Fab3r 4 Opublikowano 13 kwietnia 2008 Opublikowano 13 kwietnia 2008 No więc parę przykładów wykorzystania mikrofali -moje ulubione danie z gatunku tucząco-flapiaty fastfood - kupujesz pizzę byle jaką, na to krojone dużo sera, szynki i cebuli/papryki, polac ketchupem i do mikroweli - pycha -oczywiście jak mówili poprzednicy - chlebek (najlepiej jednak bułeczka), trochę masła, ser, szynka - naprawdę dobre -sposób z Clever - wkładasz orzech kokosowy na paręnaście sekund, małe du.pnięcie i otwarty idealnie w poprzek - trzeba tylko naczynko podstawić żeby mleko się nie wylało -na talerz dać parówki, ser i boczek, taką mieszankę do mikrofalówki i jest pyszne danie po ok. 4 minutach - lekko chrupiące i ciągnące zarazem Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 Będę musiał wypróbować! Parówki mogą być z biedry? Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 Chleb z serem i keczupem. Ehh jak ja mogłem się takim świństwem żywić, teraz aż mi się niedobrze robi jak o tym myślę xdd A za małolata to było podstawowy posiłek jak mama w pracy była Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 Ja lubię w mikrofali 'gotować' jajka. Wkładamy kilka jajek na miskę, zamykamy drzwiczki i po chwili możemy rozkoszować się pyszną jajecznicą. Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 Pro tip do odgrzewania pizzy w mikrofali - wstawić razem z talerzem szklankę z odrobiną wody i podgrzewać na niskiej mocy. Nie będzie kapcia. A motyw z parówkami znam i polecam. Ja je przekrajam wzdłuż i do środka sera daję. Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 Z mikrofali najlepsze są noworodki. 6 Cytuj
Shankor 1 617 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 W biedronce są orzeszki ziemne w panierce, które można odgrzać w mikrofalówce. Bardzo smaczne. Cytuj
Neoman 93 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 Z tydzień temu kupiłem te ciasto w kubku do robienia w mikrofali. Łatwe ciacho się nazywa. Dolewa się wody i na 3 minuty do mikrofali. Na początku nawet się zdziwiłem że niezłe ale jak już zjadłem to taką chemią w mordzie było czuć, że musiałem popić to wodą. 2/10 Cytuj
Lain 107 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 mikrofale mam tylko i wyłącznie po to, żeby popcorn robić. a co do bułki z serem, to jednak wolę to zapiec w piekarniku. ;x Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 Z piekarnika zawsze mnie denerwowało, ze to takie twarde i chrupkie wychodziło. Wolałem miękką opcje z kilogramem keczupu Cytuj
Lain 107 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 No bo za długo trzymasz, ale wolę trochę twardszą wersję (ja zawsze robię z ziołami prowansalskimi) niż tego kapcia z mikrofali Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 odkąd mam piekarnik w domu (tak nigdy nie miałem w domu piekarnika, bo stare budownictwo na to nie pozwalało) to teraz mikrofala tylko do podgrzewania żarcia, już nie szanuje. #team wok. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 odkąd mam piekarnik w domu (tak nigdy nie miałem w domu piekarnika, bo stare budownictwo na to nie pozwalało) to teraz mikrofala tylko do podgrzewania żarcia, już nie szanuje. #team wok.jak stare budownictwo to musialo byc zeby nie bylo piekarnika? Mialem kiedys "plate" opalana weglem i tam nawet byl piekarnik. W kawalerce na balutach w starej kamienicy w ruskiej gazowce z czasow wojny chyba tez byl piekarnik. Takze wtf Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 W starym budownictwie to jedynie jest problem z płytami indukcyjnymi i ewentualnie z nowymi piekarnikami, które większego zasilania potrzebują. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 3 grudnia 2015 Opublikowano 3 grudnia 2015 (edytowane) zardzewiały junkers w łazience piękna sprawa Edytowane 3 grudnia 2015 przez maciucha Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 3 grudnia 2015 Opublikowano 3 grudnia 2015 mikrofala? nigdy nie szanowałam. dobrze że w korpokuchni jest też grill elektryczny 3 Cytuj
obrazus 20 Opublikowano 2 lutego 2016 Opublikowano 2 lutego 2016 U mnie używana raz na miesiac do zrobienia popcornu tego wlasnie do mikrofalowki, Sporadycznie jakas pizza mrożona czy zapiekanki - wszystko w piekarniku. Dodam jako ciekawostkę, ze mikrofalówkę kupiłem jakieś 18 lat temu ( góra o rok sie myle) firmy DAEWOO ( tej od aut) pierwsze lata bardzo duzo uzywana i do dzis nie do zdarcia jest, zastanawiam sie w ogóle czy ona kiedys sie popsuje. Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 2 lutego 2016 Opublikowano 2 lutego 2016 Znajac prawa murphiego to w zeszlym miesiacu byl twoj ostatni popcorn. 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 5 lutego 2016 Opublikowano 5 lutego 2016 U mnie w domu nigdy nie było mikrofali, bo starzy przekonani, że to niezdrowe żarcie z tego. Zawsze był piecyk elektryczny (kuchenki nie liczę, wiadomo). No i ostatnio piecyk się spier.dolił, było coś mówione, że pora na mikrofalę, a tu starszy przyjechał znowu z piecykiem, bo jak twierdzi, tak lepiej dla zdrowia. Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 5 lutego 2016 Opublikowano 5 lutego 2016 No to niech stary zagrzeje mleko do kawy na piecyku. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 Jeszcze dodam, że naprawdę rzadko są kupowane napoje gazowane typu cola, czy fanta. Chyba tylko na święta , bo jak mówią "niezdrowe". A potem stary zdziwiony, że mi tak dobrze smakuje whiskey z colą, a jak wiadomo, zakazany owoc lepiej smakuje Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 Pewnie Swiata wedlug Bundych tez Ci nie pozwalali ogladac? Mialem takiego kumpla ktoremu zabraniali bo niby to nie dla dzieci. Pewnie chodzilo o seksistowskie zarty. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 6 lutego 2016 Opublikowano 6 lutego 2016 No mi rodzice nigdy nie zabraniali coli,ani słodyczy, a potem łapa połamana w3 miejscach i problemy z zębami. Wszystko, ale z umiarem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi