Shen 9 610 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Zróbcie coś, bo jakoś tak fajnie mi się z wami gada a nie mam o czym . Nakopcie mi do dupy czy co . granie na multi daje jeszcze wiecej frajdy, ale z tym tez nie mozna przeginac, moi kumple praktycznie nie graja solo tylko ze mna na multi i to widac, bo nie znaja zachowan potworow, tylko pulapki i maszowanie przyciskow Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 No przecież nie przykujemy cię do psp z włączonym mh ;p Tortura by to nie była ;]. Świetny av ;]. Nakręciłem się sam, dzisiaj wracam do gry po wieczornej piłce nożnej by dotrzeć do czwartej gwiazdki u Eldera . Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 gaoren padl 1:43 przed koncem, tylko raz zaatakowal fort neizle sie tlucze go anvilem Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) No, pobawiłem się troszkę wczoraj i podczas treningu ubiłem Congalalę. W fajnym momencie złapałem screena, fajna postura postaci . Potem podczas instalacji chciałem zrobić screena i mi się konsola zacięła, cały dzień męczyłem się z HENem ;/. Jeszcze jedno, jaki zazwyczaj zestaw przedmiotów bierzecie na zwykłe questy i na walki z większymi gnojkami? Edytowane 29 Lipca 2009 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 painty, mega drugi, immunizery, potiony, armor i power charmy, whetstony, power juice albo jakieś mięsko, psychoserum, farcaster, trap tool, genprey fang i książki do kombinowania to tak z grubsza. czasem zabiera się np. deodorant (na Conge) czy inne tego typu przedmioty Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Potion x10, mega potion x10, power seed x10, demondrug/mega demondrug, max potion x2, powercharm, armorcharm, well done steak x10 (żeby nigdy się nie skończył przypadkiem, jakbym zapominał dodawać na misje ), paintball x30 (to samo ), shock trap (czasami też zapasową, tj. trap tool + genprey fang), tranq bomb, wheetstone x30 (patrz: well done steak i paintball), flash bomb x5 (choć czasami nie biorę, tylko na większych bossów, staram się grać bez nich, żeby mieć większe wyzwanie ). Jeśli wiem, że chcę coś zbierać, to opcjonalnie - mega picaxe, iron picaxe, siatki na owady największa i zwykła, rzadko ale przynęty też (głównie na gathering missions). Przydaje się power i mega juice, zwłaszcza przy dual swordsach i młotku. Czasem należy uważać, kiedy wziąć: anditode, thrawing agent, deodorant, nutriens/mega nutriens (jak np. mam niedobór życia przez zbroję i nawet posiłek nie pomógł). Nie bawię się za to w bomby, meat'y, combine booki na misjach, Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) zawsze - poty - mega poty - mięso - wetstone - paintbale - power i armor charmy i talony czesto - miody - herb + grzyb - psychoserum - cool/hot drin (jesli mapa wymaga) czasami , na trudniejszych/wymagajacych taktyki - pułapke - tranq - sonic bomby - LBB+ - antidote/dezodorant/odmrażacz prawie nigdy - power juice - armor/power seed - mięso (tylko na congalale jak nie zapomne) do łuku - butelki rozne - LLB+ do walenia po uspieniu ogolnie malo uzywam dopalaczy , albo sie je trudno robi (soczki) , albo malo daja efektu/krotko dzialaja (powery) Edytowane 29 Lipca 2009 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) lbo sie je trudno robi (soczki) power soczek jest super łatwy do zrobienia xP 1 kupujesz świeżego kociaka 2 dajesz mu do grilowania 10 kawałków mięska 3 idziesz na questa 4 po quescie odbierasz mięso, powinno być w porywach nawet do 6x good steak 5 powtarzamy te punkty przez jakiś czas 6 mieszamy good steaki z catalyst 7 ????? 8 PROFIT! Edytowane 29 Lipca 2009 przez firana140 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 ale one krotko działają a te drugie wymagaja zabijania gypcerosa pozatym i tak najbardziej sie przydają do duali i lancy a obu tych rzeczy prawie nie uzywam Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 przeprowadzilem kumpli na g rank, jutro zaczynamy grac na powaznie ;p chyba zrobie set z akantora, calkiem niezle skille i def, tylko brakuje mi gold rajang pelt ;/ on tez kuleje jak jest bliski smierci? i czy mozna go czyms zmusic do zmiany w ssj? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 rajang kuleje, nawet akantor kuleje chociaz nie polecam robic zbroi toz przed wejsciem na grank skoro na granku pojawia sie szybko lepsze zbroje do zminy mozna go zmusic nawalaniem zmienia sie jak wchodzi w rage, ale zeby dostac gold pelt nie musisz go zabijac kiedy jest ssj, to jest losowe na granku bedziesz mial rajanga ktory odrazu jest ssj a w rage zmienia sie w ssj2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 potrzebuje jakis set na urgent z naruga ;p ten z shoguna ma malo defa ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) chyba set z robaka (obitunary czy cos) jest niezły, mozna go zrobic z itemow z farmy glownie i chyba ma evade+2 ktory jest bardzo przydatny na naruge Edytowane 29 Lipca 2009 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 ta, juz go zmontowalem do kuszy, ale w walce mieczem stawiam na skille ofensywne Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 kurde od kilku godizn robie smoldera dragon sworda z myslą ze jest najlepszy , tyle ze w sumie jest tylko minimalnie silniejszy od fata death scythe , ale za to ma ze 4 razy mniej fioletowej ostrosci... jesto 2% sily wiecej okazuja sie marne w porownaiu z tym ze trzeba go ostrzyc 4 razy czesciej.. juz sam nie wiem co mam robic, jestem w polowie jego robienia a potem wyjdzie ze i tak bym wolał kose... z drugiej storny robi sie go o wieeeele łatwiej niz kose, bo do niej potrzeba zrobic wszystkie wielopotworowe questy na samym koncu granka, i odblokowac fatalisa a potem ejszcze go zabic kilka razy fak! Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Yano jaki set bys polecil dla katany? jestem na drugim poziomie g rank, to chyba 8hr. volganos odpada bo short charge mi niepotrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 short charge wpływa też na pasek spiryt longsworda, chociaz rzeczywiscie troche jest zbędny przyznam ze nie wiem, zalezy jakie skille Cie ciekawią poprostu, pewnie artisan moze hge skoro katana nie ma bloku moze naruge z dopakownym artisanem, bedziesz mogl unikac ciosów jestem teraz starsznie zajety i zdezorientowany wiec ciezko mi cos konkretnego poradzic (oprocz volganosa;p) moze jutro cos poszukam bardziej, ale polecam poprostu obczaic skille jakie chcesz i znalesc zbroje jakie je mają lub moga miec z kamykami Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 a jakie skille ma set z g rankowych shogunow? tego zwyklego i nowego Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) jeden ma + Sharpness + Artisan - defence a drugi + Fencing + Drawn Critical - Health nie wiem ktory jest ktory , nie mam czasu teraz fencing to chyba antyodbijanie Edytowane 30 Lipca 2009 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 sobie sprawdź http://minegarde.com/wip/armory.php Ta, fencing to brak odbijania Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 chyba faktycznie naruge z artisanem zrobie, dzis z kumplami ja pojechalismy w 10 minut, wiec szybko matsy wyfarmie Cytuj Odnośnik do komentarza
Dziewiątek 88 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 wczoraj miałem troche czasu i w końcu ubiłem Khezu do tego pierwszy raz użyłem pitfall trap i bardzo mi sie to spodobało pułapka działa pewnie tylko na zmęczonego potworka, rajt? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 ju ar not rajt pitfall trap dziala prawie na kazdego potwora tak samo jak i shock trap w kazdym momencie walki niezaleznie od stanu jego zdrowia dopiero jak jest "zmeczony" boss to mozna go wsadzic do pulapki i zlapac (uspic uzywajac np tranq bombs) Cytuj Odnośnik do komentarza
Dziewiątek 88 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 aha...ale czegoś nie kumam, czy bossem nazywamy każdego większego stworka w hunting questach? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Tak, na małe stworki to nie działa. I pamiętaj, że aby złapać potwora w tą pułapkę (Shock albo Pitfall Trap) on musi wejść w nią nogami. No i na nie każdego gnojka działa elektryczna pułapka. No i nie zawsze przydaje się tylko do łapania, fajnie takiemu męczącemu się skubańcowi zarzucić ze dwie duże beczki a potem malutką, oj duże BUM! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi