Gość Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 Myslalem ze sie spodoba, bo kolede TheAceOfSpades sie spodobal bardzo, a kiedys jak zawsze rozmawialismy to bardzo sceptycznie i z niechecia o WoWie sie wyrazal. Coz mnie Blizzard nie pochlonal ;] Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 Latanie Nietoperzami ci duzo czasu zajmuje ?? Sorry ale transport jest rozwiazany bardzo dobrze + wraz z rozwojem postaci dostaniesz +60% pozniej +100% +200% etc dodatkowo Gildia juz na 2 lv daje ci +10% do predkosci poruszania sie pograsz z 4 dni i polowe mapy bedziesz wstanie przejechac w pare minut Cytuj
piecia997 39 Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 Można nie lubić WoWa, oczywiście, ale narzekań na prędkość poruszania się czy zróżnicowanie questów nie rozumiem... Radzę najpierw popatrzeć na konkurencyjne MMO. WoW jest naprawdę przystępny i Blizzard robi wszystko, żeby levelowanie było jak najciekawsze i w niczym nie przypominało grindu. Cytuj
Gość Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 (edytowane) Nadzieja w The Old Republic, ktore bedzie dla mnie mialo wielka przewage - to STAR WARS. Edytowane 6 stycznia 2011 przez Gość Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 7 stycznia 2011 Opublikowano 7 stycznia 2011 @ Yabollek007 - Teraz questy w odmienionym Azeroth robi się niesamowicie szybko, plus połowę leveli można wbić chodząc po dwa-trzy razy na dostępne instancje ;p Przebiłem się przez 1-60 w tydzień grania, i to wcale nie po 10h dziennie ;] Sama przyjemność tworzyć alty. Co do drugiej części twojego posta - wracaj natychmiast, Azeroth cię potrzebuje!!! ;] Raidowanie w TBC, a raidowanie w Cata to dwie różne rzeczy. Nie, że teraz jest super łatwo, ale większość raidów jest dosyć krótka. Baradin Hold - 1 boss. Throne Of Four Winds - 2 bossów... Ta, tyle ze w dalszym ciagu pozostaje fakt, ze zeby raidowac, to trzeba sie dostosowac do harmonogramu gildii, ktory zwykle elastyczny nie jest, a tolerancyjnosc wiekszosci gildii rowniez nie jest zbyt duza, wiec ktos kto nie jest na wiekszosci raidow, pewnie zostanie wykopany. Heh - co nie zmienia faktu, ze bym sobie popykal w ta gre. Wasze opinie nt. ulatwionego levelowania niesamowicie mnie zachecaja - moglbym wreszcie zagrac klasami ktore mi sie zawsze podobaly, a ktorych nie wylevelowalem z powodu mozolnego levelingu - druidem, rogalem. Pogralbym sobie w PvP, jakies denguony. Btw - gracie w hordzie, czy alliance? Cytuj
piecia997 39 Opublikowano 7 stycznia 2011 Opublikowano 7 stycznia 2011 Głównie Horda na Ravenholtdzie - mój main. Trochę żałuję, że znowu najwięcej gram DPSem, i zacząłęm levelować DK pod Tanka (bo najszybciej) i goblina szamana pod heala, może kieeedyś coś nimi osiągnę ;] Yabollek - to na co ty jeszcze czekasz, odfreezuj konto albo załóż nowe i jazda ;] PvP podczas levelowania jest teraz o wiele lepsze niż kiedyś, takie np. Arathi Basin dostępne jest już od 10 levelu zamiast od 30, a Alterac Valley od 40 zamiast od 60, poza tym jeśli się nie mylę, to zmieniono też podział leveli graczy na BG, np. zamiast przedziału 20-29 jest teraz 20 -24 i 25 - 29. A dzięki Dungeon Finderowi można na luzie zdobyć achievementy Classic + Outland + Northrend Dungeonmastera podczas zwykłego expienia ;] Cytuj
kilix 128 Opublikowano 8 stycznia 2011 Opublikowano 8 stycznia 2011 Też zacząłem grać w WoW koło świąt, kupiłem podstawę i jak na tę chwilę mam 57 dwarf hunter. Żałuję tylko, że zrobiłem postać na serwie non-PvP, bo na battle groundach idzie mi całkiem dobrze. Nie znalazłem e-kolegów, a co za tym nie mam i gildii, ale na tym poziomie to chyba niewielka strata. Jeszcze nie wpadłem na to, jak się przedostać na drugi kontynent, ale wszystko przede mną ;]. Zastanawiam się czy kupować dodatek... No, zobaczymy. Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 9 stycznia 2011 Opublikowano 9 stycznia 2011 mam rozkminkę nt. flight master's license (umożliwia użytek flying mounta w kalimdorze/eastern kingdoms itp nie tylko w outlandzie jak mam możliwość na tą chwilę) w spellboku mam zaznaczone że jest do kupienia (see your trainer) chodzą słuchy że trzeba mieć zakupiony Cataclysm żeby wykupić tą licencję to prawda? a na wowheadzie chyba jest zaznaczone że wymaga 70lvl (może zdezaktualizowany wpis?) - mam 61 ps. można kupić cataclysm pomijąjąc wrath of the lich king? Cytuj
SpacierShark123 1 496 Opublikowano 9 stycznia 2011 Opublikowano 9 stycznia 2011 Z tego co mi się wydaje musisz mieć cataclysm.I nie możesz kupić tylko jego musisz kupić :BC>>WOTLK>CATA Cytuj
piecia997 39 Opublikowano 9 stycznia 2011 Opublikowano 9 stycznia 2011 Jest od 60 lvl i musisz mieć wszystkie dodatki. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 10 stycznia 2011 Opublikowano 10 stycznia 2011 jest lvl 61... jest burning crusade. jest fajnie Cytuj
piecia997 39 Opublikowano 10 stycznia 2011 Opublikowano 10 stycznia 2011 Hmm ciekawi mnie, jak Outlandy wypadną z punktu widzenia kogoś, kto nie widział ich przed Cataclysmem. Jak dla mnie po wspaniałym, odmienionym 1- 60, Outlandy są przerażającym grindem... Słabo rozwinięte lore, brak spójności świata... Dobrze, że chociaż dungeony są niezłe. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 11 stycznia 2011 Opublikowano 11 stycznia 2011 musze kupic nowego lapa http://zeratulpl.blogspot.com/2011/01/wow.html Cytuj
kilix 128 Opublikowano 11 stycznia 2011 Opublikowano 11 stycznia 2011 Da się jakoś zawiesić konto żeby mi czas nie leciał? Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 12 stycznia 2011 Opublikowano 12 stycznia 2011 Ok niech ktos mi powie jak pakowac talenty Rogue pod PvE a pozniej jak sie zresetowac zeby dzialc na PvP ?? :F Cytuj
SpacierShark123 1 496 Opublikowano 12 stycznia 2011 Opublikowano 12 stycznia 2011 (edytowane) Eeee multilate? zobacz sobie lepiej build na jakiejs dobrej stronie albo zobacz kogos na 85 lvl build i skopiuj...(sry za polskie znaki) PS.Kilix nie da się zawiesić konta Edytowane 12 stycznia 2011 przez szarku123 Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 12 stycznia 2011 Opublikowano 12 stycznia 2011 Ok niech ktos mi powie jak pakowac talenty Rogue pod PvE a pozniej jak sie zresetowac zeby dzialc na PvP ?? :F http://elitistjerks.com/ http://wowhead.com http://mmo-champion.com http://eu.battle.net/wow/en/ Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 12 stycznia 2011 Opublikowano 12 stycznia 2011 Ok niech ktos mi powie jak pakowac talenty Rogue pod PvE a pozniej jak sie zresetowac zeby dzialc na PvP ?? :F http://www.wowwiki.com/Rogue_builds tu zwykle masz buildy na czasie i zwykle te topowe (nie zawsze i nie wszystkie) Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 13 stycznia 2011 Opublikowano 13 stycznia 2011 odpalilem wow'a w ultra ustawieniach... po doswiadczeniach na low zbieralem szczene z podlogi. lol Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 13 stycznia 2011 Opublikowano 13 stycznia 2011 to co ty ladnych gier nie widziales ze sie zachwycasz grafa w wow? Cytuj
piecia997 39 Opublikowano 13 stycznia 2011 Opublikowano 13 stycznia 2011 Zobaczysz lokacje w Northrendzie i Cataclysmie (Deepholm! Uldum! Vortex Pinnacle! VASH'JIR!!!) to dopiero będziesz się zachwycał ;] Fakt, że grafika zaczyna być momentami naprawdę kanciasta, ale art design wciąż robi wrażenie. Poza tym odświeżona woda i efekty czarów są na naprawdę wysokim poziomie. Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 13 stycznia 2011 Opublikowano 13 stycznia 2011 Intel Core i5 2,53Ghz; 4 GB RAM, ATI Mobility HD Radeon 5700 Series (dokładnie to chyba 5730) - i niestety przy rozdziałce 1600x900 (a taka jest natywna i inne wyglądają tragicznie) przy ustawieniach ultra potrafi się krztusić w lokacjach typu lasy koło Stormwindu, i ogólnie tam gdzie dużo drzew i innych elementów otoczenia... to za słaby sprzęt na detale ultra w WoWie? Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 14 stycznia 2011 Opublikowano 14 stycznia 2011 wiele ci powie ze jesli twoje fpsy spadaja ponizej 60 w czasie 25 man raid to masz za slaby sprzet i powinienes zmniejszyc detale. ale jesli sie nie bawisz w high end raid to ci nie robi jak spadnie do 30 Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 14 stycznia 2011 Opublikowano 14 stycznia 2011 wiele ci powie ze jesli twoje fpsy spadaja ponizej 60 w czasie 25 man raid to masz za slaby sprzet i powinienes zmniejszyc detale. ale jesli sie nie bawisz w high end raid to ci nie robi jak spadnie do 30 To nie quake tu można rajdować hc z 15 fpsami... Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 14 stycznia 2011 Opublikowano 14 stycznia 2011 mozna. ale maniacy sie beda z Toba klocic ze majac 60 fps masz wiekszy dps niz przy 15fps i jeszcze pokaza Ci slajdy i wykresy na poparcie swoich teori moja stara gildia np pytala juz przy rekrutacji jaki sprzet macie bo nie chcieli raidowac z kims kto przez spadek fps nie da rady wybiec np z czarnego kolka w walce z arthasem dzieki czemu ladnie zabije 24 osoby Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi