Dworek 0 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 18 sierpnia 2008 Jak poraz pierwszy zabije się Yian Kut-ku to potem jest już z górki(ja tak miałem).Ta gra mnie tak zachwyciła że grałem 530h(sam już nie wiem) w 2.WARTO GRAĆ POLECAM !!! Cytuj
Gość Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Najważniejsze żeby nie wybrać na start lancy (jak ja zrobiłem i zafundowalem sobie ok 30h męki, a nie grania w MH ;]) Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Lanca jest fajna z wyglądu, bo przypomina ustawienie żołnierza w falandze spartańskiej ;p Poza tym ku.rwa, Kut Ku Webbing zdobyć to jakaś masakra, nie wiem czy dalej męczyć się z tym? Bo chcę sobie rękawice zrobić, co z kompletem kryształów dodających do zdrowia i sukienką z Kut Ku da mi bonus do healtha. Na razie nie widzę innych zbroi dodających do healtha Btw. co daje bonus "Filled up" (10 w skillu Gluttony). Jeszcze jedna sprawa - czy jak z kimś gracie, to macie tak, że pozycje waszych łowców są niezsynchronizowane, na tej zasadzie że obaj walicie w potworka, wszystko wygląda cacy na jednym PSP, z tym że jednak na dwóch różnych PSP jak i potwory, jak i łowcy są w dwóch rożnych miejscach. Nie wiem jak to wyjaśnić, po prostu jak kumpel carve'ował potworka, to u mnie wyglądało to jak ziemię by carve'ował, natomiast u niego on po prostu carve'ował potworka. Analogicznie u niego. Czy to może być dlatego, że on miał pre-ładowanie leveli, a ja nie? Czy może po prostu taki bug w grze? Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Jeszcze jedna sprawa - czy jak z kimś gracie, to macie tak, że pozycje waszych łowców są niezsynchronizowane, na tej zasadzie że obaj walicie w potworka, wszystko wygląda cacy na jednym PSP, z tym że jednak na dwóch różnych PSP jak i potwory, jak i łowcy są w dwóch rożnych miejscach. Nie wiem jak to wyjaśnić, po prostu jak kumpel carve'ował potworka, to u mnie wyglądało to jak ziemię by carve'ował, natomiast u niego on po prostu carve'ował potworka. Analogicznie u niego. Czy to może być dlatego, że on miał pre-ładowanie leveli, a ja nie? Czy może po prostu taki bug w grze? To tak już jest w tej grze...w każdym razie ja też tak mam . Na szczęście dotyczy to tylko tych mniejszy stworów np. velo(pipi)rey'e itp. ale na prawde nie wiem dlaczego się tak dzieje :? Może spróbować w tym samym czasie wejść do lokacji? Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 (edytowane) Nie, po prostu gdy grasz z kimś w trybie Ad-hoc, to gra nie wysyła informacji o aktualnym miejscu przebywania potwora i nie aktualizuje tego info. Jedyne co jest przesyłane, to fakt, iż potworek na danej lokacji jest. Jeżeli zginie, to po prostu zniknie z ekranu, czasami będzie widać jak przeleci i padnie po ciosie naszego kompana. Jedynie informacje i bossach są przesyłane dokładnie, dzięki czemu na każdym ekranie mamy to samo. Mi to w grze nie przeszkadzało, chociaż wyglądało dziwnie A skill Filled Up, daje szanse, że "Fish steak" odnowowi trochę staminy. Edytowane 18 sierpnia 2008 przez Sandking Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Ile razy mam ochotę w to pograć, wejdę do tego tematu i mi przechodzi Ta gra nie jest miła dla laików, co? Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Ta gra zjada casuali w całości i wypluwa ich po dłuższej chwili. Ale innego tytułu tego typu nigdzie nie znajdziesz, bo gra stawia głównie na skilla, a nie na statystyki broni. Lepszy oręż oznacza tylko tyle, że szybciej zabijesz przeciwnika, ale w jakim stylu to zrobisz, zależy już tylko od Ciebie. Przyznaję, że jest trochę dziwnie skonstruowana, bo kopa daje po kilkunastu godzinach gry, a powinna od początków gry, ale to tylko świadczy o jej oryginalności Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 fak nie mialem netu ;p ruter i modem mi sie spalily przez piorun.... znowu ;p zaraz nadrobie co pisaliscie ale mam pytanie - pare osob uzywa tutaj xlinka, itp jakie macie uzadzenia wifi? pamietam ze ktos tu polecał jedno tanie uzadzenie na usb ktore uzywa i mowie ze nie ma problemow i dziala idealnie jako hotspot, co to bylo? jak ta osoba sie nie zglsi to bede musial sam przegrzebac temat xDDDDD Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 fak nie mialem netu ;p ruter i modem mi sie spalily przez piorun.... znowu ;p zaraz nadrobie co pisaliscie ale mam pytanie - pare osob uzywa tutaj xlinka, itp jakie macie uzadzenia wifi? pamietam ze ktos tu polecał jedno tanie uzadzenie na usb ktore uzywa i mowie ze nie ma problemow i dziala idealnie jako hotspot, co to bylo? jak ta osoba sie nie zglsi to bede musial sam przegrzebac temat xDDDDD Asmax 411g ale z tą "bezproblemowością" to jest naprawdę różnie. U innych działa bez problemu, u innych z kilkoma zgrzytami(ja) a u innych wogóle . Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 (edytowane) a to obczajałes (i inni ktorzy go maja) http://psp-team.pl/forumpsp/lofiversion/in...php?t14161.html poradnik wlasnie co do tej karty, moze sie rpzyda i przy okazji bedzie wiadomo czy serio wartą ją kupić (i odpowiednio skonfigurowac) Jeszcze jedna sprawa - czy jak z kimś gracie, to macie tak, że pozycje waszych łowców są niezsynchronizowane, na tej zasadzie że obaj walicie w potworka, wszystko wygląda cacy na jednym PSP, z tym że jednak na dwóch różnych PSP jak i potwory, jak i łowcy są w dwóch rożnych miejscach. Nie wiem jak to wyjaśnić, po prostu jak kumpel carve'ował potworka, to u mnie wyglądało to jak ziemię by carve'ował, natomiast u niego on po prostu carve'ował potworka. Analogicznie u niego. Czy to może być dlatego, że on miał pre-ładowanie leveli, a ja nie? Czy może po prostu taki bug w grze? troche juz wyjasnili ale o ile ja wiem (tak bylo tez podczas gry w necie na ps2 w MH1) to jest tak ze niektore (moze i wszystkie) małe potwory w stylu robale, raptorki kazdy gracz ma "swoje" , inni ich nie widzą tylko mają swoje, dlatego wyglada ze carvuje glebe bo zabił przeciwnika ktorego tylko on widział a ty widzisz tego ktory jest na twoim psp (oczywiscie kazdy ma tyle samo itp, po prostu małe przeszkadzajki kazdy widzi sam "swoje", przynajmniej tak bylo w MH1 ze ja moglem walczyc z czyms niewidzialnym dla innego gracza, a "jego" raptorek biegał sobie swobodnie;p) , pewnie zrobili to zeby ułatwic sprawe w połaczeniu albo dlatego zeby ludzie nie mieli problemu z carvem, w koncu przeszkadzajki szybko znikają wiec jak by kto inny zabic i carvovał to inni mogli by nie zdazyc, a bossowie nie znikają po smierci wiec kazdy ma czas zeby sobie wyciąć 3 razy (czasem wiecej;p) Edytowane 19 sierpnia 2008 przez Yano Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 (edytowane) a to obczajałes (i inni ktorzy go maja) http://psp-team.pl/forumpsp/lofiversion/in...php?t14161.html poradnik wlasnie co do tej karty, moze sie rpzyda i przy okazji bedzie wiadomo czy serio wartą ją kupić (i odpowiednio skonfigurowac) Na PSPoland jest tego typu lepszy poradnik od tego szitu z psp-team 8) . Pozatym opisane są tam raczej standardowe czynności które można wyczytać z dołączonej instrukcji XD. Pozatym to i tak trzeba konfigurować zawsze "trochę" inaczej do każdego komputera . Edytowane 19 sierpnia 2008 przez Gazer Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 24 sierpnia 2008 Opublikowano 24 sierpnia 2008 Omg, co się dzieje z MH3. E3 zostało olane, GC08 także. Cisza jak makiem zasiał, a już wypadałoby trochę zdradzić z nadchodzącej trzeciej części. A tu nic, nawet zremixowanego starego trailera. Albo Capcom ma inne zajęcia, albo szykują zmianę silnika gry ;D. Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Ja narazie wykasowalem MH z psp - musze troche odpoczac od tej gry bo mam przejedzenie ktore moze sie zmienic w haftanie tym materialem. Pora odstawic na troche : D Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Ja narazie wykasowalem MH z psp - musze troche odpoczac od tej gry bo mam przejedzenie ktore moze sie zmienic w haftanie tym materialem. Pora odstawic na troche : D Ja tak samo . Znudziła mnie ta gra okropnie, zająłem się innymi bo ile w tego MH można grać . Po Kai Xlinku mi się nawet nie chce chodzić z tą grą . Może..kiedyś wrócę...jak będzie premiera Monster Hunter..Freedom 2G? Europejczyk chyba tak będzie się nazywał . Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Opublikowano 25 sierpnia 2008 jesli wyjdzie to raczej bedzie MH freedom 2+ przynajmniej wszystkie "lepsze" itemy w grze ktore maja dopisek G w europejskiej maja dopisek + (np LBBG i LBB+) ja ostanio tez troszke odpoczywam od mh ale tylko troszke i niedokonca z własnej woli xD musze za(pipi)ac g-rankowe fatalisy xDDD Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 25 sierpnia 2008 Ja nie gram bo 2 skatowałem,a o G w EU nie słychac ostatnio. Cytuj
kyubi85 0 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Nie rozumiem czemu nie gracie w 2g japońskiego skoro jest do niego patch tłumaczący praktycznie wszystko. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 to prawda;p ja mam przerwe bo dziewczyna sie dorwała do locoroco i psp jest zajęte xD Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 (edytowane) wpisujcie miasta które mają przerwe POZNAŃ Edytowane 26 sierpnia 2008 przez raven_raven Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 26 sierpnia 2008 Lublin Chyba że ktoś chce pograc to na chwile kończe przerwe . Cytuj
kyubi85 0 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Ja chyba w mh będę grać do końca życia i jeden dzień dłużej Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 (edytowane) ja tez ;p a przerwa nie jest z mojej winy ciekawe kiedy bedzie cos nowego o mh3 bo chetnie bym sie dowiedzial ze wyjdzie jednak na ps3 ;p w koncu bym mial powod zeby ją kupić bo nie chcial bym kupowac wii ;p ale bede zmuszony ;p btw niedlugo wychodzi nowy "patch-dodatek" do mh frontier, tym razem 3.5 ;p dodali nowe broni i srebrną wersje skorpiona swoją droga we frontierze troche przesadzają z wielkoscią broni xDDDD zastanawiam sie jak ten GS wyglada na plecach, czy sie składa czy co ;p ale to dlatego ze oni tam wprowadzili cos czego nie ma na psp - broni o roznej dlugosci ktore maja wplyw na dmg, przykładowo o wiele dluższy sns, dual, GS, lanca, młot ktore mają serio o wiele wiekszy zasięg ale za to mniejszy dmg oraz odwrotnie bardzo - krotkie duale, lance albo młoty ktore maja mały zasięg ale wiekszy dmg w sumie bardzo ciekawe urozmaicenie bo jedymi mozna dosiegnac tam gdzie wczesniej sie nie dalo, ale tez niskich przecinikow mozna nawalac tymi krotkimi broniami:p ponizej pare fotek przykładowych broni o innym niz typowy zasięg dłuuugi sns krotkie duale krotki młot długa lanca Edytowane 27 sierpnia 2008 przez Yano Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 o lol, ta lanca to by mozna latajacego ratha zdejmowac Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Długi sns mnie rozwalił XD. Przecież to prawie lanca jest . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi