Dark Serge 80 Opublikowano 21 grudnia 2008 Opublikowano 21 grudnia 2008 chaos na tym filmiku jest, jakos mi sie nie spodobała taka walka ;/ a stwór bez rewelacji Ad. Onslaught Hammer - tak sie nim podniecają wszyscy, a w sumie to nie do konca widze dlaczego - wbijasz na Hr5, robisz gatheringi i rozwijasz Anvil Hammer do Onslaught i masz kozacką broń - no to fakt. Ale z tymże młotkiem podbijasz do Ceanataura, rozwalasz go dwa razy i masz Ceanataur Head Axe, który nie dośc, że jest silniejszy, ma białą ostrość to jeszcze fajniej wyglada Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 21 grudnia 2008 Opublikowano 21 grudnia 2008 (edytowane) pamietaj ze wiekszosc podniet na temat onslaughta bylo z czasów F2 gdzie nie bylo tego młotka z kraba, teraz rzeczywiscie jest on calkiem niezły, chociaz finałowa wersja anvila tez jest dobra nadal co do wygladu to ja akurat wole kowadło ;p te młoty ktore przypominają topory (chyba sa 4 rodzaje) maja taka wade ze czasem nie trafiają mimo ze inny młot by trafil bo sa płaskie i omijaja przecinika co do walki to i tak zrobili sporo wrzucając mu latanie , mysle ze bardziej sie rozni od rathlosa niz gravios chociaz tez nie jestem zachwycony glownie podoba mi sie to ze zamiast rozwalic pazury na skrzydłach (tak jak wiekszosci przecinikowm) to ataki na skrzydła powoduja ze całe te błony sa postrzepione i porwane od dawna mi brakowala rozwalania skrzydeł zeby zostawały strzępy (niestety chyba nie wplywa to na jego zdolnosc latania) Edytowane 21 grudnia 2008 przez Yano Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 (edytowane) one sie strzępily ale raczej znikomo , a tutaj z tego co zawuazylem zostaja tylko "części twarde" i niewielkie strzeby w rogach chociaz druga sprawa to ze fatalis to nie jest taki normalny przeciwnik xD swoja droga ostanio jak biłem bialego fata to chcialem skrzydla rozwalic i udalo mi sie to zrobic 2 strzały przez zabiciem Edytowane 22 grudnia 2008 przez Yano Cytuj
Gość Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 Zrobiłem 30questów na HR6 ale clear wciąż czerwony, wyczytałem, że są ukyte fatalisy, jeden za treningi, a crimson za 10 kili każdego ze smoków ma się pojawić. A pytania brzmią: Jest tam jeszcze jakiś monster do odkrycia prócz fatalisów? Jakie smoki trzeba zabić po 10 razy? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 f2 czy 2g ?;p wnioskuje ze 2f trzeba zabic elder dragony czyli luna, teo, cham, kirin, lao , kusha itp czerwonego mozesz odblokowac zabijajac 10 razy fataliscy w sciągnietych questacg ;p czarnego niestety gorzej bo trza treningi męczyc Cytuj
Gość Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 W 2G gram ale zasady na wyczyszczenie HR6 pewnie takie same jak w F2. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 ale w 2g doszlo troche questow na hr6 i nie jestem rozeznany ;p ale to co powiedzialem wyzej powinno byc prawdziwe Cytuj
firana140 621 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 ja jak odblokowalem crimsona mialem zabitego jednego czarnucha i powyżej pięciu z każdego ze smoków ;] znaczy sie mialem zabite powyzej 5 smokow (ale nie 10) i odblokowalem czarnego. zabilem go i od razu mialem crimsona na battlegroundzie Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 dobra sprawdzilem ;p Fatalis (HR6): Clear all Single Training quests AT LEAST ONCE. Crimson Fatalis (HR6): Kill Black Fatalis. White Fatalis (HR6): Slay all elder dragons for at least 5 times (including Lao and Kirin). KILL Crimson Fatalis (should not be the download quest). Kill at least 3 Fatalis (Crimson or Black) Cytuj
firana140 621 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 hoho! fajnie że można w 2g odblokować białego ;] a nie tylko download Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 23 grudnia 2008 Opublikowano 23 grudnia 2008 no ja z downloadowanym nigdy nie walczylem xD Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 (edytowane) pokazali nowego potwora z MH3, tzn bylo go widac na filmikach , ale niezbyt dokladnie http://www.capcom.co.jp/monsterhunter/3/page02-02.html dosyc dziwny, podziemny (podbłotny?) kamienny taran? Edytowane 27 grudnia 2008 przez Yano Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 bronie z niego pewnie beda mialy duzy RAW xD gra tu ktos w MH na xlinku? Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 (edytowane) PIT, ja czasami sobie pyknę, kiedyś grałem z kumplem a jeszcze dawniej z przypadkowymi osobami. Kumplowi się odechciało a mi z przypadkowymi ludźmi też . Teraz gram sam, chociaż zatrzymałem się na HR7 i nie bardzo umiem przez to przebrnąć... Edytowane 27 grudnia 2008 przez Gazer Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 za niedlugo powinienm ogarnac temat xlinka wiec lepiej dobij do HR9 : D Cytuj
firana140 621 Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 (edytowane) mamy 100 stron tematu 8) więcej niż jakikolwiek inny w tym kąciku sprawdźcie to http://pl.youtube.com/watch?v=4TbHEOfGWeQ&...feature=related a ja z pojedynczym Rajangiem mam często kłopoty XD mistrzowski teamwork Edytowane 29 grudnia 2008 przez firana140 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 naaajs niezła taktyka mozna by pomyslec ze to jakies "normalowe" rajangi a nie g-rankowe xD ale z drugiej storny ta gra jest za łatwa na 4 graczy a samemu zrobic wszystko to dopiero szpan XD aczkolwiek frajda o wiele wieksza na multi i zaluje ze robilem wszystko sam Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 (edytowane) zalatw xlinka, na unite bedzie jak znalazl : D edyt: koles na filmiku ma 7.5 miliona GP o.O Edytowane 30 grudnia 2008 przez =PiT= Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 ło fajnie go rozwalili - rajangi mogły sobie popatrzec tylko ;D ja ostatnio robiłem sobie przerwe we wspinaniu się w gildii to przechodziłem questy Eldera i właśnie tam tez na samym koncu dual rajangi są - całkiem fajni przeciwnicy - taka blangonga z dopalaczem (no jak sie w super sayianina zmienia to w ogóle x]). E czemu nikt nie napisał jak się stackują power/armor seedy i demondrugi z całą reszta ? Ostatnio dopiero zobaczyłem, że jak zjem demondrug + power Seed to one się stackuja i atak zwiększa każdy z tych itemków - myslałem wczesniej ze demondrug jest 'lepszy' i niższy power seed sie nie wlicza. Czyli ze mozna podczas questa użyć power Seeda, demondrug, Mega Demondrug i Power Pill i to się wszystko stackuje ? bo to spory boost do ataku Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 duzo jedoznek i skilli sie sumuje ale nie wszystkie, nie pamietam teraz dokladnie ktore tak a ktore nie, ale wiem ze niektore dzialaj abardzo krotko, chyba power pill dzial tylko kilkanascie sekund mimo ze daje najwiekszego boosta (jest glowie po to zeby zjeść i przywalic GSem w spiącego monstera ) , wiec nie oplya sie co chwile zjadac Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 (edytowane) demondrug i mega demon sie nie stackuja, jedynie demon + power pill albo seed (nie sprawdzalem demon+seed+pill). Wogole to myslalem ze seed i demon tez sie nie stackuja ;/ edit: wiem tez ze w 2nd G sie cos zmienilo w tej materii w stosunku do freedoma 2.. chyba wlasnie demon + seed sie juz nie stackuje. Edytowane 30 grudnia 2008 przez =PiT= Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 demondrug i mega demon sie nie stackuja, jedynie demon + power pill albo seed (nie sprawdzalem demon+seed+pill). Wogole to myslalem ze seed i demon tez sie nie stackuja ;/ edit: wiem tez ze w 2nd G sie cos zmienilo w tej materii w stosunku do freedoma 2.. chyba wlasnie demon + seed sie juz nie stackuje. No jak sie nie stackuje demondrug z Seedem jak sie stackuje - z tego co widze (na oko) demondrug działa cały quest i dodaje 20 pkt a seed działa 5 minut i daje 50 pkt - razem mamy +70 pkt do DEF/ATK. łe power pill działa kilkanaście sekund ? do dupy ;p Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 demondrug i mega demon sie nie stackuja, jedynie demon + power pill albo seed (nie sprawdzalem demon+seed+pill). Wogole to myslalem ze seed i demon tez sie nie stackuja ;/ edit: wiem tez ze w 2nd G sie cos zmienilo w tej materii w stosunku do freedoma 2.. chyba wlasnie demon + seed sie juz nie stackuje. No jak sie nie stackuje demondrug z Seedem jak sie stackuje - z tego co widze (na oko) demondrug działa cały quest i dodaje 20 pkt a seed działa 5 minut i daje 50 pkt. łe power pill działa kilkanaście sekund ? do dupy ;p Cytuj
firana140 621 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 no akurat starczy na dwa 3lv charge z GSa (xD jaki żargon :nerd: ) a ja sobie poluje na Divine Plate z Losa, kurna i mam tak że raz wpadną dwa z rzędu w questach a później posucha. mam już zrobiony cały Rathalos Soul i zwykły Rahalos z serii XYZ kozacko ;] teraz robie do Silver Sol Z i będzie cacy (już 136 losów ubitych na liczniku, hoho, następny Monoblos ma tylko 64) a! ktoś z was orientuje się w download questach? są jakieś ciekawe? bo tam same krzaki w downloadzie ;p za to kostium samuraja dla kota jest fajowy (ma katane jak ma broń slash 8) ) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi