Il Brutto 1 624 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 To w sumie moze bym nawet zagral. Ale musieliby zbalansowac wszystkie klasy i buildy i zrobic cos z pvp w sensie zastapic ten chory sposob wbijania rang gdzie zabojczy decay zmuszal do grania bg 10 godzinn dziennie przez pol roku. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 096 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 IMO jako ciekawostkę warto sprawdzić. Dodatkowo feedback z Classica może pozytywnie wpłynąć na retail, więc sam jestem zaintrygowany co z tego wyjdzie. Cytuj
Moldar 2 248 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 Ja się pewnie odbiję, ale warto wrócić choć na chwilę do czasów, kiedy wow był jeszcze mmo. Cytuj
ornit 2 946 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 Ja mam dużo czasu bo po pracy nie prowadzę żadnego życia towarzyskiego (nie mam też żadnych zainteresowań) i mogę się skoncentrować tylko na graniu więc wbijanie rang w PVP czy farmienie na matsy potrzebne do rajdowania nie są mi straszne. Świat jaki był doskonale pamiętam. Levelowałem warriora i nie było to takie tragiczne jak opisują. Pamiętam tylko jak raz z ciekawości powędrowałem na jakimś low levelu do stonetalon mountains to robiłem corpse runy po każdym napotkanym mobie. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 9 godzin temu, Il Brutto napisał: To w sumie moze bym nawet zagral. Ale musieliby zbalansowac wszystkie klasy i buildy i zrobic cos z pvp w sensie zastapic ten chory sposob wbijania rang gdzie zabojczy decay zmuszal do grania bg 10 godzinn dziennie przez pol roku. Zapomnij. Classic = Vanilla 1.12 i koniec. Na tyle ile tylko mozliwe bedzie jak za starych czasow (i bardzo kuzwa zarabiscie). Graj w Retail, a Clasisca nie tykaj z takim podejsciem bo sobie tylko bedziesz psul wieczor/dzien. Czesc noobow sie odbije i zostanie (dosc sporo) wiara, ktora chce grac na legalu w classica. Tacy ludzie musza zrozumiec, ze to nie byla gra gdzie kazdemu sie wszystko nalezy i dostaje epici poczta, jest prowadzony za raczke i mase pizdowatych udogodnien jak dla niepelnosprawnego umyslowo. Decay nie byl taki, ze musiales 10h dziennie mlucic przez pol roku, chyba jednak albo nie grales w Vanille albo srednio pamietasz. Do R10 spokojnie mozesz po pare godzin wieczorem popykac. Cos za cos, a nie ze kazdy dostaje wszystko za gowno nie poswiecenie czasu. Takie byly stare MMO i taki bedzie Classic. @ornit jesli bedziesz farmil na R14 to tylko w "kolejce" w zespole serwerowym, a i tak pozniej sie pewnie (jak wiekszosc R14) wypalisz. Wiekszosc placzkow byla maksymalnymi noobami, a ta gra nie byla noob friendly (nie takie niedojebanie mozgowe jak teraz i wieczne zycie pod kloszem) nigdy. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 8 maja 2019 Opublikowano 8 maja 2019 Od classica 90% osób się odbije. Sam grałem w tamtym okresie warkiem (nawet raidowalem) i nigdy za żadne skarby nie wróciłbym do takiego wowa. Dla mnie mogli wskrzesić serwery TBC - to był najlepszy okres tej gry. Cytuj
Paolo de Vesir 9 096 Opublikowano 8 maja 2019 Opublikowano 8 maja 2019 Polemizowałbym. Content i balance wise Cataclysm wspominam najprzyjemniej. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 8 maja 2019 Opublikowano 8 maja 2019 36 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Polemizowałbym. Content i balance wise Cataclysm wspominam najprzyjemniej. Balans klas był najlepszy w MoP. Najwiecej contentu miał za to Legion (tylko tu wkurzał grind i rng legendarek). Imo BFA nie jest takie zle, ale do Legionu nu w uj daleko.. Cytuj
Paolo de Vesir 9 096 Opublikowano 8 maja 2019 Opublikowano 8 maja 2019 (edytowane) BfA też się powoli odkopuje, ja jestem akurat pełen nadziei co do przyszłości tej gry. Edytowane 8 maja 2019 przez Paolo de Vesir Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 8 maja 2019 Opublikowano 8 maja 2019 Dla mnie loot w WoWie skonczyl sie z 4x te same wersje gearu + styl lootu rodem z Diablo. Cytuj
Paolo de Vesir 9 096 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 (edytowane) Classic wystartuje 27 VIII. Edytowane 14 maja 2019 przez Paolo de Vesir Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 (edytowane) o gurwa wali stuleją ten ragnaros, czekam na cene i moze bym kupił? Edytowane 14 maja 2019 przez Orzeszek Cytuj
Paolo de Vesir 9 096 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 Daaaamn, piękny i cena niewysoka. Boję się, że szybko się rozejdzie Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 A juz mnie resub kusil... ufff No to czekam do sierpnia Odliczanie czas zaczac Beta mnie wali, bo rzadko sie i tak dostaje do nich, wiec specjalnie resuba nie bede robic. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 1 godzinę temu, Orzeszek napisał: o gurwa wali stuleją ten ragnaros, czekam na cene i moze bym kupił? 99$ Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 Bedzie takie cos jak Layering (perma sharding) przez pare tygodniu do miesiaca na caly serwer: https://www.wowhead.com/news=291722/layering-in-classic-wow W skrocie: po prostu czesli ludzi nie zobaczysz, az nie wylacza (tak jakbyscie grali na innych serwerach) chyba, ze ich zaprosisz do grupy (wtedy ladujecie na tym samym layerze). Taki subserwer na serwerze. Dzieki temu moga pozwolic na duzo wieksza startowa populacje, ktora w przeciagu miesiaca na bank sie unormuje (duzo ludzi sie rzuci, duzo odejdzie). Po tym jak odplyna nooby i ludzie, ktorzy po prostu obadali sobie "jak wygladalo" bedzie mozna utrzymac wyzsza i zdrowsza populacje na serwerach. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 Tak jak patrze na streamy. To moby troche jakby za szybko padaja i (chyba) regen hp dalej zbyt duzy. Edit: Yup, hp regen jest zjebany - nawet nie ma 5sec rule. Cos padnie i od razu HP wystrzela w gore. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 2 godziny temu, Raptor napisał: Tak jak patrze na streamy. To moby troche jakby za szybko padaja i (chyba) regen hp dalej zbyt duzy. Edit: Yup, hp regen jest z(pipi)any - nawet nie ma 5sec rule. Cos padnie i od razu HP wystrzela w gore. Pamiętaj, że to jest jednak beta. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 Pamietam, ale to bylo juz wiadome w demie na jesieni. Albo zapomnieli (lub zly build) albo specjalnie zostawili, aby ludzie szybciej wylevelowali. Teraz pulluja po 3-4 moby i zyja... downtime medzy 1-2 mobami zerowy. Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 17 maja 2019 Opublikowano 17 maja 2019 Planuje zakup lapka i powrót do wowa , czy nadal daje dużo frajdy i można fajnie raidowac insty itp? Grę zakończyłem na kataklizmie a chwile tez rekreacyjnie pograłem na legionie Cytuj
Paolo de Vesir 9 096 Opublikowano 17 maja 2019 Opublikowano 17 maja 2019 (edytowane) Zależy kogo spytasz. Ja powiem Ci, że raidy dają naprawdę masy frajdy z racji złożoności walk, Raptor powie że jeśli nie spędziłeś roku na farmieniu itemka to czy w ogóle możesz mówić że coś wyfarmiłeś (a nie że np. Ci się poszczęściło). IMO największym zarzutem do obecnego WoWa jest nieliniowość progresji: kiedyś kozakiem był ten który miał najlepszy gear z raidów lub PvP, teraz przedmioty na takim (raidowym) poziomie wypadają często z losowych world-questów czy innych skrzynek z PvP. Sprawia to, że ciężko jest o zaangażowanie i współpracę między graczami, bo ta nie jest już wymagana. W dodatku gear nie świadczy już o niczym, zdewaluował się. W sumie łatwiej byłoby jakbyś powiedział jaki content lubisz najbardziej to powiem co i jak. Edytowane 17 maja 2019 przez Paolo de Vesir Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 17 maja 2019 Opublikowano 17 maja 2019 41 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Zależy kogo spytasz. Ja powiem Ci, że raidy dają naprawdę masy frajdy z racji złożoności walk, Raptor powie że jeśli nie spędziłeś roku na farmieniu itemka to czy w ogóle możesz mówić że coś wyfarmiłeś (a nie że np. Ci się poszczęściło). IMO największym zarzutem do obecnego WoWa jest nieliniowość progresji: kiedyś kozakiem był ten który miał najlepszy gear z raidów lub PvP, teraz przedmioty na takim (raidowym) poziomie wypadają często z losowych world-questów czy innych skrzynek z PvP. Sprawia to, że ciężko jest o zaangażowanie i współpracę między graczami, bo ta nie jest już wymagana. W dodatku gear nie świadczy już o niczym, zdewaluował się. W sumie łatwiej byłoby jakbyś powiedział jaki content lubisz najbardziej to powiem co i jak. Najbardziej lubiłem wspólne granie , wspólne wypady pve, insty raidy pvp rekreacyjnie Cytuj
Paolo de Vesir 9 096 Opublikowano 17 maja 2019 Opublikowano 17 maja 2019 Dzisiaj łatwiej jest znaleźć grupę przez LFR czy Premade Groups niż standardowo na czacie. Nawet pomimo tego, że w WoWa gram najczęściej bez gildii to jeszcze nigdy (od 3.0.1) nie czułem się w tym świecie tak bardzo samotny. Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 17 maja 2019 Opublikowano 17 maja 2019 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Dzisiaj łatwiej jest znaleźć grupę przez LFR czy Premade Groups niż standardowo na czacie. Nawet pomimo tego, że w WoWa gram najczęściej bez gildii to jeszcze nigdy (od 3.0.1) nie czułem się w tym świecie tak bardzo samotny. Dlaczego ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi