Yano 3 697 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 doszedles do 4HR ? jak tak to lepiej szybko mysl o zbroi nowej , to najwiekszy przeskok jesli chodzi o trudnosc nabrdziej brutalny skok na głeboką wode Cytuj Odnośnik do komentarza
MysteryGaz 26 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) No ja właśnie mam zwykłą zbroje z Tigrex'a i na normlanych questach ona była super ale teraz to właściwie każda wyverna ze spokojem zabija mnie dwoma ruchami więc ciągle walczę w stresie i dlatego zabieram się za Soul Rathalos U a później jak dobrze pójdzie to z Akantora blademaster i z gold rathiana(moon coś tam... )ale to już gun master . Dzisiaj cudem sam pokonałem Azure Rathalosa na hr 6, zrobiłem questa w 46 minut(pod koniec raz zginąłem i dostawałem już spazmów) ale jak ma się flashbomby i trapy to nie jest aż tak trudno tylko jak już mówiłem dwa ciosy i po mnie jest z tą zbroją Oczywiście żaden ruby mi nie wyleciał a jakże... Edytowane 10 Maja 2008 przez Gazer Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) doszedles do 4HR ? jak tak to lepiej szybko mysl o zbroi nowej , to najwiekszy przeskok jesli chodzi o trudnosc nabrdziej brutalny skok na głeboką wode nie ma narazie niczego ciekawego, mam set ceanatuara ulepszony na 60 def wszystko, wiec nie jest tak zle co znacza te literki przy zbrojach, np mam conga mail S i conga mail U Edytowane 10 Maja 2008 przez Shen87 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 literki nic konkretnego nie znaczą poprostu opisuja inny rodzaj zbroi ;p bez literki - podstawowa D - zbroja niskiego poziomu z przeciwnika "innego koloru" (np czarny diablos) S - zbroja wysokiego poziomu U - wysoki poziom i inny kolor cenataur S jest bardzo fajny, w nim (mniejwiecej) przeszedlem wiekszosc gestow pod koniec gry Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) ceanatuar to dopiero od 5hr, a od tego dziela mnie 2 hermituary, jednego ubilem drugi byl ledwo zywy ale padlem, bede musial jeszcze raz sprobowac, no i urgent, Lao Shan, niezle bydle ;p a i co do cenataur S, wyglada tak samo jak ten zwykly? bo biegam w nim juz od ponad 100h i troche mi sie opatrzyl ;p Edytowane 10 Maja 2008 przez Shen87 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dworek 0 Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Ja tam radze Hemitaur S Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 lepsze skille czy jak? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 hermiatur S ma skille do blokowania czyli jest fajny do lancy a cenataur S ma po odpowiednim dodaniu kamykow - sharpness+1, sharp sword, krytyk+1 wyglada bardzo podobnie , tez mi sie opatrzyl jak cholera;p cenataur U moze miec podobne skille i jest szary a nie niebieski, tyle ze trudniej jest zrobic te skille, bo w S masz sharpnes+1 a kamykami dokładasz krytyka (łatwo je zrobic) , a w U odwrotnie, trza by sporo kamykow z ostrością zrobic a wymagaja upierdliych rzeczy moja zbroja dokladnie byla taka - cenataur SSUSS (U - rekawice, reszta S) , rekawice U mają 3 sloty, a S maja 2 , dlatego wybralem rekawice U Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) kur$#$ !!!!! Lao rozwalil fortece 40 sekund przed koncem questa ;/ da sie go zabic samemu? walilem go po lbie, dwa razy wskoczylem mu na plecy i zostawialem tam bombe i nic, glupich 40 sekund mi zabraklo Edytowane 10 Maja 2008 przez Shen87 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) oczywiscie ze sie da ;p popelniles niestety najwiekszy bład - waliłes w morde, jego najsłabszy punkt dostępny z ziemi to brzuch (ten obwisły kawalek blisko tylnich nóg) i tam trzeba walic caly czas ;> dodatkowo warto przyniesc duzo LBB (+ itemy do ich miksowania) i stawiac ze 4 beczki za akzdym razem kiedy wchodzi do lokacji i detonowac na głowie, a potem walic w brzuch bronią dodatkowo (pipi)niecie kolcami i strzelanie z balisty tez pomaga no a teraz zła wiadomosc - praktycznie jedyna broń ktorą mozesz go zabic to młot albo DS/sns LSem mozliwe ze sie da ale jakims mega najlepszym a nie devil slicerem , innymi broniami moze go "w miare" łatwo odpędzić chociaz i tak bedzie to o wiele trudniejsze niz młotem albo dialami/sns młotami - caly czas walisz triplepund po brzuchu (3x trojkat) , najwczesniejszy mozliwy młot jakim mozesz go zabic to onslaught , ale mozesz go zrobic dopiero jak go pokonasz XD poprzednią wersją czyli anvil hammerem da sie go względnie łatwo odpędzic duale/sns - z duzą iloscią dragona, (np te robione z rusted stone) ogolnie dragon albo fire na niego działa, ale chyba lepiej działa RAW dmg serio polecam zrobic anvil hammer, innymi broniami mozesz sie zesrać xD nie mowie ze jest co całkocie niemozliwe ale jest o wieleee trudniejsze (zabicie jest praktycznie niemozliwe broniami ktore mozesz teraz zrobic, a odpedzenie bedzie trudneee) btw , w MH1 jego głowa byla najwrazliwsza i wtedy walilo sie w glowe, ale capcom widocznie stwierdzil ze wrazliwy kawalek powinien byc trudniej dostepny i upierdliwy wiec zminił na brzuch bo w glowe mozna bylo walic calkowicie bez przeszkód a walac w jaja trzeba uwazac na nogi, nawet nie chodzi o zdeptanie ale nogi powodują "wiatr" i odpychają, jak sie zle biega to postac caly czas jest odpychana na boki aha - odpedzenie polega an tym ze jak skonczy sie czas a zamek nie bedzie zniszczony to wygrywasz a lao odchodzi (o ile zabrales mu sporo zycia), ale zeby nie rozwałił zamku do tego czasu musisz go sporo nawalac zeby mu przeszkadzac w atakowaniu (musi "flinchowac") Edytowane 10 Maja 2008 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 myslalem ze wlasnie od ciosow w glowe flin(pipi)e dlatego tam walilem ;p 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 bo flin(pipi)e ale dmg wchodzi o wiele mniej ostanio dawalem rozpiske gdzie kto ile przyjmuje dmg, warto ją poczytac Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 znalazlem jakas na gamefaq, ale lao tam nie bylo. jak z nim ostatnio walczylem nie strzelalem z balisty bo nie wiedzialem jak, moze teraz sie uda ukonczyc questa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
hiacynt 0 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Ja go zabiłem Smolder Dragon Swordem (LS), ale z wersją Ash byłyby problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 ku%#$ nie do przejscia dla mnie chyba jest ten urgent 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dworek 0 Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Jakie masz bronie dostepne z dragonem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 chyba zadnej, wiekszosc potrzebuje itemow z lao ;p widzialem jak koles zabil go Onslaught Hammerem, ale brakuje mi union ore, nie wiem czy je wykopie na 4hr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
hiacynt 0 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Union Ore chyba nawet na farmie wypada. Ale True Devil Slicerem można przejść ten quest naprawdę spokojnie. Edytowane 11 Maja 2008 przez hiacynt Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) union ore jest chyba dopiero od 5hr wiec musisz najpierw zrobic tego questa:p zabic jest trudno ale odpędzic o wiele łatwiej, i mozesz go odpedzic anvil hammerem tylko wal caly czas triplepund w brzuch, i biegaj/turlaj sie zakosami, jak widzisz ze podnosi jedną noge to biegnij w kierunku drugiej i tak na zmiane zeby nie odpychał Cie "wiatr" no i uzywaj balisty (wybierz amunicje do niej w "podrecznym inventory" i jak podejdziesz do niej to kwadratem mozesz jej uzyc, celuje sie podobnie jak bowgunem) i dragonatora. bomy na plecy to raczej niezbyt dobry pomysl, zajmuja sporo czasu jesli lao podejdzie do zamku troszke wczesniej niz 10 minut przed koncem to mozesz go przebic dragonatorem 2 razy bo on sie "odnawia" po 10 minutach, wiec jak powiedzmy na 10:30 przed koncem lao bedzie przy zamku to go strzel a potem walcz i jak bedzie sie zblizalo ostanie 30 sekund to mozesz wejsc na gore i walnac znowu, staraj sie walic wtedy kiedy lao wali barkiem w brame, w innyh wpadakach czesto nie wszystkie 4 kolce trafiaja ogolnie pod koniec polecam tak - kiedy lao wchodiz do ostatniej lokacji czekasz na niego i nawalasz , jak bedzie juz blisko zamku to uyzwasz farecastera (teleportu) i z bazu biegniesza na mur odrazu (szybciej ejst niz isc po drabince) , walisz kolcami, strzelasz z balisty i walczysz dalej Edytowane 11 Maja 2008 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 z tym mlotkiem bede musial sprobowac czytalem ze za zrobienie wszystkich questow z 3 i 4* dostaje sie quest z lao, czy ten jest slabszy od tego urgentowego? gralem dzis z kumplem 4h w mh, zmeczylem sie, ale chlopak sie juz wyrobil i nie jest tylko transporterem shock trapow ;p 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) tak, ten odblokowany jest czerowny, daje slabsze itemy i jest latwiejszy, da sie go zabic anvil hammerem (szarego da sie tylko odpedzic anvilem) kurde tez bym chcial miec z kim pograc chyba kupie w koncu tego wifimaxa ;p ha! od dziś mozecie do mnie mowic jack sparrow, kapitan jack sparrow! XDD zeby zrobic tą zbrojke trzeba sie strasznie namęczyć, "bilet" potrzbny do jej zrobienia dostaje sie z downloadowego questa "JUMP teostra" , jest to teostra o wieleeee silniejszy niz normalny ;p postac ze 150 zycia i najlepszą zbroją z freedoma zabija 1 ciosem ;p dopiero dzieki zbrojce i broni z g-rank moglem go rozwalic samotnie a i tak nie bylo latwo , niektore ciosy zabierały 80% życia (mam 140) , co jest chamskie, bo w tej zbroi g-rankowe potwory nawet tyle nie zabierają ;p (i moge w niej przezyc fireballa fatalisa ) tak czy siak udalo sie, po 3 walkach zdobuylem wymagane 5 biletów (po jednym na kazdy kawalek) piracka zbroja oprocz tego ze wyglada bardzo fajnie to ma skilla carving celebrity - czyli 100% szans na dodatkowe wycinanie z kazdego obiekty (nawet ogony i robaki), dodatkowo zwieksza szczescie i daje bombera (to akurat zbedne ;p) , defa na poczatku ma okolo 40 (kazdy kawalek) ale mozna zwiekszyc az do 80, co nadal nie jest zbyt fajne na g rank ale da sie zniesc) jest do w dzialaniu podobna zbroja do tej niebieskiej z gildii ktora pokazywalem pare stron temu, ale mi sie bardziej podoba z wyglądu Edytowane 11 Maja 2008 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 mi tam sie takie smieszne szmatki nie podobaja ;p czerwonego Lao udalo mi sie tylko odgonic, wiec za urgentowego sie narazie nie biore, poczekam na kumpla a narazie odpoczne od mh2, a chcialem nowa zbroje zrobic =[ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dworek 0 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Jeden bije po brzuchu a drugi wali po bani i wskakuje na plecy,we dwóch spokojnie go pociśniecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 jak ze utknalem na 4 hr to chce sie pobawic troche bowgunami, jakie skille sa dobre dla kusz? slyszalem ze earplug, ale moze cos jeszcze? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) osobiscie nie zajmuje sie bowgunami z prostego powodu - trzeba kupowac amunicje caly czas;p albo co gorsza robić, a to upierdliwe wypstrykac sie jednorazowo z amunicji zbieranej przez 10 questów;p dlatego wole łuki kotre maja nieskończone ammo , najwyzej mozna dokupić wzmiacniacz ale jesli juz chodzi o skille to HGE jest fajne dlatego bo zbroje dla gunnerów sa brdzo slabe z zasady wiec lepiej nie narazac sie na to ze jak postac bedzie kucała to dostanie smiertelny cios a tak to zmniejszasz szanse ze zostaniesz unieruchomiony ;p inne to juz roznie, np redukcja odrzutu, przyspieszenie przeładowania, zwiekszenie pojemnosci magazynku , fast shot (łuk szybciej sie naciąga, a bowgun nie musi rpzeładowywac tylko strzela dopóki nie skonczy mu sie amunicja , tyle ze odrzut sie zwieksza znacznie) Edytowane 12 Maja 2008 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi