firana140 621 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 kupuj kupuj :slinotok: nawet jeśli wyjdzie 2G u nas to już sporo nagrasz się a sejwa i tak można przenieść Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 raczej kupuj bo nie zapowiada sie zeby 2g wyszlo aczkolwiek patche angielskie już są, chociaz ten mega-patch ma jeszcze kilka niedoróbek (jest beta narazie) ja jeszcze patcha nie instalowalem bo radze se po japonku i czekam na mega patcha xd Cytuj
firana140 621 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 a ten mega pacz już jakoś w kwietniu miał być c'nie? x] Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 (edytowane) Macie jakieś porady jeśli chodzi o walkę z Chameleosem? Lepszy będzie LS czy łuk(Akantor Bow)? Jeśli ls to z jakim attribute? I wogóle jak z nim walczyć bo jak pierwszy raz z nim walczyłem to po prostu szedłem na chama bo kompletnie już zgłupiałem przez tą jego niewidzialność . Edytowane 5 lipca 2008 przez Gazer Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 (edytowane) akantor bow w głowe jest całkiem niezly , 2-3 strzały go flin(pipi)ą, tyle ze nie zawsze da sie trafic w glowe ;p ale polecam LS, najlepiiej smolder dragon sword (czyli z dragonem) , i rzeczywiscie raczej walic na pałe ;p jesli widzisz cel to mozesz nogi tylnie albo cycki i głowe ESP jest bardzo przydatne, ale LS po naładowaniu paska nie odbija sie AZ TAK czesto wiec jakos da sie walczyc Edytowane 5 lipca 2008 przez Yano Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 Do smoldera mam jeszcze daleko bo jestem na poziomie Fire DragonSword'a(tez może być czy już lepiej wziąć True Devil Slicera albo cokolwiek innego? ) Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 (edytowane) bierz dragonsworda z innych to ewentualnie cos z fire, ale dragon jest o wiele lepszy bo moze rozwalic róg , jesli nie chcesz rozwalac rogu to fire jest ok całkiem niezle tez radzą sobie duale z dragonem, jak sie ma mega juice i caly czas wali combosa w tylnie nogi, a jak sie przewroci to w morde ogolnie w wielu momentach mozna wyczuc gdzie on jest , trzeba troszke wprawy nabrać i znac jego zachowania btw nie polecam nosic w plecaku power charmow i talonow bo moze ukraść ;p (a są drogie) i polecam wziac gourment steki, na wypadek jak obrzyga , bo wtedy stamina spada do minimum a gourment odnawia ją na maxa (well done tylko o 2 części) jak rzuciosz sonic bomb kiedy szarżuje (albo robi jakis inny dlugi cios - nie zawsze dziala) to go flin(pipi)e i staje sie widzialny na jakis czas (dosyc krotki) Edytowane 5 lipca 2008 przez Yano Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 (edytowane) No jeśli chodzi o atrybut fire to mam Wyvern Blade 'Blood'.... ogólnie w nogi jakbym chciał walić to bym nie mógł bo nie wiem gdzie one są . Jakby on się jeszcze nie przemieszczał tak szybko to by było dobrze... Edytowane 5 lipca 2008 przez Gazer Cytuj
Gość Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Ja rozwaliłem Chameleosa z hr3, oczywiście GSem ;p Drugi zabity Eldr (po Kirinie) resztę tylko odpędzam jak dotąd. Po nim padł Gaoren i witaj hr4;D Cytuj
firana140 621 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 to teraz yano pomóź mi jakieś porady na Dayimyo/Shoguna mi są potrzebne jaki typ broni ? bo na pewno z thunderem brać i kiedy atakować? bo te dwa su.kinsyny mnie irytują najbardziej jak dotąd. w ogóle to łatwiej jest ubić jakąś wielką wiwerne (gravios, black diablos) niż te małe huiki Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 7 lipca 2008 Autor Opublikowano 7 lipca 2008 Nic prostszego:Młot na początku walki wal w skorupe to cię nie zauważy jak dobrze podejdziesz,a potem podczas jego ataku od boków bic. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Lorack - mowielm ze jak wezmiesz znowu questa z danym elderem to bedzie mial tyle zycia ile mu ozstalo po ostaniej walce, wiec mozesz go zabic w 2 albo 3 rundzie (albo i 4;p) Firana- hmmm kazda bron jest na nich dobra (oprocz dystansowych) nie wiem co doradzic.. w obu wypadkach dosyc latwo ich ogluszyc waleniem w glowe, albo przewrocic waleniem w nogi po zadaniu ciosu od prozdu warto sie przeturlac w kierunku nóg , wtedy najczesciej unika sie odwetu ;p pewną zaletą w wypadku shoguna jest to ze ze jesli stoisz przed nim i ładujesz atak to wiekszosc jego ciosów nie przewraca i nie przerwya ładowania ;p wiec mozna mu przywalic z 3 poziomu naładowania w morde co jest fajne (aczkolwiek trzeba uwazac na wlasne zycie jak sie przed nim stoi i obrywa;p) jest tez taka kwestia ze kraby nie mają oczu w (pipi)e i nie widzą do tyłu ;p jesli zanim Cie zobaczą podejdziesz od tyłu mozesz nawalac w plecy (tylko nie młotem bo jak rozwalisz skorupe to sie podczas przewracania odwrócą w Twoja storne) albo w nogi w taki sposob ze mozesz je zabic a one nawet Cie nie zoabczą (z daimao jest to o wiele łatwiejsze) mniejweicej cos takeigo http://www.youtube.com/watch?v=hSkf-dImO3M hym ogolnie mozna atakowac po kazdym ich ataku ;p ciezko powiedziec cos konkretego, to rpawda ze potrafia byc wkurzajacy ale jednak nie sa az tak zli ;p co do elementu to daimao ogien i thunder, a shogun glownie thunder Cytuj
firana140 621 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 (edytowane) xD to one mają głowę? chyba głowotułów dzisiaj na treningach będę próbował ich wyczuć. dzięki Edytowane 7 lipca 2008 przez firana140 Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Ja z krabami to zawsze biore True Devil Slicera(chyba najlepszy LS do tego) i rol'uję pomiędzy jego nogami i naparzam chociaż czasami wykurza mnie ten jego obrót o 360 stopni z "pazurem" XD. Komuś udało się kiedyś złapać Daimyo? Bo ja nigdy nie moge wychwycić kiedy on już ledwo zipie . Cytuj
firana140 621 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 (edytowane) ja nie mogę ich w ogóle w pułapkę złapać, narazie próbowalem tylko z pitfallami, tak jak mówiłem dziś zrobie kilka(naście) krabików to je połapię. btw. Yano na filmikach z 2G widziałem że ostrza mają nowy stopień ostrości - fiolet. dużo to daje? o! buszowałem po gamefaq! http://www.gamefaqs.com/portable/psp/file/934395/50386 świetne Edytowane 7 lipca 2008 przez firana140 Cytuj
Gość Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Lorack - mowielm ze jak wezmiesz znowu questa z danym elderem to bedzie mial tyle zycia ile mu ozstalo po ostaniej walce, wiec mozesz go zabic w 2 albo 3 rundzie (albo i 4;p) Narazie robiłem co trzeba żeby tylko przy quescie pokazał się "clear" , a jak przy okazji któryś padnie to ok. Jak będzie trzeba to i 3 lub 4 rundę będę ścigał. Komuś udało się kiedyś złapać Daimyo? Bo ja nigdy nie moge wychwycić kiedy on już ledwo zipie . Dokladnie przyglądaj się pianie na pysku, jak bedzie czarna/ciemnoszara, wtedy da radę go złapać. buszowałem po gamefaq! http://www.gamefaqs.com/portable/psp/file/934395/50386 świetne za(pipi)iste takiego czegoś mi było trzeba;D Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 (edytowane) ten obrazek ma kilka błedow ;p np nie jest uwzgledniona roznica pomiedzy dmg ciętym a obuchowym (młoty/hh) , a czasem ta roznica jest ogromna ;p (tzn dany element swietnie przyjmuuje dmg od miecza ale wcale nei przyjmuje od mlota i na odwrot) fioletowy pasek ostrosci daje bardzo duzo, po pierwsze zmniejsza odbijanie a po drugie zwieksza dmg bardzo zielony 1.125 niebieski 1.25 biały 1.30 fioletowy 1.50!!!! Edytowane 7 lipca 2008 przez Yano Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 8 lipca 2008 Opublikowano 8 lipca 2008 2 sprawy: najlepsza zbroja dla lucznika? luk z akantora jest lepszy od tych z fatalisow? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 8 lipca 2008 Opublikowano 8 lipca 2008 Zalezy do czego ta zbroja, jedna z lepszych to zbroja akantora bo ma fast shot i hge, oba wielce przydatne. Ale jesli chcesz adrenaline to mix monoblosa s z rekawicami bialego mono. Aka bow jest NAJlepszy! Prze(pipi)any wrecz:p ownuje kazdego:p Za to w 2g zbroja i łuk akantora sa oslabione bardzo:p (łuk bardziej) Cytuj
Gość Opublikowano 8 lipca 2008 Opublikowano 8 lipca 2008 ten obrazek ma kilka błedow ;p np nie jest uwzgledniona roznica pomiedzy dmg ciętym a obuchowym (młoty/hh) , a czasem ta roznica jest ogromna ;p (tzn dany element swietnie przyjmuuje dmg od miecza ale wcale nei przyjmuje od mlota i na odwrot) Czyli co jest pokazane na tej rozpisce, dmg dla cięć czy młotów? Czy pomieszane wszystko;D Cytuj
firana140 621 Opublikowano 8 lipca 2008 Opublikowano 8 lipca 2008 (edytowane) dla mieczy raczej, ja wczoraj próbowałem różne potwory według tej ściągi i wszystko trafiało raczej (czasem ciężko było wyczuć czy trafiłem w głowę czy szyję etc.) ale dla mnie bardziej przydatne jest to że tam widać co można monstrom rozwalić swoją drogą - jak działa Auto Guard? wiem że działa "gdy jest to możliwe" (tak pisze w instrukcji gry x]) ale kiedy dokładnie? miałem auto guard i stałem bez ruchu przez szarżą diablosa i pupa wołowa ;x Edytowane 8 lipca 2008 przez firana140 Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 8 lipca 2008 Autor Opublikowano 8 lipca 2008 Set dla gunner'a według mnie dobry i przydatny to Rathalos Soul U . Cytuj
firana140 621 Opublikowano 8 lipca 2008 Opublikowano 8 lipca 2008 obczaicie to http://pl.youtube.com/watch?v=hDRHEmIwlus&...feature=related pełno tu artów z MH w śród nich są monstra które nie weszły do gry w 1:18 jest świtny art jakiegoś, wydaje mi się, potwora zbudowanego z kryształów. Cytuj
Gość Opublikowano 8 lipca 2008 Opublikowano 8 lipca 2008 swoją drogą - jak działa Auto Guard? wiem że działa "gdy jest to możliwe" (tak pisze w instrukcji gry x]) ale kiedy dokładnie? miałem auto guard i stałem bez ruchu przez szarżą diablosa i pupa wołowa ;x Działa tak, że: mam wyekwipowanego GS'a i jeśli nie zadaję akurat ciosu, jestem ustawiony przodem lub w miarę bokiem do kierunku atakującego zwierza to automatycznie zblokuje cios. Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 8 lipca 2008 Autor Opublikowano 8 lipca 2008 obczaicie to http://pl.youtube.com/watch?v=hDRHEmIwlus&...feature=related pełno tu artów z MH w śród nich są monstra które nie weszły do gry w 1:18 jest świtny art jakiegoś, wydaje mi się, potwora zbudowanego z kryształów. Widziałem kilka takich filmików niektóre potwory naprawde są kozackie i przydałyby się w Hunterze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi