Skocz do zawartości

Monster Hunter Freedom 2/2G/Unite

Dworek

Rekomendowane odpowiedzi

Zróbcie coś, bo jakoś tak fajnie mi się z wami gada a nie mam o czym :P. Nakopcie mi do dupy czy co :P.

granie na multi daje jeszcze wiecej frajdy, ale z tym tez nie mozna przeginac, moi kumple praktycznie nie graja solo tylko ze mna na multi i to widac, bo nie znaja zachowan potworow, tylko pulapki i maszowanie przyciskow

No przecież nie przykujemy cię do psp z włączonym mh ;p

Tortura by to nie była ;]. Świetny av ;].

Nakręciłem się sam, dzisiaj wracam do gry po wieczornej piłce nożnej by dotrzeć do czwartej gwiazdki u Eldera :).

No, pobawiłem się troszkę wczoraj i podczas treningu ubiłem Congalalę. W fajnym momencie złapałem screena, fajna postura postaci :).

snap011.png

Potem podczas instalacji chciałem zrobić screena i mi się konsola zacięła, cały dzień męczyłem się z HENem ;/.

Jeszcze jedno, jaki zazwyczaj zestaw przedmiotów bierzecie na zwykłe questy i na walki z większymi gnojkami?

Edytowane przez raven_raven

Potion x10, mega potion x10, power seed x10, demondrug/mega demondrug, max potion x2, powercharm, armorcharm, well done steak x10 (żeby nigdy się nie skończył przypadkiem, jakbym zapominał dodawać na misje :) ), paintball x30 (to samo :) ), shock trap (czasami też zapasową, tj. trap tool + genprey fang), tranq bomb, wheetstone x30 (patrz: well done steak i paintball), flash bomb x5 (choć czasami nie biorę, tylko na większych bossów, staram się grać bez nich, żeby mieć większe wyzwanie :) ).

Jeśli wiem, że chcę coś zbierać, to opcjonalnie - mega picaxe, iron picaxe, siatki na owady największa i zwykła, rzadko ale przynęty też (głównie na gathering missions). Przydaje się power i mega juice, zwłaszcza przy dual swordsach i młotku.

Czasem należy uważać, kiedy wziąć: anditode, thrawing agent, deodorant, nutriens/mega nutriens (jak np. mam niedobór życia przez zbroję i nawet posiłek nie pomógł).

Nie bawię się za to w bomby, meat'y, combine booki na misjach,

zawsze

- poty

- mega poty

- mięso

- wetstone

- paintbale

- power i armor charmy i talony

czesto

- miody

- herb + grzyb

- psychoserum

- cool/hot drin (jesli mapa wymaga)

czasami , na trudniejszych/wymagajacych taktyki

- pułapke

- tranq

- sonic bomby

- LBB+

- antidote/dezodorant/odmrażacz

prawie nigdy

- power juice

- armor/power seed

- mięso (tylko na congalale jak nie zapomne)

do łuku

- butelki rozne

- LLB+ do walenia po uspieniu

ogolnie malo uzywam dopalaczy , albo sie je trudno robi (soczki) , albo malo daja efektu/krotko dzialaja (powery)

Edytowane przez Yano
lbo sie je trudno robi (soczki)

power soczek jest super łatwy do zrobienia xP

1 kupujesz świeżego kociaka

2 dajesz mu do grilowania 10 kawałków mięska

3 idziesz na questa

4 po quescie odbierasz mięso, powinno być w porywach nawet do 6x good steak

5 powtarzamy te punkty przez jakiś czas

6 mieszamy good steaki z catalyst

7 ?????

8 PROFIT!

Edytowane przez firana140

rajang kuleje, nawet akantor kuleje :P

chociaz nie polecam robic zbroi toz przed wejsciem na grank skoro na granku pojawia sie szybko lepsze zbroje

do zminy mozna go zmusic nawalaniem :P zmienia sie jak wchodzi w rage, ale zeby dostac gold pelt nie musisz go zabijac kiedy jest ssj, to jest losowe

na granku bedziesz mial rajanga ktory odrazu jest ssj a w rage zmienia sie w ssj2 :P

kurde od kilku godizn robie smoldera dragon sworda z myslą ze jest najlepszy , tyle ze w sumie jest tylko minimalnie silniejszy od fata death scythe , ale za to ma ze 4 razy mniej fioletowej ostrosci... jesto 2% sily wiecej okazuja sie marne w porownaiu z tym ze trzeba go ostrzyc 4 razy czesciej..

juz sam nie wiem co mam robic, jestem w polowie jego robienia a potem wyjdzie ze i tak bym wolał kose... z drugiej storny robi sie go o wieeeele łatwiej niz kose, bo do niej potrzeba zrobic wszystkie wielopotworowe questy na samym koncu granka, i odblokowac fatalisa a potem ejszcze go zabic kilka razy :P

fak!

short charge wpływa też na pasek spiryt longsworda, chociaz rzeczywiscie troche jest zbędny :P

przyznam ze nie wiem, zalezy jakie skille Cie ciekawią poprostu,

pewnie artisan

moze hge skoro katana nie ma bloku

moze naruge z dopakownym artisanem, bedziesz mogl unikac ciosów

jestem teraz starsznie zajety i zdezorientowany wiec ciezko mi cos konkretnego poradzic (oprocz volganosa;p)

moze jutro cos poszukam bardziej, ale polecam poprostu obczaic skille jakie chcesz i znalesc zbroje jakie je mają lub moga miec z kamykami

Tak, na małe stworki to nie działa. I pamiętaj, że aby złapać potwora w tą pułapkę (Shock albo Pitfall Trap) on musi wejść w nią nogami. No i na nie każdego gnojka działa elektryczna pułapka. No i nie zawsze przydaje się tylko do łapania, fajnie takiemu męczącemu się skubańcowi zarzucić ze dwie duże beczki a potem malutką, oj duże BUM!