Skocz do zawartości

Monster Hunter Freedom 2/2G/Unite

Dworek

Rekomendowane odpowiedzi

Black graviosa, nawet mnie nie drasnal a jego ryki tylko mi pomagaly bo moglem go czesciej w leb trafiac :D)

graviosa lepiej walic w brzuch a nie w głowe;p

co do zbroi to jak masz HGE to jest ok, nie wiem czy jest jakas inna mieszanka ktora da hge i cos fajnego (jest pewnie z rathlosa) , wiec jak jestes zzadowolony to nie ma co kombinowac;p

hmmmm bedziesz mial questa z zabiciem Daimyo Hermitaur, zrob z niego arma :) ja w armie z niego popylalem do HR2 w GH a wszystkie questy do konca (oprocz the final invitation) u eldera robilem w tym armie :)

Widzę już hunta na niego u eldera, dzięki za poradę. Tak btw, udało mi się wgrać plugina do robienia screenów i krótkich filmików. O ile screeny to luzik, chwilę się robią, tak kręcenie filmu jest tragicznie wolne, co drugą klatkę zatrzymuje grę i robi screena. Podczas robienia tego filmiku gra się zacięła, ale kurde efekt fajny :P.

co do filmikow to fajny bajer, ale chyba łatwiej jest poprostu nagrac filmik hypercamem na kompa a potem rpzerobic na gifa , bo granie na slajdach pewnie jest trudne xd

lepiej sciagnij na pc remotejoy'a i hyper cama :) dzieki remotejoyowi mozesz miec obraz z psp na ekranie monitora a dzieki hyper cam mozesz ten obraz nagrywac :)

najlepszą opcją jest po prostu RemoteJoyLite bo ma w sobie od razu nagrywanie filmików - to chyba najlepsza opcja - bez instalowania zbędnego badziewia itp

lepiej sciagnij na pc remotejoy'a i hyper cama :) dzieki remotejoyowi mozesz miec obraz z psp na ekranie monitora a dzieki hyper cam mozesz ten obraz nagrywac :)

Yano a czy przypadkiem Garuga nie jest w 4* ? przynajmniej w 4* jest w MHF2 nie wiem jak z Unite :P

OK, ale czy to coś kosztuje, to są jakieś kabelki czy tylko dwa programy na PSP i PC i podłączam USB?

Bo tak jak Yano mówi, granie na slajdach i zacinającym się PSP nie jest proste :P.

Edytowane przez raven_raven

Yano a czy przypadkiem Garuga nie jest w 4* ? przynajmniej w 4* jest w MHF2 nie wiem jak z Unite :P

OK, ale czy to coś kosztuje, to są jakieś kabelki czy tylko dwa programy na PSP i PC i podłączam USB?

Bo tak jak Yano mówi, granie na slajdach i zacinającym się PSP nie jest proste :P.

w skrócie :

podpinasz sie kabelkiem mini USB do pc

wrzucasz plugin na konsole, włączasz grę, włączasz progsa na kompie i masz ekran z psp jednoczesnie na psp i na monitorze - teraz wciskasz guziczek w progsie i ładnie się nagrywa :)

tylko kodeka warto ustawić dobrego, bo jak bez kompresji będziesz zapisywał to Ci zeżre kilkadziesiąt giga na minutowy filmik :D

o tak to wygląda (tylko dźwieku nie nagrywałem wtedy)

download tu : http://dl.qj.net/RemoteJoyLite-0.19-PSP-Ho...25081/catid/151

chyba ta wersja co podalem wyzej (lite) nie potrafi nagrywac filmoków, przynajmniej nie widze zeby byla taka opcja (zadnych opcji nie ma , pojawia sie tylko ekran z grą

ale ogolnie wrzenie ciekawe, co prawda animacja nie jest tak płynna jak na konsoli ale ciekawie jest pograc na monitorze :D

edit - cofam co powiedzialem , znalazlem juz nagrywanie, wystarczy nacisnac ESC zeby wejsc do opcji

edit - nagralem se jakis byle filmik dla jaj, fajnie, moze pownienm zaczac tworzyc teraz :D moze uda mi sie nagrac jakis fajny filmik :D

tylko jak jest z dzwiękiem ?

z tego co widze remotejoy sam w sobie raczej slabo sobie radzi z tym, niby potrafi łapac wav ale chyba porpostu wyłapuje dzwięk podlaczonym do kompa mikrofonem czyli jakość jest masakryczna :P

czy jest jakis sposob zeby odrazu w filmiku byl dzwięk ?

bo jesli nie to chyba jedyna sensowna rzecz to podlaczyc kabelek do wyjscia na sluchawki psp i do wejscia mikrofonowego w kompie zbey nie tracic jakosc zbytnio .. hm jest inny sposob?

fajnie ze tak latwo mozna nagryac :D chociaz jak juz sie nagrywa to animacja spada dosyc znacznie .. :P

Edytowane przez Yano

pierwsza naruga ubita, zawiodlem sie, jest latwiejsza od tigrexa, co prawda zjadlem 10 mega potow i zajelo mi jej ubicie 30 minut ale uczylem sie jej ruchow. naruga kuleje jak tigrex jak ma malo hp? bo chcialem ja zlapac ale sie nie udalo.

secik z niej za(pipi)iscie wyglada, szkoda ze skille malo przydatne, za to bronie niezle, swietne affinity i ostrosc, luk, katane i gunlance zrobie na pewno , dobrze ze mozna upgrade broni z tigrexa zrobic bo ten brain steam pewnie ciezko dorwac. :P

skille są całkiem spoko, zwiekszenie dystansu turlania i czasu niesmiertelnosci moze sie rpzydac, oczywiscie to wymaga innej techniki gry, unikania zamiast uciekania ;p całkiem niezły bajer do lancy , i zupelnie z innej beczki do HGB , z ciezkimi bowgunami wolno sie chodzi a dzieki tej zbroi mozna sie turlac z prędkoscią biegu :D

bronie rzeczywiscie maja mase ostrosci i affinity ale maja o wiele mniej dmg niz inne bronie z górnej pólki , chociaż jak sie nie ma artisan to sa fajne ;> polecam łuk, oprocz tego katana tez jest spoko, ale nie polecam gunlancy:p i rzeczywiscie łatwiej zrobic je poprzez bronie z tigrexa (polecam zaczac od łuku)

a skoro mowa o artisan - jestem dopiero u eldera chyba na 5* i wlasnie sobie zrobilem zbroje z sharpness+1 (artisan) :D nie spodziewalem sie ze sie tak szybko uda, to moj ulubiony skill :D

niestety zbroja ma mało defa, prawie 2 razy mniej niz najlepsze zbroje z tego poziomu, ale i tak wiecej niż moj poprzedni battle armor z ktorym sobie radzilem, wiec teraz tez musze sobie poradzic :>

jak by co to ta zbroja to

hełm blackbelt (robiony z itemów z treningów)

reszta z rembory (latajace węże)

co ciekawe ten zestaw jest 2w1 , mozna uzywac normalnych broni i strzeleckich :D

a skille jakie ma to

artisan

pierce up (do łuku i bowguna)

runner (wolniej spada stamina, bardzo przydatne do biegania, oraz do ładowania młota i łuku)

- 3 all res , drobiazg ktory niewiele przeszkadza :P

z odpowiednią bronią (dziury) mozna dopachać kamieniami jeszcze chyba anty posion (albo zdjąć ujemnego skilla z resami)

ps . tlumacze niektore oczywiste rzeczy bo moze komuś z nowych sie przyda ;)

bronie rzeczywiscie maja mase ostrosci i affinity ale maja o wiele mniej dmg niz inne bronie z górnej pólki , chociaż jak sie nie ma artisan to sa fajne ;> polecam łuk, oprocz tego katana tez jest spoko, ale nie polecam gunlancy:p i rzeczywiscie łatwiej zrobic je poprzez bronie z tigrexa (polecam zaczac od łuku)

jak sie ma artisan to sa wlasnie fajne bo maja max ostrosc ;p luk z narugi robi sie dopiero z drugiego luku z tigrexa?

Pobawiłem się tym remotejoyem i to jest przegenialna sprawa, nie myślałem, że to takie łatwe. Nagrywanie jakichkolwiek tutoriali i tak dalej tym jest bajecznie proste, można również grać na dużym ekranie i podziwiać pikselozę, nic nie spowalnia kompa ani PSP, super naprawdę super sprawa :D. Chciałem nagrać coś z Kut-Ku ale dostałem po (pipi)e, dziś mam bardzo słaby refleks, spędziłem całą noc na mieście ;].

a ja dopiwro wstałem, kurna ;p

jak sie ma artisan to sa wlasnie fajne bo maja max ostrosc ;p luk z narugi robi sie dopiero z drugiego luku z tigrexa?

ostateczne ich wersje mają maxymalną fioletową ostrość nawet bez artisana, wiec nie warto go uzywac bo nie robic roznicy, lepiej wtedy wpakowac inny skill

ale rzeczywiscie ta poczatkowa wersja broni ma maxymalną dostrosc dopiero z artisanem, ale gdybyś ją juz dopakował to wtedy go nie uzywaj bo nie bedzie roznicy... w sumie to głupie, są bronie ktore same z siebie mają maksymalną fioletowa ostrosc i z artisanem powinny miec np wiecej fioletowego, ale neistety tak nie ejst, poprostu nic sie nie dzieje, szkoda, no ale rpzynajmniej wtedy mozna zalozyc jakas inna zbrojke

co do łuku to chyba tak, ale o ile pamietam nie był to jakis wielki problem chyba, ale w sumie dobrze ze mi przypomniales, chyba sobie za wczasu zrobie łuk z tigrexa, normalnie bym go olał bo ma za duzo pecha ;) ale skoro i tak bedzie potrzbny ;> (bo serio łatwiej zrobic te bronie poprzez tigrexa niz od zera)

co do łuku to chyba tak, ale o ile pamietam nie był to jakis wielki problem chyba, ale w sumie dobrze ze mi przypomniales, chyba sobie za wczasu zrobie łuk z tigrexa, normalnie bym go olał bo ma za duzo pecha ;) ale skoro i tak bedzie potrzbny ;> (bo serio łatwiej zrobic te bronie poprzez tigrexa niz od zera)

wlasnie zrobilem luk z narugi, swietny jest jak na ten etap gry. latwiej wyciac czy otrzymac po zlapaniu narugi brain stem? i jaka jest szansa? chce helm do setu zrobic, do kuszy moze byc niezly jak mowiles

ku#$% zabraklo mi czasu zeby ubic graviosa u kota w wiosce, nawet luk z narugi nie pomogl, ten stary wulkan sie nie nadaje do gry, graviosa m iciagle uciekal do dwoch waskich lokacji z lawa gdzie nawet nie mialem jak uciec przed jego ognistymi podmuchami i jeszcze drom na ktorego 10minut stracilem, dlatego nie lubie lukow i kusz solo uzywac

dziwne, łuk z narugi jest wlasnie bardzo fajny na graviosa bo dzieki pierce moze nawalać go po brzuchu zanim sie go rozwali (co prawda nie ma 100% pewnosci ze to tak wlasnie dziala, ale wiekszosc ludzi tak to odbiera XD)

jesli jest w glupiej lokacji mozna sprobowac go zwabic do innej grając na rogu, chociaz to tez nie skuteczne na 100% , no i rogi szybko sie rozpadaja (nie chodzi o HH tylko o przedmiot)

zawsze tez warto go zbombardowac , najlepiej po uspieniu, trucizna tez nie zaszkodzi, a łuk z narugi pozwala uzywac wszystkich tych rzeczy :D