Skocz do zawartości

Monster Hunter Freedom 2/2G/Unite

Featured Replies

Opublikowano

mam nadzieję że będzie można skonwertować sejwa z japońca na unite ;p bo jak nie to go nie kupię

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 151,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• cos nie moge dorwac rathalos plate, ucinam mu ogon, potem łapie i nic, to naprawde tak rzadki item? i czy mozna go zdobyc z normalnego rathalosa?

• Imo bardziej chodzi o ilosc sprzedanych konsol a nie silnik, Wii brakuje w sklepach a ps3 sprzedalo sie tylko pare milionow.

• nie ma co sie jarac MHP2G bo i tak nigdy nie wyjdzie po angielsku

Opublikowano

ja wlasnie sie zastanawiam co to bedzie ;p

jesli sie nie bedzie dalo rpzerobic 2g ani F2 na PU to bedzie dziiiiwnie xD

ale i tak raczej kupie, z szacunku ;p i moze zaczne grac od zera :D bo juz zrobilem wszystko co sie dało w 2G i zaczyna mi sie nudzic niestety :(

a dokaldnie zostalo mi pare questow do odblokowania białego fata ale sa tak po(pipi)ane ze nei wiem czy samemu je zrobie i nawet mi sie nei chce probowac bo i tak jak zabije bialego fata to nic ciekawego nie uzyskam, wszystkie bronie i zbroje jakie bym chcial to juz mam ;p

Opublikowano
  • Autor

No to niech jak najszybciej wychodzi ja chętnie sobie zagram.

Opublikowano

tez czekam i chetnie zagram znowu od zera

Opublikowano

to chore ale chetnie bym zaczal od zera i znowu wspinał sie po kawalku do gory i zdobywal nowe rzeczy coraz to lepsze i lepsze :D

a teraz siedze juz na szczycie i moge najwyzej sięgać w dół po sprzęt ktory i tak jest słabszy niz ten co mam :P

ale przyznam ze w unita chetnie zagral bym z kimś ;p bo f2 i 2g zrobilem calkowicie solo a w koncu mh to multi! :D

Opublikowano

Wy naprawdę dopiero teraz wiecie o Unite? Przecież chyba nawet tutaj wstawiałem Wam info, psp-team ja widać obudziło się trochę za późno :P.

Edytowane przez Gazer

Opublikowano

nie no ja slyszalem plotki od dawna, o wykupieniu patentu na anzwe itp, no ale skoro teraz powierdzili to milo :)

ale teraz cos o wiele konkretnejszego!

MH3 GAMEPLAY z TGS!!!!!!!!!!

1 film - gameplay

pokazuje walke z nowym dromeme a potem z nowym podwodnym bossem

- albo gracze sa marni albo kamera jest marna

- zachowanie (animacja) droma jest o wiele naturalniejsze i realistyczniejsze

- są lokacje tak jak wczesniej

- walka pod woda wyglada ..jak wyglada, chyba zrobili co mogli porpostu

- grafa wydaje sie piękna :D

- po lewej pod zegarem jes nowy pasek, ludzie moiwą ze na lądzie to bedzie termoemetr (pokazuje czy jest nam zimno czy goraco) a pod wodą pasek tlenu z tego co widac spada bardzo wolno, powinien starczyc na 1-2 minuty

- mapa jest w starym stylu, nadal są lokacje http://img27.picoodle.com/img/img27/3/10/8...31m_922bf25.jpg

http://www.gamekyo.com/videoen13278_monste...o-from-tgs.html

2 film - trailer, ten co byl wczesniej ale o o wieeeele lepszej jekosci :D

http://www.gamekyo.com/videoen13284_monste...-new-video.html

DRUGI GAMEPLAY

tym razem młoty, widac nowy cios młotem do gory, bardzo podobny do ciosu LSem

http://www.gametrailers.com/player/41074.html

WERSJA HD o wieleładniejsza

http://www.gametrailers.com/player/41073.html

edit lol bedzie gra na split screenie O_O

monhunbunkatu.jpg

lepsze to niz rydz ale skoro ja dodali to boje sie ze dlatego ze wii ma z(pipi)aną gre przez net ;/

aha i jeszcze sterowanie, jak widac klawisze obłożone na maxa w dodatku bedziemy machać ;/

Wiicontrols.png

GScontrols.png

Hammercontrols.png

YAY!!! podobno potwierdozna jest oblsuga classic controlera!!!!!!!! teraz napewno kupuje wii!!!! ((pipi)a)

EDIT

sa tez screeny z UNITE ale nie ma na nich nic ciekawego oprocz angielskich napsiów wiec oleje narazie :P

sporo info :D dzis jest szczesliwy dzien:D bede dopisywal jak sie czegos dowiem nowego :D

EDIT

na oficjalnej stornie sa krotkie filmiki pokazujace uzywanie kotrolera (nawiazuja do obrazka ktoryd alem powyzej)

widac tam ze bron wyjmuje sie machnieciem pilote... fajnie , fajnie ebdzie jak w ferworze walki porusyzmy przypadkiem pilotem i wyjmiemy born w najgorszym moemencie -___-

Edytowane przez Yano

Opublikowano

jak sie machanie w praktyce sprawdza?

bo z krzaczkow ciezko cos wyczytac ;s

Opublikowano

zapoznalem sie z wsio filmikami odnosnie sterowania co dal yano i musze przyznac ze... JEST ZA(pipi)ISCIE!!! nareszcie moge jedna reka obracac kamera a druga sie poruszac!! all hail Wii!

poza tym myslalem ze bedzie wiecej machania, tutaj mamy do czynienia jedynie z niewielkimi ruchami co eliminuje niedokladnosci i brak precyzyjnego timingu (roznica miedzy nacisnieciem guzika a machnieciem jest znikoma).

Ogolnie nastawilem sie na mega wczuwe i machanie wiiilotem niczym GSem ale i tak jest dobrze xD

Can't wait!!

Opublikowano

jeszcze nie wiadomo ile sie namachamy innymi broniami , w koncu GS ma najmniej ciosow i sa najbardziej "prostackie"

inne nie sa takie oczywiste (przod, tył, bok),

mi sie sterowanie nie podoba, mama ndzieje ze classic bedzie dobrze obłorozny kalwiszami

jak patrze na inne instrukcje wyglada podbnie - obrót w lewo/prawo + guzik A

młot ma dodatkowo jakies ciosy innym klawiszem, zapewne chodzi o te "ładowane"

ja bardzo scepytcznie podchdoze do kręcenia nadgarskiem rpzez kilka godizn :P

Edytowane przez Yano

Opublikowano

w instrukcji kazdej konsoli znajdziesz zeby co godzine (may vary) robic 15 minut przerwy xDDDD

Opublikowano

żarty!!

juz widze jak grajac cała noc w necie z ludzmi robie se przerwe co chwile... hahahaa...

Opublikowano

dasz rade. Kazdy facet ma wycwiczone nadgarstki xDDDDDDDDD

Ja dawalem rade grac po pare godzin w DDR to w to dam rade lajtowo xD

Opublikowano
dasz rade. Kazdy facet ma wycwiczone nadgarstki xDDDDDDDDD

ale nie w tą strone XD

Opublikowano

Kup se gripa :F jakbym miał taki problem już dawno bym to zrobił, ale nie narzekam na ból rąk nawet po dłuższych sesjach(widocznie mam bardziej "wyćwiczone" jak to PiT ujął - często podczas dłuższego pisania czy grania fajnie jest zrobić sobie minutową maksymalnie przerwę na rozciągnięcie i rozruszanie palców, krótkie ćwiczonka :P). Będziesz miał wtedy efekt Dualshocka (prawie) :)

Opublikowano

w sumie to zauwazam u siebie przejawy fanbojstwa do tej gry i nawet jakby sterowanie bylo by rzesami kontrolowane, to i tak bym sie cieszyl xD

edit: moj pierwszy zawod na MH3 - podzial na lokacje wciaz obowiazuje ;/

Edytowane przez =PiT=

Opublikowano

ja jestem wielkim fanbojem ale jestem tez bardzo krytyczny, jesli cos z(pipi)ią nie omieszkam im tego wypomniec i sie wkurzyc ;p nie przyjmuje wszystkiego co dadzą z wywieszonym jezykiem, oczekuje gry conajmniej tak dobrej jak do tej pory albo lepszej, nie chce zeby zrobili cos gorszego

a co do lokacji to pamietaj to ze to wii, raczej by nie uciagnela calego swiata ana raz, zwłaszcza patzrac na grafe i wielkosc tych poszczegolnych lokacji :>

ciekawe czy to bedzie najladniejsza gra na wii ;] jesli tak to moze zdobedzie troche nowych fanow poza japonią :) (to debilny powod ale zawsze jakiś, a w koncu fajnie by bylo jak by capcom chcial sie interesowac tez usa/eur, a zainteresuej sie tylko jak bedzie tu mogl duzo zarabiac)

EDIT

wywiad z tworcami na pokazie na tgs, oczywiscie ciezko cos zrozumiec z japonskiego ale mozna wywnioskowac pare rzeczy bo pokauzja tez filmiki

http://www.famitsu.com/fwtv/?71218810

- [3:19] walka z ian, (3:26 gosc po oberwaniu odonem odlatuje do tylu ale nie tak jak dotychczas turla sie po glebie tylko po kilku "fikołkach" ląduje na kogach!! za(pipi)iscie!) widac jak rathian sie "meczy" i nie moze puszczac fireballi , probuje ale wylatuje tylko mały ogieniek, w tym czasie gosc mowi slow "stamina" to zapewne oznacza ze potwory tez moga sie zmeczyc i nie mogą robic wszystkich ciosów :D rathian ucieka w tej sytuacji do innej lokacji zeby zjesc cos!! :D niezle :D

- [5:15] walka z nowym śpiewajacym ptakiem! potrafi nasladowac głosy innych , widac jak udaje głos kota i... przyzywa melyxy!! O_O

potem przyzywa rathiana i ucieka na bok zeby pośwpiewac i zapodac power upa XD

- [7:30] gosc pokazuje sterowanie

- [10:50] pokazane multi na splitscreenie

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Na crodzie napisali ze classic kontroler bedzie obslugiwany.

btw: walka pod woda wydaje mi sie z lekka (pipi)asta

Opublikowano

Jakoś nie mam przekonania do tej wody.Średnio mnie to kręci.

Mam nadzieję że będzie można schować się za drzewo czy skałę bo strasznie mnie irytuje w MH2"przenikanie" przez przeszkody bossów.

Opublikowano

mocno srednia grafika, jezeli trojka wyjdzie tylko na wii to pewnie nigdy w nia nie zagram.

kiedy 2g wychodzi w usa?