Roger 2 081 Opublikowano 21 marca 2009 Opublikowano 21 marca 2009 Demko prezentuje się całkiem okazale, szkoda tylko, że animacja ruchów Kazumy jest jakby z poprzedniej generacji. Grafika może nie jest ósmym cudem świata ale spełnia swoje zadanie, klimat rodem z Japonii wręcz kipi z telewizora. Ta gra będzie (jest) mocarna dla mnie "must have 2009". Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 (edytowane) Yakuza 3 ukończona. Przejście story mode zajęło mi 23h. W statystykach na koniec gry pokazało mi się, że mam mam 8% zaliczone Myślę, że zaliczenie gry na 100% zajmie mi jeszcze co najmniej kolejne 20h. Na gamefaqs.com jest już dostępny obszerny poradnik z opisem jak zaliczyć grę na 100%, opisem fabuły i dialogami, więc jak dla kogoś bariera językowa była przeszkodą to może teraz śmiało atakować Aha, moja ocena (wstępna) 9+/10. Edytowane 11 kwietnia 2009 przez Super Big Boss Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Jest już coś wiadomo o wersji anglojęzycznej ? Ukarzę się ona w ogóle ? Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Hmm, w końcu jest dostępny faq do tej części. Tak go przeglądałem i muszę przyznać, że autor odwalił kawał dobrej roboty. Sam jeszcze poczekam parę miesięcy czy ukażą się jakieś wieści na temat angielskiej wersji tej gry, jeśli nie to może skuszę się i sprowadzę japońską wersję i będę grał z tym poradnikiem... Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Hmm, w końcu jest dostępny faq do tej części. Tak go przeglądałem i muszę przyznać, że autor odwalił kawał dobrej roboty. Sam jeszcze poczekam parę miesięcy czy ukażą się jakieś wieści na temat angielskiej wersji tej gry, jeśli nie to może skuszę się i sprowadzę japońską wersję i będę grał z tym poradnikiem... Dobra robota to mało powiedziane, ten kolo przetłumaczył prawie całą grę (nawet piosenki z karaoke!). Sega powinna zatrudnić go przy lokalizacji Dzisiaj sobie wydrukowałem ten cały guide i zajęło mi to prawie 200 stron. Cytuj
Shakeawake 5 Opublikowano 24 kwietnia 2009 Opublikowano 24 kwietnia 2009 Dodatek, a w będąc dokładnym DLC do Ryu Ga Gotoku 3 http://www.neogo.pl/newsy/16124 Cytuj
Sonotori 0 Opublikowano 26 maja 2009 Opublikowano 26 maja 2009 Recenzja na Eurogamerze (ocena 8/10). Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 po długiej przerwie znów odpaliłem grę aby zaliczyć wszystkie questy poboczne - jezu ile grania! 70-80 godzin to minimum do zaliczenia wszystkich trofeów . Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 A da się w tą Yakuzę grać bez znajomości a) japońskiego b) poprzednich części? Bo nie powiem, jak na razie to klimacik i formuła gry bardzo mi odpowiada, ale krzaczków nie znam, a i poprzednich części teraz przechodzić mi się nie chce. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 b) ja grałem tylko w jedynkę, dwójka mi niestety umknęła. Kenzan wydany na PS3 nie ma tu nic do rzeczy bo to spin off. W trzeciej części przewijają się wątki znane z serii ale grając bez znajomości japońskiego i tak z fabuły raczej dużo się nie wychwyci. Spróbuj zacząć przygodę z tytułem od dema chyba że masz już je za sobą, ja nie żałuję wydanych na grę pieniędzy. Cytuj
Komandos 21 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Poprzednie części wypadałoby znać, ale nie jest to konieczne. Japońskiego nie musisz znać, wystarczy, że wydrukujesz sobie guide z gamefaqs (już wcześniej o tym pisałem w tym temacie). Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Ja ciągle czekam aż wydadzą grę po angielsku. Nie rozumiem postawy Sony jak i Segi. Sony rzuciło by kaską i miałoby mocnego exa a sega trochę by sprzedała tych gier w USA czy Europie. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 Może za dwa lata wydadzą, chociaż sam nie wiem - wyczytałem dużo narzekań że gra słabo się sprzedawała poza Japonią. Gra w to ktoś jeszcze? Masteruję grę na 100% - jak by ktoś miał jakieś pytania walić śmiało. Cytuj
Komandos 21 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 (edytowane) Mi jeszcze do 100% wiele brakuje, ale na razie Yakuze 3 pożyczyłem i gram w Kenzana. W ogóle na Y3 po angielsku już nie czekam, bo wszystko wyczaiłem dzięki poradnikowi z gamefaqs i jedynie minigierka quiz jest jeszcze dla mnie trochę niezrozumiała. Co do Kenzana, to jest to dla mnie bardzo dobra gra, właściwie najlepsza w tych klimatach. Jak ktoś lubi gry w stylu Way of the Samurai czy Kengo to na pewno mu się spodoba, zwłaszcza, że Way of the Samurai 3 na ebay chodzi po 50-60$ a Kenzana można łyknąć za połowę tej ceny Edytowane 22 czerwca 2009 przez Komandos Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 Ile procent udało Ci się osiągnąć? u mnie strzeliło coś ponad 40% a Answer X Answer nawet ze znajomością języka jest cholernie trudną mini grą, to może być zaraz obok mahjonga i shogi powód dla którego platynki nie wycisnę. Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 30 lipca 2009 Opublikowano 30 lipca 2009 Sega nie planuje wydać Yakuzy 3 w USA/EU: http://www.vg247.com/2009/07/30/sega-europ...local-yakuza-3/ Teraz tylko czekam na Tokio Game Show i jeśli tam nie będzie żadnej wzmianki o wydaniu angielskiej wersji językowej to prawdopodobnie zdecyduję się na import <_< Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 30 lipca 2009 Opublikowano 30 lipca 2009 Yep eurogamer potwierdza złe wieści http://www.eurogamer.net/articles/yakuza-3...-west-says-sega Co ma wspólnego piernik do wiatraka? bo y2 się nie sprzedała to mają gdzieś wydanie y3? LOL....n/c Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 30 lipca 2009 Opublikowano 30 lipca 2009 Wielka szkoda, jedna z niewielu bardzo dobrych gier , która jest czymś innym niż kolejną debilną strzelaniną nie zostanie wydana w zrozumiałej wersji. Eh, gdyby chociaż azjatycka edycja miała napisy tak jak chociażby Demon Souls to nie byłoby problemu <_< Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 (edytowane) Gierka wyglada swiezo i oryginalnie, wielka szkoda ze w nia nie zagram. Mam pytanie co do Kenzan - czy ta gra rowniez nie opusci brzegow Japonii? PS. Tak to juz jest niestety...dla nas gry to "czaso-umilacze" ,dla tych co je wydaja, to biznes i kasa. Sami byscie nie inwestowali w niepewny rynek, jezeli stawka jest bankructwo firmy, lub duze finansowe straty. Po prostu za wpadki leca lby w takiej firmie. Trzeba to przecierpiec i grac w "glupie szczelaniny" Edytowane 31 lipca 2009 przez genjuro Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 (edytowane) Kenzan został wydany prędzej niż Yakuza 3 i podobnie jak najnowsza odsłona przygód Kazumy, nie została wydana w "zrozumiałej" wersji językowej ... <_< Edytowane 31 lipca 2009 przez Paliodor Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Szkoda ze nie będzie wersji "zrozumiałej" Jak gra z tanieje to wtedy może się skusze na import i gamefaqs tłumaczenie Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 14 sierpnia 2009 Opublikowano 14 sierpnia 2009 Szkoda. Jedne z najlepszych gier na PS3. Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 Czyżby istniała mała szansa na wydanie Yakuzy3 poza Japonią? http://www.gamikaze.pl/PlayStation/Aktualnosci/Yakuza_3_jednak_nie_tylko_w_Japonii.aspx Miałem kupować wersję jap. ale chyba jednak wstrzymam się z zakupem skoro istnieje jeszcze jakaś szansa na wydanie zrozumiałej wersji. W międzyczasie będę grał w Way of the Samurai 3, które ma zostać wydane w USA już w październiku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi