Skocz do zawartości

World of Warcraft !

Mikes

Rekomendowane odpowiedzi

Zmiana kraju jak najbardziej istnieje, nie podawajcie zlych informacji. Trzeba zadzwonic, a potem wam powiedza co dokladnie macie im ticketem podeslac (poprzez battle.net).

Blizzard teraz wymaga podeslania jakiegos rachunku z nowego miejsca zamieszkania z nowym adresem zamieszkania oraz twoim imieniem i nazwiskiem (u mnie to byl rachunek telefoniczny z irlandii przerobiony photoshopem:P).

Co do zalozenia konta teraz: Nie, nie ma juz mozliwosci tak jak mowilem. Chyba, ze Blizzardowi chodzilo tylko o konta battle.net, a nie WoW. Tutaj nie moge ci w 100% potwierdzic (musisz pogrzebac w szczegolach i warunkach promocji).

@Shankor: RaF jest caly czas dostepny i dziala tak samo jak do tej pory. Nie kazdy kraj moze z niego korzystac (polska np. nie moze - ze wzgledu na system piramidy). Dlatego aby moc sam z tego skorzystac zmienilem sobie kraj.

Może się nie znam, ale podawanie komukolwiek swojego hasło do battle.net lub czegokolwiek innego to kiepski pomysł.

Komentarz do jego poprzedniego konta:

Allegrowicz" zasłaniający się nieistniejącym sklepem internetowym, okradł mnie na 55 zł, nie dostałem produktu i jeszcze jak by tego było mało próbował wyłudzić dane do mojego konta na WoW.
Edytowane przez Shankor

Dobra widze, ze musze wyraznie powiedziec co i jak.

Taka opcja, jak ta z allegro - JUZ NIE DZIALA. Kiedys mozna bylo za pomoca chrome/firefoxa zrobic lekki brute force z przesylanymi danymi, ze dalo rade obejsc "greyed out area". Jeszcze raz to napisze NIE DZIALA TO. KTOKOLWIEK TERAZ TO OFERUJE JEST OSZUSTEM I NACIAGACZEM.

Ja zrobilem zmiane kraju SAM za pomoca kolegi z Irlandii.

Najpierw odbylem rozmowe przez telefon, ze chce zmienic kraj itp., pozniej powiedzialem ze sie przeprowadzam tam itp., powiedzieli, ze beda potrzebowac rachunek itp.

Po paru dniach wpisalem w bnecie jako 2gi adress jego miejsce zamieszkania i ustawilem aby tam poczta normalna szla.

Nastepnie poprosilem kolege z Irlandii aby przerobil mi swoj rachunek telefoniczny na moje dane i podeslalem im.

Nastepnie po 2ch dniach dostalem pozytywna zmiane.

Nie daje nikomu gwarancji, ze mu zadziala to. Sam bylem sceptyczny, ale sprobowac mi nie zaszkodzilo. Sam na taki manewr wpadlem. Jedynie RAFy na allegro kupilem.

ps. Nigdy nikomu obcemu nie podam loginu i hasla do mojego konta bnet.

ps2. Jedyna opcje jaka bym widzial, to jakby mieli zaprzyjaznionego GMa albo probowali to zrobic sami tak jak ja..., ale nie potrzeba do tego twoich danych z konta (moga ci sami wyslac skan rachunku na maila, a ty z bnetu uploadujesz). Nie ufalbym.

• Plusik 1

Ale ja nie rozpatruję tego czy coś jest "normalne" przez pryzmat danego kraju, tylko ogólnie.

Chcesz kupić grę - idziesz do sklepu/zamawiasz w necie.

Chcesz zmienić dane jakiegoś konta - logujesz się i zmieniasz

etc...

A nie, że robisz coś poprzez kolegę sąsiada Twojego wujka od strony trzeciej macochy używając 4 programów graficznych, 5 długopisów o różnych kolorach tuszu, trzech przewalutowań gotówki i te pe ;)

No dobrze, ale jesli mam roznice 100zl na grze... to czemu mam nie zaoszczedzic legalnie.

5min roboty, 20min na telefonie i 100zl zaoszczedzone na D3 a jeszcze do tego rok gry w wowa (ktorego i tak oleje jak wyjdzie GW2, MOPa nie chce kupowac).

Nie moja wina, ze mimo ze do konca RAF nie jest piramida, to jest traktowany jak piramida. Dlatego nie mozemy wysylac RAFow w polsce.

Trzeba sobie radzic w zyciu, polacy sa po prostu zaradnym i zdolnym narodem :P.

Kiedys mialem konto na UK/Irlandie i nie wiem co mnie wzielo by zmienic na polske, naprawilem tylko swoj stary blad :D.

ja tam nie wiem na ile legalne jest falszowanie rachunkow ale nie wnikam :P

zgodze sie ze to ze po raz kolejny polska jest krajem kategori b i nie ma przez to dostepu do fajnych rzeczy to nedza za ktora mozemy sie mscic.

translacja tego co tam mowil kazuun "jestem leniwy i chce przycinac prosciej. 3 clicki myszka to limit"