Opublikowano 12 lutego 200817 l wzialem zaby jak radziles, troche pomoglo, rozpykalem go w 20 minut ale gdyby siedzial caly czas na ladzie to pewnie bym go ubił w 5, zrobilem Eager Cleaver, biegalem przed nim a jak strzelal to walilem po glowie i szyji, troche wkurzajacy ma ten atak barkiem bo czasem sie nim dostaje nawet jak sie stoi po jego lewej stronie
Opublikowano 12 lutego 200817 l Autor Ten bar to jest najtańszy atak w całej serii według mnie zawsze cie trafi nawet jak przy głowie stoisz. W MHF2G nowe ataki ciąg dalszy: -Teostra dostała zwiekszony zasięg ogniem z ryja -Kiedy lunastra machnie ogonem tworzy sie tam wybuch Edytowane 12 lutego 200817 l przez Dworek
Opublikowano 12 lutego 200817 l Do czego potrzebne są koty na samym początku gry? Da się zrobić aby chodziły ze mną na bitkę ? a i jeszcze jedno. Próbuję na początku gry (nabite 10 godzin) stworzyć hełm (jeden z lepszych na ten moment ). Muszę znaleźćjakieś żuki, jakieśtam ore ( mam te składniki akurat) i tu z kolejnym składnikiem jest problem. Muszę zabić te owady ze śnieżnych gór z których mogę pozyskać ten składnik ( z tego co pamiętam to jest jego pancerz) ale gdy biję tego owada to się rozpada na kawałki i nie mogę nic z niego wziąć ? Jaką bronią muszę je bić aby się udało ? Raz czymśje ubiłem ale nie wiem jak bo nie pamiętam Sorka za to że tak nie jasno piszę ale jestem nowicjuszem
Opublikowano 12 lutego 200817 l zrobilem Eager Cleaver, biegalem przed nim a jak strzelal to walilem po glowie i szyji, musisz czytac dokladnie moje porady mieczem najlepiej walic w brzuch (szyja na 2 miejscu) a łukiem najlepiej w szyje waląc w brzuch mieczem zabijesz 3 razy szybciej niz waląc w glowe ;p (bo glowa przyjmuje 30% obrazen a brzuch 100% , dla łuku szyja przyjmuje najwiecej) w glowe nie oplaca sie zbytnio ;p staraj sie raczej stac pod nim i walic po brzuchu trójkątem, bark bedzie robil jak "idzie w miejscu" wiec jak to widzisz to uciekaj w bok i turlaj sie a jak bys wlaczyl lukiem to wlasnie stój przed nim prowokujac do plucia i wal w szyje --------------- chomik: no wlasnie piszesz niejasno ;p pisz nazwe przedmiotu jaki potrzebujesz jedyny i najlepszy sposob zeby zdobyc robaki tak zeby sie nie rozpadły to broń z trucizną , najlepiej hydra bite (hunter daggr - > + -> snake bite -> hydra) niestety musisz dostac sie do wulkaniu ablo nabagna zeby to zrobic bo musisz miec itemy z czerwonych raptorów a koty w kuchni gotują ci żarcie ktore ma rozne efekty (zwieksza zycie i atak iitp) nie mozesz isc z kotami na questa narazie, taka opcja bedzie w MHf2G (ale narazie nei wiadomo czy to wyjdzie poza japonie ;p)
Opublikowano 12 lutego 200817 l Dzięki! Tyle że te owady uwaliłem bez żadnego robienia broni ... ale tak swoją drogą to gra baaardzo wciąga, tylko jak wracam ze szkoły to katuję tak ze dwie godzinki i dopiero wtedy lecę do lekcji gta lcs też jest fajne ale MH bardziej wciąga jakpy A tak poza tym Yano ty lepiej poproś Fenixa żebyś mógł założyć dział MH. Bo znawcą jesteś wielkim Edytowane 12 lutego 200817 l przez ChOomik
Opublikowano 12 lutego 200817 l czasem te owady sie po prostu nie rozpadaja, to zalezy od szczescia, mozesz je zabijac uzywajac Poison smoke Bomb[ polaczenie Bomb Material i Toadstool ], wtedy napewno sie nie rozpadna i bedziesz mogl spokojnie wyciac co trzeba, jak nie masz itemow do zrobienia poison smoke bomb, to dostajesz dwie na poczatku questa z dwiema gwiazdkami ktory sie nazywa Attack of the Giant Bugs!
Opublikowano 12 lutego 200817 l Ale miałem dziś niecodzienną sytuację z Plesiothem. Zabiłem go w momencie kiedy wskakiwał do wody. Po śmierci wypłynął na jej powierzchnię, ale oczywiście wykroić nic nie mogłem, bo pływał za daleko.
Opublikowano 12 lutego 200817 l To normalka, szczególnie gdy latasz z kuszą/łukiem. Kiedyś ubiłem gnoja kamieniem gdy był w wodzie
Opublikowano 13 lutego 200817 l mnie zaraz cos strzeli, nie moge zrobic rekawic z setu Ceanataur bo nie mam Ceanataur Pincers, rozwalilem mu te szczypce ze 4 razy i nic, a szansa na wyciecie ich to 2%
Opublikowano 13 lutego 200817 l Autor Czy to był ceantaur na G ranku bo jak nie to o pincerze nie masz co marzyć.Jednak jest szansa żebyś dostał pincera bez rozwalenia mu szczypiec ja kilka razy dostałem pincera.
Opublikowano 13 lutego 200817 l mnie zaraz cos strzeli, nie moge zrobic rekawic z setu Ceanataur bo nie mam Ceanataur Pincers, rozwalilem mu te szczypce ze 4 razy i nic, a szansa na wyciecie ich to 2% Najpierw rozwalasz m szczypce, a potem łapiesz, wtedy dopiero dostaniesz Ceanataur Pincers. Tyle, że Shoguna łapie się pułapką elektryczną, a potem sleep bombami (jak leje mi się czarna piana z pyska to znaczy, że można go już złapać).
Opublikowano 13 lutego 200817 l szczerze to jeszcze niczego nie łapałem w mh2, jak juz bedzie slaby to wystarczy ze postawie pulapke a potem bede rzucal sleep bombs? i to wszystko?
Opublikowano 13 lutego 200817 l tak jak zlapie sie w pulapke rzucasz tranq bombs (zazwyczaj wysatrcza 2) i idzie spac ale musi byc slaby (zazwyczaj przeciwnicy kuleją, kraby mają czarną piane na pysku zamiast białej)
Opublikowano 13 lutego 200817 l szczerze to jeszcze niczego nie łapałem w mh2, jak juz bedzie slaby to wystarczy ze postawie pulapke a potem bede rzucal sleep bombs? i to wszystko? Widać, że na treningach klepałeś "dalej" i "dalej" zamiast czytać co tam pisało Łapanie w MH:F2 daje zawsze więcej przedmiotów (no chyba, że akurat wylosuje Ci się tylko kilka), a także zwiększa szanse wylosowania tych rzadkich i czasami można dostać prawdziwe rarytasy, ja prawie każdą wywernę/stwora starałem się łapać, później nie musiałem się męczyć z ubijaniem w kółko jednego przeciwnika.
Opublikowano 13 lutego 200817 l ja osobiscie rzadko łapie, tylko cefalodroma na grank zeby zdobyc colar fina meczyłem z lapaniem wielekrotnie ;p a tak to szybko zabijam xD w sumie jedyne co mi stwarza problemy to bialy i czerowny fata .. ;p
Opublikowano 13 lutego 200817 l Mam problem. Mam dostęp do śnieżnych gór, dżungli i pustyni i szukam Black pearl do zrobienia broni. Bardzo potrzebny jest mi ten składnik bo przez to nie gram w MH wiecie gdzie go dostanę ?
Opublikowano 13 lutego 200817 l Hermitaur, zajdź go od tyłu (skradanie się) i zaatakuj, gdy coś je. Powinna wyskoczyć czarna perła (taki świecący, pulsujący punkt się pojawi) w akompaniamencie charakterystycznego dźwięku.
Opublikowano 13 lutego 200817 l Tak ,takie duze czerwone. Albo Shogun Ceanataru - troche wieksze i niebieskie na bagnach. Edytowane 13 lutego 200817 l przez Owiec
Opublikowano 13 lutego 200817 l Jakikolwiek quest z Shogunem/Hermitaurem. Ponoć jest też jakiś punkt w 10 w Dżungli, w którym można zebrać Black Pearl, rozejrzyj się tam.
Opublikowano 13 lutego 200817 l black perla mozna znalesc w kilku lokacjach w dzungli w 4 i 10 , tam gdzie znak zapytania i napis oyster http://www.gamefaqs.com/portable/psp/file/934395/50002 wiekszosc tego co tam bedzie to jakies badziewko ale perła sie tez trafia czasami co do uzyskania perły z kraba to trzeba mu pozwolic dokonczyc jedzenie zeby upuscił "swiatełko" a nie walic go co do MH to ogolnie w różne częsci mam nabite okolo 820 godzin a we freedom2 mam 250h