SpacierShark123 1 476 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Nie powiem ciągnie mnie do wow-a bo nowy patch dużo zmienił ( action camera <3 ) ale potem dochodzi do mnie że muszę wywalić 20e na prepaid i kolejne 35e na dodatek a bym maksymalnie dał radę grać z 1-2 godzinki dziennie. Nie lubie marnować hajsu , może jak dadzą free week to pomyślę . Czasy BC i WOTLK wspominam świetnie , dobra atmosfera w gildii , częste raidy no i właśnie dużo wolnego czasu . Narazię zostanę przy ESO ale pewnie z czasem sprawdzę legion bo nowości akurat mi siadają . Ograłem wiele mmorpg ale zdecydowanie sam feeling wow ma niesamowity w porównaniu do reszty nawet jeśli jest co raz bardziej ułatwiany to sprawia dalej fun. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Opublikowano 8 sierpnia 2016 No od jakiegoś czasu to z gildiami jest kiepsko i są straszne rotacje ludzi. Brak nowego contentu robi swoje. Mnie odrzucilo to, ze musialem robic ten sam content X razy. Najpierw tam normal, potem heroic i mythic etc. Ciagle to samo, tylko 'troche trudniej', a z czasem i tak sie nadrabia gearem... Najlepszy klimat mialem kiedy gralem w Vanilla/TBC oraz WOTLK do konca Ulduaru (Icecrown nie byl zly, ale juz zaczely sie te glupie poziomy trudnosci). Po Cataclysmie odpuscilem sobie juz - bardzo nudno, duzo ludzi rotowalo sie, glupie poziomy trudnosci, ktore nie mialy(aja) sensu. Nie wspomne juz, ze klasy staly sie bezplciowe - wszyscy healerzy tacy sami, dpsy i tanki rowniez. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 (edytowane) No od jakiegoś czasu to z gildiami jest kiepsko i są straszne rotacje ludzi. Brak nowego contentu robi swoje. Mnie odrzucilo to, ze musialem robic ten sam content X razy. Najpierw tam normal, potem heroic i mythic etc. Ciagle to samo, tylko 'troche trudniej', a z czasem i tak sie nadrabia gearem... Najlepszy klimat mialem kiedy gralem w Vanilla/TBC oraz WOTLK do konca Ulduaru (Icecrown nie byl zly, ale juz zaczely sie te glupie poziomy trudnosci). Po Cataclysmie odpuscilem sobie juz - bardzo nudno, duzo ludzi rotowalo sie, glupie poziomy trudnosci, ktore nie mialy(aja) sensu. Nie wspomne juz, ze klasy staly sie bezplciowe - wszyscy healerzy tacy sami, dpsy i tanki rowniez. Dokładnie! Ten ostatni dodatek to już totalna kpina - zabili całkowicie social tej gry jakimiś durnymi bazami. Może ten Legion przyniesie zmiany, ale wątpię... Ta gra to już bardziej taki SP niż prawdziwe MMO jak za czasów Van/TBC czy jeszcze wotlka. Może zakupie Legion, ale tylko i wyłącznie ze względu na całą otoczkę fabularną, która nawiązuję do w3 i właśnie TBC. Ten nowy pre-patch i scenariusze bitwy broken shores napawają optymizmem. Edytowane 16 sierpnia 2016 przez Starh Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Od poniedziałku trzaskam w miarę mocno, aktywowałem battlechesta, wiadomo, trzeba. Dobiłem druida niedawno do 40 lvla i cofnę się do początkowej lokacji pozbierać ziół, bo alchemia leży na 25lvlu przy 150+ herbalismu. Poszełem raz do innej lokacji, a tam inwazja, myślę sobie "czas na szlachtowanie", ale się przeliczyłem i mnie utłukli. Mam się respić, a tu nagle wyższy lvl, mobki leżą, inwazja zakończona, a ja w ramach renty skrzynkę z portkami dostałem. Wciąż ich używam, a było to na ~30 lvlu. Potem na serio poszedłem na inwazję, razem z kilkudziesięcioma ludkami. Mobki zdaje się są skalowane do poziomu każdego gracza, dzięki czemu mogłem w miarę efektywnie walczyć ramię w ramię ze 100 lvlowcami. Były trzy etapy, a pod koniec walczyli z głównodowodzącym, który był już dla mnie oznaczony czaszką, przysiadłem więc z jakimś taurenem na wzgórzu i przyglądaliśmy się czempionom. Po tym dostałem broń zadającą 2x tyle dpsa co poprzednia(choć nie wiem, czy w formie kota ona wpływa na zadawane obrażenia), hełm i coś jeszcze, wciąż używane. Na pewno będę uczestniczył w kolejnych. Poszedłem też do jednego dungeona z losową ekipą- skończylem pisać hello, a tu już okienko czy chcę te buty :I Będę je solował mając kilkanaście poziomów więcej... Chyba że ktoś tu gra na Azjol-Nerub, to można nawet, nawet... Ogólnie gra mi się niesamowicie podoba, strategiczne części to moje dzieciństwo i trochę posmutniłem wtedy, że mmo i trza płacić co miesiąc. Chyba trza się cieszyć z takiego obrotu spraw, bo inaczej byłbym no-lifem totalnym. Pogram ten miesiąc i jak wydadzą kolejny dodatek, to znowu se odświeżę. Cytuj
ornit 2 939 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Zacząłes 11 lat za późno. Cytuj
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 No za czasów TBC pozyskanie pierwszego mounta było niesamowicie ekscytujące. A teraz wszystko podają pod nos , szkoda bo gra była świetna. Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Czekam na legacy serwery, pewnie więcej ludzi będzie tam grało niż w najnowsze dodatki Cytuj
ornit 2 939 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Ej a pamiętacie te questy dla warlocków i paladynów? Trzeba to było grupami robić żeby dana klasa dostała mounta. Swietne to było. Teraz group questy rozjeżdża się samemu na pełnej (pipi)e odpalając wszystkie cooldowny. Cytuj
Moldar 2 248 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 To lepiej sobie przypomnijcie też questy aby na onyxie iść Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 No attunement questy były świetnym pomysłem. Sama możliwość wejścia do instance/raidu już była osiągnięciem. "Anyone has mallet?" w zul farak xD Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Pierwszy krok do WoW -> Kupic FFXIV Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 (edytowane) No za czasów TBC pozyskanie pierwszego mounta było niesamowicie ekscytujące. A teraz wszystko podają pod nos , szkoda bo gra była świetna. Pamiętam ten chain quest i całe daily na smoka ;D Repe pod wejście na HC dungi, w Vanily w ogóle aby dostać klucz do BWr? i sch to trzeba było się nałazić Edytowane 18 sierpnia 2016 przez Starh Cytuj
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Czekam na legacy serwery, pewnie więcej ludzi będzie tam grało niż w najnowsze dodatki No mnie się wydaje że jednak nie. Sam bym się nie przeniósł na Legacy , kiedyś była możliwość grania po 6-8 godzin na dobę teraz mając z 1-2 godziny wolne nie widzę możliwości grania na takim serwerze. 1 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 (edytowane) Czekam na legacy serwery, pewnie więcej ludzi będzie tam grało niż w najnowsze dodatki No mnie się wydaje że jednak nie. Sam bym się nie przeniósł na Legacy , kiedyś była możliwość grania po 6-8 godzin na dobę teraz mając z 1-2 godziny wolne nie widzę możliwości grania na takim serwerze. Dokładnie! Te wszystkie uproszczenia, które zostały wprowadzone z dodatku na dodatek niby wyklinamy, a z drugiej strony żaden z nas nie miałby czasu grać w to tyle co kiedyś. Blizzard wie, że ich fani grający w wowa od x lat się starzeją, zakładają rodziny etc. Dlatego też gra wygląda obecnie tak, a nie inaczej. Kiedyś królowały MMO na czele z WoWem, teraz niestety takie gry muszą ustąpić Mobą rts czy też fps. Edytowane 18 sierpnia 2016 przez Starh Cytuj
ornit 2 939 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Czekam na legacy serwery, pewnie więcej ludzi będzie tam grało niż w najnowsze dodatki No mnie się wydaje że jednak nie. Sam bym się nie przeniósł na Legacy , kiedyś była możliwość grania po 6-8 godzin na dobę teraz mając z 1-2 godziny wolne nie widzę możliwości grania na takim serwerze. To, że Ty nie masz czasu to nie znaczy, że inni nie potrafiliby sobie zagospodarować życia na takie cos Ja bym chętnie wsiąkł w ten swiat gdybym jeszcze mógł. Na pirackich serwerach nie chce mi się grać bo to (pipi) z krótkim terminem ważnosci. Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 I znowu zacząłem grać po namowie kumpla. Tym razem kumpel mnie namówił przez program Recruit a Friend, dał mi kasę na dodatkowe 2 tokeny więc mam wowa do połowy listopada a on dostanie jakiegoś tam mounta ;x Do tego jest jeszcze 300% bonusowy exp ale to trzeba grać we 2 i na w miare podobnym lvlu. Do tego czasu już powinienem się dorobić kilku mln golda to będę mógł sobie sam kupować czas gry + czekam na jakąś zniżkę Legionu. Aha, znowu gram DK i zauważyłem że DK można zrobić nawet jako 1 postać bo musiałem aktywować nowego battlechesta na subkoncie(całe 20zł). Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Zacząłes 11 lat za późno. ojj tam ojj tam, ja zaczalem za czasow Cata i tez tak myslalem, dobrze miec zawsze cos do roboty Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 (edytowane) Czekam na legacy serwery, pewnie więcej ludzi będzie tam grało niż w najnowsze dodatki No mnie się wydaje że jednak nie. Sam bym się nie przeniósł na Legacy , kiedyś była możliwość grania po 6-8 godzin na dobę teraz mając z 1-2 godziny wolne nie widzę możliwości grania na takim serwerze. Grałem ze znajomymi na nostalriusie i grało się elegancko. Kogo to obchodzi, że w przeciągu 2 miechów wbiliśmy jakieś 30 levele, skoro bawiliśmy się świetnie? I tak nigdy nie zależało mi na byciu w czołówce i wolałem się np. naparzać po kilka godzin pod tarren mill niż robić coś pożytecznego Edytowane 18 sierpnia 2016 przez teddy Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 (edytowane) Na zakończenie sesji znów odparłem Legion i tym razem dropły te same części ekwipunku, jedynie z podbitymi statystykami. Myślę co tu zrobić, patrzę, a koszt sprzedaży obu starych to 40+ golda(dla mnie dość dużo), plus po każdym takim najeździe minimum pół poziomu mi się wbija. Teraz skoczę na rowerek i po powrocie znów trzaskam, sprawdzę Blackfathoms Deep solo na 43lvlu i może dobiję do 50 przed drugą. Edytowane 18 sierpnia 2016 przez gkihdghdhj Cytuj
ornit 2 939 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Po co to robisz solo? Nie warto wracać do starych instancji. Łap grupę w LFR i trzaskaj smiało. 1 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 https://worldofwarcraft.com/en-gb/news/20222588/grobowiec-sargerasa-opowiadanie-i-audiobook-pl#comments Polecam ! Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Zrobiłem jeden z randomami i zapierdziel był nieziemski, ja na tym dwudziestymktórymś poziomie, tam wszyscy w heirloomach jak mniemam... Chciałem też wrogów i zadania ogarnąć, niekoniecznie czytać historię jakiegoś bossa na pół minuty, no ale jednak coś wiedzieć, a jak otwieram okno, to reszta już tłucze kolejnych gości i mi głupio, że exp kosze za nic... Może spróbuję jeszcze raz jakiś inny, może na wyższych poziomach będą wolniej działać. @up miałem ideę, by czytać WoWowe książki na przemian z grą, coby wczuwka totalna była... Jednak moje obecne życie to w 50% ogarnianie domu, zwierząt, roślin, rodziny, a 50%... Azeroth Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Zrobiłem jeden z randomami i zapierdziel był nieziemski, ja na tym dwudziestymktórymś poziomie, tam wszyscy w heirloomach jak mniemam... Chciałem też wrogów i zadania ogarnąć, niekoniecznie czytać historię jakiegoś bossa na pół minuty, no ale jednak coś wiedzieć, a jak otwieram okno, to reszta już tłucze kolejnych gości i mi głupio, że exp kosze za nic... Może spróbuję jeszcze raz jakiś inny, może na wyższych poziomach będą wolniej działać. @up miałem ideę, by czytać WoWowe książki na przemian z grą, coby wczuwka totalna była... Jednak moje obecne życie to w 50% ogarnianie domu, zwierząt, roślin, rodziny, a 50%... Azeroth Jak juz wbijesz max to sobie pojdziesz do nich czytac... 1 Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Polecam zostawić sobie skrzynki w depo i otwieraj dopiero jak wbijesz 100lvl. Można na luzie zrobić 710+ilvl. U mnie już jakieś 30 skrzynek czeka, na razie 82lvl od wczoraj (dk więc meh). Dobrze że heirloomy są na całe konto battlenetowe. Cytuj
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Czekam na legacy serwery, pewnie więcej ludzi będzie tam grało niż w najnowsze dodatki No mnie się wydaje że jednak nie. Sam bym się nie przeniósł na Legacy , kiedyś była możliwość grania po 6-8 godzin na dobę teraz mając z 1-2 godziny wolne nie widzę możliwości grania na takim serwerze. To, że Ty nie masz czasu to nie znaczy, że inni nie potrafiliby sobie zagospodarować życia na takie cos Ja bym chętnie wsiąkł w ten swiat gdybym jeszcze mógł. Na pirackich serwerach nie chce mi się grać bo to (pipi) z krótkim terminem ważnosci. Zagospodarować potrafię ale doba ma jedyne 24 godziny... No chyba że ktoś sypia po 3-4h na dobe to propsuje też chciałbym Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi