Paolo de Vesir 9 097 Opublikowano 13 listopada 2019 Opublikowano 13 listopada 2019 Czy layery to to samo co shardy? Gubię się w tym serverowym żargonie. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 13 listopada 2019 Opublikowano 13 listopada 2019 Nie do konca. Shard jest dynamiczny i per zone. Layer tworzy caly "sub server", jest "na stale" i zazwyczaj do czasu invite do innej osoby, ktora jest na innym layerze co logowanie bedziesz zawsze tam gdzie byles (zeby widziec tych samych ludzi zawsze na swiecie). Jednak teraz to juz nie jest problem bo wczoraj wszystkie serwery sa juz bez layerow - jeden swiat gdzie sa juz wszyscy razem. Cytuj
Moldar 2 248 Opublikowano 13 listopada 2019 Opublikowano 13 listopada 2019 Doszła kronika world of warcraft, ależ to cudownie wygląda. Teraz tylko czekać na pozostałe tomy. Dla fanów nawet w sumie polecać nie trzeba 1 Cytuj
ornit 2 946 Opublikowano 14 listopada 2019 Opublikowano 14 listopada 2019 World PVPw Classicu Co tam się (pipi)a dzieje! Przecież to jest genialne. Ciągłe ataki podjazdowe, odwroty, zwroty, jeżdżenie po całym kontynencie w poszukiwaniu walki. Rajdy pełne ludzi przelewające się po mapach. Coś cudownego. Nie wyobrażam sobie teraz spokojnej gry czy levelowania na serwerze PVP Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 15 listopada 2019 Opublikowano 15 listopada 2019 Teraz jak ktos leveluje na PvP serwerze to ma przerabane To sie uspokoi jak BG wyjda, a teraz ludzie beda wyrzynac wszystko co sie rusza. Wczoraj lvl48 byl zielony pod honor, wiec od 45+ chyba nie ma zycia na bank Jestem w polowie hunter questa na luk i dupa... w Ungoro juz mnie zajeabli podczas ubijania demona. Dobrze, ze zrobilem juz w Burning Steps i Winterspring Cytuj
ornit 2 946 Opublikowano 20 listopada 2019 Opublikowano 20 listopada 2019 10 Grudnia w Classicu wchodzi Warsong Gulch i Alterac Valley a BWL i Darkmoon Faire wczesnym 2020. Ja tymczasem robię z gildią Ragnarosa i Ony i żaden epax mi jeszcze nie wleciał. Cytuj
SpacierShark123 1 477 Opublikowano 20 listopada 2019 Opublikowano 20 listopada 2019 Chyba muszę spróbować Classic-a bo mam dalej głód wow-a ale co odpalam to nic nie mam już do roboty. Cytuj
Paolo de Vesir 9 097 Opublikowano 20 listopada 2019 Opublikowano 20 listopada 2019 Zastanawiam się teraz czy w perspektywie popularności Classica i zapowiadanych zmianach w levelowaniu w BFA ten pierwszy zostanie rozwinięty autorskim contentem na starym silniku czy będą szli w legacy servers kolejnych dodatków. Cytuj
ornit 2 946 Opublikowano 20 listopada 2019 Opublikowano 20 listopada 2019 Myślę, że na Classicu się skończy. Wiele osób odbiło się od ściany. To będzie jednorazowa zajawka. Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 20 listopada 2019 Opublikowano 20 listopada 2019 Mysle ze jeszcze TBC pociagna bo to byl dobry dodatek i na tym sie skoncza legacy servery. O ile nie ubija tego wczesniej, bo ja mam takie wrazenie ze oni nadal maja to samo nastawienie co jakis czas temu, ze gracze tak naprawde nie chca classica i tylko im sie wydaje. No to postanowili dac classica praktycznie 1:1 na zasadzie no chcieliscie to macie, patrzcie jakie chu.jowe teraz sie z tym meczcie. Bo w gruncie rzeczy nie ma zadnych logicznych przeslanek zeby wypuszczac content tak samo jak kiedys gdy z gory jest on znany i mozna by sporo ulepszyc. I tak sie co troche uginaja przed graczami, najpierw dali wczesniejsze DM, mala zmiana, teraz P2 praktycznie zrobilo kazdy server pvp niegrywalnym (zwlaszcza NA) i beda szybko BG bo nie mozna levelowac. Pewnie w przyszlosci cos jeszcze przyspiesza. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 21 listopada 2019 Opublikowano 21 listopada 2019 Powiem tak - to bylo jedyne sensowne rozwiazanie. WSG + AV i ponad polowa gankowania zniknie. WPvP bedzie zywe dalej, ale nie bedzie kamperki nawet w INNach. Loguje sie w wetlands i pierwsze co widze to rogue gankujacy ludzi tam. Ubilem go i sie wylogowalem bo na zewnatrz bylo 20 hordy. Jedyna sensowna opcja na Kalimdor to isc z raidem na lodke albo portal to Darnassus. Wczoraj z tygodniowym poslizgiem ubilem ostatniego demona w ungoro (w godzinach raidow, srode, w dodatku najbardziej na poludnie tuz przy granicy mapy) 1shot. Wczesniej nie bylem w stanie. Silithus (przy bramach AQ) nie lepiej... tez mnie zgankowali pare razy, ostatni raz udalo mi sie i w tym samym momencie co ja umarlem to padl i demon (bo mnie horda ubila). Jako, ze teraz mam swoj luk, epic mounta, 3x T1 i jakies sensowne blues to juz moge zaczac mordowac. Cytuj
Paolo de Vesir 9 097 Opublikowano 21 listopada 2019 Opublikowano 21 listopada 2019 10 godzin temu, ornit napisał: Myślę, że na Classicu się skończy. Wiele osób odbiło się od ściany. To będzie jednorazowa zajawka. Cóż, zajawka na tyle potężna, że jest największy w historii przyrost subskrypcji, a Shadowlands stara się przywrócić nieco ze starszych dodatków. Chociaż takim TBC też bym nie pogardził. Cytuj
SpacierShark123 1 477 Opublikowano 1 grudnia 2019 Opublikowano 1 grudnia 2019 Pograłem 2 godzinki w classic i do nowego patcha nie widzę sensu wracania do BFA.Nie powiem moment przejścia paladynem do Goldshire z muzyką w tle mocno nostalgiczny. Cytuj
ornit 2 946 Opublikowano 29 grudnia 2019 Opublikowano 29 grudnia 2019 WOW Classic. Repa dla Frostwolf wbita. 90% AV, na których byłem to wygrana Hordy. Pozostałe 10% to premady aliantów w 5 minut kasujące Dreka. Ogólnie wygląda to tak. magowie odłączają się by chronić Galva, reszta jedzie do Ballindy. Po jej zabiciu kilka osób ogarnia 2 bunkry w pobliżu, reszta bije aliantów po środku, ktoś jedzie na północ by korzystając ze skrótu przejąć południowy bunkier i cmentarz. Cała potyczka trwa na ogół 15-20 minut. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 30 grudnia 2019 Opublikowano 30 grudnia 2019 Teraz jest ciezej z repa ogolnie. Ja wbilem w chwile - 3dni od wyjscia AV (ally side - szybko szlo, wiekszosc wygranych). Horda ma teraz po 20-30mn czekania. Jedyny powod dlaczego jeszcze co jakis czas robie AV to zbieranie dropow z ludzi by wbijac repe z IF i reszta frakcji pod exalted. Cytuj
ornit 2 946 Opublikowano 30 grudnia 2019 Opublikowano 30 grudnia 2019 Jest to też chyba najlepszy sposób na honor. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 30 grudnia 2019 Opublikowano 30 grudnia 2019 Jesli nie masz dobrego premade pod WSG to tak. Cytuj
ornit 2 946 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 12 lutego w Classicu ląduje BWL a już teraz (podobno) da się robić attuna. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 13 stycznia 2020 Opublikowano 13 stycznia 2020 Attune do BWL jest smiesznie prosty, ale dla Ally moze byc troche uciazliwy (trzeba zabic moba przed wejsciem do BWL, a potem UBRS zrobic). W EU 13go startuje. Dobrze, ze mi przypomniales Thx! Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 13 stycznia 2020 Opublikowano 13 stycznia 2020 Jest szansa, że będzie tbc? Do tego bym wrócił, do najlepszego dodatku jaki im się udało wypuścić? Cytuj
Paolo de Vesir 9 097 Opublikowano 13 stycznia 2020 Opublikowano 13 stycznia 2020 Nie widzę przeciwskazań patrząc po tym jak przyjął się Classic. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 Nie widze na chwile obecna powodu by to robic. Szansa jakas zawsze jest - never say never. Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 14 stycznia 2020 Opublikowano 14 stycznia 2020 Blizzard nigdy oficjalnie (nieoficjalnie zreszta tez nie, zadnych przeciekow nie bylo) nie potwierdzil BC i podejrzewam ze sam z siebie tego nie zrobi, dopiero nacisk graczy moglby to zmienic. A czy beda ludzie naciskac? Napewno juz nie tak mocno jak na Classica bo jednak juz za bardzo on wymeczyl graczy przez bezsensowny grafik a pomeczy jeszcze troche bo do konca sporo czasu. Chociaz TBC najlepszy dodatek, sam bym pogral, nawet robiac takie gowniane updaty jak robia teraz to by sie jakos mocno na rozgrywce nie odbijalo. Cytuj
Paolo de Vesir 9 097 Opublikowano 7 lutego 2020 Opublikowano 7 lutego 2020 https://www.wowhead.com/news=311010/complexity-limit-claims-world-first-mythic-nzoth-the-corruptor-kill Amerykańska gildia Limit jako pierwsza na świecie ubija N'Zotha na Mythicu, przerywając trawające od 8 lat pasmo zwycięstw europejskiego Method. Gratuluję chłopakom niesamowitego skilla, emocje sięgały zenitu. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 7 lutego 2020 Opublikowano 7 lutego 2020 Jesli Method ubije przed uplywem 24h to no bonus Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi