Skocz do zawartości

Monster Hunter Freedom 2/2G/Unite

Dworek

Rekomendowane odpowiedzi

to prawda, trzeba byc wytrwałym :P

ja lubie wiedziec wszystko i dlatego spedzilem z tą gra ponad 350 godizn, i to jest wlasnie dla mnie najwieksza zaleta, płacisz raz a zabawy masz na tyle czasu co normalnie z 20 gier xD

swoją droga poodałes sie w momencie kiedy zaczelo by sie rozkecac :P

a loadingi mozna przyspieszyc wybierajac w grze opcje ładowania w tle, wtedy tylko loading przed misją jest dlugi a pomiedzy lokacjami okolo 1 sekundy a nawet mniej

a jesli grasz z karty pamieci w w ogole loadingi sa krociutkie, nie wiem po co nazekasz :P

pisze na nowo bo dosyc wazne newsy ;p

1 dostepne jest juz demo unite! na ameryskansmim psn, ale zapewne znajdzie sie tez w necie :P, zaraz bede szukał

2 chinczycy zrobili totalną zżynke z MH!! tutaj filmik http://www.youtube.com/watch?v=qdtjA-6dD_Q& , ptakrycznie wszystko na chama skopiowane , tylko kosmetyczne roznice

Edytowane przez Yano

Specjalnie zalozylem sobie konto US na Store by pobrac demko :P. Po cichu liczylem na to ze bedzie mozna chodzic po miescie, tylko kot bedzie miec mniej questow :P. Nic z tego jednak, dostepne sa 3 questy i wybieramy z gory narzucony equip (fajnie ze do wyboru jest chyba kazda bron :P). Co ciekawe, nie mozemy nawet sprawdzic equip detals czy quest info, nie potrafie zrozumiec dlaczego ^^. Szkoda ze nie wrzucili zadania z naruga, bo Hypnoca w P2ndG troche wiecej razy sie bilo, no i GS dali jakis kiczowaty :P. Pewnie jak juz wyjdzie full... ta graznowu mnie wciagnie XD. Save'a z MHF2 trzymam caly czas w pogotowiu XD.

PS: Pisze z PS3, sorka za brak "ogonkow" ^^.

a ja przepraszam za wprowadzenie w bład o us psstore ;p okazuje sie ze na europejskim tez jest bo włascie sciagam przez psp ;P (albo mam konto US, i o tym nie pamietam nawet;p)

dziwi mnie zawsze ze jak cos chce zassac to czesto mi pisze ze mam za malo miejsca na karcie, mh wymaga 190mb a ja mialem wolne 300 i mi sie to pojawilo, dopiero na druga karte zaczelo ssac gdzie bylo wolne 1.5gb ;p

edit

pogralem sobie w demko (zamiast isc spac...)

w sumie oprocz glupiej nazwy hypnoca to jest to samo xD coz moge powiedziec, w koncu juz przeszedlem ta gre na wylot ;)

co nie zmienia faktu ze nadal jest fajna ;p

nie mozemy nawet sprawdzic equip detals czy quest info, nie potrafie zrozumiec dlaczego ^^.

odpowiedź jest calkiem prosta z tym ewkipunkiem - staty jakie mamy sa bardzo nieadekwatne do tego co jest w prawdziwej grze, armory ktore dostajemy sa podrasowane , oraz maja/niemaja inne skille, nie pozwolili poogladac zeby czlowiek potem sie nie dzwił czemu zbroja w demie miala zupelnie co innego niz ma w normalnej grze, a tak to nooby nie wiedzą jakie statsy ma dany sprzęt ;p

ogolnie zestawy ktore dostajemy sa dosyc przepakowane tak jak by gra byla na very easy :P zwłaszcza zbroje sa bardzo mocne, broń raczej tak srenio , walki zajely mi okolo 7 min czyli bronie są troche ponad przecietną, gdyby byly dopakowane na maksa walki by trwaly 30 sekund xD

to zrozumiale posuniecie ze ulatwili demo zeby nie zrazic ludzi ;p, potem beda mieli niespodzianke i jednociosowe zgony xD

ahhh i jeszcze cos - straaaasznie zmniejszyli krew ;/ to juz typowe ich posuniecie ale jednak przykre ;/ rozbryzgi krwi maja z 1 cm, a normalnie byly wielkosci czlowieka ;p

Edytowane przez Yano

Yano, nikogo nie wprowadziles w blad :P. Przed chwila sprawdzalem na EU i nie ma demka, na US - jest :P. A juz myslalem ze na darmo meczylem sie z wyszukiwaniem faktycznej nazwy ulicy XD. Ciezko jest przejsc przez ta rejestracje, szczegolnie gdy pytaja sie o adres zamieszkania ("byle co" nie dziala), nawet nie chce wiedziec co trzeba zrobic by miec na japonskim PSStore.... pewnie krzakami pisac XD

Yano, nikogo nie wprowadziles w blad :P. Przed chwila sprawdzalem na EU i nie ma demka, na US - jest :P. A juz myslalem ze na darmo meczylem sie z wyszukiwaniem faktycznej nazwy ulicy XD. Ciezko jest przejsc przez ta rejestracje, szczegolnie gdy pytaja sie o adres zamieszkania ("byle co" nie dziala), nawet nie chce wiedziec co trzeba zrobic by miec na japonskim PSStore.... pewnie krzakami pisac XD

na japonskim wpisujesz co leci. Założenie konta japonskiego u mnie sprowadzało sie do machania miedzy japonskim zakładaniem konta a europejskim bo nie wiedziałem co dane pole oznacza - ale jak to ogarniesz to szybko sie zakłada.

Tak samo jak amerykanskie - nie wiem w czym problem :P

- Yano mówisz, że krew zmniejszyli ? nie podoba mi sie ten zabieg ;/ po co to robic ?

w ogóle jaki sens jest grać znowu w te samą grę ? przecież to to samo co 2G tylko z mniejszą ilością krwi...

Di - kup unite zeby capcom nie zrezygnował z MH w europie, ale graj na 2G z patchem xD

Dark - po co na to samo? teoretycznie nie ma zadnego powodu, ja osobiscie to zrobie dla przyjemnsosci grania, poprostu lubie grac w MH, chatnie zagram od zera :D moze tym razem zabiore sie za xlinka i w przeciwienstwie do 2g zwieksze sobie frajde i pogram na multi :D itp

jest tez taka sprawa ze ja osobiscie lubie zaczynac gry od nowa i przechodzic inaczej, zazwyczaj zamiast przejsc gre raz to rpzechodze z 40-60% i zaczynam od nowa;p MH jest wyjątkiem bo zrobilem 100% ;p ale teraz chetnie zaczne od zera, i np bede uzywal innych broni niz porpzednio, albo porpsotu bede se na luzaku kosił questy ktore kiedys byly problemantyczne ;p

Edytowane przez Yano