Yano 3 697 Opublikowano 28 października 2008 Opublikowano 28 października 2008 hm moze ja sprobuje xD co do krwi to tak - japonczyki zawsze mieli wiecej Cytuj
firana140 621 Opublikowano 28 października 2008 Opublikowano 28 października 2008 Ale prawdziwy Hunter długo nie przezyje bez polowań ;D :!: Yano wiesz może jak odblokować Fatalisy G Rankowe? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 października 2008 Opublikowano 28 października 2008 wiem ;p czarny - zrobic conajmniej po jednym g rankowym treningu (wystarczy kazdego potwora 1 bronia) czerowny - zabic czarnego i wykonac wszystkie g rankowe questy z elderami (teo, kusha, kirin, chamelos itp) kazdy ma 2 questy bialy - zabić czerwonego i zrobic wszystkie 3*G marathon questy (jest ich 6) - to ostatnie zadanie ejst (pipi) trudne jak sie gra solo Cytuj
firana140 621 Opublikowano 28 października 2008 Opublikowano 28 października 2008 xD a g rankowe eldery to jak? haha, nie no śmieje się sam z siebie xD Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 października 2008 Opublikowano 28 października 2008 g rankowe eldery sa latwe bo walka trwa 25 min wystarczy troche ponawalac , pare rund i po krzyku;p a wręcz co ciekawe nawet jak sie zdechnie to obrażenia jakie sie zadało przenoszą sie do następnej rundy!!! (tak samo z fatalisami), wiec zabicie ich to pikuś ;p oczywiscie nei dotyczy to kirina bo on nie ucieka;p Cytuj
firana140 621 Opublikowano 28 października 2008 Opublikowano 28 października 2008 (edytowane) jak je odblokować wiem że im sie damage przenosi ^_^ btw. ja tak jednego fatalisa zabiłem, tzn. wchodziłem na questa bez żadnych itemów. sam Aka bow + power coatingi i tylko napieprzałem w łeb. można tak zaoszczędzić sporo materiałów, ale trwa o 1-2 rundy dłużej Edytowane 28 października 2008 przez firana140 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 października 2008 Opublikowano 28 października 2008 trzeba zrobic 1*G i 2*G marathon questy zeby odblokowac g rankowego azure lao, i po jego zabiciu pojawiaja sie eldery z fatalisem (zwłaszcza bialym keidy jest w armor mode) mozna tez wlazic na questa i napieprzac bombami i dac sie zabic Cytuj
firana140 621 Opublikowano 28 października 2008 Opublikowano 28 października 2008 (edytowane) dzięki ;* a teraz obejrzyjcie to : http://pl.youtube.com/watch?v=frKYBQu2YO0&...feature=related XD edyt: wiedzieliście że po złamaniu rogu i odcięciu ogona chameleos nie może stać sie niewidzialny? ;> Edytowane 28 października 2008 przez firana140 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 października 2008 Opublikowano 28 października 2008 moze ale robi to bardzo bardzo rzadko , chyba ogolnie im ma mniej zycia tym częsciej jest widzialny Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 29 października 2008 Opublikowano 29 października 2008 wedlug mnie chameleos jest najlatwiejszym elderem do ubica ;] wystarczy podejsc i bic ;b Cytuj
Gość Opublikowano 29 października 2008 Opublikowano 29 października 2008 (edytowane) wedlug mnie chameleos jest najlatwiejszym elderem do ubica ;] wystarczy podejsc i bic ;b True, true, na lajcie do pomielenia, GSem przyjemnie i bez probemu. Za to Kirin (7*) to denerwujący skur..syn dopiero xD Albo zmienię broń (mało prawdopodobne;p) ale raczej czekam na Serge'a i jak wciągnie PSP to w team'ie go pomielimy. A w sumie spytać nie zawadzi, jaką broń na Kirina z HR5? Edytowane 29 października 2008 przez Gość Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 29 października 2008 Autor Opublikowano 29 października 2008 Zależy czym bijesz,ale na niego najlepsza jest broń z Fire. Cytuj
firana140 621 Opublikowano 29 października 2008 Opublikowano 29 października 2008 i najlepiej snsem bo się nie odbija ;D Cytuj
Gość Opublikowano 29 października 2008 Opublikowano 29 października 2008 (edytowane) Zależy czym bijesz,ale na niego najlepsza jest broń z Fire. GS, jak dotąd tylko GS, ale pewnie przyjdzie pora, że zmienię (a już na pewno podczas treningów;p) i najlepiej snsem bo się nie odbija ;D Jak stracę cierpliwość do GSa, nie zapomnę sprawdzić;] Edytowane 29 października 2008 przez Gość Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 29 października 2008 Opublikowano 29 października 2008 sns sie odbija to po pierwsze;p ale po drugie najlepsza broń to wlasnie GS wiec sie ciesz , zwąłszcza jesli grasz w 2G i masz sykilka zkrytykiem na wyjęciu broni ;p ale nawet bez tego jest najlepszy, jedyne co musisz robic to dobrze celowac z timingiem i walic go w głowe a najlepiej w róg kiedy sie odwraca , walac go w róg zabijesz go 4 razy syzbciej niz normalnie ;p najlepiej to kiedy on cos konczy robic a Ty jestez z boku albo z tyłu zaczynaj walić i kiedy akurat sie owdroci to cios wyląduje mu na glowie zandego elementu nie uzywaj, naj najwiecej RAW dmg Cytuj
Gość Opublikowano 30 października 2008 Opublikowano 30 października 2008 (edytowane) No właśnie, timing, słowo klucz ;] Jak dotąd (z 7* Kirinem) walczyłem głownie tak, że omijałem jego bieg lub skoki, ustawiałem sie w pewnej odległości i ładowałem GSa. Jak dobrze przymierzyłem, przyjał machnięcie z 2 czasem 3 poziomu charge'a. Tyle, że ten piep.rzony kucyk żre byle dotknięciem sporo hp, a po jednym celnym ciosie w róg już ma rage'a, a wtedy to ja (pipi)m do innej lokacji przeczekać xD Ale przyjdzie i na niego pora, jak na całą resztę dotąd przyszla;] Zmodyfikuje lekko taktyke do samych uderzeń z wyciągnięcia, może więcej poblokuję, w każdym razie nadal GS w użyciu. Powoli syndrom Yano mi się włącza i coraz dłuższe posty wychodzą, co ta gra z ludzi robi ;p Aha, gram jeszcze we Freedome'a, na 2G przyjdzie pora za jakiś czas. Edytowane 30 października 2008 przez Gość Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 30 października 2008 Autor Opublikowano 30 października 2008 Ja pamiętam tego questa aż za dobrze(kirin 7*)poszliśmy z kumplem o tak o na żywioł z Diablo Chaos Broker'ami <_< no i cóż to nie był dobry pomysł :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 30 października 2008 Opublikowano 30 października 2008 na kirina najlepszy mlot, bez dwoch zdan - (pipi) (pipi) na stuna i lezy na glebie, nic tylko dotluc na pale bo zycia ma tyle co vespoid na sterydach ;b Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 października 2008 Opublikowano 30 października 2008 (edytowane) aha zapomnialem powiedziec o drugiej dobrej taktyce na kirina - sleep bombing, sns high sandman spike, skill zwiekszajacy dzialanie statusów w broni, zwiekszajacy siłe bomb , i duzo bomb+ 13 , no i usypiamy kirina , kładziemy bobmy i SRU w sumie wlasnie tego sposobu uzywalem za czasow F2, dopiero w 2G nauczylem sie walic GSem a jak byś grał z kumplem a najlepiej z 2 to jest inny sposob 1 osoba bierze najlepszego GSa, adrenaline+2, heroics, power pill, power seed itp 2 osoba bierze broń ze sleepem, moze byc sns ale najepsza bedzie lekki bowgun 3 osoba (jesli jest) bierze HH z nutkami dającymi attack up large i gra 2 razy taktyka wyglada tak ze 1 osoba obniza sobie zycie do wymaganego poziomu, 3 osoba gra mu na rogu, 2 osoba usypia kirina, 1 osoba zjada power pilla i inne dopalcze i.... wali uspionego kirina w róg z maksymalnego naładowania mozna w ten sposob zabic kirina 1 ciosem przykladowuy filmik na walke gsem, chcoiaz ja walcze zupelnei inaczej bo mam krytyka na wyjęciu a tutaj zabijanie kirina 1 ciosem co prawda jest to dual kirin wiec ma mniej zycia ale sposob jest dobry, zwyklego wystarczylo by uspic 2 razy btw raz mialem wielka sadysfakcje kiedy po 15 minutach walki z kirinem na g ranku moj kot usypiacz w koncu go uspil i za(pipi)alem mu z chareg'a i zabilem dorazu Edytowane 30 października 2008 przez Yano Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 30 października 2008 Autor Opublikowano 30 października 2008 Ja z dwoma kumplami rozwalałem tak Kiriny na arenie: 1.Hunting Horn 2.Great Sword 3.Jakiś bowgun ze sleepami(najlpiej na 2lvl) Bowgun usypia,HH wzmacnia staty,oczywiście osoba z GS musiała dostac odpowiednie skille od kotów.Potem charge i... BUM !!!!! DEATH. THE END Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 października 2008 Opublikowano 30 października 2008 (edytowane) nie jest to moze najnowszy news;p ale juz chodza po necie informacje ze angielska wersja 2G bedzie tez w euroopie, to juz niewielka roznica usa/eur ale mimo to fajnie ze bedzie mozna kupic normalnie w sklepie, ja kupie na 100% nawet jesli nie bede wiele grał bo skonczylem na wylot 2G ale z szacunku, bo w 2g gralem na iso (zeby działał patch) wiec teraz zapłace im za cieżką prace , a i zakupem zachęce do wydawania gier poza japonią niestety wersja europejska (zapewne usa podobnie) bedzie dopiero na wiosne 2009 wiec jeszcze pare miesiecy, ciekawe co z MH3, podejzewam ze nie wypuszczą obu gier w tym samym czasie bo to nie bedzie zbyt dobre marketingowo.. no chyba ze mh3 wyjdzie w japonii a my znowu bedziemy czekac ponad pol roku jak narazie 2G najdluzej czekal na tlumaczenie, bedzie to okolo rok O_o chociaz zapewne nie wynikało to z tłumaczenia tylko z tego ze capcom nie chcial wywalac kasy w błoto, teraz na szczescie zmienia polityke i chce promowac MH poza japonią, wiec zapewne wersja na psp ma zapoznac ludzi z grą przed premierą mh3 oficjalna nazwa to monster hunter freedom unite edit: jak kupie unite to tym razem bede musial pograc na multi w koncu f2 i 2g zrobilem calkowicie samotnie , dizki temu nauczylem sie grac porządnie ale teraz chcial bym czeprac radosc z gry z innymi watpie czy bede uzywal ps3 bo nie zapowiada sie zebym kupil, ale kupie w koncu cos do xlinka Edytowane 30 października 2008 przez Yano Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 30 października 2008 Autor Opublikowano 30 października 2008 Ja mam PS3 i już nie mogę się doczekac kiedy sobie pogram z innymi ludźmi ze świata 8) .Chyba jakoś wytrzymam do tej wiosny,i mam nadzieje że gdy skończe 2G będą już jakieś informacje odnośnie wydania MH3 na PS3. Cytuj
firana140 621 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 (edytowane) o ja*******... o JAPI****** skasowałem przez przypadek sejva >.< chciałem kumplowi go zuploadowac zeby sie pobawil grą (caly czas probuje go naklonic do mh) i zamiast skopiować to wyciąłem plik z karty pamięci... potem go z pulpitu skasowałem i zadowolony włączyłem grę a tam "No MHP2ndG game data detected" ... ojapie*** ponad 300 godzin mojego życia poszło się ruchać... :cierpienie: no to do zobaczenia (zagrania?) przy okazji MH Tri Edytowane 1 listopada 2008 przez firana140 Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 1 listopada 2008 Autor Opublikowano 1 listopada 2008 o ja*******... o JAPI****** skasowałem przez przypadek sejva >.< chciałem kumplowi go zuploadowac zeby sie pobawil grą (caly czas probuje go naklonic do mh) i zamiast skopiować to wyciąłem plik z karty pamięci... potem go z pulpitu skasowałem i zadowolony włączyłem grę a tam "No MHP2ndG game data detected" ... ojapie*** ponad 300 godzin mojego życia poszło się ruchać... :cierpienie: no to do zobaczenia (zagrania?) przy okazji MH Tri My raz kumplowi wycieliśmy sejwa z PSP i wrzuciliśmy na kompa,ale typ wtedy miał zdeda :lol: .Zrobił się cały blady i zaczoł się pocic,w(pipi)ił sie na nas i wyszedł,ale potem wrócił i znowu graliśmy. Cytuj
firana140 621 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 okej, zrobiłem sobie ISO MHF2. teraz mam zamiar wymasterować dwójkę na 100% i poczekać na Unite. ale te wszystkie godziny w 2g >.< najbardziej mi żal wszystkich zaliczonych treningów. znów będę się musiał męczyć z lancą na kirina. wiecie co wam powiem? po przejściu z mhf1 na 2 stwierdziłem że jedynka była strasznie archaiczna. teraz, kiedy odpaliłem mhf2 po 1,5 miesiąca grania w 2g stwierdzam że freedom2 też jest także dość "niedorozwinięty" w stosunku do 2g. a najśmieszniejsze w tej sytuacji jest to że od dawna chciałem zacząć wszystko do zera xD znów poczuć ten dreszczyk emocji podczas pięcia się na szczyt łańcucha pokarmowego ;] ps. hi rank we freedom2 to będzie pryszcz po bataliach stoczonych w 2g trzymajcie się! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi