Skocz do zawartości

Monster Hunter Freedom 2/2G/Unite

Dworek

Rekomendowane odpowiedzi

ja tu zaglądam tylko nie wiedzialem ze chcesz porady xD

podejzewam ze krabik rozwala zamek przed czasem, zeby tak sie nie dzialo albo musisz go szybko zabic albo mu przeszkadzac

do szybkiego zabicia jest potrzebna wystarczajaco dobra broń, ja przyznam ze lubie go nawalac z łuku , ale trzeba miec niezły musi miec pierce zeby walił w jego czuły punkt ukryty w czaszce , ale pewnie nie masz dostepu do dobrego luku narazie (chyba ze bys użył heroics albo adrenaline+2 , to bardzo pomaga)

inną metodą jest obczajenie ile mniejwiecej atakow potrzeba na rozwalenie nogi zeby krab sie zachwial, kiedy to wiesz atakujesz tak zeby zostalo tylko kilka ciosów do rozwalenia i idziesz do drugiej nogi, a kiedy krab chce zaatakować nawalasz szybko prawie ranną noge i jak sie zachwieje tuż przed atakiem to przestaje go robić, dzieki temu nie rozwali zamku

kiedy jest na dole to wal w twarz/brzuch (ale nie czaszke) , a kiedy na gorze to w nogi tak jak powiedzialem wyzej (zakladajac ze walczysz LSem albo mlotem albo pronią ręczną ogonie)

ułatwieniem moze byc zbroja z anti quake , dziki temu nie trzeba odbiegac od nóg jak je stawia na ziemi

mozesz tez sprobowac rozwalic mu wszystkie 4 nogi 2 razy, tak zeby sie podwójnie zaczerwieniły (najpierw lekko czerwone i potem bardzo czerwone) , w momencie kiedy bardzo zaczerwienisz ostanią noge krab przewraca sie i dosyc dlugo leży, to daje czas na powazne ataki a zarazem jemu zabiera czas na rozwalanie zamku

przyznam ze na poczatku tez sie troszke z nim namęczylem, trzeba pocwiczyc rozwalanie nóg w ostatniej chwili przed jego atakiem a zarazem mozno napieprzać bo brzuchu jak jest obnizony - wtedy zdazysz wygrac

wtedy jeszcze nie bylem mistrzem i nie wiedzialem co z nim robić ;p

w sumie to juz nawet nie pamietam w jakiej grze go pierwszy raz spotkalem, chyba freedom2 , ale moze mh2? hm ale mam skleroze O_o

chociaz samą walke pamietam , chyba ze 2-3 takie same - napieprzam młotem po nogach i brzuchu a on zabija zamek w okolo 28 minucie...

wtedy jeszcze nie bylem mistrzem i nie wiedzialem co z nim robić ;p

w sumie to juz nawet nie pamietam w jakiej grze go pierwszy raz spotkalem, chyba freedom2 , ale moze mh2? hm ale mam skleroze O_o

chociaz samą walke pamietam , chyba ze 2-3 takie same - napieprzam młotem po nogach i brzuchu a on zabija zamek w okolo 28 minucie...

ja z nim juz walczylem nie raz, ale nie w miescie ;p na tej drugiej mapce zawsze sie wyrabialem

jak mam poison w broni i kot tez to kazdy z nas wbija status osobna czy to sie sumuje wszystko razem i troche wbijam ja i troche kot?

sporo nowych mapek odblokowalem, ale domyslam sie ze to sa te z jedynki w ktora nie gralem. hypnoc mnie zawiodl, latwy do zabicia chociaz dosc mocno wali z moim 186 def

na 99% poison sie sumuje, inaczej by bylo bez sensu, tak samo jak sleep i paraliz, i tak samo jak sie gra na multi - jak 4 graczy parailizuje to szybko to działa, kot tez musi sie sumowac i przyspieszac

tyle ze kot dosyc powoli atakuje, np jak uzywalem kota ze sleepem to w czasie calej walki udalo mu sie tylko raz uspic kirina, chociaz to wystarczylo zeby go dobić :D

mapki sa z jedynki, jak ktos nie grał to sa calkowicie nowe wiec +

chociaz jednak maja slaba grafe, a dżungla jest tak (pipi)a drzewkami ze nic nie widac w kilku lokacjach :P

a ja wlasnie kupilem unite (w sklpie do ktorego podawalem linka na poprzedniej stronie)

wszystko fajnie, tylko ze psp mi sie pieprzy (gałka ciągnie w dól, i przycisk home sam sie naciska) no i mam sesje...

te 2 sprawy troche mnie w(pipi)iaja i udtrudniaja ponowne zagłebienie sie w swiat monstera , a chcialem sobie zaczac od zera.. i zaczne, tylko z wkurzeniem itp

chyba musze jednak oddac psp do naprawy..

co do rathian palte najwieksza szansa jest z normalnej zielonej ianki na high-ranku , TYLKO z ogona!

normal - 3% z ogona

high rank -12% z ogona

Edytowane przez Yano

nie moge znalesc jak jest e 2g/unite, ale w F2 tigrex dostawal 240dmg od poisona, wiec jak go zatrules 5 razy powinno zabrac ponad 1000

te 240 to taka przecietna wartosc, niektorzy maja mniej (120, 60) , a niektorzy wiecej (360 itp) , najwiecej poisona łapie czxarny gravios - 480dmg, wiec warto go truć :D

edit:

jak mowilem wczoraj psp mi sie kaszani i guzik start sie sam naciska, kiedys w necie przeczytalem ze na ten problem pomaga wyjęcie umd, i to o dziwo prawda (mimo ze ludzie na forum mnie wysmiali) , bo gdy nie bylo umd w napedzie ani razu sie nie nacisnal sam, a od wczoraj gdy kupilem unite co chwile sie naciska....

chyba bede musial grac na piracie mimo ze mam orginał.. lol

Edytowane przez Yano

Shen - no w tej poczatkowej zbroi co ma 6 armora to sie czlowiek czuje jak by grał nago :P przed chwila w ten sposob zrobilem kraba i cefalodroma, jakos nie mam pomyslu na zbroje i caly czas biegam w tej starej xD

Serge - nie zrobilem nic, ale "samo sie" troche naprawilo, od paru godzin nie skacze w dół