firana140 621 Opublikowano 12 lipca 2008 Opublikowano 12 lipca 2008 Hah xD widzę że jestem w urodzony co najmniej w stroju kąpielowym bo czepek to za mało ;p po 20 ubitych Monoblosach (z czego jeden to zwykły) miałem 4 serca polećcie mi jakąś zbroję dla łucznika (jestem w HR3), na razie myślałem nad Monodevil setem, ale ten już mam zrobiony dla blademastera adrenaline +2 daje rade jak cholera. wracając do hercudromów: jest łatwy sposób na nie, otóż wysyłamy trenye za 500 punktów na wulkan i dostać możemy nawet 3 za jednym zamachem, to samo tyczy się Firestone. trenya > 500 > wulkan Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 13 lipca 2008 Autor Opublikowano 13 lipca 2008 Ja miałem dośc Monoblosa po tym jak wciąż go biłem,zdobywałem Blood Red Horn'y na seta .Monoblos i tak jest prosty 8 min to MAX w jaki go zabiłem nie licząc początków bo wtedy to ***** equip. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 lipca 2008 Opublikowano 13 lipca 2008 wulkan high-rank, najlepiej te gorące (wysokie na mapie) obszary , chyba Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 13 lipca 2008 Opublikowano 13 lipca 2008 Jak sie łapie Monoblosa? :? Shock trapy nie dziają...... Cytuj
Gość Kazuma Opublikowano 13 lipca 2008 Opublikowano 13 lipca 2008 sonic bomb jak jest pod ziemią (ale nie może być w rage'u) Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 lipca 2008 Opublikowano 13 lipca 2008 Jak sie łapie Monoblosa? :? Shock trapy nie dziają...... jak to nie ? hymmm powinny działać, to pitfall trapy nie działają a shocktrap najwyzej moze sie rozwalic jesli mono/diablos wyskoczą na nią z ziemi , ale jesli wbiegną to powinni sie złapać chociaz to prawda tez ze jak walniesz sonika jak są po ziemią i wyskoczą do połowy to mozna ich wtedy uśpić Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 14 lipca 2008 Autor Opublikowano 14 lipca 2008 Najlepiej go zbic tak ostro i poczekac aż na gniazdo ucieknie i wtedy nic prostrzego. Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 14 lipca 2008 Opublikowano 14 lipca 2008 (edytowane) a skiesofcrimson chyba zdechlo ostatecznie.... a szkoda bo potrzebuje jakiegos info o najnowszym eng patchu do 2g edit: ok juz dorwalem strone hgg Edytowane 14 lipca 2008 przez =PiT= Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 15 lipca 2008 Opublikowano 15 lipca 2008 tu masz strone najlepszego patcha (beta 1.6 narazie) http://theendoftimes.net jest tam tez forum (dosyc skromne), dmg kalkulator i tabelka z rozpisanymi wszysktimi broniami! XD Cytuj
firana140 621 Opublikowano 15 lipca 2008 Opublikowano 15 lipca 2008 czy HR4 to już GRank? ps. kazuma widzę że grasz już w freedoma 2, pewnie mi przyznasz rację - jedynka jest dużo trudniejsza w stosunku do dwójki pierwszy lepszy przykład przejście do HR2: freedom - quest Four Horns. zaje,biście trudny, mało ludzi przechodzi go za pierwszym razem (głównie ze względu na to że dość kijow sprzęt jest dostępny) freedom2 - Blangonga xD śmiech na sali, 10-15 minut z atrybutem fire no i surowce były cholernie trudne do zdobycia. żeby zdobyć dużo iron ore (a to na początku gry jest bardzo potrzebne do broni z drzewka metalowego) trzeba się sporo namęczyć, a tutaj po godzince na koncie można mieć 99 sztuk można by jeszcze wymieniać ale nie od tego ten temat a te mini kuku z download questa są przesłodkie aż szkoda je bić x] Cytuj
Gość Kazuma Opublikowano 15 lipca 2008 Opublikowano 15 lipca 2008 ps. kazuma widzę że grasz już w freedoma 2, pewnie mi przyznasz rację - jedynka jest dużo trudniejsza w stosunku do dwójki Gram, gram, ale w 2g :] i przyznaje, że i elder i lowrank są banalne. Zobaczymy co będzie dalej, póki co anvil hammer i azr los set sprawdzają się aż nadto. 1 była cholernie trudna, ale przynajmniej lance były przypakowane. W 2g są troche stonowane, ale nadal są tanie i dlatego ich nie używam. Młotek rula. Z nowych broni tylko łuki mi przypadły do gustu, ale te pierwsze są słabe, poczekam, aż będę mógł zrobić jakiegoś G - rankowego. no i 4 HR to tylko highrank ; p Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 15 lipca 2008 Opublikowano 15 lipca 2008 czy HR4 to już GRank? tak jak powiedzial kazuma 4hr to high-rank bo we freedom2 nie ma wcale g-rank ;p jest dopiero w 2G we freedomie od 4hr zaczyna sie wlasnie high-rank czyli trudniejsze questy i nowe itemy, ale dopiero w 2g jest prawdziwy g-rank czyli jeszcze trudniej (zaczyna sie od 7hr) i jeszcze lepsze itemy Cytuj
firana140 621 Opublikowano 16 lipca 2008 Opublikowano 16 lipca 2008 (edytowane) nie wiem jak to jest w 2G ale tutaj z łuków które można zrobić dość szybko świetny jest Daymiyo (nie mogę spamiętać jak to się dokładnie pisze ;p ) Warbow. idealny na Graviosa/Basariosa ponieważ trzeci poziom charge ma strzał Pierce więc zadaje w miarę normalny dmg. a patch już jest? x] Edytowane 16 lipca 2008 przez firana140 Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 16 lipca 2008 Opublikowano 16 lipca 2008 chyba zostane jednak przy teamHGG bo ten theendoftimes cos nie zdziala xD Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 17 lipca 2008 Autor Opublikowano 17 lipca 2008 nie wiem jak to jest w 2G ale tutaj z łuków które można zrobić dość szybko świetny jest Daymiyo (nie mogę spamiętać jak to się dokładnie pisze ;p ) Warbow. idealny na Graviosa/Basariosa ponieważ trzeci poziom charge ma strzał Pierce więc zadaje w miarę normalny dmg. Według mnie najlepszą bronią na Graviosa jest Dragonhead Harp(Łuk),a na Basariosa Flaming Pair(duale).Pierwszy(na High-Rank)pada po 10 min,a drugi po 2 min. Cytuj
firana140 621 Opublikowano 17 lipca 2008 Opublikowano 17 lipca 2008 ja dopiero do High Ranku doszedłem mówię o tym co do tej pory miałem. Cytuj
Gość Opublikowano 17 lipca 2008 Opublikowano 17 lipca 2008 Dworek nie używałeś Siegmunda w takim razie czym go zastąpiłeś i jakie argumenty za nimi (no i przeciw Zygmusiowi). Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 lipca 2008 Opublikowano 17 lipca 2008 innym "prawie najlepszym" GSem jest lancekator blade, o wiele łatwiej go zrobic to jego glowna zaleta w porownaniu z siegmundem Cytuj
firana140 621 Opublikowano 17 lipca 2008 Opublikowano 17 lipca 2008 wow! w download questach jest Silver Los + Gold Ian na arenie ;D niezły hardcore. w jedynce tez był ten quest tyle że u eldera. narazie 4 razy padłem x[ polecicie jakąś strategie? Cytuj
pumbx83 0 Opublikowano 17 lipca 2008 Opublikowano 17 lipca 2008 (edytowane) hejka!! noobskie pytanie: nie moge z kumplem przez wifi pograć, widzimy sie w domku ,ale jak wejść do misji razem?? mamy u tej pani wybrać te same?? jakbyście mogli krok po kroku wytłumaczyć co zrobić jak juz wejdziemy do online hall?!? thx <MH freedom 2> Edytowane 17 lipca 2008 przez pumbx83 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 lipca 2008 Opublikowano 17 lipca 2008 Firana: dobry młot, wal w głowe, zabij najpierw ian, potem luz, jesli chcesz to mozesz walic caly czas flashbomby, atakuj najpierw ian bo ma mniej zycia i szybciej padnie ogolnie bywa ciezko ;p pumba: jedna osoba wybiera questa a druga podchdozi do "tablicy ogłoszen" (przy kominku) i tam są questy ktore wybral inny gracz , trzeba sie dołączyc Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 17 lipca 2008 Autor Opublikowano 17 lipca 2008 Dworek nie używałeś Siegmunda w takim razie czym go zastąpiłeś i jakie argumenty za nimi (no i przeciw Zygmusiowi). Zastąpiłem go Enforcer's Axe,po co mi najlepszy GS jak mogę słabszym rozwalic wywerne .Tak serio to nawet nie dowiadywałem się jaki jest najlepszy GS robiłem te które według mnie były kozackie.Spis moich GS'ów: -Enforcer's Axe -King Thundersword -Chrome Death Razor -Blushing Dame -Lacerator Blade -Diablo Destroyer -Eternal Annihilator -Rathalos Firesword -Black Blade(nie mogę się zdecydowac co zrobic ) -Killer's Scythe -Rooster Decapitator -Cat's King -Golden Serpentblade Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 17 lipca 2008 Opublikowano 17 lipca 2008 innym "prawie najlepszym" GSem jest lancekator blade, o wiele łatwiej go zrobic to jego glowna zaleta w porownaniu z siegmundem Zapomniałeś dodać że ma lepszy wygląd (choć troche mały jak na GS'a) i w połączeniu z Sharpness 1+ ma taką samą ostrość i wiekszy dmg :] Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 lipca 2008 Opublikowano 17 lipca 2008 no wlasnie taki niby mały, chociaz calkiem ładny;p zrobilem sobie jego g-rankową wersje ...nie wiem po co xD (ma chyba 1344 dmg i filetową sotrosc z shapness+1) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi