Opublikowano 18 listopada 200816 l lao plate nie trzeba, upierdliwe sa rogi rajanga i rogi diablosow do miecza ;/ ogolnie znalazlem easy sposob na rogi rajanga - wystarczy ze bedziemy go ubijac w quescie extended diamond dust gdzie jest z tigrexem. Zrobienie tego questa zajmuje mi 20 minut a zrobienie questa z samym rajangiem od 35 w gore xD
Opublikowano 18 listopada 200816 l no teoretycznie ten quest jest najlepszy bo dostajemy na koniec rogi nawet jak ich nie połamiemy, chociaz ja nie lubie tigrexa wiec woalem porpostu zatłuc rajanga za pomoca ucamulbas bow i połamac rogi ;p
Opublikowano 19 listopada 200816 l flash bomby i Diablos Order i akantor pada w 5 minut xD a ja wracam jak bumerang z fatalisami co do cholery trzeba zrobić w F2 żeby mieć crimsona? zabiłem już trzy czarne (a dostałem tylko 2 fatalis webbing >.<) a czerwonego nie widać, podczas gdy w 2G po zabiciu pierwszego czarnucha miałem od razu crimsona, ale to chyba "kara" za to że akantor bow jest tak przegięty x]
Opublikowano 19 listopada 200816 l ja tam nie wiem, ale w F2 na fatalisy wszystkie treningi bym zrobil ;q i dobre itemy i awardy mozna tez z tego dostac ;] i wogole polecam robic wszystkie treningi bo to dobry patent jest na podbicie skilla przy uzyciu kazdej broni
Opublikowano 19 listopada 200816 l a ja wracam jak bumerang z fatalisami co do cholery trzeba zrobić w F2 żeby mieć crimsona? rzeczywiscie robi sie to wkurzające <_< przeciez powinienes miec zassanego czerwonego fata mozliwe ze musisz zabic 10 fatliasów i 10x kazdego eldera (albo 5 i 5x) ale nei pamietam i nie moge tego znalesc teraz Edytowane 19 listopada 200816 l przez Yano
Opublikowano 19 listopada 200816 l a ja ubilem czarnego na g-ranku i nie mam czerwonego.... wha da fak? edit: dobra niewazne musze ubic lunastre i teostre jeszcze, sie dowiedzialem xD Edytowane 19 listopada 200816 l przez =PiT=
Opublikowano 19 listopada 200816 l baj de łej ten quest o którym była mowa (Monster Hunter, Los, Tigrex, Naruga, Rajang), czy to nie było tak że po jego zaliczeniu się dostawało Naruga i Los divine plate? hołli fakin szit! http://www.aintaer.com/Play/mhp2g_weapons.xls ściągnijcie to koniecznie! jest to rozpiska (tabelka) najsilniejszych broni (wszystkie klasy) z dodanymi wszelkimi modyfikatorami dmg. znaczy się można zobaczyć jaki jest prawdziwy raw jaki broń ma. świetna sprawa i bardzo przejrzyste. Edytowane 19 listopada 200816 l przez firana140
Opublikowano 20 listopada 200816 l wczoraj rekreacyjnie właczyłem PSPka w nocy i pocisnąłem Basariosa - kurde tak fajnie wygląda a to chyba najprostszy z monsterów do pokonania o_O to Kut-Ku częściej mnie trafiał o_O uwielbiam te gre
Opublikowano 20 listopada 200816 l basariosa i graviosa pieknie sie cisnie jak masz bron strzelajaca ;] a uspienie i zbombowanie tez daje rade
Opublikowano 20 listopada 200816 l no ja nie wiem, młotem go pojechalem słabym (Crystal Hammer) i padł szybciutko. toto "longest' i "shortest" odnosi sie do czasu pokonania stwora ? bo mnie te korony zastanawiają - ocb ?
Opublikowano 20 listopada 200816 l Chodzi o wielkość potwora (długość, jakby to wszystko węże były xD), a korony to taki ktory mieści się w limicie "najmniejszy/największy" z danego rodzaju.
Opublikowano 20 listopada 200816 l zrob we wszystkich zlote korony a dostaniesz awarda (siC! mozna zabic 100 z danego rodzaju a nie miec ani jednej zlotej, ja np mam 2 zlote za longest i shortest jedynie u ceanataura, ktorego ubilem moze z 30 razy a u takiego daimyo ktorego ubilem 70 razy mam chyba tylko jedna zlota).
Opublikowano 20 listopada 200816 l Aż z ciekawości sam sprawdziłem i... nie mam u ani jednego zwierza dwóch złotych. Chociaż przypomina mi się, że gdzieś widziałem rozpiskę z questami gdzie występować może kandydat do złota xD Zdobądź wszystkie nagrody my ass;p
Opublikowano 20 listopada 200816 l Ja tam mam zamiar zdobyc wszystkie awardy xD Dopiero wtedy bede sie czul godzien przejscia na MH3 ;]
Opublikowano 20 listopada 200816 l Autor Ja na pierwszej stronie nie mam tylko najmniejszego Gendroma i Iodroma. Z resztą stron to różnie.
Opublikowano 21 listopada 200816 l nowe foty nowego monstera w MH frontier 4.0 jak widac pomylilem sie i nie jest na bazie elderów tylko rathlosa, 2nogi + skrzydła, tylko ma jakies dodatkowe frędzle przy (pipi)e i skrzydłach xD potrafi ziać prądem podczas lotu podobnie jak lunastra ogniem albo kushala lodem (czyli macha glowa na boki i zieje caly czas) Edytowane 21 listopada 200816 l przez Yano
Opublikowano 21 listopada 200816 l Cos jak Dr. Octopus z tymi czterema chwytakami xD Zrobiłem Akantor GSa, efekt przy charge'u kozacki, tylko przez tą ostrość za dużo się odbija.
Opublikowano 21 listopada 200816 l Podpowiedźcie mi jak obronić miasto?Bo utknęłem i za cholere nie mogę Biegam ze skillem bombera pakuje w dziada wszystkie bomby dźgam go GL i nie daję rady :/Ani z Shen Garoen ani Shao nie umiem poradzić sobie:( Jak to jest z tym Silver Rathlosem-zabiję te niby 100wyvern i co odsłoni mi sie normalnie?czy muszę mieć określony poziom w glidii? Ktoś wspominal o bronii na Graviosa-co brać bo na kuszach i łukach się nie znam kompletnie a brakuje mi czasu by pocisnąc go GL. Doszedłem do momentu gdzie chyba już koniecznie muszę zmienić broń na jakąś inną żeby przejść dalej
Opublikowano 21 listopada 200816 l niekoniecznie, mh3 raczej bedzie odskocznią od poprzednich, nowy swiat , nowe bajery, jest mozliwosc ze ebdzie jak ze street fighter 3 - tylko ken i ryu ze starej ekipy i reszta nowa;p mozliwe ze 90% potworow bedzie kompletnie nowa a stare beda tylko te najbardziej flagowe (a ten elektryk to w koncu juz 8 czy któraś kopia losa;p) oczywiscie moge sie mylic i moga zrobic 90% starych + z 10 nowych ;p
Opublikowano 21 listopada 200816 l keyzee - na gaorena wez nie GL tylko zwykla lance i jak sie wy(pipi)ie na ryj to rob mu szarze do mordy (najpierw dobij mu wszystkie nogi na czerwono x 2 to sie wywali), a jak bedzie nisko ryjem to tez rob.
Opublikowano 21 listopada 200816 l keyzee: na lao i kraba wypada wizac naprawde mocna bron , najlepiej młot, onslaught hammer jest jedną z niewielu broni ktora mozna zabic lao przed wejsciem na high rank musisz go walic bo brzuchu (ten obwisły kawalek) , i trzeba walic duzo i skutecznie a kraba to juz torszke luzniej, najłatwiej z łuku , ale innymi broniami wal w nogi kiedy jest wysoko a jak sie obniży do po brzuchu/ryju (nie po skorupie) , zeby nie zdązyl rozwalic fortu to musisz obczaic ile mniejweicej ciosow potrzeba na rozwalenie nogi - nabij odrobine mniej i zostaw noge i idz do snatepnej, a kiedy bedzie sie rpzymierzał do jakiegos ataku to dobij noge tak zeby sie zaczerwieniła/zabolała, wtedy przerwiesz jego atak pomaga zbroja z anty trzezieniem ziemi ale mozna i bez tego chociaz trci sie duzo czasu jesli sie stoi blisko nogi ;p co do grawa to łuki z wodą są ok (np z kraba czerownego), ale dobry bez elementu tez ujdzie, chociaz nie wiem czy mozesz teraz zrobic jakis dobry;p najlepiej ejest rozwalic bombami klate i walic w nią, ale i bez tego da sie zabic jesli szybko i gęsto strzelasz
Opublikowano 24 listopada 200816 l Zrobiłem urgenta na HR8 - Naruga Kuruga x] Latam jeszcze w Ceanataur SSSSS i z Siegmundem, także ciężkawo było ale po paru próbach bestyja padła i G** stoi otworem, ale z tym sprzętem juz raczej HR9 nie osiągnę;p Najlepsze, że to pierwsza G rankowa Naruga ubita i w awardach dostalem NarugaDvinePlate xD HR9 to ostatni rank do zdobycia czy po ubiciu Ucamulbasa i skończeniu wszystkiego na HR9 wskakuje jakis uber HR?