakonczyc te sprzeczki lvl1 nie lvl75... Q. I'm still unclear: What are the minimum level requirements for these events? A. There was some confusion about these requirements, but after regrouping with the events' designers, here are the final results: Currently, to parti(pipi)te in the final battles for Operation: Gnomeregan and Zalazane's Fall, you need to be level 75; to parti(pipi)te in most of lead up quests, you need only to be level 1. Should these requirements change at any time, we'll let you know. Koniec . Nowy PTR up z patchem 4.0. Cos szykuje sie, ze za 2-2,5 miecha dodatek. Mam nadzieje, ze 4.0 krotko bedzie na LIVE i cata szybko ruszy... bo naprawde niezly bur.del bedzie. Nie mowiac juz o tym, ze nudze sie w tej za.sran.ej i nie uczicwej grze, tylko sie w(pipi)iac zaczynam. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 12 września 2010 Opublikowano 12 września 2010 Nie wiem jak dlugo bedzie trwal event, byc moze az do premiery, wiec na pewno zdazysz Blizzard już powiedział ze tyle co "ocasionaly holidays", czyli tydzień, może dwa. Nie mowiac juz o tym, ze nudze sie w tej za.sran.ej i nie uczicwej grze, tylko sie w(pipi)iac zaczynam. To po co grasz? ;p Nałóg trza zwalczać ;p Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 12 września 2010 Opublikowano 12 września 2010 No ja tez nie rozumiem po co Jak sie nudzisz to zrolluj nowa postac. Jak juz masz 10 postaci na 80 lvl w full ICC HC sprzecie, to na nowy serwer i rollowac postacie po drugiej stronie 'barykady'. Jak juz masz to zrobione... to na kolejny serwer i tam rollowac inne kombinacje klasa/rasa :> Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 12 września 2010 Opublikowano 12 września 2010 Nie mowiac juz o tym, ze nudze sie w tej za.sran.ej i nie uczicwej grze, tylko sie w(pipi)iac zaczynam. To po co grasz? ;p Nałóg trza zwalczać ;p Bo jak sobie oleje raidy to moge zapomniec o spocie w cata? @Trzcina: Nie widze najmniejszego sensu rollowania kolejnej postaci i tracenia czasu na ubieranie jej w icc - questowe itemy czy pierwsze blue z dungeonow 80-85 daja lepsze itemy niz icc 25 loot (nawet heroic). Mam horde (3) i ally (2). Do dodatku nic nowego nie chce rollowac (nowe comba/rasy). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi