raven_raven 12 013 Opublikowano 25 lipca 2008 Opublikowano 25 lipca 2008 Słuchajcie, a MHF jedynka jest prostszy, mniej skomplikowany, bardziej przystępny? Bo zabierałem się za dwójke, skończyłem cały Beginner Training, pierwszy quest... zabierałem się za to kilka razy, ale nigdy nie dałem rady. Zawsze mnie któryś z tych niebieskich małych dinozaurów (nie wiem jak się nazywają) zabijał w końcu. Może z jedynką dam sobie radę? Bo po waszych postach widze, że zabawy co nie miara w tej grze, ale kurde, ja nie mogę się w to wkręcić... Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 25 lipca 2008 Opublikowano 25 lipca 2008 jedynka jest o wiele trudniejsza i mniej przystępna ;p ma za to mniej rzeczy do roboty ;p trzymaj sie z dala skoro freedom2 sprawia problemy to jedynka bedzie o wiele gorsza , o WIELE! freedom2 ma pełno ułatwien i ogolnie ejst chyba najłatwiejsza czescia MH na wszystkie platformy Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 lipca 2008 Opublikowano 25 lipca 2008 jedynka jest o wiele trudniejsza i mniej przystępna ;p ma za to mniej rzeczy do roboty ;p trzymaj sie z dala skoro freedom2 sprawia problemy to jedynka bedzie o wiele gorsza , o WIELE! freedom2 ma pełno ułatwien i ogolnie ejst chyba najłatwiejsza czescia MH na wszystkie platformy Weź mnie nie dołuj... kurde, to już nie wiem jak za to sie zabrać do cholery. Wszystkie bronie takie wolne mi się wydają, ile razy zacznę atak a tu już mi gnoje odskakują itp... fak, chyba tRPG mi bardziej pasują . Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 25 lipca 2008 Opublikowano 25 lipca 2008 nawet sword and shield? polecam atakowac /\+O czyli atak z wyskoku, potem kilka ciosów /\ i odturlanie , no i trzeba sie nauczyc przewidywac co sie stanie czesto trzba atakowac miesce gdzie jeszcze nie ma przecinika ale domyslasz sie ze zaraz tam skoczy xD Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 lipca 2008 Opublikowano 25 lipca 2008 Hmmm, spróbuję, jest to pierwsza gra która mi takiego kopa na starcie sprzedała, jednocześnie tak zauroczyła i na którą miałem chcicę jeszcze przed kupnem PSP... kiedyś w końcu się w to wkręcę ;>. Cytuj
firana140 621 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 psia mać! co trzeba zrobić żeby odblokować Gaorena, Lao i Rajangi u eldera? ;f mam wszystkie paczki questów na fioletowy clear, urgenty też zrobione wszystkie a nic mi się nie dodało ;/ Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 Shen Gaoren odblokuje się, gdy zabijesz 2 razy, każdego potwora w grze (zobacz sobie w encyklopedii czego Ci brakuje). Dual Rajang odblokuje się, jak zabijesz elderowskiego Shen Gaorena. A Lao u eldera niestety nie ma. Cytuj
firana140 621 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 dzieki! zaraz biore się za teostre x] i jeszcze jedno. skąd wziąć Monster broth? w jedynce było to alchemy - monster fluid + bitterbug a tutaj nie ma tego nawet na liście kombinacji Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 (edytowane) G rank bug quests, zabijaj thunderbugs i gdy przy ich zwłokach będzie świecić, podchodzisz, zbierasz i masz wysoką szansę na monster broth. Jeżeli masz alchemię, to mieszasz monster fluid z bitterbug. Wysyłasz kota za 1000 PP na bagna lub dżungle i może Ci przywiezie. Edytowane 28 lipca 2008 przez Sandking Cytuj
firana140 621 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 ale gdy mam alchemię to wchodząc w "combine" to monster fluidy nie są nawet podświetlone pisałem że nie działa w poprzednim poście ale za resztę dzięki Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 Lao jest u eldera ale w MHP2G a ty firana chyba grasz właśnie w ta częśc tak? Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 co daje evade increase skill? Domyślam się, że to jest skill z 2G. Zwiększa zasięg uniku, postać dalej poleci po wciśnięciu odpowiedniego przycisku. Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 armor z g rankowej narugi jest prze(pipi)any ;v bronie tez ;s Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 tak , evade up czy co tam (sa rozne tłumaczenia) powoduje ze postac dalej sie turla i dalej skacze na brzuch , czesto to ratuje zycie aczkowliek ja wole artisana i skille bojowe niż turlanie chociaz jest to bardzo przydatna rzecz, np jak sie uzywa heavy bowguna i nie mozna biegac po wyciagnieciu to wlasnie turlaniem mozna "chodzic" prawie tak szybko jak biegając Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 a dodatkowo skill evade daje wieej klatek niewidzialnosci w manewrach no prze(pipi)ane jak (pipi) xD Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 (edytowane) W temacie MHP2G poza Japonią chyba coś zaczyna ruszać. Pozwole sobie zacytować część news'u z PSPoland którego autorem jest astakos: "(...)Pewne jest natomiast że Capcom będzie kontynuował serie Monster Hunter, póki co rzecznik firmy oznajmił iż teraz skupią się na promocji tytułu poza Japonią i wprowadzaniu dalszych dodatków." Chyba nie będą puszczać reklamy w Europie nie wydając gry, nie? Jest pozytywnie . Edytowane 31 lipca 2008 przez Gazer Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 31 lipca 2008 Autor Opublikowano 31 lipca 2008 Jest Mega pozytywnie ten news mnie raduje. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 1 sierpnia 2008 Opublikowano 1 sierpnia 2008 Oby to byla prawda! Mam nadzieje ze mh troche sie rozwinie poza jap. No i info o nowych dodatkach! Bede sie cieszyl nawet jak beda ubogie i tylko jap cokolwiek nowego w mh oznacza radosc XD Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 1 sierpnia 2008 Opublikowano 1 sierpnia 2008 Będzie tylko trochę "chamsko" dla tych co zangielszczają bo oni się tu trudzą a tutaj oficjalna wersja wychodzi . Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 1 sierpnia 2008 Opublikowano 1 sierpnia 2008 a wy chlopaki dalej w mh2 gracie? wakacje sa, ponad 30 stopni, moje psp sie kurzy ;p chociaz nie powiem, w 2g bym zagral, ale dopiero jak wyjdzie oficjalnie po angielsku 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 sierpnia 2008 Opublikowano 2 sierpnia 2008 a wy chlopaki dalej w mh2 gracie? wakacje sa, ponad 30 stopni, moje psp sie kurzy ;p chociaz nie powiem, w 2g bym zagral, ale dopiero jak wyjdzie oficjalnie po angielsku Hehe, dokładnie to samo u mnie . Ale czasami jak zaczyna się szaruga jak dziś warto odkurzyć jakieś godne gierki. A anglojęzyczna premiera 2G to świetna sprawa, może tym razem się wciągnę w tą grę i może się czegoś nauczę . Cytuj
firana140 621 Opublikowano 2 sierpnia 2008 Opublikowano 2 sierpnia 2008 fuck yeah dzisiaj pękł mój 50 monoblos ;D mam dwa pytania co to za lokacje poza mapą?? jak się tam dostać? kręcą sie tam felyny i jak przejść dwa tigrexy hr5-6 x[ nia daje rady. raz zabilem jednego ale skonczyl mi sie czas na drugim ;/ waliłem ich tru devil slicerem Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 2 sierpnia 2008 Opublikowano 2 sierpnia 2008 Co do lokacji to sa sekretne lokacje poprostu, mozna sie pojawic przypadkiem albo jesli sie od kota dostanie skilla explorer to wtedy na 100proc zaczyna sie w nich, ogolnie niewiele ciekawego, roslinki, kopalnie itp tylko w pustynnej jest cos unikatowego - jakis felyne fur ruby XD item wymagany do wielu kocich broni Co do tigreksa to poprostu atakuj wiecej:p one maja okolo polowe zycia wiec powinny pasc w czasie w jakim zabija sie jednego w pojedynczym Q Dev slicer jest dobry na niego, nawalaj duzo Inny sposob to gunlanca i duzo blokowania Unikaj walki jak sa 2 obok siebie Ja sie wkurzylem bo wczoraj podchodzilem do fata na prawidziwym g-rank i mimo najlepszego luku i adrenaline i ze nawalalem caly czas to nie zdazylem zabic dziada:p ciekawe czy da sie go zabic solo:p Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Opublikowano 4 sierpnia 2008 ja 2 felyne fur ruby dostalem przy beczkach u felynow na hi rankowym f&h jak szukalem tam masters skull, wiec unikat to to nie jest. Felyne tez moga to dropnac jak sie im do(pipi)ie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi