Yano 3 697 Opublikowano 5 lutego 2009 Opublikowano 5 lutego 2009 ja licze na to że ta zwłoka jest zwiazana z dopakowaniem gry o jakies nowe bajery (nie spodziewam sie wiele ale cokoliwke nowego zawsze bedzie fajne:D) [mam na mysli o rzeczy w grze a nie wykorzystanie ps3 jako routera;p] chociaz wieksza szansa jest taka ze dlatego tak wolno im idzie bo robią jednoczesnie mh3 i mhg na wii ;p Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 6 lutego 2009 Autor Opublikowano 6 lutego 2009 Może robia też MH3 na PS3 xD xD xD xD złudna nadzieja. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 lutego 2009 Opublikowano 6 lutego 2009 ohh okrutne żarty bylo by za(pipi)iscie, nawet gdyby tylko troche podrasowali tekstury a nie robili całej grafy od nowa na poziomie filmików chociaz mi juz od 2 lat marzy sie MH na ps3 z grafiką na poziomie grafy z filmików xDD Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 jakie skille sie wkladalo do setu z daimo hermitaura do walki z gunlanca? cos chyba zeby odrzutu nie bylo i lepszy blok byl czy cos, pamiec mnie zawodzi, a tym sposobem tigrexa mi sie zabijalo najwygodniej ;p 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 block +2 najlepiej, kamyki sie chyba nazywaly iron curtain Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 tylko to? wydawalo mi sie ze cos jeszcze wkladalem ;p 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 (edytowane) jesli wsadzisz block +2 i bedziesz miał wolne sloty i zobczysz ze masz np +8/+9 do jakiegos skila to dopchaj xD edit: a jesli grasz w 2G to uwazaj bo block+2 wymaga +20 wiec nie da sie zrobic u zwyklego hermitaura;p pozatym ogolnie w 2G nie oplaca sie robic block+2 bo blok sam w sobie jest lepszy i nawet +1 sporo daje (przynajmniej pod koniec gry jak sie ma duzo defa) Edytowane 8 lutego 2009 przez Yano Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 guard inc tez sie daje do takich rzeczy jak ktos chce, ale nie wiem czy sie da w hermitaura Cytuj
wendiego 11 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 (edytowane) Dzisiaj zacząłem grać w MH Freedom 2 i jest bardzo przyjemnie . Podoba mi się wielki, otwarty świat i masa itemów o egzotycznym działaniu(wszystkie pułapki, bomby i inne cuda) Na razie łatwo idzie bo robię misję treningowe dopiero, a jak sądzę to grą się potem rozkręci. No i pytanie na początek. Jakiej broni powinienem używać po zakończeniu treningu? Bo teraz mogę mieć tylko sword+shield. I czemu ikona miecza świeci się na zielono? Myślałem, że trzeba naostrzyć ale dalej to samo. Edytowane 10 lutego 2009 przez wendiego Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 co do trudnosci - po zrobieniu treningu pierwszy normalny quest da Ci w kość ;p a potem bedzie juz tylko gorzej, gra jest bardzo trudna dopóki sie jej nie wymasteruje w skrzynce powinienes miec po jednej broni z kazdego rodzaju , wiec mozesz sobie wybrac ta ktora najbardziej Ci pasuje, aczkolwiek wszystkie sa strasznie slabe wiec po zrobieniu kilku questów (albo jednego kilka razy) polecam juz cos kupic nowego (po kazdym quescie sprawdzaj czy nie pojawily sie nowe rzeczy w sklepie ) na poczatkowych questach polecam zbierac jak najwiecej bzdetów i zabijac kazdego i wycinać, bo z tych roznych itemow zrobisz sobie bron zbroja na poczatek wystarczy ta co jest w skrzynce (zimowa) dobrze sie nadaje na góry bo ogrzewa i nie trzeba pic hot drinka co do broni to zalezy od gustu ale nie polecam lancy bo jesli maja ostrosc ponizej zielonej to sie tragicznie odbijają (a te podstawoe bronie maja tragiczną ostrosc) na poczatek patrzac na ostrosc najłatwiej jest z młotem (cios z R po naładowaniu sie nei odbija) albo hunting hornem (po zagraniu 2 razy po 2 biale nutki sie mnie odbija) , ewentualnie sword nshield ktory jest "przystepny" tak czy siak na pcozatku nie ma zbytnio z czego wybierac xD co do ostrzenia to jesli jest zielone to jest spoko jesli spoadnie ponizej to warto naostrzyc, bron ktora masz na treningch nie sprawi problemu ale jak juz bedziesz gral normalnie to masz ostrosc caly czas ponizej zielonej i warto szybko zrobic bron ktora ma chociaz kawalek zielonego, ogolnie niezaleznie jaka masz bron to jak zobaczysz ze spadła ostrosc to warto naostrzyc Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 na start to polecam zrobic eager cleaver, da sie ten mieczyk zmontowac robiac praktycznie jeden quest, a na poczatku wymiata 1 Cytuj
firana140 621 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 Heh, ja dziś sobie z nudów odpaliłem stareńkiego MHF (jedynkę). Dwie rzeczy mi się rzuciły w oczy 1. Ta gra naprawdę była hardcore'owa. Żadnego dobierania skillów (no może odrobinkę ale nie ma mowy o takiej dowolności jak w dwójce i 2g, a samych skilli jest malutko) tylko my, potwór i nasze umiejętności 2. Loadingi z UMD to katorga, po graniu przez 8 miesięcy z karty xD Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 no ze skilkami bylo ciezko za czasow jedynki, jesli juz jakies byly to zazwyczaj malo konkretne (np atk up, hp up) a co do loadingow to z tego co slsyzalem to byla maskra w f1, (gralem tylko w jedynke na ps2) , i we freedom2 porpawili loadingi ktore i tak bywały dluuugie, dopiero na karcie widac power umd przed questem okolo 30-50 sekund, pomiedzy lokacjami 5-7 sec karta przed questem 5-6 sec, pomiedzy lokacjami mniej niz 1 sec Cytuj
wendiego 11 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 (edytowane) Gdzie mogę kupić/zrobić wybuchowe beczki albo inne pułapki żeby nie pozwolić potworkowi uciec? Kamera jest tak absolutnie fatalna, że palce mnie bolą po pierwszych podejściach ale mimo to wciąga i będe próbowac Edytowane 10 lutego 2009 przez wendiego Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 (edytowane) beczki sa w sklepie tam gdzie potiony, ale na poczatku sa drogie i zbędne;p pulapki tez chyba sa w sklepie (albo kup trap tool i zmiksuj z net) tyle ze działają tylko na duzych przeciwnikow! nie dzialaja na zadne raptorki, ani wieksze raptorki, ani dziki , ani małe małpy pozatym pułapki łapia tylko na kilkanascie sekund zeby wiedziec co sie dzieje rzuc w przecinwika paintballem to bedziesz mial zaznaczone na mapce gdzie biega Edytowane 10 lutego 2009 przez Yano Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 pulapki sie robi z trap tool i genprey fang. to drugie mozna kupic u babci przy gathering hall 1 Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 Kamera to najtrudniejsza rzecz do opanowania w tej grze, ale jak juz Ci wejdzie w krew to bedziesz wymiatac. Tylko troche samozaparcia na poczatku potrzeba. Gram na xlinku - ta gra na 4 jest w cholere za prosta xD Jedyne co jest wymagajace (o ile nie grasz z n00bami co gina 3 razy z rzedu) to custom questy robione przez zapalencow xD 4 rajangi, luna i teo razem etc. Jest dobrze ;] Lagi bywaja ale nie jest zle. Polecam. Urzeklo mnie robienie w 5 minut questa ktorego robie sam w 40 ;b PS: najlepsza bron na armor mode u bialego fata to corn gunlanca ;b Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 Genpreye to te żółte odmiany "raptorów" z piasków (tych niebieskich w górach, czyli Giapreyów). Pułapki ogólnie są przydatne, ale najbardziej jeśli chcę się potworka złapać. Gdy stworek jest osłabiony, zaczyna dawać odpowiednie znaki - kuleje np. Zwykle potem ucieka do swego legowiska, a jak nic mu nie przeszkodzi, to zasypia tam. Najłatwiej więc jest się gdzieś nieopodal przyczaić i obserwować jak idzie w kimę, a potem przystawić mu pułapkę niedaleko. Następnie rzucić w niego czymkolwiek, i sprawić by wpadł w pułapkę. Następnie 2 tranq bomby i dobranoc. Jest nasz i quest zakończony. Nie możemy jednak z niego wycinać, co jest rekompensowane większą ilością nagród po misji. Przepis na tranq bomb: Tranqualizer + bomb material Tranqualizer: Sleep plant + parashroom Bomb material: Sap plant + stone Polecam do zwiększenia szansy na kombinacje mieć w posiadaniu Book of Combos, które trzeba mieć przy sobie w momencie łączenia. W menu w reference masz "Combo list" które ma podane receptury, ale nie ma podanych efektów. Po zrobieniu czegoś z łączenia tam się to odkryje, chyba że się nie uda, wtedy wychodzi garbage. Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 jak Ci sie niechce mieszac to tranqualizer i bomb material mozna kupic u item babci w wiosce czasami ;b Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 W ogóle chłopakowi napisaliście x] Pamietaj, że są 2 rodzaje pułapek - Pitfall Trap (przeciwnik wpada do niej i wystajy mu głownie tylko głow) do zrobienia z Trap Tool'a i Net, do tego jest Shock Trap (przeciwnik stoi w miejscu rażony prądem) do zrobienia z Trap Toola i Genprey Fanga. Mi tam najlepiej na poczatku grało się Long Swordem - jak odpalisz specjala (tj. jak Ci sie pasek napełni i atakujesz z użyciem R) to broń tez się nie odbija. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 ogolnie jak pasek jest napełniony cały to bron sie o wiele mniej odbija przy zwyklych ciosach (chociaz przy slabej ostrosci nadal ptorafi sie odbic) wiec trzeba sie zdecydowac czy napełniac i walic R czy napełnic i trzymac pełny zeby wszystkie ciosy sie nie odbijały (zazwyczaj) Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 14 lutego 2009 Opublikowano 14 lutego 2009 z tego co sie domyslam/widzialem to do MHG na wii bedzie dodawane demko mh3, i to chyba jedyny powod wydania mhg - żeby sprzedac DEMO mh3 zreszta zapewne bedzie duzo chętnych Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 14 lutego 2009 Opublikowano 14 lutego 2009 kurde nie mam z kim grac, kumple znudzili sie mh a granie solo juz mnie tak nie bawi. podrzuci ktos tutorial co zrobic zeby grac przez net? 1 Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 15 lutego 2009 Opublikowano 15 lutego 2009 ogarnij temat x linka - musisz miec wifi karte do niego. ja polecam te adaptery wi fi na usb. Cytuj
hiacynt 0 Opublikowano 17 lutego 2009 Opublikowano 17 lutego 2009 ogolnie jak pasek jest napełniony cały to bron sie o wiele mniej odbija przy zwyklych ciosach (chociaz przy slabej ostrosci nadal ptorafi sie odbic) wiec trzeba sie zdecydowac czy napełniac i walic R czy napełnic i trzymac pełny zeby wszystkie ciosy sie nie odbijały (zazwyczaj) W MHF2 grałem wieki temu, ale zdaje się, że był taki kombos: R - kwadrat - R - kwadrat - R, który przy okazji odnawiał sporą część paska. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi